Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miért nézik le...

Az ateisták miért nézik le azokat akik hisznek Istenben?

Figyelt kérdés

Én hiszek Istenben, de soha nem bántottam meg senkit, nem próbáltam meg téríteni vagy nem tettem senkire semmiféle sértő megjegyzést, mégis sok helyen rendszeresen ha kifejtem ezt a néztem (netes fórumok, munkatársakkal ha beszélgetünk és szóba jön - sokszor direkt hozzák szóba) akkor amikor elmondom, hogy hívő vagyok folyton dehonesztáló megjegyzéseket kapok!

Miért nem lehet elfogadni a másikat olyannak amilyen?

2017. jan. 19. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 dq ***** válasza:
63%

Például Istent elfogadni olyannak hogy nem létezik?

Halvány fogalmam sincs, miért nem lehet.

2017. jan. 19. 11:38
 2/64 anonim ***** válasza:
18%

Az ateizmus is tulajdonképpen egy hit. Sok ateista azt hiszi csak neki lehet igaza és ezért szólnak le téged.

Személy szerint agnosztikus vagyok. Van egy isten amiben hiszek de ezt nem kell bizonyítani.

2017. jan. 19. 11:40
 3/64 dq ***** válasza:
43%

Mert úgy gondolják hogy károsak vagytok, egy 5000 éve ittmaradt rák a társadalomban, bosszantja õket, netán megpróbálnak tenni ellene. (például most a politika összeállt az egyházzal, migráns ellenes a szöveg a templomokban cserébe egy-két koncért. Ne mondd, hogy te ezt jó szívvel nézed)

Ha megnyudtatást szeretnél: nem helyes amit csinálnak. Mégis, az egyetlen amit lehet tenni az egyházak és a vak fanatizmus ellen az a hívõkön keresztül van.

Nézd olyan szemüvgen keresztül a dolgokat, mintha mondjuk szemetelnél. Rögtön világos lesz minden. Lehetsz egyébként jó ember, lehet hogy az eldobott csikked a járdán nem árt senkinek -- mégis ~ronda~ illetve hosszabb távon vagy nagyobb mennyiségben már nagyon ronda.

2017. jan. 19. 11:46
 4/64 anonim ***** válasza:
77%

Nos, én teista agnosztikus embernek tartom magam, de engedd meg, hogy válaszoljak neked!

Először is nem hiszek a vallások által megszemélyesített Istenekben (Jehova, Allah, Krisna, Visnu stb.) ezeket téves emberi Istenképeknek tartom, tehát rossz kísérleteknek arra, hogy az ember a múltban és most is próbálta elképzelni azt, hogy honnan is származhat, de nem álltak rendelkezésre a mai modern kor tudományos eredményei, így aki múltbéli lenézi a vallásos embereket az tudatlan.

Ma már vannak komoly tudományos eredmények, de akkor sem tartom jó dolognak, hogy egyes ateisták lenézik a hívőket, mert ez az ember természetéből adódik, hogy a maga módján próbálja elmélkedni a saját eredetéről, még ha ezek téves elképzelések akkor is, amíg kár nem okoz, hát hadd higgyen benne!

A hitért lenézni valakit szintén butaság, mert az emberi természetnek része az, hogy hiszünk dolgokban, ez nem lehet kiölni az emberekből és nem is kell, mert a hit része az ember életének és itt nem csak az istenhitről van szó!

Az ateistákat viszont nem szabad egy kalap alá venni, mert kétféle ateista van!

Az egyik típus, amibe apám is beletartozik, az a fajta ember, aki nem hisz a túlvilágban, az Isten létezésében, de elképzelhetőnek tartja, viszont nem foglalkozik a kérdéssel! Nem kötekedik a hívőkkel a munkahelyén vagy netes fórumokon, nem vív se online se élőben szócsatákat, max megmosolyogja Pataki Attilát, amikor látja, hogy a TV-ben Attila pl. Töhötöm vezér reinkarnációjának tartja magát, de semmi több, nem nézi le a hívőket, nem kötekedik vele, ahogy mondani szokta "el kell fogadni mindenkit olyannak, amilyen". Ez a típus az un. VALLÁSTALAN EMBER és én úgy gondolom, hogy ez a típus az igazi ateista ember!

A másik típus a militáns "ateista" és szándékosan tettem idéző jelbe, mert ők bár ateisták, de nem nevezném őket vallástalan embernek, ugyanis éppolyan vehemenciával "terjesztik" a nézeteiket, vitatkoznak fórumokon, sokszor szerveztettem "lerohanva" vallásos fórumokat, (lásd. Chemtrail rajongói csoport) mint ahogy azt az aktívan hittérítő hívők teszik! Ők azok akik nyilvánosan hülyézik, gúnyolják a hívőket (Magyar Ateista Mémbázis, Gondolkodó Ateisták, Ateistaés Agnosztikus Klubb) , nem egyszer hülyének vagy mentálisan betegnek nevezve őket! Szerintem ők éppoly rosszak, mint a téríteni vágyó hívők, de tevékenységük kontraproduktív és hasztalan, ugyanis a vallásosság mindenhol csökken, de nem az ateizmus miatt, hanem azért, mert az emberek a modern 21. századi jóléti életformában egyre kevésbé érdekli a vallás és egyre kevésbé szeretnének a vallás sokszor felesleges dogmái szerint élni (szexuális szabadság korlátozása az "erkölcsre hivatkozva") szóval ezek az emberek inkább komplexusos személyek, akik vagy valami miatt haragszanak a vallásra és "Istenre" vagy a belső frusztrációjukat vezetik le így!

2017. jan. 19. 11:47
 5/64 anonim ***** válasza:
29%

" így aki múltbéli lenézi a vallásos embereket az tudatlan. "

Így aki lenézi a múltbéli vagy mostani vallásos embereket az tudatlan!

Bocsi, csak gyorsan akartam sokat begépelni!

2017. jan. 19. 11:48
 6/64 dq ***** válasza:
8%

És mert jó érzés basztatni a másikat. De tényleg. Sokkal nagyobbnak érzi magát tõle az ember (fõleg egy férfi).

És most "szabad", abban az értelemben hogy mindenki csinálja, mindenki meg csak nem vonható felelõsségre.

2017. jan. 19. 11:58
 7/64 anonim ***** válasza:
29%

Kétféle ateista ember van, ahogy korábban írtam...

Az első a szimplán vallástalan ember, a másik fajta pedig az "ateista vallás" híve, ők azok akik sokszor "küldetésüknek" tekintik az ateizmus terjesztését, propagálását, a hívők provokálását, ők azok akinek az ateizmusa olyan, mint egy vallás!Ők azok az "ateisták" akik különbnek érzik magukat a másképp gondolkodóktól és ennek gyakran hangot is adnak, miközben döntő többségük épp úgy híján van az átfogó természettudományos ismereteknek, mint a hívők!

2017. jan. 19. 12:11
 8/64 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te nem általánosítsz egy kicsit?

Az ateisták többsége normális ember, és alaphelyzetben nem néz le senkit.

Persze, ha egy hívő bután viselkedik, UTÁNA már más a helyzet... de akiről te beszélsz, abból kevés van, csak hangosak.

Ugyanúgy, mint ahogy durva, goromba, fanatikus hívőből is akad egy pár, akik aztán konkrétan ki is végeznék az ateistákat (is), ha lenne rá lehetőségük.

Ez nem zavar téged?

2017. jan. 19. 13:53
 9/64 anonim ***** válasza:
7%
8-as szerintem az "ateista vallás" hangoskodó és idióta híveire gondolt, mint a 9-es Alekosz (fent kifejtettem nálam ez mit takar) és nem a normális, toleráns de vallástalan emberekre!
2017. jan. 19. 14:57
 10/64 Mojjo ***** válasza:
83%
Általános emberi viselkedés. Egyes emberek (szerencsére bőven nem mind - viszont ezek a hangosabbak, így a feltűnőbbek is) lenéznek másokat azért, mert valamiben épp nem úgy gondolkodnak, mint ők. Mert Iphone-t használnak, nem Samsung telefont, mert az Xboxra esküsznek, nem a Playststionre, mert szeretik a jó sört/bort/töményeket, mint gasztronómiai értékkel rendelkező italokat, nem pedig megvetik, hogy fujj, csak lerészegedéshez jó méreg, mert "libsik", vagy mert épp nem azok. Mert erősen sminkelnek és festik a hajukat, vagy mert nem teszik ezt. Akármiért. Miért pont a hit, vagy a hit hiánya lenne kivétel? Hívő emberek között pont ugyanúgy vannak olyanok, akik lenézik az ateistákat, mint ateisták között olyanok, akik lenézik a hívőket. Ilyen az ember. Illetve sajnos ilyen is lehet.
2017. jan. 19. 15:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!