A Korán és az Ószövetség Istenéhez imádkozó emberek bálványimádók, ha az Újszövetségben levő Jézus atyja az igaz Isten?
Az egesz nagy hu hoban a lenyeg az alabbi sorokban van, ki lassa es tud ertelmezni a sorok kozott az eszreveszi a kulombseget es megerti, ki nem annak ugyis mindegy.
"Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam, ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál láttatok. " (János 8:37-38.)
Az evangéliumi szövegben - amit a kereszténység „Isten szavának” tanít - igen feltűnő és meglepő az, hogy Jézus két Atyáról beszél. Különbséget tesz az Ő mennyei Atyja és a zsidók atyja - Jehova - között, akit nem ismert el Istennek az evangéliumi tudósítás szerint, mert így nyilatkozik róla: „
"Ha Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem "
Jézus ekkor mondja ki a lényeget:
„ Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen őbenne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjáról szól, mert hazug és a hazugság atyja. ” (János 8:42-44.)"
Aldas, aldas, aldas !!!
r.sentinel !
Javasolnám, mielőtt további hozzászólásokat írnál, vagy szerezz be egy helyesírás ellenőrző programot, vagy a Biblia helyett olvasgass valamennyit a magyar nyelv helyesírási szabályairól.
Ez így nagyon égő (amellett hogy tartalmilag sem túl sokatmondó a hozzászólásod).
"ki lassa es tud ertelmezni a sorok kozott ..."
= aki látja és tud(ja) értelmezni /és tud olvasni/ a sorok között
"...az eszreveszi a kulombseget es megerti, ki nem annak ugyis mindegy."
ugye különbséget akartál írni?!
és ugye szintén a te hozzászólásodból idézve:
"Minden eggyes ember..."
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Ez sem egészen tökéletes!
"De igen. Ezt még ateista körökben is elfogadják."
Ez nem igaz. Nincs Jézus korabeli forrás, ami megerősíti, csak későbbi. Tárgyi bizonyíték szintén nincs.
Kedves Anahystor
Teljes mertekben eggyett ertek hogy van ahol rosszul irtam a szavakat, megesik es bocsanat hogy ennyire sziven utott teged, foleg hogy nem a temahoz szoltal hanem inkabb mas udvaran jarkalsz hibat talalni, de hat ez legyen a te gondod, nem az enyem, a mindennapi problemakat mar ugyis masban latod.
Tartalmilag az irasom valoban nem tul sokatmondo szamodra hisz ahoz el kellett volna olvasnod a Bibliat es nemcsak, igy elnezem ezt is neked. Inkabb javaslom foglald el magad a magyar nyelvtannal az neked biztos tokeletesen megy es neha lepj at masok udvarar hisz ugyis elvezettel teszed valoszinu a mindennapi eletben is.Koszonom. Aldas, aldas, aldas !!!
25#
Ki állított ilyet? Hangokat hallasz, amiket meg kell cáfolnod. Senki sem mondta, hogy Jézus korabeliek, ez a te agyszüleményed. Viszont jeles történetírók, megemlítik őt.
"Tartalmilag az irasom valoban nem tul sokatmondo szamodra hisz ahoz el kellett volna olvasnod a Bibliat"
Miért gondolod, hogy nem olvasom?
Miképp mondhatnék véleményt valamiről, ha nem ismerem?
(Igaz nem mindennap forgatom, lévén a véleményem már kialakult róla, és egy regény olvasása sokkal szórakoztatóbb, de adott témával kapcsolatban sokszor előveszem a szövegét, ha másért nem, akkor azért, hogy pontosan tudjak idézni belőle.)
Az udvar pedig az itt sajnos közös! A hozzászólások nyílt téren vannak, bárki olvashatja azokat. A magánlevelezésedben vétett hibák irrelevánsak, nem tartoznak másra, viszont itt a nyilvánosság szeme előtt a rólad kialakított kép nem csak a tartalmi de a formai eszközöknek is függvénye. Hidd el, a te érdekedben szóltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!