Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik a legjobban elítélik a...

Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?

Figyelt kérdés
2021. nov. 19. 20:13
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/385 anonim ***** válasza:
91%

"Nem azt kértem hogy böfögd vissza amivel az egyházad megtömött. Azt mondtam hasonlítsd össze a Koránban szereplő Jézust a Bibliai Jézussal."

Bár nem nekem szól a válaszod, de én megtettem. Olvastam a Bibliát és a Koránt is. Röviden, a Korán Jézusa nekem vérszegény. Mivel a Koránban nem is ő a "főszereplő", nem is nagyon van, mit összehasonlítani. A Korán igazából csak reflektál a keresztények tanításaira, állít róla egy-két dolgot, de ténylegesen be sem mutatja Jézust, tulajdonképpen elég szűkszavúan ír róla. Egy csodás születésű próféta volt, aki ugyanazt tanította, mint Mohamed. Ennyi. Nincsenek részletezve a tanításai. A szájába van adva kb. három mondat, meg tényszerűen állítva van róla pár dolog. Alig vannak róla hosszabb leírások. A leghosszabb talán a Mária szúra, a születésével kapcsolatosan, egyébként meg hosszabb-rövidebb mondatok. Ha jobban belegondolok, Mózessel a Korán sokkal többet és részletesebben foglalkozik, mint Jézussal. Ha egymás mellé tenném az összes hivatkozást Jézus és Mózes történetével kapcsolatosan, lemerem fogadni, hogy Mózesé legalább a háromszorosa lenne a terjedelmét tekintve.

És te összehasonlítottad már? Olvastad-e valaha az Újszövetséget elejétől a végéig? Lefogadom, hogy nem, mert akkor ezzel te is tisztában lennél és nem így fogalmaznál.

2021. nov. 26. 16:00
 112/385 anonim ***** válasza:
87%

"Mond te tényleg értelmi fogyatékos vagy? Ha téged Péternek hívnak, de mondjuk egy külföldi Peternek szólít akkor nem hozzád szólt? :)"

Ezért felesleges neked bármit is írni. Ha érdemben nem tudsz válaszolni, akkor sértegetsz és egyszerűen képtelen vagy beismerni, hogy nincs igazad.

A válaszaidat, amik egyébként teljesen következetlenek, hagyjuk.

Pl.:"Az isten szóra más használatos az arabban." De, hogy mi azt továbbra sem közlöd, majd leírod: "Önmagában az isten szó jelenthet más istenséget is. " Nonszensz. Szerintem arra sem vetted a fáradságot, hogy egybe elolvasd, amit írtam és úgy értelmezd.

Vagy "Az ilah ahogy az isten szó is jelentheti az Egyetlen Istent, de sem az isten sem az ilah nem Isten kizárólagos neve. Az Allah viszont Isten kizárólagos neve." Ha az Ilah nem isten kizárólagos neve, hanem csak az Allah az, akkor az Elah hogy lehetne egyenlő az Allah-kal? Elah-Ilah, nem tűnik fel a hasonlóság? Képes vagy engem nagyképűen értelmi fogyatékossá degradálni, miközben azt sem veszed észre, hogy saját magadnak mondasz ellent.

Ha valaki nem teljesen elvakult, akkor látja, hogy elvéreztél ezzel a kérdéssel kapcsolatosan, csak képtelen vagy beismerni, helyette bemagolt szöveget fújsz és terelsz. Részemről ezt a kérdést lezártam.

2021. nov. 26. 16:27
 113/385 anonim ***** válasza:
87%

Amúgy ezt az egészet leírom egyszerűen, hogy könnyen érthető legyen mit állítok:

Elah = Ilah

Allah = al- + Ilah

Ilah ≠ Allah => Elah ≠ Allah

Biblia:Elah Yerushelem = Ilah Yerushelem ≠ Allah Yerushelem => A Bibliában nincs benne, hogy Allah! (Főleg nem, szó szerint...)

2021. nov. 26. 17:52
 114/385 anonim ***** válasza:
51%

"Olvastam a Bibliát és a Koránt is. Röviden, a Korán Jézusa nekem vérszegény. Mivel a Koránban nem is ő a "főszereplő", nem is nagyon van, mit összehasonlítani."

A kérés továbbra is az hogy hasonlítsd össze. Ezt nem tetted meg.

A Koránban nincs olyan hogy "főszereplő". Még Mohamed próféta is csak néhányszor van megemlítve név szerint. Amit Jézusról ír a Korán, az bőven elég. Tisztázza a keresztények hazugságait, megerősíti az egyistenhit fontosságát, leírja a születését, hogy ő próféta és a csodákat amiket Jézus tett. Mi hiányzik ebből neked?

Kezdjük ott hogy a Bibliából bármit ki lehet olvasni Jézust illetően. Jézus szavai alapján, próféta, de mások meg istennek nevezik. Nincs benne egyértelműen ki Jézus. Hiába szól az egész Újszövetség Jézusról, képtelen egyértelműen leírni ki Jézus. A Korán világosan kijelenti hogy Jézus Allah által küldött próféta. Az meg csak hab a tortán hogy a négy evangélium eltérően írja le ugyanazt a történetet Jézusról.

"És te összehasonlítottad már? Olvastad-e valaha az Újszövetséget elejétől a végéig? Lefogadom, hogy nem, mert akkor ezzel te is tisztában lennél és nem így fogalmaznál."

Sok részt elolvastam az Újszövetségből, a Korán pedig bőven ír annyit Jézusról hogy össze lehessen hasonlítani. Szóval szánalmas az a kifogásod hogy túl rövid amit a Korán ír. A Korán alapján egyértelműen kiderül ki Jézus, de az Újszövetség alapján nem derül ki.

2021. nov. 26. 18:06
 115/385 anonim ***** válasza:
51%

"A Koránban nincs olyan hogy "főszereplő". Még Mohamed próféta is csak néhányszor van megemlítve név szerint. Amit Jézusról ír a Korán, az bőven elég. Tisztázza a keresztények hazugságait, megerősíti az egyistenhit fontosságát, leírja a születését, hogy ő próféta és a csodákat amiket Jézus tett. Mi hiányzik ebből neked?"

A Kegyes Korànban Jézus nem igazán "mond" erkölcsi tanítàsokat. A Bibliàban viszont annàl inkàbb. Talán erre gondolt a màsik hozzàszóló.

Màsrészt viszont olvastam màr olyan hadithot amiben szerepelt Jézus, és erkölcsi tanítàst is tett. De hogy mennyire volt hiteles az a hadith azt nem tudom...

2021. nov. 26. 18:20
 116/385 anonim ***** válasza:
46%

"Ezért felesleges neked bármit is írni. Ha érdemben nem tudsz válaszolni, akkor sértegetsz és egyszerűen képtelen vagy beismerni, hogy nincs igazad."

Tehát azt mondod a Péter és a Peter nem ugyanaz a név? :))) Akkor ki a fanatikus?

"Ha az Ilah nem isten kizárólagos neve, hanem csak az Allah az, akkor az Elah hogy lehetne egyenlő az Allah-kal? Elah-Ilah, nem tűnik fel a hasonlóság? Képes vagy engem nagyképűen értelmi fogyatékossá degradálni, miközben azt sem veszed észre, hogy saját magadnak mondasz ellent."

Ha neked feltűnik a hasonlóság az ilah és az Elah között akkor miért nem tűnik fel a hasonlóság a Elah és Allah között? Aztán meg csodálkozol ha megkérdőjelezem az intelligenciádat?

Valószínűleg azt történt hogy a zsidók más istenségekre is elkezdték használni az Elah szót ami eredetileg Isten kizárólagos neve.

"Biblia:Elah Yerushelem = Ilah Yerushelem ≠ Allah Yerushelem => A Bibliában nincs benne, hogy Allah! (Főleg nem, szó szerint...)"

Mondom én hogy keresztények inkább a saját Bibliájukat is letagadják de még Istent is, csak hogy ne kellejen az iszlámnak igazat adni.

Szerinted amikor a Biblia leírja hogy Jeruzsálem Istene, Menny Istene, atyám Istene, akkor miért használna egy olyan szót amit pogány istenségek megnevezésére is használnak? Egyértelműen úgy logikus ha Isten kizárólagos nevét használják. Tehát az Elah Isten kizárólagos neve kell hogy legyen.

Jézus állítólagos kereszthalálakor a Biblia szerint ezek voltak az utolsó szavai saját anyanyelvén: Elahi Elahi Lama Sabachthani. Jelentése Istenem Istenem miért hagytál el engem. Megintcsak felmerül a kérdés hogy Jézus miért használná Isten esetében az Elah megszólítást ha az szerinted bármelyik istenségre használatos? Nyilván Jézus Istzen kizárólagos nevét használná. Keresztények szerint ez a Jahve, de itt mégsem úgy kiáltott fel hogy Jahve Jahve. Szóval az Elah Isten kizárólagos neve kell hogy legyen ami az Allah-ból jön.

Szóval nem kell sok ész hogy belásd, tévedsz de a fanatizmusod ezt nem engedi.

2021. nov. 26. 18:23
 117/385 anonim ***** válasza:
95%

"Sok részt elolvastam az Újszövetségből, "

Vagyis a válasz: nem. Gondoltam.

"A kérés továbbra is az hogy hasonlítsd össze. Ezt nem tetted meg."

1. Honnan veszed, hogy nem hasonlítottam össze? Mert nem tértem át az iszlámra?

2. Értelmetlen az egész megközelítés. Hogy értsd: Ha nekem logikusabb és hihetőbb, hogy Mohamed nem próféta, akkor ez bizonyítja, hogy nem az? Maximum a saját preferenciámmal kerülök tisztába, nem az igazsággal. Attól, hogy egy alternatíva jobban tetszik, még nem lesz igaz, ezen kívül azért más szempontok is vannak. Ha a logikánál tartunk, a puszta logika is azt diktálja, hogy a régebbi forrásokat érdemes fokozottan megvizsgálni és figyelembe venni.

"Amit Jézusról ír a Korán, az bőven elég. Tisztázza a keresztények hazugságait, megerősíti az egyistenhit fontosságát, leírja a születését, hogy ő próféta és a csodákat amiket Jézus tett. Mi hiányzik ebből neked?"

És, ha a válaszai nem tetszenek, akkor mi van? Az fel sem merült, hogy mi van, ha olyan kérdésekben is tisztázza a hazugságokat, amik szerintem nem hazugságok?

"A Koránban nincs olyan hogy "főszereplő"."

Hogyne lenne. Kapásból mondok kettőt is: Isten (beszélő) és az iszlám vallás, amit Mohamed közvetít. Ezen kívül pedig vannak, jelentősebb karakterek, akiknek a történetei vissza-vissza térnek, újra meg újra elmesélésre kerülnek. Ezek között a karakterek között, pedig Jézus, még csak nem is a legjelentősebb.

"A Korán alapján egyértelműen kiderül ki Jézus, de az Újszövetség alapján nem derül ki." Nem mintha olvastad volna mindkettőt, hogy legalább azzal tisztában legyél, hogy mit mivel hasonlítgatsz. Arról, nem is beszélve, hogy hogyne derülne ki... ebből is látszik, hogy nem olvastad. A Biblia nem olyan, mint a Korán. Egyben kéne elolvasnod. A Biblia nem egymáshoz alig kapcsolódó szakaszok gyűjteménye, amibe elég bele-bele olvasgatni.

Egyébként, nem is értem minek erőlteted ezt. Mintha a Korán Jézusa annyival túlszárnyalná a Biblia Jézusát, hogy aki elolvassa mind a kettőt, azt a Korán Jézusa rögtön annyira le fogja nyűgözni, hogy azonnal megtér. "Itt egy próféta, aki az égvilágon semmi extrát nem csinált. Hűha, rögtön áttérek!" Így gondolod? Te tényleg nem olvastad az Újszövetséget.

2021. nov. 26. 18:53
 118/385 anonim ***** válasza:
46%

Mohamed Próféta ( béke legyen vele ) azt mondta:

„Egyszer Jézus, Mária fia ( béke legyen vele ), látott egy embert lopni, és megkérdezte tőle: Te loptál? Mire az ember így válaszolt: Nem, Allahra esküszöm, Akin kívül nincs más Isten. Ekkor Jézus ( béke legyen vele ) azt mondta: Hiszek Allahban és meghazudtolom a szememet.”

Sahih al-Bukhari 3444

2021. nov. 26. 20:24
 119/385 tgt ***** válasza:

Ne etessétek már ezt a muszlim trollt. Pont egy éve ugyanezeket írta, akkor sok oldalon keresztül levezettem neki, hogy a Biblia Istenét nem Allahnak hívják. Folyamatosan hazudott akkor is és hazudik most is, erkölcstelen, amit csinál, de úgy tűnik, ez az Iszlámba vallásba belefér. Mindegy mit írtok neki, úgyis csak a saját hazugságait ismételgeti. Kár foglalkozni vele.

A mi vitánk kíséretiesen hasonlított a mostanihoz. Ha valakit érdekel, kb. itt kezdődött: https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

2021. nov. 26. 20:54
 120/385 anonim ***** válasza:
51%

"1. Honnan veszed, hogy nem hasonlítottam össze? Mert nem tértem át az iszlámra?"

Onnan veszem hogy csak annyit írtál a Korán Jézusa neked vérszegény. Ez neked összehasonlítás?

"2. Értelmetlen az egész megközelítés. Hogy értsd: Ha nekem logikusabb és hihetőbb, hogy Mohamed nem próféta, akkor ez bizonyítja, hogy nem az? Maximum a saját preferenciámmal kerülök tisztába, nem az igazsággal. Attól, hogy egy alternatíva jobban tetszik, még nem lesz igaz, ezen kívül azért más szempontok is vannak. Ha a logikánál tartunk, a puszta logika is azt diktálja, hogy a régebbi forrásokat érdemes fokozottan megvizsgálni és figyelembe venni."

Érted egáltalán hogy miről van szó? :) Azt kértem hasonlítsd össze a Koránban leírt Jézust a Bibliában leírt Jézussal. Ezt enyire nehéz felfogni? :) Erre az a válaszod hogy neked logikusabb és hihetőbb, hogy Mohamed nem próféta :) Ez hogy jön ide? És ha már itt tartunk miért nem próféta szerinted? A Bibliában felsorolt próféták mitől hitelesebbek? Az meg csak a keresztények számára érv hogy ami réggebben volt az biztos hitelesebb. Mást nem is tudnak felmutatni a Biblia hitelessége mellett csak annyit hogy korábbi mint a Korán.

"És, ha a válaszai nem tetszenek, akkor mi van? Az fel sem merült, hogy mi van, ha olyan kérdésekben is tisztázza a hazugságokat, amik szerintem nem hazugságok?"

Ha a Korán szerinti Jézus válaszai nem tetszenek neked akkor a Bibliai Jézus válaszai sem tetszhetnek. Egyébként mi nem tetszik? Az hogy egyistenhitett hirdet? Elvileg a Bibliai Jézus is azt hirdeti? Az hogy próféta? Elvileg a Bibliai Jézus is az. Az hogy imádkozz, adakozz, tiszteld a szüleidet? A Bibliai Jézus is etz hirdette. Szóval mi nem tetszik a Korán szerinti Jézus válszaiban?

"Hogyne lenne. Kapásból mondok kettőt is: Isten (beszélő) és az iszlám vallás, amit Mohamed közvetít. Ezen kívül pedig vannak, jelentősebb karakterek, akiknek a történetei vissza-vissza térnek, újra meg újra elmesélésre kerülnek. Ezek között a karakterek között, pedig Jézus, még csak nem is a legjelentősebb."

Te totál el vagy tévedve. A Korán nem egy regény. Allah szava az emberekhez. Nincs ilyen hogy főszereplő. Akiket meg jelentősebb karaktereknek nvezel ők próféták akik az üzenetet közvetítik.

"Arról, nem is beszélve, hogy hogyne derülne ki... ebből is látszik, hogy nem olvastad. A Biblia nem olyan, mint a Korán. Egyben kéne elolvasnod. A Biblia nem egymáshoz alig kapcsolódó szakaszok gyűjteménye, amibe elég bele-bele olvasgatni."

Na mesélj akkor :) Ha számodra kiderült ki Jézus a Biblia alapján akkor mond el. De a keresztényekkel is közöld mert az utóbbi kétezer évben Jézus már kb minden volt a keresztényeknél. Prófétától kezdve angyalon át, Istenig, meg ugye ha Isten akkor van az a változat hogy hasonló Istenhez, vagy egyenlő Istennelés még ki tudja hány verzióvan.

"Egyébként, nem is értem minek erőlteted ezt. Mintha a Korán Jézusa annyival túlszárnyalná a Biblia Jézusát, hogy aki elolvassa mind a kettőt, azt a Korán Jézusa rögtön annyira le fogja nyűgözni, hogy azonnal megtér."

A Korán egyértelműen és világoasn közli ki Jézus. A Biblia még erre sem képes. Hibába szól Jézusról az egész Újszövetség, nem lehet egyértelműen megállapítani ki Jézus, tehát már itt megbukik a Bibliai az összehasonlításban. A Koránban Jézus közli az egyistenhitet ami a legfőbb parancs és még néhány főbb tanítást, megtudjuk hogy Jézus születése is egy csoda és a többi csodát amit tett, és mivel tudjuk hogy próféta biztosan tudjuk hogy a többi tanítást is átadta az embereknek ahogy a korábbi próféták. Magyarul teljesen tiszta a Koránban hogy ki Jézus, teljesen tiszta hogy mit tanított, nincs semmi kérdőjel. A Bibliában szerepelő Jézusről nem lehet megállapítani hogy ki ő. Teljsen zavaros. Mást mond ő magárólm mást mondanak az emberek és más a tanítítványok. Mikor kérdezik Jézust sokszor mellébeszél a Bibliában, nem fogalmaz egyértelműen, félreérthető vagy bármit bele lehet érteni. Szóval egy ilyen Bibliai Jézus hogy lehet hitelesebb mikor még azt sem tudja egyértelműen közölni hogy ki ő?

2021. nov. 26. 21:57
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!