Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták hisznek istenben...

Ateisták hisznek istenben vagy nem hisznek?

Figyelt kérdés
2022. aug. 31. 21:08
 51/97 anonim ***** válasza:
10%

""A végtelen oksági lánc"

Az mitől nem lehet végtelen? Ugyanúgy lehet végtelen, ahogy az anyag vagy a szellem is."

Ha nem kevered a szezont a fazonnal, az időbeliséget a sorrendiséggel, hanem tényleg az oksági lánc sorrendiségéről feltételezed, hogy az végtelen akkor magát a létezést cáfolod. Mert ha az oksági lánc sorrendisége végtelen akkor nincs első ok és igy létezés sincs. Nem tudom hányféleképp magyarázzam még el neked. :/

Tegyük fel ha az anyag a végtelen (időbeliségben) akkor az anyag az első ok de ezt a tudomány cáfolja mert szinte biztos, hogy a világegytemnek volt kezdete.

"ősrobbanás": Precizen szabályozott kozmikus tágulás: Az anyag, az energia, a tér és az idő rendkivül erőteljes de gondosan megtervezett és ellenőrzött felszabadulását jelenti a nagyon gondosan finomhangolt fizikai állandók és törvények szigorú határain belül, amelyek viselkedésüket és kölcsönhatásaikat szabályozzák.

" "Ha úgy létezne egy fizikai világ amelyben nincs öntudat (és azon kivül sincs) , akkor sehol semmilyen információ sem létezne"

Ez nem igaz. Milyen bakugrás vezetett téged erre a gondolatra?"

De igaz. Miért kérdezel ilyet? Kb ilyen volt a cáfolatod.

2022. szept. 2. 22:04
 52/97 anonim ***** válasza:
100%

"akkor nincs első ok és igy létezés sincs"

Ezt kellene bizonyítanod.

De nem tudod, mert nem igaz. Tudod: VALAMINEK mindig kellett léteznie. És ehhez a valamihez nem kellett feltétlenül első ok.

"Tegyük fel ha az anyag a végtelen (időbeliségben) akkor az anyag az első ok de ezt a tudomány cáfolja mert szinte biztos, hogy a világegytemnek volt kezdete."

Az anyag megelőzte a világegyetemet, abból keletkezett, így gondolják ma a tudósok. Megmaradási törvények vannak.

"ősrobbanás": Precizen szabályozott kozmikus tágulás"

Ja: csak szabályozó elme nincs mögötte. Természetes folyamat.

"Miért kérdezel ilyet?"

Azt kérdeztem, hogy milyen gondolat vezetett téged ide?

Gyanítom, hogy a rosszul értelmezett kvantummechanika.

2022. szept. 2. 22:13
 53/97 anonim ***** válasza:
32%

"Ezt kellene bizonyítanod.

De nem tudod, mert nem igaz. Tudod: VALAMINEK mindig kellett léteznie. És ehhez a valamihez nem kellett feltétlenül első ok."

Nem is állitottam, hogy ehhez a valamihez kellett ok hanem ez a valami inditotta el az első okot.

Azt kérdeztem, hogy milyen gondolat vezetett téged ide?

Gyanítom, hogy a rosszul értelmezett kvantummechanika.

Ja nem. A fizikalizmust cáfoló legerősebb érv. Egyben a naturalizmusnak az öntudat létezése egy megmagyarázhatatlan rejtély amelybe úgy néz ki beletörik a bicskája.

"az élet, és különösen a tudatos élet kialakulásáért egészen másfajta elvek vezethetők vissza, és ezek az elvek inkább teleologikusak (célorientáltak) mint materialisták vagy mechanisztikusak... a standard naturalista nézet szembeszáll a józan ésszel"

Thomas Nagel elmefilozófus: [link]

2022. szept. 2. 23:00
 54/97 Darkmoon80 ***** válasza:
87%

"A logikád szerint nem létezne se biológus, se paleontógus, se génkutató kreacionista hivő."

Miért, létezik?

(Olyan aki valóban elismert tudós)

2022. szept. 2. 23:15
 55/97 anonim ***** válasza:
22%

"Miért, létezik?

(Olyan aki valóban elismert tudós)"

Tudós es elismert is legyen és kreacionista? Csak hogy egy elismert nevet irjak: Kent Hovind :-)

Na jó vicceltem, de a kérdésed is huncut. Kreacionista tudós... elismert is egy evolúcionista konszenzusos korszakban.

Nem tudom mennyir elismertek de azért vannak. Jó csemegézést:

[link]

"David Gelernter, a Yale Egyetem híres professzora nyilvánosan lemondott Charles Darwin evolúciós elméletébe vetett hitéről, és azt „gyönyörű ötletnek” nevezte, amelyet gyakorlatilag megcáfoltak."

[link]

2022. szept. 3. 06:36
 56/97 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Értem.

Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdeni. Akkor eleve nem vettelek volna komolyan.

Tudós es elismert is legyen és kreacionista? Csak hogy egy elismert nevet irjak: Kent Hovind

"At the age of 16, Hovind became a born-again Christian[1] within the Independent Fundamental Baptist church.[2]

In 1971, he graduated from East Peoria Community High School in East Peoria, Illinois. He entered Illinois Central College and then transferred to the unaccredited Midwestern Baptist College in 1972, attaining a Bachelor of Religious Education in 1974.[1]

... Hovind served as an assistant pastor and teacher at three private Baptist schools, including one he started.[1]

In 1989, the family moved to Pensacola, Florida, where Jo attended Pensacola Christian College and earned a bachelor's degree in music and master's degrees in music and sacred music.[3][4]

"

[link]

Valóban magasan kvalifikált tudós, aki a biológiában különösen járatos...

Bár tulajdonképpen mi is a szakterülete???

-----

"David Gelernter, a Yale Egyetem híres professzora nyilvánosan lemondott Charles Darwin evolúciós elméletébe vetett hitéről,..."

David Hillel Gelernter (born March 5, 1955) is an American computer scientist, artist, and writer. He is a professor of computer science at Yale University.

Jól olvasom??? "a professor of computer science..."

Hmmm, akkor biztosan sokat ért a biológiához!!!

----

A kreacionista "tudós" listák valóságtartalmáról elemzés:

https://www.youtube.com/watch?v=Ty1Bo6GmPqM

2022. szept. 3. 08:29
 57/97 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Igen, Kentet iróniával említed, de ő tényleg reklám arca a kreacionizmusnak és kiváló példa rá, hogy a suszter nem marad meg a kaptafánál.

Tehát róla csak ilyen értelemben érdemes említést tenni.

Ám az, hogy "Kreacionista tudós... elismert is egy evolúcionista konszenzusos korszakban." korántsem lenne lehetetlen, HA (!!!) egy tudós a tudományos szakterületén OLYAN kutatási eredményt tudna felmutatni, amivel hitelesen(!!!) alá tudja támasztani a kreacionista álláspontot.

Sőt, ha ilyen kutatási eredményt publikálna valaki, akkor ő azonnal világhíresség lenne, hisze a tudomány új korszakát hozná el.

Nobel díj, a hívők pedig végre bizonyosak lehetnének a teremtés hitelességében...

Érdekes, hogy eddig nem született ilyen tudományos eredmény....

2022. szept. 3. 08:40
 58/97 anonim ***** válasza:
0%

Vannak elismert kreacionista tudósok, akik matematikusok, csillagászok, még paleontológust is olvastam stb, de annyira hajmeresztő tudományos állitásaik vannak, (amire az én hitem is azt mondja téved vagy elfogult),hogy a tudományos közösség viccnek veszi. De vannak a mérsékeltek akiknek csak józan érveik vannak a tudományos közösség eredményeinek az elemzésében. Na őket se veszik számba.

Pl a 2015-ös kémiai Nobel dijak pont az evolúciós paradigma meghosszabitott karjára, az abiogenezisre mérnek csapást. Ezért szeretik leválasztani az evolúciós elméletről az élet keletkezésének kérdését. Pedig a paradigmájuk ugyanaz. Szimbiotikus kapcsolat van a DNS és a sejt között. Nincs ideje a DNS-nek sejtté fejlődnie mert lebomlik a sejt javitó mechanizmusai nélkül még jóval előtte.

Vagy lásd az idézett elmefilozófus professzor akinek a tudományos világban a szakterületén szava is van, ateistaként mondja, hogy a tudományos materialista és Darwinista paradigma kudarca, hogy nem tud a valóságra átfogó magyarázatot adni, és az öntudat létezése a mumusa. (az élet keletkezésének a rejtélye mellett) Ő nem hajlamos egyáltalán a teista magyarazátra és mégis azt mondja ez a mai tudományos nemzedék gondolkodása egy-két nemzedék múlva nevetséges lesz. Pont ő látja nagyon helyesen, logikusan és tisztán, hogy az anyag-elme oksági sorrendiségében nem előzheti meg az anyag az elmét....

Látom nem mélyedtél bele nagyon a listába pedig vannak érdekes story-k.

2022. szept. 3. 14:42
 59/97 anonim ***** válasza:
81%

"Nincs ideje a DNS-nek sejtté fejlődnie mert lebomlik a sejt javitó mechanizmusai nélkül még jóval előtte."

Ez a mostani DNS-re vonatkozik, az elsők nagyon rövidek voltak.

"nem tud a valóságra átfogó magyarázatot adni"

Ja, hogy a tudomány nem tud mindenre válaszolni? Ez a szégyent...

a vallás mindenre tud válaszolni, csak sajnos a válaszai többsége hamis.

"az anyag-elme oksági sorrendiségében nem előzheti meg"

Pontosan mivel bizonyította ezt?

"ez a mai tudományos nemzedék gondolkodása egy-két nemzedék múlva nevetséges lesz"

Ilyen még soha nem volt idáig a világban.

Meg tudod mondani, hogy most mitől lesz?

Amúgy tudóstól ellenőrzött tudományos kutatást fogadunk el, egyéni véleményt nem.

2022. szept. 3. 14:48
 60/97 anonim ***** válasza:
15%

"Egyébként engem még érdekelne ,hogy végül is mi köze a pánspermiának a kambriumi robbanáshoz..."

A pánspermia elmélet egyik lényege, hogy arréb pöcköljék azt a problémát, hogy nincs erős bizonyiték a Földi élet keletkezésére. Valamint az evolúciónak nem lehetett ideje arra, hogy modern agyak bukkanjanak fel kambriumi időben.

" Az 1970-es évek elején a tudósok úgy gondolták, hogy a DNS rendkívül stabil molekula, de Tomas Lindahl bebizonyította, hogy a DNS olyan sebességgel bomlik, aminek lehetetlenné kellett volna tennie az élet kialakulását a Földön." [link]

Valamint kis paleontológia... 530 millió éves modern agyak és szemek, hirtelen megjelent fejlett fajok sokasága ami az evolúciós elmélet számára nagy csapás:

[link]

2022. szept. 3. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!