Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik a legjobban elítélik a...

Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?

Figyelt kérdés
2021. nov. 19. 20:13
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/385 anonim ***** válasza:
83%

"A Kegyes Korànban Jézus nem igazán "mond" erkölcsi tanítàsokat. A Bibliàban viszont annàl inkàbb. Talán erre gondolt a màsik hozzàszóló."

Igen. Többek között, ez is benne volt a gondolatvilágomban. Abdullah jobban kapizsgálta, hogy mire gondoltam. Ha pusztán a mondásait tesszük egymás mellé, akkor is ott vagyunk, hogy kapunk pár sort, több oldalnyi szöveggel szemben. A Bibliában Jézus egy komplett karakter, van egy története, érzései, párbeszédei, tanításai, stb., a Koránban meg igazából egy vázlatosan ismertetett, kivonatolt karakter. Egy a próféták sorában. "És ő is térített, és ő is tanította az iszlámot, de nem hittek neki, őt is megakarták ölni, de nem ölték meg" és nagyjából ilyen szinten foglalkozik a Korán vele. A Korán verziója teljesen személytelen, egy távoli vadidegen, aki valaha élt és mondott valamit a 2000 évvel ezelőtti zsidóknak. Igazából nekem foglalkoznom sem kellene ezzel az emberrel, mert úgyis csak a zsidó népnek prédikált. A tanításai is csak olyan szempontból lényegesek, hogy a Korán szerint megegyeztek a Korán üzenetével. Szóval a Korán Jézusa, gyakorlatilag, teljesen mindegy, hogy ki volt és mit csinált, mivel úgyis a Korán a lényeg és az iszlám. És ezt a Jézust akarod te mindenáron versenyeztetni az Újszövetség Jézusával...

Szerintem az nem gondolt ebbe bele és nem hasonlította össze a két karaktert, aki mindenáron összeakarja hasonlítgatni őket.

2021. nov. 26. 22:07
 122/385 anonim ***** válasza:
51%

Ezek például a Korán szerint Jézus szavai. Nézd meg milyen szépen beszél és kristálytiszta az üzenet:

19/29-32 Én bizony Allah szolgája vagyok! Átadta nekem az Írást és prófétává tett, és áldottá tett engem bárhol legyek is, és meghagyta nekem az imádkozást, az adakozást, amíg csak élek, és hogy édesanyámmal szemben jóságos legyek

19/34-35 Bizony, Allah az én Uram és a ti Uratok. Szolgáljátok hát őt. Ez az egyenes út!

Ez pedig a Bibliából van. Jézust kérdezi egy zsidó pap hogy ki ő:

Máté 26:63-64 A főpap ekkor azt mondta neki: Az élő Istenre kényszerítelek, mondd meg nekünk, vajon te vagy-e a Krisztus, az Isten Fia! Jézus ekkor így felelt: "Te mondtad.

Mi az hogy te mondád? Milyen válasz ez? Igen vagy nem? Honnan tudjuk? Ebbe mindnki azt képzel bele amit akar.

2021. nov. 26. 22:15
 123/385 anonim ***** válasza:
51%

"Szerintem az nem gondolt ebbe bele és nem hasonlította össze a két karaktert, aki mindenáron összeakarja hasonlítgatni őket."

Először azt tisztázd ki Jézus a Bibliai szerint, utana majd belemehetünk az erkölcsi tanításokba.

2021. nov. 26. 22:18
 124/385 anonim ***** válasza:
91%

"Érted egáltalán hogy miről van szó? :) Azt kértem hasonlítsd össze a Koránban leírt Jézust a Bibliában leírt Jézussal. Ezt enyire nehéz felfogni? :) Erre az a válaszod hogy neked logikusabb és hihetőbb, hogy Mohamed nem próféta :) Ez hogy jön ide?"

Fúúúúúúúh, úgy látszik túl magasröptű volt a megfogalmazásom.

Oké, hagyjuk. Mit magyarázzak neked? Azt sem érted, hogy mit írok.

2021. nov. 26. 23:52
 125/385 anonim ***** válasza:
46%

Allah apostola (béke legyen Vele) azt mondta:

"Az Óra addig nem jön el, amíg Mária fia (azaz Jézus) le nem száll közétek mint igazságos uralkodó, összetöri a keresztet, megöli a disznókat, és eltörli a Jizya adót. Pénz lesz bőven, így senkinek sem kell adományt elfogadnia."

Sahih al-Bukhari 2476

Csak azért idéztem ezeket a hadithokat hogy megmutassam, hogy Jézus szerepe az Iszlámban egyáltalán nem korlátozódik a Koránra !

2021. nov. 27. 00:05
 126/385 anonim ***** válasza:
51%

Elnézést, hogy beleszólok, de a Koránban az abszolút "főszereplő" (ha egyáltalán szabadna így fogalmaznom), maga Kegyelmes Allah !

Ugyanakkor az Újszövetségben Jézus Krisztus mondjuk a legfőbb mester és tanító a keresztények számára. Aki rengeteg példabeszédet mond stb. Az Iszlámban ez nem egészen így van, én úgy gondolom.

Viszont azt is cáfolám hogy Mohammed (béke legyen vele) valamiféle "főszerephez" jutna a Koránban... én nem így érzem.

2021. nov. 27. 00:23
 127/385 anonim ***** válasza:
91%

"Viszont azt is cáfolám hogy Mohammed (béke legyen vele) valamiféle "főszerephez" jutna a Koránban... én nem így érzem."

Nem is írtam, hogy Mohamed lenne. Mohamed legfeljebb közvetett módon az. De ez igazából már a másik muszlim válaszolónak a félremagyarázása, aki nem értette jól, amit írtam. (Ezt sem...)

Egyénként eleve az ő magyarázata miatt mentünk el efelé a vonal felé. Eleve nem is erre gondoltam. Idézőjelesen írtam a főszerepet, így az egésznek az volt az értelme eredetileg, hogy miközben a Bibliában Jézus egy kiemelt szereplő, a kereszténység központi alakja, akiről az egész Újszövetség szól, addig a Koránban igazából csak egy másodhegedűs. Még a Koránban felsorakoztatott és megemlített többi személy között sem kifejezetten jelentős. Más személyekkel sokkal többet foglalkozik a Korán. Lásd pl. Mózest, akiről sokkal többet ír. Jézus elvész a tömegben. Mindent összevetve, nem egy kiemelt figura. Lemerem fogadni, hogy összeszámolva, még a Koránban szereplő többi bibliai karakter között sem ő a legtöbbet emlegetett.

Ezért is van az, hogy igazából a keresztényeket érdekli ez a téma, nem a muszlimokat. Az Újszövetség sem érdekli őket túlzottan. A muszlimokat Jézus igazából csak annyiból érdekli, hogy bizonyítsák vele, hogy a Koránnak volt igaz. Ha jobban belegondolok, valószínűleg innen a másik muszlim totális érzéketlensége és értetlensége a témával kapcsolatosan. Ő nem érti, hogy a keresztényeknek Jézus ennél sokkal fontosabb, nem csak arra szolgál, hogy bizonyítsák vele, hogy a Koránnal és Mohameddel mi a helyzet. Mert hát, mit akarhat még az ember Jézussal kapcsolatosan, ami nincs benne a Koránban, ugye? Most már így jobban belegondolva, azt hiszem értem, honnan ez a gondolkodás.

2021. nov. 27. 01:14
 128/385 anonim ***** válasza:
55%

"Más személyekkel sokkal többet foglalkozik a Korán. Lásd pl. Mózest, akiről sokkal többet ír."

Lehet, de ha megfigyeled akkor Mózesről példàul ugyanaz a történet kerül bemutatàsra különböző szemszögekből. (Fàraó és Mózes).

"Ezért is van az, hogy igazából a keresztényeket érdekli ez a téma, nem a muszlimokat"

Nem igaz, például Jézus próféta visszajövetelét vàrjuk, és ő lesz aki legyőzi majd a "hamis prófétàt" is.

A Koràn a Könyv Népeit kiemelten kezeli.

"Ő nem érti, hogy a keresztényeknek Jézus ennél sokkal fontosabb, nem csak arra szolgál, hogy bizonyítsák vele, hogy a Koránnal és Mohameddel mi a helyzet. "

De biztosan érti. Keresztény kultúrkörben élünk, hogyne értené ? :)

Nem sivatagi beduinok vagyunk.

Pontosan az van, hogy a muszlimok relatív sokat foglalkoznak Jézussal is, főleg itt Európàban. És sokat hangsúlyozzák is Jézus szerepét.

Testvérem ezt vetíti tovàbb feléd.

Nézd ha emlékeim nem csalnak a Korànban egyetlen prófétànak sincsenek igazàn erkölcsi tanítàsai ! Mohammednek (béke legyen vele) sem.

A Koràn mint tanítóról inkább a Teremtőnkről szól.

2021. nov. 27. 06:17
 129/385 anonim ***** válasza:
51%

"Ezért is van az, hogy igazából a keresztényeket érdekli ez a téma, nem a muszlimokat. Az Újszövetség sem érdekli őket túlzottan."

Az Újszövetség miért kellene hogy érdekeljen? :)

"Ő nem érti, hogy a keresztényeknek Jézus ennél sokkal fontosabb, nem csak arra szolgál, hogy bizonyítsák vele, hogy a Koránnal és Mohameddel mi a helyzet."

Látom nem sikerült felfognod. Természetesen Jézus nem csak arra szolgál hogy bizonyítsák vel a Korán igazát. Jézust minden muszlim tiszteli mint prófétát. Ha valaki nem fogadja el Jézust prófétának, nem is lehet muszlim. Keresztényeknek viszont csak azért fontos Jézus mert abban a tudatban vannak hogy átvállalja a bűneiket. Igazából ez más téma, de sokat elmond hogy egy keresztény számára elfogadható hogy egy ártatlan embert kínoztak és öltek meg az ő bűnei miatt. Ha nem lenne ez az ingyen cirkusz, egy keresztényet sem érdekelne Jézus.

Még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre hogy a Bibliai szerint ki Jézus? Te jöttél azzal hogy a Biblia milyen sokat ír Jézusról meg hogy ő a főszereplő, de mégsem tudod megállapítani ki Jézus a Biblia szerint? :)

2021. nov. 27. 21:36
 130/385 anonim ***** válasza:
95%
Mivel nagy a hallgatás az Allah-Elah témával kapcsolatosan, akkor ezt úgy veszem, hogy legalább azt sikerült tisztázni, hogy a Bibliában nincs Allah. Legalább ezzel kapcsolatosan nem írtam hiába.
2021. nov. 27. 22:15
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!