Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateisták miért nézik le...

Az ateisták miért nézik le azokat akik hisznek Istenben?

Figyelt kérdés

Én hiszek Istenben, de soha nem bántottam meg senkit, nem próbáltam meg téríteni vagy nem tettem senkire semmiféle sértő megjegyzést, mégis sok helyen rendszeresen ha kifejtem ezt a néztem (netes fórumok, munkatársakkal ha beszélgetünk és szóba jön - sokszor direkt hozzák szóba) akkor amikor elmondom, hogy hívő vagyok folyton dehonesztáló megjegyzéseket kapok!

Miért nem lehet elfogadni a másikat olyannak amilyen?

2017. jan. 19. 11:08
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 dq ***** válasza:
0%
Miért kapott #6 28%-ot, míg #10 92%-ot?
2017. márc. 10. 14:25
 62/64 anonim válasza:

Tudom már régi a kérdés, de azért ezt leírom...

Nem tudom hogyan nyilvánul meg számodra a lenézettség, de (többek között) ez is egy érdekes tény a katolikus hittel kapcsolatban: A Bibliát ugye az első néhány száz évben lezárták, azóta módosítások nélkül maradt fenn. [megj.: nem véletlenül írtam katolikust, ugyanis a protestánsok kiszedegettek a Bibliából nem tetsző részeket] Furcsa nem? Azon túl, hogy a történetek egy (nagy) része példabeszéd, a Biblia és a tudomány nem tudott felmutatni olyan ellentétet, amit idővel ne lehetett volna megoldani.

Vegyük például a világ teremtését.

Ha jól tudom, tudományos berkekben a "Nagy BUMM" a népszerű világegyetemkeletkezés-magyarázat. Mivel bizonyítható, hogy igen nagy valószínűséggel valóban így történt, ennek is valami módon benne kéne lennie a Bibliában, vagy legalábbis nem ellentmondani annak.

"Ter 1.1 Kezdetkor teremtette Isten az eget és a földet."

és

"Ter 1.3 Isten szólt: "Legyen világosság", és világos lett."

A Biblia elején, a teremtés e két mondatából tökéletesen látszik, hogy ez az Isten a semmiből teremtette a világot. Ezt egyszerűen nem tudták az emberek elképzelni. Nincs még egy olyan vallás, ami szerint az Isten a semmiből teremtett volna, sőt, a legtöbben az istenek is valamiből jöttek létre. Egy ilyen egyszerű próba, aminek során a vallások 99%-a elbukik, ám valahogy a keresztényeken nem tudott kifogni.

A tudom máig sem tudja megmagyarázni, pontosan hogyan történt a Nagy BUMMM, ugyanis egy pontból állítólag egy töredékmásodperc alatt a mai univerzum robbant ki. Nyilván azóta változott, az elemi részecskék összeálltak bonyolultabb anyagokká, kialakultak a csillagok ("Legyen világosság" :D), de a legnagyobb változás abban a töredék másodpercben történt, amit nem lehet megmagyarázni egyszerűen fizikailag.

ui.: Ha mégis meg lehet, azt nyugodtan írjátok meg, mint mondtam a vallás és a tudomány nem zárja ki egymást.

2017. jún. 28. 00:55
 63/64 anonim ***** válasza:

Kedves # 62-es!

Az általad említett párhuzam felvázolásával nekem sincs komolyabb problémám.

Ámde a Biblia folytatódik, s ott már igencsak ellentmondások jönnek.

2017. jún. 28. 21:12
 64/64 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy, hogy ki miben hisz, én csak azokat támadom le, akik még erőltetik is (pl. tagadják az evolúciót, stb...).
2017. dec. 12. 15:43
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!