Hogy gondolhatja valaki hogy egy mindentudó isten ihletett olyan könyveket mint a Biblia, Korán vagy a Tóra, amikor tele vannak tudományos tévedésekkel?
Mondj egy tudományos tévedést.
Van aki meg azt mondja,hogy az a "tudományos" cucc, a tévedés.
Mert egyikre sincs olyan bizonyíték amely,teljesen igazolná az egyik végletet
Melyikből?
Amúgy tudományos pont akkor lesz valami ha átmegy a tudományos módszertan szűrőjén, azaz megfelelően alátámasztott. Egy vallási dogma esetében szó sincs ilyesmiről, abban csak hinni kell, azaz nem is kérdés melyik a hitelesebb.
Az ugye még megvan, hogy ezeket a könyveket emberek írták? Több ezer évvel ezelőtt, birkapásztorok az írói. Még akkor is, ha valóban Isten választott prófétái voltak.
Értem, hogy kritikád van a Biblia tudományos tévedései ellen, de ennek a kérdésnek nincs sok értelme.
Vagy mit vársz, hogy kvantumfizikai elméletek kifejtését iratja le Isten a Bibliában?
"Vagy mit vársz, hogy kvantumfizikai elméletek kifejtését iratja le Isten a Bibliában?"
A buta ateisták pontosan ezt várják. Az már magas nekik hogy ennek nem lenne értelme mert a mai ember lehet megérten de többezer éve élt ember semmit nem értene abból. Ez olyan mintha ma eléd tennének egy részletes tudományos leírást aminek a megtéréséhez csak 2000 év múlva lesz képes az emberiség. Semmi értelme nem, lenne. Igazából el sem tudnád dönteni hogy ez valami halandzsa egy sci-fi filmből vagy pontos tudományos folyamatleírás.
Na de az is elég hiteltelen, hogy egy isten leírat valamit, de nem figyel oda vagy nem törődik vele hogy a teremtményei számára információnak szánt üzenetét a prófétái teleírják pontatlan információkkal.
Igen, olvastam mindhármat. Nem mintha ez bármit is változtatna a kérdésen.
Semmi ilyesmit nem várok. Egy ihletett írástól egyszerűen annyit várnék, hogy ne tartalmazzon olyan infókat amik a korabeli emberek téves elképzeléseit tükrözik. Ugyanis ilyet elég nyilvánvalóan egy korabeli ember hihet, nem egy mindentudó entitás.
Nem tudom te hol élsz, de a való világban eddig egyetlen megalapozott cáfolatot sem tudott még senki bemutatni a törzsfejlődésre.
"Igen, olvastam mindhármat. Nem mintha ez bármit is változtatna a kérdésen."
Elejétől a végéig elolvastad a Tórát, Bibliát, Koránt? Ateistákkal való beszélgetéseim alapján ezt sajnos nehezen tudom elhinni. Ateisták nagyrésze nemhogy elolvasta volna, de még alapvető dolgokkal sincsenek tisztában.
Ha már olvastad mind a hármat - gondolom igen és természetesen a hozzájuk kapcsolódó kutatásokat is (a ráció emberétől, mint amilyen te vagy ez a minimum elvárás) - akkor meg tudnád fogalmazni, hogy szerinted mi pl. a Biblia célja? Eleve mi célból íródott?
A másik kettőről is beszélhetünk, én azért a Bibliát emeltem ki, mert ezt ismerem a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!