Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Mi okotok van,...

Ateisták! Mi okotok van, hogynehigyetek Istenben?

Figyelt kérdés

2014. máj. 8. 23:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
100%
Első sorban gondold csak végig, nem hiszem, hogy egy keresztény teljesebb életet él. Ha az igaz, hogy a keresztényeket az Isten megsegíti, ha igazán hisznek, akkor azt jelenti, hogy az ateisták szerencsétlenebbek?
2014. máj. 12. 20:51
 42/76 anonim válasza:
Nem szerencsétlenebbek, sőt földi szinten sokszor sokkal sikeresebbek. A igazi keresztények (krisztusi) megismertek egy másik dimenziót. Ami nem földi, hanem mennyei. Más az értékrend, életcél, minden.
2014. máj. 12. 22:46
 43/76 anonim válasza:
Semmilyen babonában nem hiszek.
2014. máj. 13. 05:41
 44/76 seepheerd válasza:

A vallás nép kábítószere. Jézus nem volt keresztény, Mohamed nem volt muszlim, Buddha nem volt buddhista és így tovább.

Olvasd a védákat és minden világossá válik :)

2014. máj. 13. 07:02
 45/76 anonim ***** válasza:

07:02

Hol lehet olvasni ezeket a dolgokat?

2014. máj. 13. 13:37
 46/76 anonim válasza:
Nem elég a Hit önmagában? Nem kérsz egy kicsit túl sokat?
2014. máj. 13. 14:23
 47/76 anonim ***** válasza:
Neked mi okod van, hogy nem hiszel az unikornisban? Nos, nekem ugyanaz az okom a te isteneddel kapcsolatban ;)
2014. máj. 14. 12:45
 48/76 Gauracandra válasza:
Én hiszek istenben .De isten nem tagja egyetlen felekezetnek egyetlen egyháznak sem.Istent minden egyház másnak titulál.van aki szellemnek van aki személynek.Én személynek fogadom el.És ahhoz hogy elfogadjuk istent ,hit kell.És aki ateista annak is van hite de nem transzcendensben hanem a matériában.(anyagban).És ezzel a felfogással anyagi szinten mozognak.De nem lépnek fel egy magasabb szintre.
2014. máj. 14. 13:56
 49/76 George1971 válasza:
100%

Magyarázd el, minek a templomra villámhárító.. ha az az Isten háza ?!

Félretéve a tréfát, sajnos nagyon sok dolog szól ellene, én nem vagyok ateista, de mikor a példásan élő anyám 4évig szenvedett a ráktól és meghalt, akkor elvesztettem a hitem.. Jártam a Szentföldön, jártam a kereszténység szent helyein és hiszem hogy Jézus élt.. de hogy a Jóisten magunkra hagyott minket, az tuti. Magyarázd el, miért engedte volna, hogy a nevébe a keresztények feldúlják, kifosszák keletet.. Keresztes háború címen..

Miért engedte a Holokausztot.. hogy embereket tömegesen mészároljanak.. Miért engedi, hogy a diktátorok ma is ezt tegyék.. NÉZZÉTEK MEG ÉSZAK-KOREÁT.. a sok terrorcselekményt.. hol van ilyenkor a mi istenünk ??

[link]

AMÚGY HA MEG JEHOVA TANÚJA VAGY MEGKERESLEK ÉS FELRÚGLAK MERT UTÁLOM TOLAKODÓ TÉRÍTGETŐ ERŐSZAKOS FAJTÁD..

2014. máj. 14. 19:18
 50/76 anonim válasza:
100%

A kérdés az volt, hogy "mi okotok van, hogy ne higgyetek Istenben?" Több válaszoló is helyesen írta, hogy nem arra kell ok, hogy ne higgy, (hiszen a "nemhit" az ősi, az istenhit már sokkal későbbi) hanem arra, hogy higgy. Erre pedig nem látom az okot. Én bárkivel hajlandó vagyok elbeszélgetni a témáról, mert nagyon szeretném kideríteni, hogy mi az, ami az istenhívőket hívővé teszi. Milyen valódi okuk lehet, hogy higgyenek?! De nem belemagyarázott, az önjelölt, hitet "oktató" okostojások szavait és a bibliát mantrázó okokat keresek, hanem megdönthetetlen okot. Olyat, ami valóban bizonyíthatja a gondolkodó embernek, hogy létezik egy anyagtalan, emberi jellemzőkkel felruházott entitás, mely az egész univerzum létéért felel, és mivel ő hozta létre, neki ekkor már léteznie kellett egy más térben, vagy más dimenzióban. Itt felmerülhet a kérdés, hogy azt a más teret, dimenziót, és benne a mindent tudó és látó, teremtő erővel felruházott entitásokat, ki hozta létre? És folytathatnánk az ésszerű kérdések sorát, de a biblia nem szöszöl ezzel, lezárja a tényt: Isten örökké volt és örökké lesz - fogadd el ezt, ne keresd az okát. Ez van és punktum. Ráadásul ez az Isten - bár mindent ő teremtett és mindenre befolyással van - mégis teremtett maga mellé fiakat. Mi a fenének! Neki nincs problémája az utódlással, hisz örök, segítségre sincs szüksége mert mindenható. Sőt az utódai éppoly paráznák, mint amit büntet az embernél. Mózes I. könyve 6.2: "És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket..." Tehát több fia volt, és jól meg... (környékezték) a lányokat. Láthatóak, emberszerűek, és szaporító szervvel rendelkezők voltak, sőt a génjeiket tovább is adták a földi lányoknak, mert azok gyerekeket szültek... Isten gyerekeinek gyerekeit, tehát istenapó unokáit. Minek!?? Élvezetből szexeltek? Egy testtelen mindenható erőnek miért kell testtel rendelkező gyermek, aki élvezeteket keres? És végig lehet rágcsálni a Bibliát a maga oktalanságaival, és kiderül, hogy nagyon emberi jellemzőkkel bír az Isten! Haragszik, duzzog, megbocsát, vérengző tömeggyilkos, nem is mindent tud és lát (mert sokszor kérdez az embertől), ... Szóval ha logikusan gondolkodik az ember, akkor inkább hisz abban, hogy a Biblia egy másik bolygón élő civilizáció ittlétének és a még elég tudatlan emberiség életébe való beavatkozásának leírása, mint abban, hogy egy mindentudó, mindenlátó testetlen, anyagtalan valaminek a "beszéde". Persze ez is csak hit lenne, bizonyíték elég kevés rá, bár van!

Sokan hivatkoznak (a hitterjesztők) arra, hogy tudósok között is sok az istenhívő. Na ja! Nagyon régen az emberiség gondolkodó egyedei arra jöttek rá, hogy a Föld lapos, hogy minden amit az égen látunk, a Föld körül kering (és persze Isten teremtette oda). Ők az akkori kor tudósai voltak. Későbbi "tudósok" rájöttek, hogy a Nap körül forog a Föld és nem fordítva. Akkor ez lett a "tudományos tény". Később az emberi kiváncsiság nem lankadva további kérdéseket tett fel és kezdte keresni rájuk a válaszokat, míg megállapították, hogy a világmindenség tágul. (Az még mindig nem tisztázott, hogy pontosan mit értenek világmindenségen, univerzumon, világűrön, stb.)Aztán valamelyik okostóbiásnak eszébe jutott az a tök egyszerű következtetés, hogy ha most tágul, akkor valamikor egy pontba volt összesűrűsödve. Megszületett az ősrobbanás elmélete, amivel a tér, az idő és az anyag létrejöttét magyarázzák. Ez persze megint egy oktalan dolog, hisz most oda jutunk, mint Isten létezésének kérdésénél, hogy az a dolog miből és hogyan keletkezett, mely térben és mely időben, ha a felrobbanásából keletkezett a tér és idő... Szóval ez sem kerek. Erre a kérdésre megint beszólnak az Istenhívők, hogy a szingularitás anyagát is Isten teremtette...

A helyzet az, hogy az emberiség keresi a válaszokat, egyre közelebb jutunk az igazsághoz, és az istenhit alapjai igencsak recsegnek. Még nem tudunk mindenre válaszolni tudományos igazsággal, de eljön majd az az idő, amikor többet fog tudni az emberiség, és meglesznek a válaszok. Ez azonban évszázadokban, évezredekben mérhető...

Szóval erről oldalalak lehetne írni, a lényeg az, hogy minden oldalról meg kell kutatni egy kérdésre adandó választ (Isten uralja a világot vagy az ateistáknak van igazuk), és nem csak azért elfogadni a hit "igazságát", mert valaki(k) azt mondják, hogy ez a tuti!!! Ne légy hívó addig, míg nem vizsgáltad a másik fél igazságát is!!

2014. máj. 15. 10:11
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!