A Korán és az Ószövetség Istenéhez imádkozó emberek bálványimádók, ha az Újszövetségben levő Jézus atyja az igaz Isten?
Figyelt kérdés
2019. szept. 8. 20:40
2/28 anonim válasza:
Az utolsó kettő ugyan az, a Koránban nem Jehovát jelőlik meg Istennek.
3/28 anonim válasza:
Jehova nincs. A muzulmánok is Ábrahám istenét tartják Istennek, tehát a 3 ugyanaz.
4/28 anonim válasza:
Akkor bálványimádás ha valaki Jézushoz imádkozik, ugyanis Jézus nem Isten hanem ember.
5/28 anonim válasza:
Az a bálvány imádás, ha egy konkrét valamit mindenestül imádsz, mintsem a jóra törekednél.
6/28 anonim válasza:
Jahve és Allah egyenlő Jézussal. A kereszténység viszont Jézust az igaz Isten fiaként tiszteli. A kereszténység imádkozik az örökkévalóhoz, a másik kettő bálványimádó.
8/28 anonim válasza:
Musa vagyis Mózes Istene YHVH (vagyok aki vagyok) a seregek ura. A seregek ura a Biblia szerint nem más, mint a legelső teremtmény, a Logosz, azaz a később megtestesült Jézus.
9/28 anonim válasza:
Ez csak a te szektád szerint van így, a Biblia szerint nem.
10/28 anonim válasza:
Katolikus vagyok, az én szektám 1 milliárd emberből áll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!