Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?
"Hát a hit eleg nehezen mérhető, de azért mégis sokat elárul hogy ki mennyi időt fordít mondjuk napi szinten Istenre. Egy átlag keresztény esetében ez az idő nullához közeli."
Most futottam át a válaszokat...
Amiket írsz, folyamatosan csak általánosítgatás. És ha én pl. több időt fordítok napi szinten Istenre, mint te, akkor ez azt jelenti, hogy a kereszténység az igaz vallás?
"Egy átlag keresztény esetében ez az idő nullához közeli." És akkor mi van? Ez jelent bármit is? Ha én találok olyan muszlimot, akit igazából nem érdekel a hite, akkor az bizonyít bármit is? Ráadásul és mit csinálsz akkor, ha nem "egy átlag kereszténnyel" beszélgetsz? Megáll a tudomány?
Meséld már el pl. egy apácának, hogy nem fordít elég időt Istenre... de annak a hithű néninek, bácsinak is, aki hetente kétszer böjtöl és reggel, este imádkozik, meg még a vonaton is a Bibliát olvassa stb...
Abdullah ne fáradj, utána néztem, mert érdekelt. Jól írtam. Ilyen nincs a Koránban.
Ez igazából két dolog miatt is vicces. Az egyik, hogy ennyit "az értő olvasásról", én jobban emlékszem, hogy mi van a Koránban. Másfelől meg, amit hiányoltok a kereszténységből, az tulajdonképpen csak egy muszlim hagyomány. Isten sehol nem írja a Koránban, hogy neked a vagyonod 2,5%-át le kell adnod zakátként, vagyis a Korán sem húz sehol határt ebben a kérdésben. Ezek szerint a Korán is homályos és túl képlékeny?
"Abdullah ne fáradj, utána néztem, mert érdekelt. Jól írtam. Ilyen nincs a Koránban."
Annak ellenére, hogy a neten ràkeresve ezt talàlod, én még nem adtam fel, mert meg mernék esküdni, hogy olvastam olyan magyar nyelvű Korànt ahol "negyvenedről" volt szó.
"Az egyik, hogy ennyit "az értő olvasásról", én jobban emlékszem, hogy mi van a Koránban."
Lehetséges. Viszont olyan dolgokat írtàl amiből mégis az jön le, hogy a lényegi mondanivalót nem érted.
"Ezek szerint a Korán is homályos és túl képlékeny?"
A magam részéről, bàtran nyúlok ha szükséges a hadithokhoz segítségként, hogy értelmezzem a Koràn àjàit.
""Az egyik, hogy ennyit "az értő olvasásról", én jobban emlékszem, hogy mi van a Koránban."
<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>>
"Egyébként hadd kérdezzem meg, te szoktál a kötelezőn felül adakozni? Vagy évvégén kiszámolod a vagyonod 2,5%-át és odaadod valahova és ezzel le van a gond? Mi van azokkal, akik évközben szembe jönnek veled? Az utcán kéregetőknek pl. szoktál adni? Vagy azt is számon tartod és beleszámolod a 2,5%-ba?"
Igaz a kérdéseid személynek szólnak, és nem nekem... de ez is rávilágít, hogy nem érted az Iszlám lényegét. Legalábbis sok vonatkozásban nem.
Természetesen a zakaton kívül, van önkéntes adakozás, ami egyébként nagyon ajánlott, ha valaki Allah szeretetét áhítozza. Allah megszereti azt az embert, aki a kötelezőn felül ÖNKÉNTES jócselkedetekkel igyekszik Ura tetszését keresni.
Subhan Allah !
Szóval amikor ilyeneket leírtok, akkor teljesen nyílvánvaló, hogy bár intelligens emberek vagytok és tüzetesen elolvastátok a Kegyes Koránt, mégis az nehezen érthető egy jelenkorbeli európai ember számára, ezért az "értő olvasás" csak részben valósulhatott meg részetekről.
Ennek ellenére, én örülök, mert sok korábbi vitával ellentétben elég intelligens társasággal vitázunk itt én úgy érzem.
#224: "Amúgy verik itt magukat állandóan a böjtre, de a keresztények is böjtölnek. Most jön a verseny, hogy ki böjtöl szigorúbban? A muzulmán napkeltétől napnyugtáig nem ehet, naplemente után meg telezabálhatja magát, amit meg is tesznek, ahogy hallottam. A keresztények meg nem esznek húst 40 napig. Intelligensen böjtölnek, nem képmutatóan."
Próbáld ki azt az étel és víz megvonásával járó böjtöt 30 napon keresztül, amit a muszlimok tartanak, és megérted miről beszélünk. Mást nem tudok mondani.
#218:
"Erre mondtam, hogy az iszlám még a gyerekkorban van. Abban a tudatállapotban, amikor még csak a saját szempontját ismeri, és azt tartja az abszolút igazságnak. Hasonló ez ahhoz, mint amikor egy csak az anyanyelvét ismerő ember meg van győződve arról, hogy az övé a világ legbonyolultabb/legszebb/legkifejezőbb/legválasztékosabb nyelve."
Én pedig már számtalanszor elmondtam, hogy az Iszlám minőségileg másmilyen vallás, ennek köszönhető, hogy nem követi ugyanazt az utat mint a kereszténység. Elmondtam már azt is többször, hogy ez a másfajta minőség, abból is következik, hogy a Koránt SZÓSZERINT Isten szavának tekintjük, és NEM CSUPÁN isteni ihletésűnek, mint a keresztények a Bibliát. Érthető-e végre a különbség ???
"Egyébként erről sem vagyok 100%-ig meggyőződve, hogy az egész iszlám világ ugyanazt a Koránt olvassa. Biztos ez?"
Igen tudomásom szerint biztos.
"Nekem úgy rémlik, hogy az iszlámon belül is vannak kevésbé ismert, kis szekták, ahol más a Korán."
Nem tudok ilyenről, de a magam részéről nem zárom ki teljesen hogy esetleg van ilyen. Mindenesetre ők nagyon marginális szekták lehetnek.
"Meg egyébként is, az iszlámon belül is ott van a két fő irányzat. Te nyilván szunnita vagy. Egy síitát hogy győzöl meg arról, hogy a te hitirányod a helyes?"
A magam részéről, sehogyan sem akarnám meggyőzni. Mindannyian tanúsítjuk, hogy nincs más Isten kizárólag Allah, és Mohammed Allah küldötte volt. A Koránt pedig isteni kinyilatkoztatásnak tarjuk.
És az miért jó, ha kipróbálom? Ettől leszek jobb ember? Nem érted, hogy nem attól lesz jobb vagy rosszabb egy ember, hogy mennyire eltökélten sanyargatja magát?
"Egyszer egyik fráter azt kérdezte az egyik idős atyától:
- Van két testvér. Az egyik a cellájában marad, és állandóan imádkozik, a hét hat napján böjtöl, és még sok más önmegtagadást is művel. A másik pedig minden idejét a betegek ápolásával tölti. Istennek melyikük munkája a kedvesebb?
Az idős atya így válaszolt:
- Ha az imádkozó és böjtölő testvér az orránál fogva akasztaná fel magát, még azzal sem tenne annyi jót, mint amennyit a betegápoló egyetlen cselekedetével tesz."
"Én pedig már számtalanszor elmondtam, hogy az Iszlám minőségileg másmilyen vallás, ennek köszönhető, hogy nem követi ugyanazt az utat mint a kereszténység. Elmondtam már azt is többször, hogy ez a másfajta minőség, abból is következik, hogy a Koránt SZÓSZERINT Isten szavának tekintjük, és NEM CSUPÁN isteni ihletésűnek, mint a keresztények a Bibliát. Érthető-e végre a különbség???"
Érthető, igen. Minden mondatoddal egyetértek. Szerintem is minőségileg másmilyen az iszlám, és nem követi a kereszténység fejlődési útját :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!