Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik a legjobban elítélik a...

Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?

Figyelt kérdés
2021. nov. 19. 20:13
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/385 anonim ***** válasza:
83%

"Mi az hogy te mondád? Milyen válasz ez? Igen vagy nem? Honnan tudjuk? Ebbe mindnki azt képzel bele amit akar."

Figyelj, a probléma feloldása nagyon egyszerű: Olvasd el az egész Máté evangéliumát, ne csak mondatokat belőle! Ezt követően meg olvasd tovább az Újszövetséget! Most komolyan akkora kérés ez? Te megköveteled, hogy a Koránt úgy legyen kritizálva, hogy legalább olvasta az illető, de te még annyira sem vagy hajlandó, hogy Máté evangéliumát végig olvasd, amiből idézgetsz.

"Még mindig nem válaszoltál arra a kérdésre hogy a Bibliai szerint ki Jézus? " Te meg még mindig nem olvastad el, hogy tulajdonképpen mit ír a Biblia Jézusról. Tudod mit? Nem mondom meg. Olvasd el! A válasz benne van.

Én elolvastam a Koránt, tudom mit ír Jézusról. Te viszont csak okoskodsz és még arra sem vetted a fáradságot, hogy legalább egyszer végig olvasd azt, amit kritizálsz. Mindig környezetéből és összefüggéseiből kiragadott mondatokat idézgetsz, majd azokat kiforgatod, amiből egyértelművé válik, hogy fogalmad sincs a teljes szövegről és soha nem próbáltad megérteni.

2021. nov. 27. 22:47
 132/385 anonim ***** válasza:

"De biztosan érti. Keresztény kultúrkörben élünk, hogyne értené ? :)"

Hát hogyne Abdullah, látom a megértést a soraiban:

"Keresztényeknek viszont csak azért fontos Jézus mert abban a tudatban vannak hogy átvállalja a bűneiket. Igazából ez más téma, de sokat elmond hogy egy keresztény számára elfogadható hogy egy ártatlan embert kínoztak és öltek meg az ő bűnei miatt. Ha nem lenne ez az ingyen cirkusz, egy keresztényet sem érdekelne Jézus."

Vicc az egész...

"Lehet, de ha megfigyeled akkor Mózesről példàul ugyanaz a történet kerül bemutatàsra különböző szemszögekből. (Fàraó és Mózes)."

Ez épp elég. Nem értem, miért olyan nehéz belátni, hogy Mózes története többször fel van elevenítve, körbe van járva, jobban részletezve van.

"Nem igaz, például Jézus próféta visszajövetelét vàrjuk, és ő lesz aki legyőzi majd a "hamis prófétàt" is." És ez benne van a Koránban? (Nem.)

Amúgy igen, a muszlimok vannak jövendölései Jézusról és ezért várják. De, ez más.

2021. nov. 27. 23:09
 133/385 anonim ***** válasza:
51%

"Mivel nagy a hallgatás az Allah-Elah témával kapcsolatosan, akkor ezt úgy veszem, hogy legalább azt sikerült tisztázni, hogy a Bibliában nincs Allah. Legalább ezzel kapcsolatosan nem írtam hiába."

Mivel nem tudtál értelmse magyarázatot adni a kérdéseimre, továbbra is marad az hogy keresztények letagadják a saját Bibliájukat és Istent is csak hogy ne kelljen az iszlámnak igazat adni.

2021. nov. 27. 23:49
 134/385 anonim ***** válasza:
51%

"Figyelj, a probléma feloldása nagyon egyszerű: Olvasd el az egész Máté evangéliumát, ne csak mondatokat belőle! Ezt követően meg olvasd tovább az Újszövetséget! Most komolyan akkora kérés ez? Te megköveteled, hogy a Koránt úgy legyen kritizálva, hogy legalább olvasta az illető, de te még annyira sem vagy hajlandó, hogy Máté evangéliumát végig olvasd, amiből idézgetsz."

Már százszor leírtam hogy igaz, nem olvastam végig de sok részt elolvastam, különösen az Újszövetségből. Az meg vicc kategória hogy ha kerestzényektől kérdezek, annyi a válasz hogy olvassam el a Bibliát :) Ez mindent elmond.

"Én elolvastam a Koránt, tudom mit ír Jézusról. Te viszont csak okoskodsz és még arra sem vetted a fáradságot, hogy legalább egyszer végig olvasd azt, amit kritizálsz. Mindig környezetéből és összefüggéseiből kiragadott mondatokat idézgetsz, majd azokat kiforgatod, amiből egyértelművé válik, hogy fogalmad sincs a teljes szövegről és soha nem próbáltad megérteni."

Ha elolvastad a Bibliát, márpedig ezt állítod meg hogy a Biblia milyen sokat ír Jézusról. Akkor miért nem válaszolsz? Ki Jézus a Biblia szerint?

2021. nov. 27. 23:53
 135/385 anonim ***** válasza:
55%

"Vicc az egész..."

Nem ez a vicc. Tudod mi a vicc? Hogy keresztények szempontjából jó dolog egy ember megkínzása és megölése mert csak így lesznek megbocsátva a bűnei és így juthat a mennyországa. Persze ez nem vicc hanem beteg. Keresztény tanítás szerint ha Jézust nem kínozzák és gyilkolják meg, senki nem üdvözülhet. Hogy hihet valaki ebben? Egy ember megkínáza és megölése kell ahhoz hogy egy keresztény a Mennyebe juthasson. Felfogjátok egyáltalán hogy miben hisztek?

2021. nov. 28. 00:02
 136/385 anonim ***** válasza:

"Bizonyára vannak ilyenek. Fehér holló is bizonyára előfordul :) Van egy két ember akit a keresztények mutogatnak de arról is kiderült hogy nem is muszlim hanem egy ahmedija nevű vallás követője, csak a keresztények behazudták hogy muszlim."

Gondolom Nabeel Qureshire gondoltál. Na most, én nem fogok bele menni a vitába, hogy az ahmadijja vallás követői muszlimok-e, de ők muszlimnak vallják magukat, ugyan azt a Koránt olvassák, gyakorolják az iszlám öt pillérét, nekem ők muszlimok. De nem Nabeel Qureshi az egyetlen.

Ott van Al Fadi, egy szaúdi ex-muszlim keresztény, kutató, szerkesztő, író és műfordító, youtuber.

Rachid Hammami egy marokkói ex-muszlim keresztény író, tv-s evangalista.

A Somali Christian TV-t három szomáli ex-muszlim keresztény üzemelteti.

Meg ott van a rengeteg ex-muszlim akik nem merik felvállalni, hogy keresztények mert az életükbe kerülne, nem tudjuk hányan lehetnek, erről nincs pontos adat és aliga várható, hogy egyhamar lesz, amíg a muszlim országok kriminalizálják a hitehagyást.

"Nem azt kértem hogy böfögd vissza amivel az egyházad megtömött. Azt mondtam hasonlítsd össze a Koránban szereplő Jézust a Bibliai Jézussal."

A Koránban szereplő Jézus az Mohamednek ami Keresztelő János volt Jézusnak, semmi több. Persze Messiásnak nevezi a Korán Jézust, de ki sem derül, hogy miért ő a Messiás, ki az a Messiás, miért olyan fontos ő, ez csak a Bibliában derül ki, ami a muszlimok szerint át lett írva, vagyis a ti Jézus képetek egy olyan Jézus, akinek az üzenete át lett írva, vagyis elveszett, és csak jelezte majd hogy jön valaki más, Mohamed.

Ellenben mi Jézus képünk egy olyan Jézus akiről magától értetődően tudjuk, hogy miért ő a Messiás, és aki meg is váltotta az emberiséget, és akinek az üzenete nem veszett el, és aki után nincs szükségünk egy másik prófétára.

"Tekintve hogy az első néhány száz évből szinte semmit nincs az nem mérvadó hogy mi volt népszerű, mi körözött. Ez nem bizonyíték."

Mennyi év az a "néhány"? Nem ismerek olyan idő meghatározó egységet, hogy "néhány".

"Magyarul szubjektív döntés született és ez a 4 evangélium semmivel sem hitelesebb a többik 30-nál amit apokrifnek nyilvánítottak."

Látom nem érted. Volt 4 evangélium amit mindenki ismert, amik nagyon hasonlóan mutatják be Jézus történetét, erre megjelenik egy 5. meg egy 6. meg még nem tudom mennyi, amiket senki sem ismert korábban, és amik ellentmondanak nem csak annak a 4-nek de még egymásnak is, szerinted el kéne fogani azokat hitelesnek? Nem hiszem, hogy alaposan végig gondoltad.

"Puzsér és FAM haverja teljesen iszlamofóbok, és ennek megfelelően ilyen műsorokat is csinálnak. Mondjuk FAM néha ad a látszatra, és néha szóba hozza a muszlimokat mint egy lehetséges alternatívát a kereszténységet illetően, de ez csak a korrektség gyenge látszata."

FAM igen tiszteli a szúfi misztikusokat. Na most az, hogy ti nem tekintetek muszlimként a szúfikra, arról FAM nem tehet.

2021. nov. 28. 10:36
 137/385 anonim ***** válasza:

"FAM igen tiszteli a szúfi misztikusokat. Na most az, hogy ti nem tekintetek muszlimként a szúfikra, arról FAM nem tehet."

Nem tudom elképzelni, hogy valaha is ilyesmit mondtam volna.

Más alkalommal volt aki kijelentette nekem, hogy nem tekintek muszlimként az alavitákra, vagy a vahabitákra stb. Jóllehet én ilyeneket NEM MONDTAM soha.

2021. nov. 28. 14:38
 138/385 anonim ***** válasza:

"Mivel nem tudtál értelmse magyarázatot adni a kérdéseimre, továbbra is marad az hogy keresztények letagadják a saját Bibliájukat és Istent is csak hogy ne kelljen az iszlámnak igazat adni."

Nem kaptál értelmes választ... Mire? Arra, hogy miért hazugság, amit írsz? Még le is vezettem, hogy mi a probléma azzal, amit írtál, hátha a mondatok értelemzése esik nehezedre. Erre szerinted letagadom a Bibliát. Szóval képes leszel újra és újra leírni ugyanezt a hazugságot majd egy másik kérdés alá is. Veled tényleg nincs értelme beszélni.

Ezek szerint nem tűnt fel neked, hogy te vagy az, aki nem volt képes egy értelmes magyarázattal előállni az állítása alátámasztása céljából, csak sértegettél. Sajnálatra méltó, hogy itt írogatsz és az sem zavar, hogy hazugságokat terjesztesz. Sajnálom az értelmesebb muszlimokat, akiket az írásaiddal lejáratsz.

2021. nov. 28. 15:28
 139/385 anonim ***** válasza:

"Ha elolvastad a Bibliát, márpedig ezt állítod meg hogy a Biblia milyen sokat ír Jézusról. Akkor miért nem válaszolsz? Ki Jézus a Biblia szerint?"

Mert értelmetlen veled beszélni. Olvasd el, utána írj.

Az a vicc, hogy Abdullah mindig védeni próbál téged, te meg folyton rácáfolsz, arra, amit ír. Fel se tűnik mennyire negatív az iszlámra és a muszlimokra nézve, amiket írsz.

Remélem nem veszed zokon, hogy nincs kedvem az értelmetlen vitádba beleugrani, hogy aztán te mindenféle hozzáértés nélkül írogathass a keresztények ellen, ami csak eszedbe jut és akárki akármit mondjon, győzködd az igazadról, úgy, hogy arra nem vetted a fáradságot, hogy elolvasd a Bibliát. Vagy nem ezt akarod? Dehogynem! Nem vagy nyitott a másikra, csak vitatkozni akarsz, semmi mást.

Többszáz oldalt írtak már neked a kereszténységről, de nem érdekelt. Mondjam el kicsoda Jézus? Meg hogy hihet valaki ebben? Így évek múltán, talán itt lenne az ideje, hogy kinyisd az Újszövetséget és végre el is olvasd, hogy mi van benne leírva. Ha érdekelnek a válaszok, dolgozz meg érte. Ha meg nem érdekel, akkor meg minek írjak?

2021. nov. 28. 15:50
 140/385 anonim ***** válasza:

"Nem tudom elképzelni, hogy valaha is ilyesmit mondtam volna."

Akkor erre mit fogsz mondani, még Puzsér is azt mondta, hogy a szúfizmus nagyon közel áll hozzá: [link]

2021. nov. 28. 15:53
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!