Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/254 anonim ***** válasza:
100%

"Valóban ez az Iszlám tanítása nagyvonalakban. Mi ebben hiszünk. Megjelent az Iszlám, de sok nép elutasította azt, ezért gyakorlatilag nem maradtak fent erre bizonyítékok."

Pontosan. Ezért hit. Csak a félnótás muszlim válaszoló ezt nem képes felfogni megérteni, elfogadni.

2021. nov. 15. 15:40
 152/254 anonim ***** válasza:

#150:

Tele van velük a Koràn.

Lót népe, Suaib népe stb.

De lényeg, hogy erre tàrgyi bizonyítékokat én nem tudok.

Ez most ugyanaz a kategória mintha a Noé korabeli özönvízre kérnék bizonyítékot akàr egy kereszténytől akàr egy muszlimtól.

Ők sem tértek àt az Iszlàmra ezért vízbe fulladtak például

2021. nov. 15. 15:45
 153/254 anonim ***** válasza:

Mi amit a Kegyes Koràn ír azt tényként kezeljük !

Csomó félreértés ebből van itt egyébként.

2021. nov. 15. 15:56
 154/254 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Kérlek,

Elmondanád, Ádám prófétáról mit ír a Korán?

2021. nov. 15. 16:21
 155/254 anonim ***** válasza:
100%

"Mi amit a Kegyes Koràn ír azt tényként kezeljük !

Csomó félreértés ebből van itt egyébként."

Nem, nem ebből van. A muszlimok tényként kezelik a hitüket, a keresztények ugyanígy tesznek. Nyilván, így lesz hit a hit.

A "félreértések" abból adódnak, hogy mind keresztény, mind muszlim részről akad néhány olyan vakhívő, aki képtelen a toleranciára, képtelen elfogadni azt, hogy más más felekezethez, más valláshoz tartozik, másban hisz, nem abban, amiben ő. Te sokkal-sokkal jobban tolerálod ezt, a félnótás muszlim képtelen erre, képtelen elfogadni azt, hogy más másban hisz, másként látja a világot, mint ő maga. Félnótásunk szerint az mind csak retardált agyhalott idióta lehet, aki nem ugyanazt hiszi, amit ő. Ez okozza a legtöbb félreértést.

2021. nov. 15. 16:36
 156/254 anonim ***** válasza:
91%

"képtelen elfogadni azt, hogy más másban hisz, másként látja a világot, mint ő maga."

Én úgy gondolom, hogy Ő őszintén hisz abban, hogy érveléssel meg tud győzni másokat az igazáról. De amúgy Ő egy intelligens ember, és jókat szokott mondani az Iszlámról.

Én ezt másként látom. Nem vagyok senki lelkének az őrizője, mindenki abban hisz amiben szeretne, én nem győzködök senkit. Nekünk muszlimoknak NEM feladatunk, hogy másokat megtérítsünk.

2021. nov. 15. 16:43
 157/254 anonim ***** válasza:

#Darkmoon:

Talán ez a forrás választ ad arra amit ha keresel, de mindjárt keresek még Korán idézeteket Ádámról.

[link]

2021. nov. 15. 16:49
 158/254 anonim ***** válasza:
90%

#Darkmoon:

"33. Mondá (az Úr ): "Ó, Ádám! Hirdesd ki nékik neveiket, s midőn ő megvilágosítá nékik neveiket mondá (az Úr): "Nem mondtam-é néktek, hogy Én ismerem az egek és a föld titkait, tudom mit kitártok, s mit elfedtek?

34. Mondánk az angyaloknak: "Boruljatok le Ádámnak, hát ők leborultak, kivéve Ibliszt, aki fennhéjázón szembeszegült, így hitetlenné lett. 35. Mondánk: "Ó, Ádám! Élj te és párod a Mennyországban, táplálkozzatok belőle szabadon, akaratotok szerint, de ne közeledjetek e fához, mert elkárhozottak lesztek.

36. Megtörte őket abban a Sátán, és kiűzte őket onnan, miben voltak, s mondánk: "Szálljatok le, egyik a másikának ellensége, számotokra a földön van lakóhely és gondoskodás egy időre".

37. Befogadá Ádám Urától a szavakat, s Ő megenyhült iránta. Íme! Ő a Megenyhülő, a Könyörületes.

38. Mondánk: "Szálljatok le innen mindnyájan, s bizony eljövend néktek Tőlem az Útmutatás, s kik követik útmutatásaimat, számukra nincs félelem s nem ők bánkódnak.

39. És kik nem hiszik, s meghazudtolják kinyilatkozásainkat, azok a Pokol követői, s itt ők mindörökkön örökké (tartózkodnak)."

Korán 2. Szúra 33.-39.

"116. És emlékezz, amikor azt mondtuk az angyaloknak: "Boruljatok le Ádám előtt!" És mindannyian leborultak kivéve Ibliszt. Ő megtagadta.

117. És azt mondtuk: "Ádám ! Ez ellenséged neked és a te feleségednek. Csak ne űzzön ki kettőtöket a Paradicsomból, mivel akkor szerencsétlen leszel !

120. Ám gonosz gondolatokat sugalmazott néki a Sátán. Azt mondta: "Ádám ! Megmutassam-e néked a halhatatlanság fáját és olyan hatalmat ami nem múlik el ? "

20. Szúra

2021. nov. 15. 17:06
 159/254 anonim ***** válasza:
0%

"Nem állítottam ilyet, most szóltam hozzá először ehhez a kérdéshez, szerintem keversz valaki mással. Csak kíváncsivá tettél, hogy szerinted a hitedet hogyan is kellene cáfolnia itt bárkinek?"

A 133-as írta hogy tudományosan cáfolható hit kérdés hogy az iszlám az emberiség kezdete óta létezik. Szóval tőle kérdezd.

"Mohhamed előtti időkből nincs nyoma az iszlám vallásnak."

Ez nem igaz. Több nagyobb vallásban is megtalálhatóak az iszlám tanításai.

"Mohhamed előtt mindenféle arab törzsek voltak csak, Mohhamed után-óta meg tele az iszlámmal az egész Közel-kelet. Szerinted?"

És honnan tudod mi volt előtte 5 ezer évvel meg 15 ezer évvel meg 50 ezer évvel? Hogyan bizonyítod hogy nem volt akkor iszlám?

"Dehogynem hitről beszélünk. Te állítottad, hogy az iszlám vallás Mohhamed előtt is létezett. Erre nincs semmilyen bizonyíték, ezért ez a te hited, ezért beszélünk hitről."

A másik válaszoló kijelentette hogy bizonyítani tudja hogy nem létezett. Erre várnék bizonyítékot.

2021. nov. 15. 18:15
 160/254 Darkmoon80 ***** válasza:
100%

Kedves Abdullah!

Köszönöm a válaszod. Elmélyedek benne.

"De amúgy Ő egy intelligens ember,..."

Hát, erről (finoman fogalmazva) megoszlanak a vélemények.

Ostobaságokat állítani, a tényekről tudomást nem venni, a másikat ok nélkül(!) sötétnek, IQ 70 alattinak nevezni nem igazán vall magas intelligenciára.

2021. nov. 15. 18:17
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!