Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták hisznek istenben...

Ateisták hisznek istenben vagy nem hisznek?

Figyelt kérdés
2022. aug. 31. 21:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/97 anonim ***** válasza:
19%

"Azzal talán egyet értesz, hogy egy kísérletre nem szánható néhány millió év. Ezért fel kell gyorsítani a folyamatokat olyan sebességre (akár egymás utáni lépésekben), hogy azok az ember élet léptékében kiértékelhetők legyenek."

Ez érthető csak desztillált viz hol van természetben? Amúgy sok minden jogos amit irtál.

"Az a problémája, hogy legtöbbször nem publikálják a beavatkozások számát."

Nos erre várnék konkrét példákat, mert ez így csupán vádaskodás."

Nem tudom nem én vádaskodtam es nem is vallasi kritikusok.

" 1. Ammonia szinte soha a természetben nem fordul elő akkora koncentrációban még vulkánokban sem.

Forrás???

Vagy csak mert neked így szimpatikus?

Ellentétben a te állításoddal:..."

Akkor jó lenne frissiteni azt a wiki lapot mert a frssebb konszenzust már ez a wiki lap irja:

"A korai, forró Földnek a feltételezések szerint másodlagos, a vulkanikus aktivitásból és üstökösök becsapódásából származó atmoszférája volt. Sokáig úgy vélték, hogy ez a légkör redukáló jellegű volt, amely elősegíti a szerves anyagok képződését és elsősorban metánt, ammóniát és vízpárát tartalmazott. A későbbi modellek az ősi kőzetek összetételére alapozva azzal számoltak, hogy a korai atmoszféra főleg vízpárából, nitrogénből, szén-dioxidból, valamint némi szén-monoxidból, hidrogénből és kénvegyületekből állt."

[link]

Ugyanazna légkör volt mint most csak O2 nélkül. Nem tudtam, hogy ennyire le vannak maradva néhol.

2022. szept. 7. 12:30
 92/97 anonim ***** válasza:
0%

Ez elég nagy csapás az abiogenezis szamara.

Prebiotikus anyag nélkül nincs ősleves.

Erre valaszul Miller es csapata, hogy redukálóbb legyen a gázelegy, hozzátettek a légkörhöz CO-t (viz-nitrogén-co2 + co) és fehérjét termelt a kisérlet. Nem ivkisüléssel hanem kozmikus sugárzással (nagy energiájú protonokkal) A magyarázó mese az volt, hogy szénmonoxidot üstökösök szállitottak a légkörbe. Elég erőltetett szagú, de az abiogenezisről szóló wiki is megjegyzi (kismértékben co-t), különben NINCS abiogenezis. Semmi nem támasztja alá. Természetesen csak fikció. Még ha a kéreg bocsátotta volna is ki nagy mennyiségben a vizgőz eltávolitotta volna. H2o + co = co2 +h2

2022. szept. 7. 13:04
 93/97 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

92, ne dörzsöld a markod, mert hiába örömködsz, nem az lett bebizonyítva, hogy nem keletkezhetett prebiotikus anyag, hanem az, hogy amennyiben a Miller által feltételezettek helyett eltérő volt a környezet, akkor más módon, de szintén keletkezhettek az élet kialakulásához szükséges alapvető vegyületek.

(2009. november 1.) „Darwin's warm little pond revisited: from molecules to the origin of life”. Naturwissenschaften 96 (11), 1265–1292. o. DOI:10.1007/s00114-009-0602-1. ISSN 0028-1042. PMID 19760276.

2022. szept. 7. 22:17
 94/97 Darkmoon80 ***** válasza:
89%

91

"A későbbi modellek az ősi kőzetek összetételére alapozva azzal számoltak, hogy a korai atmoszféra főleg vízpárából, nitrogénből, szén-dioxidból, valamint némi szén-monoxidból, hidrogénből és kénvegyületekből állt."

ami (az általad citált wiki lapon olvasható ez is), nem akadálya annak, hogy létrejöjjön az élet,

akár az űrből kiindulva

(2010. december 1.) „Cosmic carbon chemistry: from the interstellar medium to the early Earth.”. Cold Spring Harbor Perspectives in Biology, Cold Spring Harbor, NY 2 (12), a002097. o, Kiadó: Cold Spring Harbor Laboratory Press. DOI:10.1101/cshperspect.a002097. ISSN 1943-0264. PMID 20554702.

akár a mély tengerekben

"verett Shock kutatásai során azt találta, hogy a mélytengeri, geotermikusan aktív környezet, a tengervíz és vulkanikus gázok, folyadékok elegyedése jóval több szerves molekulát hozhat létre, mint a Miller–Urey-kísérlet."

2022. szept. 7. 22:27
 95/97 anonim ***** válasza:
89%

A Miller kísérletet többször megismételték, itt vannak a dokumentációk, a kreacionista kritikára válaszolva:

[link]

Másrészt az élethez szükséges kémiai elemeket a csillagok gyártják le, - tehát nem volt szükség teremtőre - amiket a szupernóva robbanásokkal szét is szórnak az Univerzumban.

Közel 4 000 000 000 évvel ezelőtt minden készen állt tehát ahhoz, hogy az ősi óceánban a kémiai evolúció által létrejöjjön egy replikátor molekula. Ráadásul ennek csak egyszer kellett megtörténnie, idő meg bőven volt rá, úgy 500 000 000 év.

Teremtőre ellenben semmilyen bizonyíték nincs, nem is lehet, mert azt az ember találta ki, hogy megmagyarázza vele azt, amit nem ért.

2022. szept. 7. 22:34
 96/97 anonim ***** válasza:
31%

"ami (az általad citált wiki lapon olvasható ez is), nem akadálya annak, hogy létrejöjjön az élet,

akár az űrből kiindulva"

Igen. Pl nem tudtak választ találni egyértelműen, hogy a 400 km magasságban keringő nemzetközi űrállomás porgyűjtőjéből honnan származtak a baktériumok. A Föld légköréből sodrodtak ki vagy a világűrből érkeztek? De mivel meteoritban is találtak, nem zárható ki a világűr hipotézis.

Én elvégeztem amit akartam.

Szerintem tiszteletteljes es konstruktiv volt a vita amiért hálás vagyok, de ezt lehet tologatni a végtelenségig és már szeretnék visszatérni a vallásos könyveimhez mert egy idő után untatnak a földi dolgok. :-)

2022. szept. 7. 23:47
 97/97 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

OK, köszönöm a beszélgetést!

Jó olvasgatást!

2022. szept. 8. 00:02
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!