Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?
Jó, ezt értem, de erre mondom, hogy mantráznak. Ez megint egy olyan dolog, amit nem ért az, aki nem emelkedik felül a dogmákon és szabályokon. Nem attól jó egy ima, hogy elismételsz egy betanult szöveget pontosan.
"Egy szegény paraszt késő este, a piacról hazafelé vette csak észre, hogy nincs nála az imakönyve. Ráadásul kocsijának kereke éppen egy erdő közepén ki is esett. Mélységesen elszomorodott, hogy a nap anélkül múlik el, hogy imádkozna. Ezért aztán a következő imát mondta:
– Uram, nagy butaságot csináltam. Imakönyvem nélkül indultam el otthonról,
az emlékezetem pedig olyan rövid, hogy egyetlen imát sem tudok könyv nélkül.
Ezért a következőt fogom tenni. Elmondom lassan az ábécét ötször, s Te, aki minden imát ismersz, össze tudod rakni a betűkből azokat az imákat, amelyekre én nem emlékszem.
Erre az Úr azt mondta angyalainak:
– Az összes ima közül, amit ma hallottam, kétségkívül ez volt a legjobb, mert ez egyszerű és komoly szívből fakadt. "
A szándék meg a lelki önvizsgálat és főleg, amit teszel és ahogyan másokhoz viszonyulsz, az a fontos, nem a gyakorlatok és előírások kényszeres betartása. Ezt te nem fogod érteni, mert te még szó szerint hiszel abban, hogy a Korán Allah szava. A keresztények meg általában már eljutottak oda, hogy kritikus szemmel képesek nézni a leírtakat, szimbólumként értelmezik a dolgokat, nem szó szerint hisznek a 7 napos teremtéstörténetben vagy a jó és rossz tudás fájában. Az a különbség az iszlám meg a nyugati világ között, hogy itt volt tudományos fejlődés, és ennek fényében nem szó szerint vesszük ezeket a dolgokat, hanem archetípusokban, allegóriákban gondolkodunk. Ez persze felelősséget is jelent, mert a szó szerinti istenhit nélkül meg kell birkóznunk azzal, hogy magunkra vagyunk hagyva. Ezért van az, hogy a modern, szekularizált nyugati ember általában "valami felsőbb erőben" hisz, de nem a Biblia istenében.
"a keresztények végképp eltàvolodtak Istentől, és àtmentek valami "hippi" mozgalomba ahogyan a Testvérem is írta."
Nem hippimozgalomba, hanem a kereszténységet felváltotta a humanizmus a nyugati világban. Ami a keresztény értékrendből fakad. Az értékrend a lényeg, nem a dogmák meg a rituálék.
"A zakat a vagyonod 1/40-ed része, vagyis 2,5%. Ezt a Koràn hatàrozta meg, vagyis benne van."
"a vagyonod 1/40-ed része" Olvastam a Koránt, de őszintén szólva ez még csak nem is rémlik. Annyira emlékszem, hogy zárójelben, meg lábjegyzetben volt oda írva, hogy ez 2,5%. Alapvetően nem akarok valótlanságokat állítani, szóval elhiszem, hogy erre lehet pont rosszul emlékeztem. Tudsz hozzá csatolni egy verset? Én kerestem a Koránban, de nem találtam és nekem az emlékeimben úgy él, hogy a zakat ugyan elő van írva, de annak mértéke a hádíszok alapján van kiszámolva, nem a Korán alapján.
Amúgy ez csak részletkérdés, a mondanivalóm lényegén nem változtat.
"Mert csak ez a kettő ismert, de az ebből is az egyik nem volt muszlim. El tudom képzelni milyen lehet a többi :)"
Megmondom milyenek, derék emberek akik felvállalják a hitüket annak ellenére, hogy halálos fenyegetéseket kapnak rendszeresen.
"Nem azt mondtam hogy Shaykh Nazım alapítoptta az ahmadijja vallást. Azt írtam Shaykh Nazım egy kamu vallási vezető aki a britek embere volt ahogy Mirza Ghulam Ahmad is."
Értem. Na és Ali kinek az embere volt? :)
"Ismerem az ilyen hazug kamu keresztényeket. Biztos vagyok benne hogy gyülöl mindent ami a muszlimokhoz köthető, így az arab népviseletet is."
Ez anekdotikus érvelés.
"Kizárt hogy a hétköznapi életben így öltözzön."
Ki zárja ki? Te?
"A 30-as években ugyanígy kezdődött az antiszemitizmus is. Hazudoztak a zsidó vallásról, azt állították a zsidók veszélyt jelentenek, ellenségesek, rátszik mindenre a kezüket, utálják a németeket stb. Most ugyanez megy csak muszlimok ellen."
Nem ugyanígy kezdődött. Nem a nácik tettek mindekit hirtelen antiszemitává, eleve jelen volt a német társadalomban az antiszmitizmus, Hitler csak olajat öntött a tűzre.
"Akkor te nem ismered a keresztény tanítást, mert az úgy szól hogy Jézus az áldozatával átvállalta az emberiség bűnét, így aki hisz benne, annak eltörlődnek a bűnei és besétálhat a Mennyországba."
Csakhogy nem ezt tanítja a kereszténység, esetleg te azt hitted, hogy ezt tanítja, ezért lettél hitehagyott.
"Egyébként is ha nem ölik meg, feltámadni sem tud."
Jogos.
"Szóval keresztényeknek örülnie kell hogy Jézust megkínozták és megölték."
Ahogy mondtam, nem örülünk hogy Krisztusnak szenvednie kellett, mi annak örülünk, hogy feltámadt, és ki mondja, hogy örülünk kellene, hogy megkínozták és megölték? Te?
"Hát én meg több videóját láttam de azokban szóval sem mondta. És azt elmondta az ahmadijja vallás mennyire eltér az iszlámtól?"
Nem ment bele ennyire.
"Egy kortyot sem iszom, azt pedig minden értlmes ember tudja hogy a vahabita Szaud-Arábiát keresztények hozták létre az első világháború után és azóta is a keresztények egyik legjobb szövetségese."
Mi az, hogy a keresztények? Kik? A vatikán? Vagy a protestánsok? Melyik irányzat? Mindegyik?
"Az is egyértelmű hogy a keresztények mindenféle hamis iszlám irányzatot hoztak létre illetve támogatnak."
Van nekünk jobb dolgunk is.
"Tehát akkor Nabeel Qureshi hazudott."
Nem hazudott. Mért tette volna?
"A konteókat nem lehet bizonyítani, az én állításimat lehet."
Semmit amit eddig össze hordtál a kurdokról meg a vahhábitákat támogató keresztényekről nem lehet bizonyítani.
"Neked halvány lila gözöd sincs mi történik a világban. És nincs szerencséd mert konkrétan Törökországban sokszor jártam, beszéltem törökökkel, kurdokkal. A PKK terrorszervezet még az EU és az USA szerint is. Ennek a Szíriai szárnya a PYD. Mindenhol ott van a PKK vezér Öcalan képe ami mindent elmond. Ezek szélsőséges marxisták. Közük nincs a demokráciához. Jelenleg Szíria harmadát tartják irányításuk alatt pedig max 10% a kurdok arány Szíriában és nem is akarják visszadni a kormánynak."
Az EU meg az USA csak meg akarnak felelni Ankarának, ezért tekintenek a PKK-ra terrorista csoportként, ez politika. Ez egész csak politika. Beszéltél törökökkel, és akkor mi van? Ez olyan mintha arra hitvakozva mondanál valamit a székelyekről, hogy beszéltél a románokkal.
"És honnan tudod? :)"
Ha mélyen vallásos keresztények lennének tudniuk kellene, hogy nem helyes amit csinálnak, ha pedig tudják is, de mégis csinálják, akkor eleve nem lehetnek mélyen vallásosak.
"Afrikában is vannak keresztény terrorszervezetek."
Pl?
"Az USAban ott a Ku klux klán, Európában Breivik vagy az újzélandon 50 muszlimot meggyilkoló keresztény terrorista."
Az újzélandi mecset mészáros nem volt keresztény.
"Az ilyen terrorszervezeteket a keresztények hozták létre és támogatják..."
xDDDDDD
"...a Hamasz kivételével. A Hamasz más kategória."
Akkor elismered, hogy muszlimok, vagy nem?
"A lényeg az hogy az amit tesznek ellentétes a Koránnal. Ennek ellenére a keresztények szándékosan kihangsúlyozzák hogy muszlim terrorista vagy iszlám terrorszervezet. Ellenben olyan nem létezik a keresztény világban hogy keresztény terrorista."
Mert a keresztény teológia nem arra tanít, hogy erőszakot alkalmazzunk. Aki hisz abban amit Krisztus tanított, az nem lehet terrorista, a keresztény terrorista egy oximoron.
"Igen, de amit válaszolt az általánosságban értendő."
De mi ezzel baj? Az, hogy a keresztényeknek be kell tartani az állam törvényeit ahol élnek ha ez nem megy szembe a hitükkel, ez gond?
"Akkor mi van a zsidókon kívüli emberiséggel? Nem számítanak?"
Leírtam.
"Azt ugye tudod hogy 4 ezer éve nem vot semmiféle világot elöntő ötönvíz? :) A Koránbam is szerepel Noé és az özöníz története de mint helyi árvíz."
Részlet kérdése mert azok a szabályok akkor is vonatkoztak mindenkire ha nem volt özönvíz, de nem tekintek a Koránra hiteles forrásként.
"Nem hallotam. Kik ők és mit ír a Biblia?"
Olyan pogányok akik sosem tértek be a judaizmusba, de monoteisták voltak, az egy igaz Istent imádták, és megtartottak bizonyos parancsolatokat (pl. Noé törvényeit), de pl. nem tartották a shabbatot, sem a kósert, sem a körülmetélést. Ők lettek az első nem-zsidók akik megtértek az evangelizáció során az apostoli korban.
"És honnan tudod hogy nincs igazuk?"
Szerined igazuk van? Szerinted pl. Énok könyve hiteles?
"Ez tudományos tény. Bibliakutatók régóta tudják és mondják is hogy ezek nem az eredeti könyvek."
Kik? Nevezd meg ezeket a kutatókat.
"Szerinted. De a katolikusok szerint meg hitelese. Szóval még a keresztények sem fogadják el egymás Bibliáit hitelesnek."
A katolikus Biblia apokrif iratait nem fogadom el, a többi szöveg attól nem lesz kevésbé hiteles.
"Olyan nagy eltérések nem lehetnének, mint amik a 4 evangéliumban vannak. Erre egy nyomozó azt mondaná hazudnak a szemtanuk."
https://www.youtube.com/watch?v=bxrDy_G8h88
https://www.youtube.com/watch?v=EB-t4FsxS8s
"Azt írja a Bibliai hogy ismert bibliai személyeknek több felesége volt de nem írja hogy ez probléma. Továbbá nincs semmiféle tiltás a többnejűségre vonatkozóan. Ebből számodra az követezik hogy a Biblia tiltja a többnejűséget? :)"
Nincs semmiféle tiltás arra vonatkozóan, hogy lefejeld a falat, de gondolom nem fogod lefejelni.
"Ez a többnejűség kérdései azt bizonyítja amit már sokszor mondtam. Keresztények még a saját Bibliájukat is megtagadják ahogy te is, ha érdekük úgy kívánja."
Miért lenne érdekem megtagadni?
"Ha a keresztények elfogadnák a többnejűséget akkor azzal az iszlámnak adnának igazat, ezért inkább behazudják hogy a Bibliai tiltja pedig egyértelműen engedi."
Ha elfogadnánk a többnejűséget az iszlám akkor sem lenne igaz.
"A szándék meg a lelki önvizsgálat és főleg, amit teszel és ahogyan másokhoz viszonyulsz, az a fontos, nem a gyakorlatok és előírások kényszeres betartása. Ezt te nem fogod érteni, mert te még szó szerint hiszel abban, hogy a Korán Allah szava. A keresztények meg általában már eljutottak oda, "
Jó, nagyon is értem amit mondasz. Te nem érted amit én mondok.
Vannak dolgok amiket MEG KELL TENNI, vagy legalábbis törekedni kell a betartásukra.
A keresztények jelentős része eljutott oda, hogy csak azt veszi figyelembe a Bibliából, ami számára kényelmes, és a kis életében semmi kényelmetlenséget nem okoz. Ezt mondod el nekünk, valamiféle "fejlődéstörténetként" tálalva. Nyugodtan toljuk le a vallásunk, és az istenszolgálatot mert az már "elavult" és tekintsünk rá szép tanmeseként. Ezt mondod el nekünk. Hát köszönjük, de NEM !
Nem vagyunk hülyék, én magam kereszténynek tartottam magam, mielőtt muszlim lettem, sokszor kértem Jézus segítségét stb. El tudom képzelni és tudom hogy nagyjából hogyan gondolkodik nagyon sok kultúrkeresztény, akiket egyébként nagyon összekeversz a vallásukat gyakorló keresztényekkel.
"Végülis az első keresztények is ilyesmik voltak. Jézus is egy hippi volt valahol, ha belegondolsz."
Tulajdonképpen teljesen leégeted a kereszténységet előttünk.
Viszont annak örülök, hogy sztem végre itt valakik rátapintottak a két vallás közötti érdemi különbségre. Igen az Iszlám jelenleg sokkal kötöttebb vallás mint a jelenlegi kereszténység.
Biztos vagy benne, hogy betudható a két vallás közötti különbségeknek?
Szerintem ez inkább kulturális dolog. Isten lássa a lelkem, vannak olyan kötött, szigorú katolikus közösségek, akik mellett a fundamentalistának tartott Jehova tanúi meg hitgyülisek, sőt az átlag muszlimok is elbújhatnak, de nyilván ők a kisebbség, mert a nyugati fogyasztói társadalom nem tudja elviselni ezt a szigort, ahogy az iszlám vagy az ultra-ortodox zsidó szigort sem tudnák, mert a fogyasztói társadalom igazi individualista.
#197:
Igen azt gondolom, hogy betudható a kereszténység és az Iszlám közötti érdemi különbségnek. Mégpedig hogy a Koránt kezdettől fogva a mai napig SZÓSZERINT a Hatalmas Isten szavának tekintjük.
Óriási különbség a két vallás között. A Kegyes Korán nem "isteni ihletésű", hanem egyenesen maga az Egyetlen Isten szava !
Ezért hiába nézed melyik vallás hány évvel fiatalabb nem ez számít hanem hogy mennyire tud ellenállni annak amit leírtál:
" mert a nyugati fogyasztói társadalom nem tudja elviselni ezt a szigort"
Örülök, mert amúgy sztem megfogtad az érdemi különbséget. Mert mindenki itt a fórumon, állandóan a többnejűséget kritizálja és még pár dolgot. De az igazi különbségre te tapintottál rá véleményem szerint. Szóval a magam részéről gratulálok, látszik hogy vannak ismereteid az Iszlámról, bár a lényeget nem érted, mert talán akkor éreznél rá ha gyakorolnád.
Elképesztően felemelő és fantasztikus érzés, amikor egy mecsetben közösen imádkoztok pontosan ugyanúgy ahogyan Isten küldötte (SAW) 1400 évvel ezelőtt tanította nekünk !
"Tulajdonképpen teljesen leégeted a kereszténységet előttünk."
Leszarom. Mi abban az égő, hogy Jézus egyfajta ókori hippi volt? Az mi, ha nem hippiség, hogy vízből bort csinál? Nincs ezzel semmi baj, nem von le semmit az érdemeiből.
"Mégpedig hogy a Koránt kezdettől fogva a mai napig SZÓSZERINT a Hatalmas Isten szavának tekintjük."
Tekintsétek. Az én anyukám meg a legszebb nő a világon. Bizonyítsd be, hogy nem.
"Óriási különbség a két vallás között. A Kegyes Korán nem "isteni ihletésű", hanem egyenesen maga az Egyetlen Isten szava !"
Jól van, ezt már hallottuk. Elmondhatod még ezerszer, akkor se fog minket érdekelni. Mindenki azt hiszi, hogy az ő vallása az egyetlen isten szava. Mondom, beszéld meg ezt egy zsidóval. Ugyanazt fogja mondani, mint te, csak a saját istenéről. De megkérdezhetsz egy hitgyülist vagy egy krisnást is, az is fel fog világosítani, hogy rossz istenben hittél. Persze, tudom, ők mind hülyék és Allah az igazi.
Ha sok varázsgombát ennék, biztos én is kitalálnék egy istent, aki hiteltelenítené az összes eddigi vallást, aztán összezagyválnék valamit, amit az emberek leírnának, és kijelenteném, hogy az az univerzum egyetlen nagy entitásának a szava. Tessék, vitatkozz vele. Ez nem érv, hogy te miben hiszel, senkit nem érdekel. Azt meg ne várd el, hogy egy nem muzulmán asszisztáljon a hitedhez, hogy a Korán az egyetlen igaz isten szava. Ha így lenne, akkor isten pocsék szerkesztő. Elmondjam neked, mi az egyetlen igaz isten szava? A természet, a teremtett világ. Menj ki a természetbe, szemlélődj, és ott megtalálod. Nem a sivatagba kell érte menni, ott csak fanatizálódni lehet. Nem véletlen, hogy az ábrahámita vallások onnan jönnek.
"Elképesztően felemelő és fantasztikus érzés, amikor egy mecsetben közösen imádkoztok pontosan ugyanúgy ahogyan Isten küldötte (SAW) 1400 évvel ezelőtt tanította nekünk !"
Ez a tömeghipnózis. Amikor több ezer ember ugyanazt csinálja, az mindig felemelő, magával ragadó. A náci párt gyűlései is ilyenek voltak. Csakhogy a spiritualitás az nem egy kollektív élmény, az igazi spiritualitás az csak magányos út lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!