Az ateisták miért nézik le azokat akik hisznek Istenben?
Én hiszek Istenben, de soha nem bántottam meg senkit, nem próbáltam meg téríteni vagy nem tettem senkire semmiféle sértő megjegyzést, mégis sok helyen rendszeresen ha kifejtem ezt a néztem (netes fórumok, munkatársakkal ha beszélgetünk és szóba jön - sokszor direkt hozzák szóba) akkor amikor elmondom, hogy hívő vagyok folyton dehonesztáló megjegyzéseket kapok!
Miért nem lehet elfogadni a másikat olyannak amilyen?
"Miért, te miért nézed le azokat, akik hisznek a hétfejű sárkányban? Na, az ateisták is éppen ezért nézik le azokat, akik hisznek Istenben."
A van-e Isten kérdés kicsit fajsúlyosabb és más kategória, mint a hétfejű sárkány létének vagy nem létének kérdése ezért a válasz önmagában hülyeség!
A hétfejű sárkányt le lehet ellenőrizni, de azt senki se tudja 100% biztosan, hogy tényleg nem volt semmiféle teremtője az univerzumnak!
Mielőtt persze szándékosan összemosnál az evolúciót tagadó laposföldhívő mittudoménmivel, most írom, hogy a bibliát én sem tartom hitelesnek, a koránt se, ezeket emberek írták, de ez még nem zárja ki egy teremtő Isten létét!
"A van-e Isten kérdés kicsit fajsúlyosabb és más kategória, mint a hétfejű sárkány létének vagy nem létének kérdése ezért a válasz önmagában hülyeség!"
Miért is lenne hülyeség? A hétfejű sárkány mindenható és ő teremtette a világmindenséget. Szerinted ez annyira mellőzendő kérdés?
Ákos 13 nevű felhasználó válasza:
El lehet fogadni, ha valaki hisz Istenben. Ugyanakkor rá is lehet mutatni a vallások hibáira, logikai ellentmondásaira. Ezt nem kell feltétlenül támadásnak venni. Ha pedig az istenhívő a tudományos elméleteket nem hozzáértő módon, csak a hitére alapozva támadja, akkor kötelességünk leállítani, hogy ne terjessze a hülyeségeit.
"Miért is lenne hülyeség? A hétfejű sárkány mindenható és ő teremtette a világmindenséget. Szerinted ez annyira mellőzendő kérdés?"
Azért, mert ebben a hétfejű sárkány egy téves emberi Isten elképzelés, persze szerintem a biblia is az természetesen, de ennek ellenére még mindig meglehet, hogy van egy egyfajta teremtő erő/tudat - nevezzük Istennek, ami közreműködött a világ teremtésében! Csak az a helyzet, hogy ha létezik akkor semmit sem tudunk róla vagy rosszul képzeljük el!
A legtöbb ember, aki ateista, vagy pusztán csak egyet nem értő a kereszténységgel, muszlim hívőkkel, azért nézi le egy idő után azokat, akik "Istenről" beszélnek, mert a fentebb említett két vallás hívei, hajlamosak arra, hogy burkoltan, vagy éppen nyíltan közlik veled, hogy a logikus, és tényekkel alátámasztott szavaid a Sátántól vannak, és világi okoskodásokkal próbálsz magyarázkodni, miközben ők lehet nem intelligensek, de ez nem is szükséges, mert "Isten" bárkin keresztül képes az akaratát kinyilatkoztatni, és velük ellentétben te majd az örök pusztulásba kerülsz, mert nem akarsz nekik hinni. Az, hogy ezeket a dolgokat, hogyan tálalják, az embernek, az gyülekezetenként eltérő, vannak olyanok, amelyek inkább visszavonulnak, és az életbe többé nem keresnek fel, mert úgy vannak vele, hogy "veszett fejsze nyele" viszont a többség, így vagy úgy de kiprovokálja, az arrogáns, és elfogult térítő szövegeivel, hogy a türelmes ember is esetleg beszóljon, vagy elküldje őket.
Egy dolgot biztosan állíthatok, kevés az az ember, aki csak úgy a semmiért lenéz más valakit, egyet nem értés sok ember között van, de az, amikor már valaki elküld a sunyiba egy hívő embert, annak általában oka van.
Már mért ne hihetne az ember Istenben? Mert, ha nem hisz, akkor Isten megbünteti? Vagy, ha hisz, akkor nem bünteti meg?
Szabad akaratunk van. Azt teszünk, amit akarunk, de a felsőbb lényeknek is ilyenjük van, ők is azt tesznek velünk cserében, amit csak akarnak.
(Felsőbb lény lehet egy útszéli csavargó is, főleg ha erősebb nálunk.)
Nem nézek le senkit aki vallásos.
De ha valaki megjegyzi, hogy ő hívő, akkor fogadja el, hogy én a tudományban és az emberben hiszek. Akkor hadd deklarálhassam én is.
Van csomó vallásos ismerősöm, nekik az a problémájuk, hogy én "sátánista" vagyok, mert a tudományt szolgálom.
Mindezek ellenére ha nem vallásról beszélgetünk, akkor is érezhető a különbség.
Olyan számomra ez, mintha lekorlátozná valaki a gondolkodását, mert valami nem engedi meg.
Sosem fogom megérteni a vallást, de nem nézem le őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!