Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miért nézik le...

Az ateisták miért nézik le azokat akik hisznek Istenben?

Figyelt kérdés

Én hiszek Istenben, de soha nem bántottam meg senkit, nem próbáltam meg téríteni vagy nem tettem senkire semmiféle sértő megjegyzést, mégis sok helyen rendszeresen ha kifejtem ezt a néztem (netes fórumok, munkatársakkal ha beszélgetünk és szóba jön - sokszor direkt hozzák szóba) akkor amikor elmondom, hogy hívő vagyok folyton dehonesztáló megjegyzéseket kapok!

Miért nem lehet elfogadni a másikat olyannak amilyen?

2017. jan. 19. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
0%
23-as tévedsz. A Föld 5777 éves. És 1+1=3. 😃
2017. jan. 20. 16:55
 32/64 anonim ***** válasza:
0%
És valamikor 2-1 = 2. 
2017. jan. 20. 16:58
 33/64 anonim ***** válasza:
80%

Kedves # 30-as! (Bár sejtem, ki vagy :)).

Kifejtenéd ezt az "evolúcióhoz több hit kell" dolgot?

2017. jan. 20. 18:23
 34/64 anonim ***** válasza:
80%
És ezt az advenszed matekot is, ha lehet!
2017. jan. 20. 18:24
 35/64 Mojjo ***** válasza:
80%
@33: jajj, ne! Emberünk figyelemhiányos. Nem kap elég figyelmet/törődést, és igyekszik minden lehetséges módon megszerezni azt, felhívni magára a figyelmet. És egyben külön is helyezni magát a többiektől. Ő más, neki olyan nézetei vannak, amik kiakasztják az embereket. És erőlteti ezeket a témákat, te meg simán felültél neki, ne már.
2017. jan. 20. 18:31
 36/64 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Loptam a gondolatot.

Hogy rólad mit gondolnak azzal nekik van dolguk, hogy Te mit gondolsz róluk, azzal Neked.

2017. jan. 20. 22:30
 37/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem az ateisták nézik le a hívőket, hanem a primitív ateisták. Az ateisták közt épp úgy vannak buta, primitív, kirekesztő, gyűlölködő, szélsőségekre vagy fundamentalizmusra hajlamos emberek, mint a hívők között. Ez az emberi természet része, sajnos.

De nem kell általánosítani! Nagyon sok ateista képes toleráns, elfogadó vagy korrekt lenni, tiszteletben tartani mások véleményét, hitét, meggyőződését, vallási vagy felekezeti elköteleződését.

Erre az ateisták épp úgy képessé bírnak válni, mint a hívők, hiszen az ateizmus sem jelent föltétlenül egyszersmind korlátoltságot is (bár ki sem zárja, természetesen).

Ez nem hit vagy hitetlenség, hanem empátiás készség, kultúra, műveltség, intelligencia és érzelmi intelligencia kérdése. Sokan eléggé csehül állnak e téren, a hívők és az ateisták közül is, sajnos... :-(

2017. jan. 21. 01:06
 38/64 Ozmium42 ***** válasza:
100%

Pl. ezért:

[link]

Gondolom az ilyesmi nem zavarja a hívőket, csak őket ne nevezze "balgatagnak" senki a hitükért, mert az milyen már...

2017. jan. 21. 13:28
 39/64 dq ***** válasza:
71%

"Az ateisták közt épp úgy vannak buta, primitív, kirekesztő, gyűlölködő, szélsőségekre vagy fundamentalizmusra hajlamos emberek, mint a hívők között. Ez az emberi természet része, sajnos.

De nem kell általánosítani! "

Te általánosítasz a legjobban. Miért lenne attól bárki buta vagy kirekesztõ mert horoszkópos vagy Ádámos vagy stb mémet oszt meg?

Nehogy már én legyek a buta mert a társadalom egy (mostmár szerencsére nem túl nagy) hányada rögeszmés és megsértõdik.

Érdekes módon a Gyûrû Szövetsége rajongók nem sértõdnek meg egy szivecskés Legolas-Gimli képen, ez nem mondható el a Biblia rajongóktól.

SZVS teljesen magánügy a kérdés hogy én tekintettel vagyok-e a vallásosok rögeszméjére vagy sem.

És teljesen független mindenféle butaságtól.

Elég érdekes világkép ahol mindenki aki nem pátyolgatja az 5%-nyi (?) rögeszméseket a saját világukban, rögtön buta lesz, sõt, emberi söpredék. Látom 100%-on állsz. Bravó.

2017. jan. 21. 13:41
 40/64 anonim ***** válasza:
46%

Miért, te miért nézed le azokat, akik hisznek a hétfejű sárkányban?

Na, az ateisták is éppen ezért nézik le azokat, akik hisznek Istenben.

2017. jan. 21. 16:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!