A természeti törvények miért nem bizonyitják, hogy a világunk teremtett?
Kiváncsi vagyok, hogy mit gondolnak erről a valláskritikusok.
(Senkit nem pontozok le)
@4!
"Dehogynem, csak épp ebből nem következik, hogy bárki is szándékosan pont ilyenre akarta tervezni ezt a rendszert."
Attól függ hogy közelitessz. Egy cicának vagy egy kutyának fel sem tűnik, hogy a világunk törvények alapján müködik, de az ember faj ki tudja kutatni. Mindig dicsekedtek, hogy ti csak abban hisztek amit a tudomány megvizsgál és van rá bizonyiték.
A saját emberi tapasztalataink alapján csak olyan törvényeket ismerünk amelyeket egy törvényalkotó határozott meg. Ilyenkor persze amikor a világ müködését irányitó természeti törvényekről van szó, akkor a megközelitési módotokat hirtelen sutba tudjátok dobni. Már nem az ismertből közelitetek az ismeretlen felé, hanem azt mondjátok azokat a törvényeket senki sem határozta meg.
@5!
"A természeti törvények azért nem bizonyítják, hogy világunk teremtett, mert nem is ez a feladatuk, hanem a világ működlésének megfigyelések általi magyarázata."
Nem mondhatjuk azt, hogy a világegyetemünk logikátlan, pont ezek a törvények miatt van benne ésszerűség. Azt elfogadom, hogy önmagában ez nem bizonyiték, és ez egy nyomós érv, de az ember a cicával ellentétben szintén képes logikai gondolkodásra. A" természet" törvényei csak egy fogalmi ellentmondás. A világegyetem adta a törvényeket?
"A saját emberi tapasztalataink alapján csak olyan törvényeket ismerünk amelyeket egy törvényalkotó határozott meg."
Pont ez az, hogy nem. Ez kizárólag a jogi törvényekre igaz. Minden más már a te önkényes belemagyarázásod, hiszen semmi nem bizonyítja, hogy az állítasodnak van valóságalapja.
"Pont ez az, hogy nem. Ez kizárólag a jogi törvényekre igaz."
Szóval egy gépkocsi működéséből, hiába működik a tervezés szerint, nem következtethető ki, hogy intelligencia csinálta. Csinálhatta a természet is. Értem.
Vagy egy számítógép. Hiába írható le a működése, ebből nem következik, hogy intelligencia alkotta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!