Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A természeti törvények miért...

A természeti törvények miért nem bizonyitják, hogy a világunk teremtett?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről a valláskritikusok.

(Senkit nem pontozok le)

2022. jan. 17. 08:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/281 Darkmoon80 ***** válasza:
95%

"Ha valami rossz benne, arról már az ember tehet. "

Persze, az ember hibája, hogy kezdetben volt egy a mai életformák számára alkalmatlan hőmérsékletű és légkörű bolygó, mely csak lassan alakult át olyanná amit ma ismerünk, de amin ma is előfordulnak (persze megint csak az ember hibájából) vulkánkitörések, tengerárak, földrengések...

Ennyire hogy lehet valaki elvakult fanatikus???

2022. jan. 17. 19:08
 22/281 SIDLER22 ***** válasza:
95%

Való igaz, hogy nagyon jól megtervezett.

Édenkerti állapotok alatt arra gondolsz amikor a nyúlnak meg kell ennie a saját szarát mert a bélrendszerében meg van fordulva egy működési folyamat?

Vagy amikor egy földrengés mindent összedönt?

Esetleg az, hogy az állatok egymást zabálják föl?

Olyan jól meg lett tervezve ez a világ, hogy bármikor rákos lehetsz.

Mi is nagyon jól meg lettünk tervezve ám!

Az egyik legősibb örömszerzésünk egy olyan szervünknél történik ahol hugyozunk.

A gerincünk nem képes 60-70 évnél tovább megtartani az egyenes állapotot ezért sok idős embernek a háta elgörbül és fáj.

...What a wonderful world...

(19-es voltam)

2022. jan. 17. 19:12
 23/281 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább azt nem értem, hogy szerinted melyik természeti törvény tervezett?

És ha az - akkor milyen lenne, ha nem lenne tervezve?

2022. jan. 17. 19:30
 24/281 anonim ***** válasza:
100%

Ezt valahogy illenék bizonyítani.

Az "így akarom!" - az NEM bizonyíték.

2022. jan. 17. 19:51
 25/281 anonim ***** válasza:
0%
26-os hozzád imával küldjek egy házsüllyesztést vagy mit szeretnél bizonyítéknak?
2022. jan. 17. 19:54
 26/281 SIDLER22 ***** válasza:
53%
Az szerintem pont megfelelne neki :D
2022. jan. 17. 19:57
 27/281 anonim ***** válasza:
100%

Hát konkrétan egy tervezőnél ugye bizonyíték lenne, ha bemutatnád őt, munka közben.

Ha ez nem megy, akkor még szóba jöhet a műhelye, az eszközei, a logo a termékeken, esetleg egy működő használati utasítás (nőkhöz), stb. stb.

A "semmi" - az konkrétan NEM bizonyíték.

2022. jan. 17. 19:57
 28/281 SIDLER22 ***** válasza:
96%

Amúgy "kettő pipás" (ez már mindent elmond rólad) jó ez az optimista megközelítés. Ha optimistán nézzük akkor az is előny, hogy meggörbülünk öreg korunkra mert legalább nem kell akkorát hajolni a leejtett fogsorért.

De sajnos az optimista megközelítés itt nem működik. Ez inkább a pszichológiai hatása miatt használt, hogy mindent láss pozitívan, de amikor egy Tokiót leromboló földrengésről beszélünk, ami csak azért pozitív és csodálatos mert van 5 ember aki a belőle keletkezett hullámokon szörföl akkor sajnos ez az optimizmus már nem nagyon működik.

Igazad van, hogy mindennek van előnye és hátránya csak tudod az arányok nem mindegyek. Az arányok meg szubjektívek. Mindenkinek másmilyen mértékben tolódnak el az arányok egy esemény következtében.

Ebben az esetben (a földrengés) neked egy tök király cucc mert van pár ember aki szörfölhet rajta. Ez a te saját véleményed ami én tiszteletben is tartok. Azonban a legtöbb ember számára inkább hátrányos és szomorú amikor több millió ember meghal.

Ez megint nézőpont kérdése.

(ismét 19-es voltam)

2022. jan. 17. 20:04
 29/281 anonim ***** válasza:
0%
30-as és honnan tudod hogy kinek a jó, aki meghal vagy aki tovább él a Földön? Ez is nézőpont kérdése.
2022. jan. 17. 20:08
 30/281 SIDLER22 ***** válasza:
100%

Hát mondjuk aki tovább él annak rosszabb mivel lehet, hogy amíg Ő szörfölt addig az egész családja a romok alá került.

De amúgy mért beszélgetünk erről egyáltalán?

Egy földrengés rossz. Ennyi. Mit kell ezen magyarázkodni?

Normális ember ezen el se gondolkodik.

2022. jan. 17. 20:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!