Az ateisták miért nézik le azokat akik hisznek Istenben?
Én hiszek Istenben, de soha nem bántottam meg senkit, nem próbáltam meg téríteni vagy nem tettem senkire semmiféle sértő megjegyzést, mégis sok helyen rendszeresen ha kifejtem ezt a néztem (netes fórumok, munkatársakkal ha beszélgetünk és szóba jön - sokszor direkt hozzák szóba) akkor amikor elmondom, hogy hívő vagyok folyton dehonesztáló megjegyzéseket kapok!
Miért nem lehet elfogadni a másikat olyannak amilyen?
Én keresztény vagyok és nem tartom tiszteletben a másik vallását, csupán az embert tisztelem, de a vallását, világképét NEM. Mivel ha tisztelném a másik vallását, azáltal valamilyen szinten egyet kéne értenem a világképével. Pl.: egy keresztény és egy buddhista sehol sem ért egyet szinte. Vagy egy muszlim és egy keresztény. De én sem a muszlimot, vagy a buddhistát nézem le, csupán a vallását nézem le. Mivel én sem várom el hogy tiszteletben tartsák az én világképemet, vallásomat. Mivel úgysem fogják, ugyanis ez olyan radikális, és az átlagosnak ellentmondó világképem van (fundamentalista-archeo-keresztyén vagyok) amit nem lehet elfogadni szinte egy laikusnak, vagy külső személynek. Esetleg békén hagyni lehet, de úgy sem fogja tisztelni, mivel ha tisztelné azzal egyetértene. Nem?
Tehát én kiverem a biztosítékot bárkinél, ha elmondom hogy miben hiszek. (Az tuti).
"Na, szerinted miért nézem le az ilyen embert? Talán azért, mert beteg? A munkatársam ilyen..."- És nem beteg, egy muszlim sem beteg, vagy egy buddhista sem, csak más, az igaz hogy a muszlimok és a buddhisták elkárhoznak a hitük miatt is.
Csak MÁS (mint a homoszexuálisok, ha őket el tudja a társadalom fogadni, úgy ahogy vannak [bár én nem fogadom el őket, csak nem foglalkozom velük], akkor egy 6000 éves felfogású keresztényt is jobben el lehet fogadni.)
ateistaként lenézem a vallásokat
miért? soha életemben nem fogom megérteni mért olyan büszkék és elégedettek arra hogy 1 órán át imádkoznak a képzeletbeli teremtőjükhöz azért hogy sikerüljön pl a vizsgájuk, ha azt az 1 órát tanulással töltötte volna el tudná hogy nem segíti ki a képzeletbeli barátja
logika brutális hiánya, pl. ádám-éva
kicsit utánanéznének akkor a csúnya tudomány megmagyarázná nekik hogy 2 emberi lény nem tud olyan utódokat nemzeni ami benépesíti a földet mivel nem elég változatos a génkészletük
arról nem is beszélve hogy röhögőgörcsöt kapok amikor nekiállnak fenyegetni az örök pokollal mert nem ugyan azt hallucináljuk
amúgy elhiszem hogy értékes és értelmes ember vagy de ha megszólalsz meló végén pl. de szépet építettem!!! hála istennek
na ott szakad el a cérna, pedig esküszöm én azt láttam hogy keverted a habarcsot és pakoltad a téglát 2 hónapja nem 1 üdvözlégy hatására felépítette magát a házikó
a logika hiánya ami kiakasztja a szerintetek pogány, romlott, ateista csürhét, ja és ha előhozzák a saját 10 parancsolatuk elvárják hogy betartsam holott nem járok a képzeletbeli barátotoknak, emberéletekbe kerülő palotájába amit templomnak becéztek
"És egyébként biológiailag is lehetséges hogy egy emberpár benépesítse a Földet."
Persze, a mesében igen. Ott még az embernek a keze is átváltozik galambszárnyakká és repülni tud vele.
Csak éppen a valóság kicsit más.
"Nincs logika hiánya bennük, csak más a logikájuk."
Logika EGYETLEN fajta van: a működő. Ennek szigorú szabályai vannak. A többi, pl. a "női logika", meg a "más logika" - ezek NEM logikák, hanem különböző, esetleges dolgokon alapuló elképzelések.
Mielőtt bárki azt hinné, nem vagyok vallásos, de egy pár dolgot azért leírnék!
A Bibliát és a benne foglaltakat logikátlannak tartom és nem hiszek a hitelességében, de ettől még nem zárható ki valamiféle Isten létezése, csak nem olyan, mint ahogy a vallási könyvekben (Biblia, Korán) elképzelik vagy leírják!
Aki hisz Istenben vagy elképzelhetőnek tartja a létezését az nem feltétlenül azonosítható a bibliai teremtéstörténetben hívő keresztényekkel, vagy egyáltalán a kereszténységgel, sőt a kereszténységnek is sok ága van!
Nem igazán szerencsés "képzelt barátnak" nevezni Istent, mert ezzel arra hajaz az illető, hogy aki hisz Istenben elmebeteg, ami azért nem igaz, az emberi természet része, hogy hiszünk dolgokban, ki jobban ki kevésbé...
A másik dolog az oké, hogy egy emberpár nem tudja benépesíteni a Földet, de azért a genetikai Ádám és genetikai Éva fogalmát is meg lehet említeni még ha lehet soha nem is párosodtak egymással! [link]
A másik pedig amit sok ateista nem ért, az a vallásos és materialista világkép alapvető különbsége, ami a "csoda".
A hívők hisznek a csodákban így ez megmagyaráz bármiféle irracionális dolgot számukra, pl. azt is, hogy miért nem lett genetikailag selejtes az emberiség - hát mert Isten nem engedte, csoda történt!
Szóval ezzel nehéz vitázni és nehéz rá bármit mondani olyan embernek aki nem hisz a csodákban, mert ha kiiktatod a bibliából a "csodafaktort" és csak racionálisan próbálod meg értelmezni, akkor arra jutsz, hogy nem értelmezhető, mert szembe megy a természet törvényeivel!
23 as vagyok
mint írták is olyan nincs hogy más a logikájuk
én logikusan megmondom neked hogy 2+2=4
te "logikád" szerint 2+2=5, azért 5 mert az istened csodát tett, őőő bocsi de nekem ez nagyon nem stimmel
a tényekkel nem lehet vitába szállni
képzeletbeli barát? hogyan kéne neveznem egy nem valós entitást amivel beszélgetsz és azt várod hogy rendezgesse minden napjaid ahelyett hogy megoldanád a problémáid?
dobálózol itt ilyen szavakkal hogy "csoda"
villámlik!!! csoda történt, ja nem zeusz haragszik, ja nem thor üti az üllőjét, ja nem (wikipédia) A villám egy fajta elektromos gázkisülés, ami felhőn belül, felhők között, vagy a talaj és felhők között jön létre. Többnyire vonalas szerkezetű, de van felületi villám is, amely a felhők felületén keletkezik.
ez tény amire logikus következtetéssel jöttek rá, te hogyan magyarázod? a képzeletbeli barátod megvakarta a fülét?
ezért nézem le a vallásokat, a tények helyett fantáziálással töltik ki azt amit nem értenek vagy nem is akarnak érteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!