Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?
A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.
Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?
Nem azt írtam, hogy te mondasz ezeknek ellent, hanem azt, hogy az elmebeteg hittársad. Például az említett oldalon is, névvel és teológiai végzettséggel vállalják, amiket leírnak. A futóbolond hittársad egyiket nem tünteti fel, másik pedig sose volt neki.
Hogy egy jó példával éljek, kicsit olyan, mint amikor valaki a református felekezet nézeteit nem a református teológusokon át vagy a ref kátéból akarná megismerni, hanem a hittársaddal egy szinten lévő Anjutca írásaiból.
#181:
"Nem azt írtam, hogy te mondasz ezeknek ellent, hanem azt, hogy az elmebeteg hittársad. "
"Nyilván inkább hiszek tanult iszlám teológusoknak, mint másfél pipás, gyakorin tomboló elmeháborodott fanatikus muzulmánoknak."
Többes számban írtál, ezért gondoltam beletartozom én is :)
Mindegy valami ilyesmi van, ne tartsd magadban, aztán majd utánanézek ha tudok, vagy megkérdezek valakit mi a véleménye.
"Mindegy valami ilyesmi van, ne tartsd magadban, aztán majd utánanézek ha tudok, vagy megkérdezek valakit mi a véleménye."
Abullah testvérem. Elmondom mire gondol. Az iszlám.com oldal azt írja hogy a paráznákat és az iszlám vallást elhagyókat halálra kell ítélni. Erre mondtam hogy ez nem igaz és számos verset hoztam neki a Koránból ami bizonyítja hogy szó nincs erről. Ezek téves vahabita tanítások. Persze ez nem azt jelenti hogy minden amit az iszlám.com ír az téves :) Én nem mondtam ilyet. Szokásához híven megint hazudik.
"iszlám.com oldal azt írja hogy a paráznákat és az iszlám vallást elhagyókat halálra kell ítélni."
Nagyon röviden összefoglalva a mondanivalóm: Nem ír ilyet az oldal. Hadíszokat foglal össze amik ezt tartalmazzàk, de ezek NEM teszik ezt a joggyakorlatot kötelezővé.
Egyébként mindig tisztelem a véleményed.
De rendben van, hogy sok mindent a Korànból vezetsz le. De mi lesz a hadithokkal ?
Például ez érződött, amikor a hurikról beszéltünk. Mert én a hadithokból is tudom hogy ők nőneműek lesznek például.
Nem erre gondoltam, te ütődött, konkrétan például Noé esete jutott eszembe. De biztos már mi 70 IQ alatti emberek azt se tudjuk, hogy mire gondolunk, ezt is jobban tudod nálunk. Idióta...
#183: Testvérem nincs azzal nekem semmi bajom, ha esetleg Te valamit kicsit màsként gondolsz mint én. Én pedig nem akarom védeni azt a weboldalt.
La iláha illallah ezenkívül minden màs mellékes nekem. :)
"Nagyon röviden összefoglalva a mondanivalóm: Nem ír ilyet az oldal. Hadíszokat foglal össze amik ezt tartalmazzàk, de ezek NEM teszik ezt a joggyakorlatot kötelezővé."
Ha egy érdeklődő felmegy az oldalra és elolvassa azt a részt, az következik számára hogy az iszlám szerint a paráznákat és az iszlám vallást elhagyókat halálra kell ítélni ami pont ellentéte annak amit az iszlám tanít.
"De rendben van, hogy sok mindent a Korànból vezetsz le. De mi lesz a hadithokkal ?"
A hadiszok hitelességének egyik feltétele hogy nem lehet ellentétes a Koránnal. A Korán egyértelműen leírja hogy botozás a büntetése a paráznaságnak, a hitet elhagyknak peddig semmilyen evilági büntetés nem jár. Azt is leírjaa Korán, milyen esetekben jár halálbüntetés és ezek közül egyik sincs benne.
"Például ez érződött, amikor a hurikról beszéltünk. Mert én a hadithokból is tudom hogy ők nőneműek lesznek például."
A Koránból viszont az derül ki hogy a hívő férfiak és nők jutalma is a húrik lesznek.
"Nem erre gondoltam, te ütődött, konkrétan például Noé esete jutott eszembe. De biztos már mi 70 IQ alatti emberek azt se tudjuk, hogy mire gondolunk, ezt is jobban tudod nálunk. Idióta..."
Honnan tudjam mi jár a kis fejecskédben :) Amiket írtam szintén előfordultak. De ha már írtad Noét a helyzet az hogy a Koránból egy helyi árvíz következik, nem az egész világot elöntő árvíz. Ez a keresztény verzió. Egyébként sokat elmond hogy magadnak megengeded mások séretgetését, és a kis harverjaid sem szólnak rád.
#187:
"A hadiszok hitelességének egyik feltétele hogy nem lehet ellentétes a Koránnal."
Rendben, én mint mondtam elfogadom tiszteletreméltó véleményedet.
Sok kérdés felmerült bennem. Viszont nem szeretnék részletekről vitatkozni: például hurik stb. De ezekből, csak egyet engedj meg nekem,ami szerintem a kulcskérdés jelen esetben.
Nyitott vagyok arra, hogy megmagyarázd nekem az álláspontodat, tehát kész vagyok igazat adni Neked, amennyiben meggyőzől engem.
Gondolod, hogy a hiteles hadísz gyűjteményeink összeállítói: al-Bukhari, Muslim, an-Nasa'i, Abi Dawood, at-Tirmidhi, Ibn Majah stb. ők nem jártak el elég alaposan, és nem vették figyelembe, hogy az általuk gyűjtött prófétai hagyományok közül sok "ellentmond" a Kegyes Koránnak ?
Ők ezeket a hadíszokat kiválogatták, és elfogadták hitelesnek. De akkor szerinted újabb szelektálásra van szükség, mert vannak olyan hadithok amelyek nem felelnek meg az Isteni kinyilatkoztatásnak ?
Tényleg érdekel erről a véleményed.
#187:
Testvérem, ha esetleg tudnál nekem megadni olyan magyar vagy angol nyelvű muszlim forrást, amiben kifejtik az általad képviselt álláspontot, akkor azt örömmel elolvasnám, és átgondolnám. Hiszen nyílván nem várhatom el Tőled, hogy hosszas esszében érvelj nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!