Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik a legjobban elítélik a...

Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?

Figyelt kérdés
2021. nov. 19. 20:13
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯
 321/385 anonim ***** válasza:
95%

"Persze, biztosan ezért érkezik sok száz hozzászólás a kérdésimre :)"

Az nem számít, hogy kb. a 2/3-át én írtam? Ha vissza nézed valaki írta is nekem, hogy vitatkozzak veled mert nincs értelme (és ahogy látom igaza volt).

"Egy szerencsétlen nyomorék ócska kis proli kérdésére a kutya sem válaszolna vagy max ennyit írnának oda. És a te reakciód is bizonyítja keresztényeknek fáj az igazság, ezért ez a primitív sértegetés."

"Nehéz megnyerni egy vitát egy okos emberrel, de szinte lehetetlen megnyerni egy vitát egy ostoba emberrel." - Bill Murray. Te is ilyen vagy muszlim barátom.

2021. dec. 19. 17:42
 322/385 anonim ***** válasza:
51%

"Az nem számít, hogy kb. a 2/3-át én írtam? Ha vissza nézed valaki írta is nekem, hogy vitatkozzak veled mert nincs értelme (és ahogy látom igaza volt)."

Minden kérdésemnél a válaszok 2/3-át te írtad? :) Azt azért kétlem.

"Nehéz megnyerni egy vitát egy okos emberrel, de szinte lehetetlen megnyerni egy vitát egy ostoba emberrel." - Bill Murray. Te is ilyen vagy muszlim barátom."

Ha szerinted ostoba vagyok akkor miért állsz le velem vitázni sok száz hozzászólásban? :))) Vagy ha úgy érted én vagyok az okos ember akkor oké :)

2021. dec. 19. 21:31
 323/385 anonim ***** válasza:
87%

"Minden kérdésemnél a válaszok 2/3-át te írtad? :) Azt azért kétlem."

Azokra a kérdéseidre gondoltam amiket az ez allati kérdés alatti hozzászólásaidban tettél fel.

"Ha szerinted ostoba vagyok akkor miért állsz le velem vitázni sok száz hozzászólásban?"

Talán csak túl jóhiszemű voltam, azt gondoltam érdekel téged a másik fél álláspontja, és hogy képes vagy az értelmes diskurzusra.

"Vagy ha úgy érted én vagyok az okos ember akkor oké :)"

Ha olyan okos lennél akkor nem így vitatkoznál.

2021. dec. 19. 21:56
 324/385 anonim ***** válasza:
68%
Érdekel az álláspontod, de ugye a párbeszédhez az kellene az kellene hogy mellébeszélés helyett válaszolja kérdésekre, és ugye pont azt kértem hogy ne videókat likelj hanem te meg írd le.
2021. dec. 19. 22:08
 325/385 anonim ***** válasza:
95%

#324 Ha komolyan érdekelne, akkor nem okozna gondot, hogy adok egy linket ahol pl. egy teológus magyarázza el, aki nálam sokkal jobban tudja átadni. Vagy adtam linket ahol fel van sorolva a 72 tanítvány, most miben lett volna ha más ha egyesével leírom ahelyett, hogy adok egy linket?

Meg egyébént szerintem te vagy az aki mellé beszélsz, pl. mikor azt kérdezted hol mondja Jézus a Bibliában, hogy ő Isten én számos verset megadtam amiből egyértelműen kiderül, de te csak annyit mondtál, hogy máshogy is lehet értelmezni, és annyiban hagytad, ezzel úgy akartad beállítani (legalábis nekem úgy tűnt), mintha megcáfoltál volna, de nem tetted.

Egy másik példa, te azt mondtad, hogy a Korán szerint a Bibliát átírták, meg is adtad a verset amire hivatkozol, erre én mondtam, hogy máshogy is lehet értelmezni, de veled ellentétben azt is leírtam, hogy szerintem hogyan értelmezhető máshogy, sőt, még muszlim vallástudósok véleményét is leírtam, akik szintén nagyon nem úgy értelmezik ahogy te, de te ezt is figyelmen kívül hagytad (holott szerintem megcáfoltalak), megint csak mintha úgy akartad volna beállítani, mintha te cáfoltál volna rám.

2021. dec. 19. 22:32
 326/385 anonim ***** válasza:
95%

"Ami a mosakodást illeti, én tudom kezelni ezeket a látszólagos ellentmondásokat. Azt gondolom, hogy lehet akár mindegyik verzió igaz, csak ezek különböző helyzetekben és különböző időkben hangzottak el."

Igen, gondoltam, hogy ezt fogod írni, mivel egyedül ezzel lehetne védeni a dolgot. Csak van itt egy bökkenő! Elmondanád, hogy mi volt ennek az oka szerinted? Mi értelme volt annak, hogy három verzió maradt fenn, ráadásul egy ilyen rendkívül fontos kérdésben? Ráadásul, ezek szerint Mohamed változtatta a véleményét, rugalmasan kezelte ezt a dolgot vagy ezt hogy képzeljem el? Egyik alkalommal egyszer mosakodott, máskor kétszer, aztán háromszor? Miért is?

Lásd mire gondolok. Amit ti már megannyiszor leírtatok, (szerintem bárki, aki szokta olvasni ezt az oldalt időnként, már kívülről fújja) Mohamed ugyanazt tanította, mint az előző próféták. Sőt muszlim hittestvéred nem általott vagy száz oldalon keresztül vitatkozni az imádkozásról és arról, hogy szerinte még a keresztényeknek is, (a jelenlegi Biblia szövege alapján) pontosan ugyanúgy kellene imádkozniuk, mint a muszlimoknak.

Mindezek fényében, magyarázd már el nekem, hogy lehetséges az, hogy Mohamed változtatgatta a mosakodási szokását?

Az előző próféták is háromszor mosakodtak vagy akkor még nem volt probléma, ha valaki csak egyszer mosakszik, csak Mohamed idejére lett az? Vagy Mohamed mégsem azt hirdette, amit az előző próféták? És, ha pl. az egyszeri mosakodás valami szuper kivételes alkalomra vonatkozik csak, az miért nincs leírva? Akárhogyan is nézem, itt valami gubanc van.

Elmondom mi történt szerintem. Szerintem egyszerűen valaki így emlékezett, más meg úgy. Ez a legegyszerűbb magyarázat és a háromszori lett a legerősebb szokás, mert úgy gondolták a muszlimok, azzal nem tudnak nagyot tévedni. Mivel fontosnak tarják a mosakodást, egyszerűen biztosra mentek, mert nem egyértelmű, hogy melyik az igaz. Egyébként logikusan nézve és a megérzésem is az súgja, hogy valószínűleg az egyszeri volt az eredeti. Már csak azért is, mert ahogy nézegettem a szunnát, bár nem mélyedtem bele nagyon a kérdésbe, de mintha az 1x szerepelne a legtöbbször és azért ez gyanús.

"Abszolút nem tartom helyesnek, hogy ártó szándékkal kiválogattok néhány hadithot a több ezerből, hogy bizonygassátok hogy: "lám lám milyen látjátok borzasztó kegyetlen az Iszlám..jaj jaj" :D

A hadithokat valamilyen szinten egységesen kell kezelni, és így már egy rendkívül békés vallás képe bontakozik ki."

1. A barátod, rendre ezt csinálja a Bibliával. 2. Engem az zavar, amikor tagadtok valamit, ami igaz. 3. Engem nem érdekel, hogy békés vallás-e az iszlám vagy sem. Lehet békés vallás, sőt ismerek még békésebbet. Kezdem azt hinni, hogy te sem értetted soha egy kérdés alatt sem, hogy miről beszélek. A te fejedben is ugyanaz a hülye prekoncepció van, amivel a hittársad hozzááll az össze keresztényhez, aki itt írogat neki. Engem nem érdekelnek a tálibok, vagy akárkik... nem az a bajom az iszlámmal, amit egyes emberek tesznek. Ez a topik tulajdonképpen nem is arról szól. Az a bajom vele, hogy nem tartom igaznak. Már többször leírtam, több kérdés alá is, hogy van egy csomó értelmes muszlim ember, a többségük teljesen normális, nem mindenki terrorista stb. De ettől még nem lesz igaz az iszlám. Ahogy krisnásnak sem állok be, mert van egy csomó kedves krisnahívő. Én arra reagálok, amikor a hittársan erőszakosan hazugságokat terjeszt a kereszténységről vagy sérteget és hülyének nevez másokat, azért mert leírják a véleményüket vagy azt, ami igaz és igenis tényleg része az iszlámnak. Csak ő ahelyett, hogy védené a vallását, ahogy pl. te most tetted,(ami nagyon helyes, ez már egy lépés az értelmes beszélgetés felé) ehelyett, hazudik róla.

"Fekete kutyák ? Nem emlékszem hogy ezt a hadithot is idézted volna de mindegy is." Igen, ezt elfelejtettem idézni. Igazából többször is le van írva, számomra ez elég nevetséges, mivel a fekete kutya fóbia jellemző az emberekre, (létező jelenség), de igazából semmi alapja nincs. A fekete kutya nem vadabb vagy rosszabb a többi kutyánál, csak az emberek számára jellemzően ijesztőbbek.

Többször le van írva, pl.:

“I asked the Messenger of Allah (ﷺ) about the all-black dog and he said: ‘(It is) a devil.’”

Grade: Sahih (Darussalam)

Reference : Sunan Ibn Majah 3210

In-book reference : Book 28, Hadith 11

English translation : Vol. 4, Book 28, Hadith 3210

The Messenger of 'Allah (ﷺ) said: When any one of you stands for prayer and there is a thing before him equal to the back of the saddle that covers him and in case there is not before him (a thing) equal to the back of the saddle, his prayer would be cut off by (passing of an) ass, woman, and black Dog. I said: O Abu Dharr, what feature is there in a black dog which distinguish it from the red dog and the yellow dog? He said: O, son of my brother, I asked the Messenger of Allah (ﷺ) as you are asking me, and he said: The black dog is a devil.

Reference : Sahih Muslim 510a

In-book reference : Book 4, Hadith 299

USC-MSA web (English) reference : Book 4, Hadith 1032

Allah's Messenger said: "When a man performs Salat, and there is nothing in front of him like the post of a saddle, or a camel saddle, then his Salat is severed by (passing of) a black dog, a woman, and a donkey." It was said to Abu Dharr: "What is the problem with the black dog rather than the red or white one?" He said: "O my nephew! I asked Allah's Messenger just as you have asked me. He said: 'The black dog is a Shaitan (devil).'"

Reference : Jami` at-Tirmidhi 338

In-book reference : Book 2, Hadith 190

English translation : Vol. 1, Book 2, Hadith 338

“The prayer is severed by a woman, a donkey, and a black dog, if there is not something like the handle of a saddle in front of a man.” I (‘Abdullah) said: “What is wrong with a black dog and not a red one?” He (Abu Dharr) said: ‘I asked the Messenger of Allah (ﷺ) the same question, and he said: “The black dog is a Shaitan (satan).”

Reference : Sunan Ibn Majah 952

In-book reference : Book 5, Hadith 150

English translation : Vol. 1, Book 5, Hadith 952

Mohamed biztos macskás volt:

Abdallah b. Mughaffal reported the Prophet as saying, "Were dogs not a species of creature I should command that they all be killed; but kill every pure black one."

Abu Dawud and Darimi transmitted it. Tirmidhi and Nasa'i added, "No family attaches itself to a dog without a qirat of their good deeds being deducted daily, except in the case of a hunting dog, a farm dog, or a sheepdog.”

Reference : Mishkat al-Masabih 4102

In-book reference : Book 20, Hadith 38

Szóval legszívesebben megöletné az összes kutyát, de legalább az összes feketét. Szegény labradorok, meg újfundlandik, meg Border colliek... pedig azok milyen hasznos és jótermészetű kutyák...

Figyelj, pl. biztosra veszem, hogy a kutyákkal kapcsolatosan csak a saját preferenciáját követte. Egy csomó kutyát megöletett, majd amikor közölték egyes törzsek, hogy "Dehát ők dolgoznak a kutyákkal, éhen halnak, ha nincsnek", akkor tett kivételeket, meg nem rendeltette el újra a kutyák megölését. Ennek sincs semmi értelem. Ahogy annak sem, őszintén szólva, hogy feltételezzem, hogy egy angyal nem megy be egy házba, ha van benne egy kiskutya. De erre még mondhatjuk, hogy hit kérdése, bár részemről én erősen ledöbbennék, ha tényleg így lenne.

2021. dec. 19. 22:36
 327/385 anonim ***** válasza:
51%

"Kezdem azt hinni, hogy te sem értetted soha egy kérdés alatt sem, hogy miről beszélek. A te fejedben is ugyanaz a hülye prekoncepció van, amivel a hittársad hozzááll az össze keresztényhez, aki itt írogat neki."

Nehézséget okoz megkülönböztetni téged a többi hozzàszólótól.Van hogy keverék titeket.

A mosakodàsról van szubjektív véleményem de ez nem hivatalos fatva !!

Sztem különböző élethelyzetben eltérhet a mosakodàs hosszúsàga. Bàr ez nem derül ki a hadithokból egyértelműen én abszolút erre gondolok.

Egyébként is lehetőség van könnyítésre például ha úton van valaki. Ebből is gondolom. Az Iszlàmot egészében érdez szemlélni, rugalmasabb vallàs mint elsőre tűnik.

2021. dec. 19. 22:49
 328/385 anonim ***** válasza:
51%
*érdemes szemlélni
2021. dec. 19. 22:50
 329/385 anonim ***** válasza:
51%

Most kicsit utànamentem a fekete kutyàknak, és azt talàltam hogy azok a sàtànok amiknek két folt van a szeme körül. De amúgy nem hiszem hogy ilyen szorosan kéne vennünk az ilyen hadithokat.

Azt a hadithot ismered hogy amikor a kakas kukorékol akkor az angyalokat làtja ?? Én ezeket a hadithokat is szeretem.

Mert ilyen is van, kezeld ezeket lazàbban szerintem. Allah bocsàssa meg de ezt gondolom.

2021. dec. 19. 23:01
 330/385 anonim ***** válasza:
Értem mire gondolsz. Csak szerintem ez ha jól belegondolunk, akkor valahol, valamivel ütközik. Vagy azzal, amit ti állítotok, vagy azzal, amit az iszlám állít magáról. De igazából ez valahol nem klappol.
2021. dec. 19. 23:11
❮❮ ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!