Kedves kérdező, a nevedből és a kérdésedből arra következtetek, hogy a keresztény Istenről szól a kérdésed. A rövid válaszom az, hogy azért nem hiszek benne, mert semmilyen bizonyíték nincs rá. És sokkal logikusabb, hogy az emberek teremtették meg "Istent".
Egyébként, te miért éppen a keresztény Istenben hiszel?
A keresztény isten bizonyíthatóan nincs - bárkivel kiállok a Carmel Hegyi Próbára ez ügyben.
Egyébként meg az az okom, hogy nincs okom hinni semmilyen istenségben. Adj rá okot, és hinni fogok.
Ha Távol-Keletre születtél volna, ma Buddha hívő lennél. Ha közel Keletre, akkor muszlim, ha Indiába, akkor a lélekvándorlásban hívő hindu vallás követője.
Inkább te győzz meg arról, hogy miért éppen a te istenedben kéne hinnünk?
Hadd fordítsam meg a kérdést.
Nektek, hívőknek mi okotok van, hogy higgyetek Istenben?
Ha valaki meggyőz arról, hogy az erkölcsi jó ( az etikairól meg már ne is beszéljünk...) csak a vallás által létezik, akkor azonnal...
Egyébként a természetben, de az Univerzumban is minden a születésről és elmúlásról szól. A kettő között van a létezés. Ezt az időt van akinek az elmúlás elfogadása tölti ki, van akinek az elmúlástól való rettegés. Kérdem én: Ezek a nézetek befolyásolnak bármit is?
Kérdező! Mi okod, hogy higgy istenben?
Én történetesen abban hiszek, hogy az emberek képesek megérteni egymást. Meg abban is, hogy a Föld kering a Nap körül. Mindkettőben azért hiszek, mert meggyőződtem ezek lehetőségéről, bizonyosságáról. Mondj egy okot, amiért hinnem kell olyanban, amiről nem tudom, létezik-e.
De tőled nem követelem, hogy ugyanígy tégy. Elfogadom, hogy te másból indulsz ki, neked más a jó. Ez mindaddig így lesz, amíg nem akarod, hogy hozzád hasonló legyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!