A vallásosság evolúciós szempontból előnyösebb mint az ateizmus?
"Mojjo: én már nem várok hívőtől észt.
Sem logikát.
Sem becsületet.
Sem tudást.
Nagyon ritka és kellemes csalódás, ha valamelyikkel mégis találkozom."
Hát igen, az ateista vallásúak nagyon fáradtak agyilag, ez tény. De hogy be is ismeritek, ez furcsa.
"@33: Az ugye megvan, hogy a Szovjetúnió, vagy épp Észak-korea nem azért olyan, amilyen, mert ateista államok?"
Hát persze, dúl a szeretet, az agapé ezekben az országokban, ugye?
"Ahol nem kikényszerített dolog az ateizmus, hanem kialakult, ahol az embereknek nem parancsba van adva, hogy ateistáknak kell lenniük, hanem a lakosság nagy része természetes úton, magától fejlődik azzá - pl Japán, Norvégia, Svédország - ott picit máshogy mennek a dolgok. Vajon miért nem ezeket az országokat említetted meg?"
Mojjo, te nem voltál régebben ennyire sötét, de látom, hogy te is megtanultad, hogy csak érvelési csúsztatásokkal tudod védeni a materializmust.
Na, Kreatti megtalálta ezt a kérdést is.
Innen kezdve ez is róla fog szólni.
"Tulajdonképpén a kérdező a legjobb példa arra, hogy sokszor a hívők milyen intoleránsak, hiszen mindent megpróbál megtenni azért, hogy az ateizmust minél negatívabb színben tüntesse fel."
Annyit mondtam hogy az ateizmusnak nincs közösségépítő, összetartó ereje, de a vallásoknak van. Ezért szerinted én intoleráns vagyok? D:
Nem azért vagy az - hanem azért, mert meg sem hallgatod, amit írunk, és egyáltalán nem veszed figyelembe, viszont, ha csak egy kis lehetőséged is van rá, akkor rúgsz egyet az ateistákon.
Tehát egy álkérdést írtál ki, igazából téríteni akarsz, meg egy kicsit gyalázkodni közben.
"Annyit mondtam hogy az ateizmusnak nincs közösségépítő, összetartó ereje, de a vallásoknak van. Ezért szerinted én intoleráns vagyok?"
Nem ezért, hanem mert nem tudtál érdemben reagálni ezen kijelentésedet ért kritikákra csak mondogattad tovább a betanult frázisaidat. Ez tulajdonképpen nem is kérdés csak mindössze magadat próbálod győzködni arról, hogy észszerű, amit hinni szeretnél mindenfajta önkritika nélkül.
@49: Azon állításod, miszerint az "ateizmusnak nincs közösségépítő, összetartó ereje, de a vallásoknak van" néhány ritka kivételtől (pl azeista társoságok) eltekintve IGAZ. Csak épp teljesen és totálisan LÉNYEGTELEN a korunkban, főleg evolúciós szempontból.
Ezt próbáljuk megértetni veled. Igaz állításból indultál ki, de helytelen következtetést vontál le belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!