Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
 251/254 anonim ***** válasza:
0%

A szélsőséges és a fundamentalista nem egymás szinonimája te szerencsétlen. Nézz már utána a fogalmaknak mert gőzöd sincs mit jelentenek. Gondolom a fundamentalista közhasználatban elterjedt jelentést érted ami a fő vallási iránytól eltérő szélsőséges csoporthoz tartozó. Ez rám pont nem igaz és pont azt mondom hogy az ilyen szélsőséges csoportoknak nincs köze az iszlám tanításhoz.

Az általam idézett versek egyeznek az ősrobbanás elméletével. Elég pontosan leírják az egyes folyamatokat, szakaszokat, tehát egyeznek a tudományos állásponttal.

A Korán egy jelenleg táguló univerzumról ír ami szintén egyezik a tudomány álláspontjával.

Viszont a Korán nem írja hogy zsugorodni fog az univerzum, hanem annyit írja hogy majd egyszer megsemmisül. Több olyan elmélet is van ami az univerzum megsemmisülését írja le, az egyik hogy megfordul a tágulás, zsugorodni kezd és megsemmisül. Másik szerint a galaxisok ütközni fognak megint másik azt írja a mi univerzumunk ütközik egy másik univerzummal. Az általad leírt folyamatos tágulás nem tény hanem egy elmélet. Az a tény hogy a Korán pontosan közöli az univerzum keletkezésének módját, a jelenleg táguló univerzumot, amit akkoriban biztosan nem tudhattak, előre vetíti hogy a sok elmélet közül a megsemmisülő univerzum fog bekövetkezni.

2021. nov. 18. 14:55
 252/254 anonim ***** válasza:
100%

"A szélsőséges és a fundamentalista nem egymás szinonimája te szerencsétlen."

Szerintem a szélsőségesnek inkább a fanatikus a szinonimája, a fundamentális az kevésbé.

2021. nov. 18. 15:45
 253/254 anonim ***** válasza:
100%
Én nem is írtam, hogy szinonimája, te betegagyú, azt írtam, hogy mind a kettő jellemző rád.
2021. nov. 18. 16:28
 254/254 anonim ***** válasza:
11%
Azt sem tudod mit jelentenek ezek a fogalmak. Túl hallgattad az iszlámellenes propagandát :)
2021. nov. 18. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!