Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Mi okotok van,...

Ateisták! Mi okotok van, hogynehigyetek Istenben?

Figyelt kérdés

2014. máj. 8. 23:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/76 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy sok ember játszik istent.

De miért is kéne benne hinni? Minek?

Hogy megfeleljünk másoknak??

A VALLÁS miatt van annyi háború. Ezért nem, nem kérek belőle!

2014. máj. 15. 14:26
 52/76 anonim ***** válasza:

„Több válaszoló is helyesen írta, hogy nem arra kell ok, hogy ne higgy, (hiszen a "nemhit" az ősi, az istenhit már sokkal későbbi) hanem arra, hogy higgy.”

Hatalmas tévedés! A hit kb. egyidős az emberiséggel (már az ősemberek is hittek az istenek létezésében), míg a hitetlenség csak később, a szellemi/tudati fejlődés egy bizonyos szakaszában alakult ki a leszármazottaikban.

„...egyre közelebb jutunk az igazsághoz, és az istenhit alapjai igencsak recsegnek.”

Azt nem tudom, hogy mire alapozod az istenhit alapjainak a „recsegését” ténynek beállító kijelentésedet, ha a tudományos elméleteket sem tartod „kereknek” – de hát ez legyen a te problémád, fájjon a te fejed emiatt az oltári ellentmondás miatt.

2014. máj. 16. 11:29
 53/76 anonim ***** válasza:
Pszichiátert -eket kérdezd meg!
2014. máj. 22. 20:44
 54/76 anonim ***** válasza:

A kérdés nagyon nagyon rosszul van feltéve.

Helyesen úgy hangzik: "Hivők, mi okotok van, hogy higgyetek Istenben?"

Merthogy bizonyiték nincs rá, logikátlan az egész vele járó hablaty, ráadásul teljesen fölösleges is bárminek a magyarázatához.

Innentől kezdve meg felmerül a kérdés, hogy akik Istenben hisznek, miért nem hisznek például a Húsvéti Nyúlban, a Mikulásban, a Csupakabrában, Zeuszban, ésatöbbiben.

Mi okotok van nem hinni bennük? Na, mi?

2014. máj. 22. 23:15
 55/76 anonim ***** válasza:

> Guitar God nevű felhasználó válasza:

> A kérdés nagyon nagyon rosszul van feltéve.

Nem, a kérdés nagyon is jól van feltéve. Nézd csak meg, 50 fölött jár a válaszok száma, a válaszolók hevesen vitatkoznak egymással, a kérdező meg hátradől a kólával és a popkornnal és élvezi, amit létrehozott.

Kiváló provokatőr profi kérdése.

2014. máj. 22. 23:19
 56/76 anonim ***** válasza:
100%

"Aki már letette az Úr kezébe az életét(megtért) az onnan ki nemeshet. Annak MINDEN büne megbocsáttatik."

Hoppá. Akkor aki hisz az szabadon bűnözhet, gyilkolhat, tömegerőszakolhat?

Köszönöm, akkor inkább zárjuk ki az összes hivőt a társadalomból, ilyen emberekből azt hiszem senki nem kér.

"Tudod az óra sem állt össze magától volt egy alkotója, mint mindennek. A földnek is volt alkotója: egy felsõbrendü lény."

Igen ez valóban logikus. Én meg reggel szartam egy hatalmasat a budin. Az szarva lett, nem másképp, tehát a világon minden szarva lett. A Föld is. Meg te is. Ámen.

"Ha tudni akarod, hogy milyen az Úr: milyen a hatalma próbálj kiábránditani a hitembõl. Gondolkodj el rajta mivel tudsz a legjobban megrendíteni. Hogy mi a garancia, hogy együttmüködök: mivel az Úr amit megigér, azt be is tartsa, és nekem õ a példaképem(mint minden keresztyénnek) ezért megígérem, hogy együttmüködök veled. Próbáld ki nyugodttan. Várom a kérdéseket taktikákat egyszerre csak eggyet jó, hogy legyen tiszta hogy mitakarsz. ;-)"

Millió kérdés van, amikre nem tudnak a hivők válaszolni, ilyenkor általában elmenekülnek.

Egy pár ezek közül:

-Ha Isten mindenkit feltétel nélkül szeret, akkor miért bünteti azokat, akik nem hisznek benne, nem szeretik viszont?

-Ha Isten olyan végtelenül jóságos, miért halnak meg ártatlan gyermekek ezrei naponta, akik soha nem nem is hallottak se Istenről, se a kereszténységről, se Jézusról, se semmiről. Ők is mind bűnösök, ugye, mert egy szegényebb, elmaradottabb helyre születtek?

-Ha Isten mindent tud és mindenható, minek hülyit minket a szabad akarat, mennyország/pokol választásának lehetőségével?

Teremthetett volna olyan embert, aki nem tud, nem akar bűnözni, vagy eleve nem kellett volna bűnöket teremtenie. De ő annyira szeret minket, hogy megteremtette a lehetőséget, hogy válasszunk, majd ha választottunk pokolian megbüntet érte. Igazi jófej az öreg.

-Hogyan követhetett el bűnt Ádám és Éva, ha egyszer a tiltott gyümölcs elfogyasztása előtt nem tudták mi a jó és rossz, nem tudták, hogy megszegni Isten parancsát bűn, nem tudták, hogy szót fogadni jó. Egyszerűen csak tették, amit mondtak nekik, ahogy az tökéletesen el is várható. Isten ebben a játékban nem más, csak egy hatalmas troll.

A fent emlitett kérdések közül, csak egyre is nem válaszolj azzal elismered, hogy megingott a hited, elárultad Istent és a pokol tüzén fogsz elégni bűneid miatt.

Jó éjszakát mindenkinek.

2014. máj. 22. 23:24
 57/76 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy provokátor.

A keresztény hivőknél gusztustalanabb, arrogánsabb, beképzeltebb, álszentebb, gyűlölködőbb, kirekesztőbb emberek a világon nincsenek.

Igen, ebben az egyben nagyon jók, hogy pontosan az ellenkezőjét cselekedjék, mint amit hisznek magukról.

Nálunk kártékonyabb ember fajta tényleg nem sok van a világon.

2014. máj. 22. 23:26
 58/76 anonim ***** válasza:
"Ha tudni akarod, hogy milyen az Úr: milyen a hatalma próbálj kiábránditani a hitembõl. Gondolkodj el rajta mivel tudsz a legjobban megrendíteni. Hogy mi a garancia, hogy együttmüködök: mivel az Úr amit megigér, azt be is tartsa, és nekem õ a példak
2014. máj. 23. 13:04
 59/76 anonim ***** válasza:

23:26

A muszlimok sem különbek!

2014. máj. 24. 18:33
 60/76 anonim ***** válasza:
45%

Én még azt se tudom eldönteni, hogy ki ateista és ki nem.

És érdekes, az egész beszélgetés egy isten létéről, vagy a benne való hitről szól. Tehát egyetlen istenről, megszemélyesítve, az Istenről. Vannak olyan emberek, nagyon sokan, akik több isten létét is elfogadják, akik valamilyen rokoni kapcsolatban állnak egymással. Nem csak az ókorban volt többistenhit, hanem Ázsia nagy részén ma is és nagyonis gyakorolt vallásoknak több ága boga van. Ezen ágak-bogak képviselői is kérdezhetik egymást: "Te miért csak 5 istenben hiszel, amikor én 6 istenről tudok?" Plusz-mínusz egy isten.

Az öt istenben hívő kicsit ateistább a 6 istenben hívőnél?

Az én véleményem, hogy neveltetés kérdése. Valakit hitetlennek neveltek, valakit kereszténynek, izraelitának, mohamedánnak, valakit pedig hindunak.

2014. jún. 1. 10:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!