Akik a legjobban elítélik a bálványimádást miért egy kő felé "imádkoznak"?
"Alapvetően, amit hiányoltok, az csak kifogás. A kereszténységben van böjt, alamizsna, ima stb."
Hogy ne lenne. Keresztényeknél az a böjt hogy egy két napig nem esznek húst :) Az iszlámban egész hónapon át tart, hajnalhasadástól naplementéig nem leht sem enni sem inni. Keresztényeknél az ima annyiból áll hogy mikor a kereszténynek kedve van hozzá elhadar egy miatyánkot. Az iszlámban az imát rituális tisztálkodás előzi meg, az imát pedig úgy kell elvégezni (mozdulatok, mikor mit mondunk) ahogy azt Mohamed próféta tanította és naponta legalább ötször. Kereszténységben az alamizsna annyi hogy bedobsz a perselybe egy kis aprót és le van tudva. Aziszlámban meg van határozva hogy milyen jövedelem kell adakozni és meghatároz egy minimumot aminél kevesebbet nem adathatsz. Tehát részben igazad van, a kereszténységben van böjt, alamizsna, ima, csak éppen vicc kategória.
"#179: Ha ez valóban úgy van ahogyan leírtad, akkor a keresztények végképp eltàvolodtak Istentől, és àtmentek valami "hippi" mozgalomba ahogyan a Testvérem is írta."
A felekezetek különbözőek. De igen, van olyan ága, ami ilyen. Ezzel szerintem nincs is baj. Végülis az első keresztények is ilyesmik voltak. Jézus is egy hippi volt valahol, ha belegondolsz.
"Nos, engem a kereszténység nem érdekel, és ha úgy van ahogyan írod vallàsnak sem tekintem többé."
De akkor a buddhizmust se tekintsd vallásnak, meg a hinduizmust se, mert ott se hajlonganak napi ötször. Én meg inkább tekintem ezeket vallásnak, mint azt, ahol abból áll a vallásosság, hogy betartod-e a 600 parancsot. Az nekem nem vallás, hanem katonai szolgálat.
"Isten igazi követői a muszlimok."
Valamiért minden vallás azt hiszi magáról, hogy az ő követői isten igazi követői :) Javaslom, vitasd ezt meg egy ortodox zsidóval.
"Tévedsz, nem az eltelt évek döntik el milyen egy vallàs."
De, nagyon sokat számít. A buddhizmus is sokat változott az idők során. A zsidóknál is vannak neológok. A kereszténységről nem is beszélve.
"Ennek ellenére minden muszlimnak mindenkoron a sajàt érdekében foggalkörömmel ragaszkodnia kell a Korànhoz és a Szunnàhoz.
Allahnàl keresünk menedéket a Sàtàn sugalmazàsa elől !"
Nekem mindegy, mihez ragaszkodtok, csak minket hagyjatok ki belőle, és ne hozzatok létre párhuzamos jogrendeket.
"Keresztényeknél az a böjt hogy egy két napig nem esznek húst :) Az iszlámban egész hónapon át tart, hajnalhasadástól naplementéig nem leht sem enni sem inni."
Mert a keresztények nem abban mérik a hitet, hogy ki meddig böjtöl meg ki mennyit imádkozik, ez az, amit nem tudtok felfogni.
"Keresztényeknél az ima annyiból áll hogy mikor a kereszténynek kedve van hozzá elhadar egy miatyánkot."
Nálatok meg abból, hogy elmantráztok napi 5-ször valami arab szöveget, amit nem is értetek. A keresztények ezzel szemben szoktak gyónni, önvizsgálatot tartani.
"Kereszténységben az alamizsna annyi hogy bedobsz a perselybe egy kis aprót és le van tudva."
A kereszténységből kinőttek jótékonysági szervezetek. A kereszténységből kinőtt a jogállam és az emberi jogok eszméje.
Az iszlám lehet, hogy adakozik, de pl. annyira már nem jótékonyak, hogy a gazdag Öböl-menti országok befogadják a háborús menekülteket vagy szolidaritást vállaljanak a mélyszegénységben élő csóró muzulmán országokkal. A legtöbb iszlám országban úgy néz ki a társadalom, hogy van egy elit dinasztia, az átlagember meg nyomorog. Vagy, az Öböl-menti országokban van 20%-nyi állampolgár, aki él, mint Marci Hevesen, és van 80% bevándorló, akinek elveszik az útlevelét és rabszolgaként tartják. Ennyire szolidáris az iszlám.
"De, nagyon sokat számít. A buddhizmus is sokat változott az idők során. A zsidóknál is vannak neológok. A kereszténységről nem is beszélve."
Az eltelt éveket önmagàban hiàba szàmolod. Nem az dönt. Az Iszlám màs jellegű mint a kereszténység, mindig is màs volt.
De mint mondtam Mohammed (saw) azt hagyta nekünk örökül, hogy a végidők közeledtével a muszlimok többsége egyre kevésbé veszi majd komolyan az Iszlàmot.
"Nálatok meg abból, hogy elmantráztok napi 5-ször valami arab szöveget, amit nem is értetek."
Màr hogyne értenénk ????
Mit képzelsz ilyenkor ?
"Az eltelt éveket önmagàban hiàba szàmolod. Nem az dönt. Az Iszlám màs jellegű mint a kereszténység, mindig is màs volt."
Hát, pedig eléggé hasonlít a középkori kereszténységre.
"De mint mondtam Mohammed (saw) azt hagyta nekünk örökül, hogy a végidők közeledtével a muszlimok többsége egyre kevésbé veszi majd komolyan az Iszlàmot."
Nagyon eredeti. Pont, mint a Bibliában :D
"Miért, aki betér az iszlámba, az mind megtanul arabul? Ne mondd már. Biztos vagyok benne, hogy a világ legnagyobb muzulmán országának számító Indonéziában nem tanulnak meg arabul az iszlámért."
Màr ne is haragudj, de az ima szövegét mindenki még gyermekkorában megtanulja hogy mit jelent !
Szóval egy nagyon keveset minden muszlim tud arabul, ami a vallàsgyakorlàsàhoz kell.
Nem gondoltam volna hogy ilyesmit még magyaràzni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!