Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik a legjobban elítélik a...

Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?

Figyelt kérdés
2021. nov. 19. 20:13
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/385 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor megismétlem, mert úgy tűnik valahogy nem tudatosult: Ha az Ilah nem Isten kizárólagos neve, hanem csak az Allah az, (ahogyan azt te magad is megerősítetted) akkor az Elah hogy lehetne egyenlő az Allah-kal? Elah-Ilah, nem tűnik fel a hasonlóság?"

Én is megismétlem. Neked nem tünik fel az Elah és Allah közötti hasonlóság? Még ugyanazokkal a betűkkel is írják a héberben és arabban.

"Arról nem is beszélve, hogy nem tűnik fel, hogy "Jeruzsálem Istene, Menny Istene, atyám Istene" mind valaminek az "istene", vagyis hozzá van kapcsolva valamihez, hogy pontosítsa, hogy miről van szó? "

Nekem feltünik dce neked nem tünik fel hogy mihez van kapcsolva. Például Jeruzsálemhez vagy a Mennyországhoz. Ezeknél miért használna olyan szót Isten megnevezésére ami pogány istenségek megnevezésére is használatos?

"Valamint szerinted a keresztények miért használják ma is az "Isten" szót beszédben, ha az elvileg bármilyen istenséget jelölhet?"

Mert a keresztény vallás tele van pogány hamisításokkal.

"Az Ószövetségben, ha valami a legjobban hasonlít a személynévhez az biztos, hogy nem az Elah, hanem a JHVH. Az Ószövetségben a legtöbbször ez van használva, Isten így mutatkozik be Mózesnek. Ahol az áll, az Ószövetségben, hogy "Úr" nagybetűvel, ott a szövegben a JHVH van. Ez az, amit a zsidók ki sem ejtettek. És ezt nem a keresztények találták ki, hanem így van. Helyette azt mondták "Úr" (Adonai) vagy "a Név" (Hashem)."

Pont ezt kérdezem, hogy akkor Jézus miért nem úgy kiáltot fel hogy Jahve Jahve, ami a Bibliai szerint Isten kizárólagos neve? Ehelyet úgy kiáltott fel hogy Elahi Elahi, ami szerinted pogány istenségeket is jelöl. Egy ilyen helyzeben egyértelműen az a logikus ha Jézus Istent a kizárólagos nevén szólítja.

"Ha Jézus azt mondta, hogy "Eli Eli", az azt jelenti, hogy ezt kiejtették, vagyis nem tartották elég szentnek. Hétköznapi használatra való kifejezés volt."

Keresztények szerint Jézus maga Isten és azt mondod nem merte kimondani a saját nevét? :)

2021. nov. 29. 23:59
 152/385 anonim ***** válasza:
83%

115#

Értem, túl bonyolult volt amit írtam. Ebből is látszik, hogy halvány fogalmad sincs az egészről, csak gondolkodás nélkül magyarázod ezt az ostobaságot. Még Dánielt is idéztem, hogy látszódjon, mennyire nincs igazad. Ha valaki tud olvasni és nem teljesen elvakult, már rég belátta volna. Nem érdekel tovább a dolog.

2021. nov. 30. 10:23
 153/385 anonim ***** válasza:
2%
Nézd, ha neked jó az hogy letagadod a saját Bibliád és Isten nevét is, te bajod.
2021. nov. 30. 10:35
 154/385 anonim ***** válasza:
83%

"Az van hogy nem az ISIS és hasonlóak az egyetlen kamu muszlim szervezet amit keresztények hoztak létre. Az utóbbi 100-150 évben van jópár példa erre."

Te mit szívsz?

"Azt állítottad keresztények nem mutogatják ezeket. Erre mondtam hogy David Wood mutogatja aki a legismertebb keresztény hitszónok."

Tehát egy ismert youtuber megy másik youtuberrel csinál közösen videót akkor az mutogatás? Nem tudom egyébként, hogy David Wood a legismertebb keresztény hitszónok-e vagy sem.

"Meghallgattam. Az meg egyenesenes szánalmas hogy beöltöztetik arab népviseletbe, hogy így hitelesebbnek tűnjön :)))"

Al Fadi egy arab, ha valaki nem muszlim akkor megszűnik arabnak lenni szerinted? Vagy nem értem miért ne öltözhetne egy arab ember arab népviseletbe.

"Az iszlámról hazudozni közösség elleni úszítás."

Javaslom keress rá a googlen a "közösség elleni úszítás" definíciójára, garantálom, nem az lesz ott, hogy "az iszlámról hazudozni".

"Egyébként a megtérni Jézushoz nálatok keresztényeknél mint jelent? Örülni hogy valaki mást megkínoztak és mehöltek hogy te besétálhass számonkérés nélkül a Mennyországba?"

Nálunk ugyan nem ezt jelenti a megtérés, nem tudom honnan szeded ezeket.

"Kezdjem el sorolni? Nabeel például azt mondta hogy ha tovább muszlim mardta volna akkor csatlakozik az ISIS-hez."

Honnan tudod, hogy hazudott? Talán tényleg fontolgatta.

"Ezzel azt a hazug látszatott próbálta kelteni mintha muszlimoknál teljesen természetes dolog az hogy csatlakoznak az ISIS-hez. Szóval duplán hazuság amit mondott mert egyrészt ő sosem volt muszlim, másrészt a muszlimok elítélik az ISIS sőt, konkrétan muszlimok számolták fel a szervezet nagyrészét."

Ha sosem volt muszlim miért nevezik murtaddnak a muszlim kommentelők? Igaz, hogy sok muszlim elítéli az ISIS-t, mit akarsz ezzel mondani? Nagyon sok keresztény elítéli a boszorkány égetéseket, vagy a KKK-t vagy az inkvizíciót vagy a keresztes hadjáratokat, és akkor mi van?

Na meg mi az, hogy muszlimok számolták fel az ISIS nagyrészét?

Amikor az iraki és a szír arab hadsereg elfutott az ISIS elől, akkor a kurdok tartották a frontot akiket a nyugat támogatott, és akiket az iszlamo-fasiszta Erdogán azóta is bombáz. Majd NATO, illetve orosz és iráni (azaz síita), na meg kurd támogatással verte vissza az ISIS-t az iraki és a szír arab hadsereg.

"Honna tudod? Amúgy szélsőjobbos nem lehte keresztény?"

Egy hithű keresztény nem lehet antiszemita vagy fajgyűlölő (mint a szélsőjobbosok), mert ez ellentétes Jézus Krisztus tanításaival.

"Az Ószövetség esetében a zsidók saját primitív vágyaikat hamisították bele. Az Újszövetségnél szerintem kezdtben inkább az volt hogy Jézus tisztelete egyre inkább átment istenítésbe, majd a világi hatalomnak ez a változat tetszett és ezt karolta fel, együtmüködve az egyházzal."

Milyen világi hatalomra gondolsz? Rómára?

"Bizonyára a sok keresztény irányzat között volt olyan ami megmaradt az eredeti üzenetnél vagy legalább is nagy vonalakban. De mondjuk egy kereszténytől érdekes ilyet hallani. Mert egyből felmerül a kérdés, Jézus miért 2 ezer éve jött el? Miért nem mondjuk 200 ezer évvel korábban az emberiség kezdetén. Isten miért hagyta hogy emberek milliárdjai tévejegjenek 200 ezer éven át?"

Ki mondta, az egész emberiség tévelyegett? A Tóra szerintetek lett meghamisítva, nem szerintünk.

"Ha a Holt-tengeri tekercsek 40%-a benne van a kanonizált Bibliában, akor ez azt is jelenti, a 60% -a nincs benne igaz? :)"

Igen, és?

"Azt írják 140 előtti tehát lehet hogy akár ezekkel egy időben keletkezett."

Azért ha 80 előtti lenne akkor azt írnák, hogy 80 előtti, nem azt, hogy 140 előtti. :)

"Én még nem hallottam keresztényektől értelmes és igaz magyarázatot arra hogy mi a problémájuk a Koránnal. Általában a keresztény válaszok 90%-a hazugság, 10% pedig féligazság, kiforgatva."

Megmondom mi, az, hogy alá ássa a korábbi kinyilatkoztatásokat.

"Nagy ritkán előfordul hogy igaz, mint a többnejűség, csak éppen ezt a Bibliára is engedi."

Hol engedi? Melyik fejezet, vers?

2021. nov. 30. 20:20
 155/385 anonim ***** válasza:
27%

Minden értelmes ember számára ma már világos hogy az USA hozta létre az ISIS-t és a hasonló iszlamista terrorszervezeteket. Előtt pedig a britek alkalmazták ugyanezt a módszert csak náluk még az volt a cél hogy ezek a kamu muszlim szervezetek a briteket fényezzék. Például ez a Shaykh Nazım nevű illető egy szekta vezetője és azt hirdette hogy a brit királyi család Mohamed próféta leszármazottja, Károly herceg pedig muszlim.

[link]

"Tehát egy ismert youtuber megy másik youtuberrel csinál közösen videót akkor az mutogatás? Nem tudom egyébként, hogy David Wood a legismertebb keresztény hitszónok-e vagy sem."

Igen mutogatás. Az interneten pedig David Wood a legismertebb keresztény hitszónok.

"Al Fadi egy arab, ha valaki nem muszlim akkor megszűnik arabnak lenni szerinted? Vagy nem értem miért ne öltözhetne egy arab ember arab népviseletbe."

Ez csak egy jelmez hogy hitelesebbnek tünjön :) A hétköznapi életében egész biztos nem öltözik így. Ha megnézed ez a Shaykh Nazım is szépen beöltözött.

"Javaslom keress rá a googlen a "közösség elleni úszítás" definíciójára, garantálom, nem az lesz ott, hogy "az iszlámról hazudozni"."

Akkor idézem neked a törvényt: "Aki nagy nyilvánosság előtt valamely nemzeti, etnikai, faji, VALLÁSI csoport, illetve annak tagja ellen, gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

"Nálunk ugyan nem ezt jelenti a megtérés, nem tudom honnan szeded ezeket."

A keresztény tanításból szedem. Egy kereszténynek örülnie kell hogy Jézust megkínozták és megölték és ezzel átvállalta a büntetést különben az illető nem üdvözülhet.

"Honnan tudod, hogy hazudott? Talán tényleg fontolgatta."

Fontolgatta persze :))) Mikor áttért a kereszténységre még nem is létezett ISIS :)

"Ha sosem volt muszlim miért nevezik murtaddnak a muszlim kommentelők? "

Mert valószínüleg nem tudják hogy egy ahmedija nevű vallás követője volt. Ő azt hirdette magáról hogy volt muszlim, de ez nem igaz.

"Igaz, hogy sok muszlim elítéli az ISIS-t, mit akarsz ezzel mondani? Nagyon sok keresztény elítéli a boszorkány égetéseket, vagy a KKK-t vagy az inkvizíciót vagy a keresztes hadjáratokat, és akkor mi van?"

Az van hogy hogy az ISIS tettei teljesen ellentétesek az iszlámmal és egyáltalán nem gyakori hogycsatlakoznak ehhez a szervezethez. Meg ahogy olvstam az USA-ban nőtt fel. Hány az USA-ban élő muszlim csatlakozott az ISIS-hez? Kb nulla?

"Amikor az iraki és a szír arab hadsereg elfutott az ISIS elől, akkor a kurdok tartották a frontot akiket a nyugat támogatott, és akiket az iszlamo-fasiszta Erdogán azóta is bombáz. Majd NATO, illetve orosz és iráni (azaz síita), na meg kurd támogatással verte vissza az ISIS-t az iraki és a szír arab hadsereg."

Akiket kudoknak nevezel valójában egy szélsőbalos marxista terrorszervezet és nem különb az ISIS-nél csak más a csomagolás és szinén az USA hozta létre és támogatja ma is. Az USA forgatókönyve az volt hogy úgy tünjön ez a kurd szervezet győzte le az ISIS-t, de a fő cél Szíria feldarabolása volt. Jelenleg ez a marxista terrorszervezet uralja Szíria egyharmadát az USA védelme alatt. Valójában akik tényleg harcoltak az ISIS ellen azok Törökország, Szíria, Irak, Irán magyarul muszlimok.

"Egy hithű keresztény nem lehet antiszemita vagy fajgyűlölő (mint a szélsőjobbosok), mert ez ellentétes Jézus Krisztus tanításaival."

És muszlimgyülölő lehet? Mert azt nem írtad :) Akik a Magyar Iszlám Közösség oldalán gyülölködnek nem antiszemita vagy fajgyűlölő megfontolásból teszik hanem mert a muszlimokat gyülölik. Egyébként sok szélsőjobbos kereszténynek vallja magát.

"Milyen világi hatalomra gondolsz? Rómára?"

Igen, Rómára. Még bele is hamisították a Bibliába hogy add meg ami jár a császárnak meg használd a császár törvényeit. Volt is erről egy külön kérdésem és keresztények irták hogy egy kereszténynek a világi törvényeket kell használnia ami persze nevetséges vicc kategória.

"Ki mondta, az egész emberiség tévelyegett? A Tóra szerintetek lett meghamisítva, nem szerintünk."

Bocs, helyesbítek. Az egész emberiség tévelygett kivéve a kis zsidó népet :) Szóval miért hagyta Isten tévelyegni az emberiség 99,9 %-át 200 ezer éven át a keresztény tanítás szerint?

"Igen, és?"

Egyrészt akkor ami nincs benne a kanonizált Bibliában egy idős azzal ami benne van. Másrészt mi alapján lett kiválogatva az a 60% ?

"Azért ha 80 előtti lenne akkor azt írnák, hogy 80 előtti, nem azt, hogy 140 előtti. :)"

Akkor lehet előtti is. Mindenesetre nagyon közeli az időpont, szóval nem az van amit a keresztények állítanak hogy minden apokrif többszáz évvel későbbi a kanonizált könyveknél.

"Megmondom mi, az, hogy alá ássa a korábbi kinyilatkoztatásokat."

Nem aláássa hanem helyreigazítja a hamisítást. Nem gondolod komolyan hogy ez a jelenlegi Biblia szerinted hitelese? Ordít róla hogy emberek meghamisították.

"Hol engedi? Melyik fejezet, vers?"

Az Ószövetség egyértelműen engedi, az Újszövetségben pedig nincs semmi tiltás.

2021. nov. 30. 23:51
 156/385 anonim ***** válasza:
93%

Négy pipás, hagyd már! Egy fanatikust úgyse tudsz meggyőzni. Látod, hogy még történelmi, bibliai tényeket is letagad, csakis azért hogy bármi áron, de tovább szíthassa ezt az értelmetlen vitát!

Ha mindenki ignorálná, és rájönne hogy egyedül maradt a hülyeségeivel és a hazugságaival, majd befejezné végre.

2021. dec. 1. 18:53
 157/385 anonim ***** válasza:
90%

""Én még nem hallottam keresztényektől értelmes és igaz magyarázatot arra hogy mi a problémájuk a Koránnal. Általában a keresztény válaszok 90%-a hazugság, 10% pedig féligazság, kiforgatva.""

Én erre válaszolok: az, hogy olvashatatlan a rengeteg ismétlés és az összeszedetlenség miatt. Nem véletlenül írtam, hogy olyan, mint egy rosszul sikerült slam poetry. A Bibliáról mondhatsz akármit, lehet, hogy száraz, de legalább összeszedett, látszik, hogy meg van szerkesztve. A Korán meg olyan, mint egy végtelen hosszú halandzsa, ahol a beszélő mondja, ami épp eszébe jut Ábrahámról, a zsidókról meg különféle bibliai szereplőkről, korabeli csatákról, és közben tele van tűzdelve ígéretekkel meg fenyegetésekkel, meg néha előírásokkal. És ez megy elképesztően hosszan.

Most pl. találomra beleolvastam egy szúrába, ami a Dávid és Góliát-sztorit mondja el. Nekem mindig az jön le, hogy Mohamed hallotta zsidóktól ezeket a sztorikat, aztán beleszőtte, hogy "látjátok, ez is egy példa Allah nagyságára, ő szilárdította meg Dávid lábát", és akkor kb. ebből lett az iszlám. Ilyenekkel van tele a Korán. Meg minden második versszak az, hogy "Mondd! Aki szereti Allahot, az üdvözül a paradicsomban, de jaj annak, aki nem hisz benne, mert pokolra kerül az". Ennél értelmetlenebbb dolgot, mint ezt fordítgatni meg tanulni egy életen át, amit valaki összehalandzsázott, keveset tudok elképzelni.

2021. dec. 1. 20:05
 158/385 anonim ***** válasza:
3%

"Én erre válaszolok: az, hogy olvashatatlan a rengeteg ismétlés és az összeszedetlenség miatt."

De ez nem válasz. Ezt bármire rá lehet mondani. Olyan mintha azt monadnák a munkahelyeden hogy nem dolgozol jól. Bárki monhatja bárkinek. Ez így semmi. Na ezért mondom hogy keresztények vagy hazudoznak a Koránról vagy semmi értelmset nem tudnak felmutatnu. Egyéként az ismételgetés azért van hogy mindenki megértse a legfontosabb alaptanításokat mint az egyistenhit például. A keresztényeknek még ezst sem sikerült megérteni, így gondolom belátod hogy fontos az ismétlés. És persze összeszedett csaknem úgy épül fel a Korán mint az emberek által írott könyvek.

"Most pl. találomra beleolvastam egy szúrába, ami a Dávid és Góliát-sztorit mondja el. Nekem mindig az jön le, hogy Mohamed hallotta zsidóktól ezeket a sztorikat, aztán beleszőtte, hogy "látjátok, ez is egy példa Allah nagyságára, ő szilárdította meg Dávid lábát","

Elmeséli Dávid történetét és hozzáteszi hogy Dávid Allah segítségével győzte le Góliátot. Mi ezzel a probléma? :) Nem tudsz felmutatni egy értelmes kritikát a Koránnal szemben :)

2021. dec. 1. 21:35
 159/385 anonim ***** válasza:
91%

Az vele a probléma, hogy semmi mást nem csinál, mint beidézgeti a bibliai történeteket, amit gondolom a zsidóktól hallott, és odamondja mellé, hogy "amúgy ezt Allah csinálta". Erre írtam, hogy ilyet én is tudok. Ezzel az egyistenhittel meg hagyjál már békén, minden muzulmánnak ez a mániája. Semmi új nincs benne, a zsidók már feltalálták. Egyébként sem értem, miért annyira fontos ez az istenelméleti kérdés, hogy most egy isten vagy három részből álló isten. Nekem nem ez számít a mindennapi életben, hanem az, hogy mik Jézus tanításai.

Te azt nem bírod megérteni, hogy nekünk nem meggyőződésünk, hogy a Korán egy szent könyv, nekünk az csak egy sima könyv. Nekem a Biblia is csak az. De mivel nem vagyok muszlim, ezért a könyvek tartalmát nézem. Azt látom, hogy az egyik könyvben vannak elgondolkodtató allegóriák és újszerű erkölcsi tanítások, a másik könyvben meg csak zsidóktól átvett történetek meg fenyegetőzések. Most erre megint leírhatod, hogy a Korán a szent könyv, és "nem úgy épül fel, mint az emberek által írott könyvek", csak az a baj, hogy ez az érvelés nem vezet sehová, csak az irracionalitásba. Ez most olyan, mintha leöntenék kakaóval egy vásznat, és azt mondanám, hogy ez a világ legértékesebb festménye, és azért néz ki úgy, mint egy kilöttyentett kakaófolt, mert az isten vezette a kezem, és ezért ezt nem úgy kell nézni, mint egy sima festményt. Bocs, de engem ez nem győz meg. Higgyél, amiben akarsz, de azt ne várd, hogy a Korántól térjen meg valaki, mert aki már olvasott valami jót az életében, az nem fogja tudni végigrágni magát rajta. Rosszabb, mint valami bizottsági ülés jegyzőkönyve.

2021. dec. 1. 22:05
 160/385 anonim ***** válasza:
0%

"Az vele a probléma, hogy semmi mást nem csinál, mint beidézgeti a bibliai történeteket, amit gondolom a zsidóktól hallott, és odamondja mellé, hogy "amúgy ezt Allah csinálta". "

Szerintem te sosem olvastad a Koránt. Nem beidézgeti a bibliai történeteket hanem helyreigazítja. Sok esetben hatalmas különbségek vannak a kettő között.

"Ezzel az egyistenhittel meg hagyjál már békén, minden muzulmánnak ez a mániája. Semmi új nincs benne, a zsidók már feltalálták."

Nem a zsidók találták fel. Mindig is volt az emberiség kezdete óta.

"Egyébként sem értem, miért annyira fontos ez az istenelméleti kérdés, hogy most egy isten vagy három részből álló isten."

Egy ateista vagy egy keresztény számára lehet hogy tényleg érthetetlen, de egy igaz egyistenhívő számára ez a legfontosabb.

"Nekem nem ez számít a mindennapi életben, hanem az, hogy mik Jézus tanításai."

A Biblia alapján azt sem tudod meghatározni hogy egyáltalán ki Jézus :)

"De mivel nem vagyok muszlim, ezért a könyvek tartalmát nézem."

Közöd nincs a könyvek tartalmaház. Szinte biztos hogy sem a Koránt sem a Bibliát nem olvastad. Én pont azt várom hogy tartalimag hasonlítsd össze a kettpt,vagy mutass egy tanítást ami szerinted nem elfogadható. Egyelőre csak üres közhelyeket puffogtatsz. Mint aki éppen csak belelapozott és azt sem tudja mi van.

"Higgyél, amiben akarsz, de azt ne várd, hogy a Korántól térjen meg valaki, mert aki már olvasott valami jót az életében, az nem fogja tudni végigrágni magát rajta. Rosszabb, mint valami bizottsági ülés jegyzőkönyve."

Elkég sokan térnek át az iszlámra miután elolvasták a Koránt itt Európában is a keresztény vallásból meg hanyatt homlok menekülnek az emberek, szóval a gyakorlat pont az ellenkezőjét mutatja.

Szóval fel tudsz mutatni valami konkrétat vagy mardsz a nagy semminél?

2021. dec. 1. 23:31
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!