Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
 171/254 anonim ***** válasza:
100%

"Még akkor sem ha velünk is ezt teszik."

Talán azt kéne észrevenned, hogy mindig az infantilis hittársad kezdi a vitát elvinni kocsmai stílusban, valószínűleg kocsmában szocializálódott.

"nehéz türelmesnek lenni"

Képzeld, egy kereszténynek, vagy ateistának is nehéz türelmesnek lennie, amikor folyamatosan azt kell olvasnia attól az elmeháborodottól, hogy mindenki 70 IQ alatti, mindenki hülye, mindenki gyengeelméjű, aki vele nem ért egyet.

Azt se nagyon értem, hogy te mit ajnározod folyamatosan azt a rakás szerencsétlenséget, mert láthatóan az iszlámhoz is sík hülye. Több dologban az iszlám oldalak is teljesen mást írnak, mint amit ő mond. Valószínűleg valami hasonló lehet ő az iszlámon belül, mint a keresztények körében a fanatikus hitgyülisek például. De ebbe nem akarok beleszólni, mindenki azt ajnároz, akit akar.

2021. nov. 15. 20:03
 172/254 anonim ***** válasza:
10%
Abdullah testvérem, köszönöm a figyelmeztetést. Teljes mértékben igazad van. Etéren bőven van mit javulnom és sokkal kedvesebb, türelmesebb vagy nálam, ahogy az iszlám azt elő is írja. Viszont az a helyzet hogy ezt nem sértésnek szánom feléjük, egyszerűen az értelmi képességeik ennyire korlátozottak amit nem túl szépen közöltem velük.
2021. nov. 15. 20:07
 173/254 anonim ***** válasza:
100%
Es az iszlam szerint allat modjara kell beszelni az ertelmi fogyatekosokkal. Gondolom, mert te nyilvan mindent az iszlam szerint teszel.
2021. nov. 15. 20:10
 174/254 anonim ***** válasza:
3%

Először is a Testvérem nem "félnótás", nem "elmeháborodott" nem "rakás szerencsétlenség". Én egy intelligens embert látok Benne, aki túlságosan arra koncentrál hogy az adott témában megnyerje a vitát.

De szerintem bőven elég lenne, ha elmondaná a gondolatait, és nem foglalkozna a gúnyolódókkal. Az emberekhez talán nem ért olyan jól mint az Iszlámhoz.

"Több dologban az iszlám oldalak is teljesen mást írnak, mint amit ő mond."

Jó, van többféle értelmezés, látásmód. Másrészt kettőnk közül, az Ő értelmezése az "Európa-kompatibilisebb" ha szabad így fogalmaznom.

2021. nov. 15. 20:11
 175/254 anonim ***** válasza:
46%

#172:

Testvérem, ők nem értenek egyet velünk. Ez természetes dolog, a Korán is írja, hogy vannak akiknek pecsét marad a szívükön.

Ha kedves vagy, akkor lesznek akik meghallják majd a szavadat, még ha nem is gondolnád.

Engem szoktak keresni Iszlám iránt érdeklődők privátban. Lehet hogy Téged is nem tudom.

Allah óvjon Téged !

2021. nov. 15. 20:16
 176/254 anonim ***** válasza:
0%

"Talán azt kéne észrevenned, hogy mindig az infantilis hittársad kezdi a vitát elvinni kocsmai stílusban, valószínűleg kocsmában szocializálódott."

Muszlimok nem járnak kocsmába csak a hozzád hasonló kultúrlények.

"Képzeld, egy kereszténynek, vagy ateistának is nehéz türelmesnek lennie, amikor folyamatosan azt kell olvasnia attól az elmeháborodottól, hogy mindenki 70 IQ alatti, mindenki hülye, mindenki gyengeelméjű, aki vele nem ért egyet."

Érdekes az nem zavar ha ti ilyeneket írogattok nekünk. És még azt is behazudtad hogy én ezt azokra mondtam akik másban hisznek mint én amit, soha nem tettem. Vannak okos emberek és vannak buta emberek. Te buta vagy. Ez van. Ezt el lehet mondani kedvesen és kedvesen. Legközelebb majd igyekszem kedvesen közölni veled.

"Azt se nagyon értem, hogy te mit ajnározod folyamatosan azt a rakás szerencsétlenséget, mert láthatóan az iszlámhoz is sík hülye. Több dologban az iszlám oldalak is teljesen mást írnak, mint amit ő mond."

És te döntöd el kinek van igaza? :) Fogalmad sincs az iszlámról és az sem érdekel hogy én Korán versekkel bizonyítom amit állítok.

2021. nov. 15. 20:22
 177/254 anonim ***** válasza:
100%

"Először is a Testvérem nem "félnótás", nem "elmeháborodott" nem "rakás szerencsétlenség". Én egy intelligens embert látok Benne, aki túlságosan arra koncentrál hogy az adott témában megnyerje a vitát."

Értem, tehát szerinted a többi hozzászólóra igaz mindez, mert amikor az fanatikus muzulmán hittestvéred használt ilyen jelzőket, egyszer sem kérted ki, hogy a vitapartnereidre nem igazak ezek a jelzők.

"Muszlimok nem járnak kocsmába csak a hozzád hasonló kultúrlények."

Nem járok kocsmába, de a te stílusod egyértelműen onnan való.

"És te döntöd el kinek van igaza? :) Fogalmad sincs az iszlámról és az sem érdekel hogy én Korán versekkel bizonyítom amit állítok."

Nyilván inkább hiszek tanult iszlám teológusoknak, mint másfél pipás, gyakorin tomboló elmeháborodott fanatikus muzulmánoknak.

2021. nov. 15. 20:27
 178/254 anonim ***** válasza:
68%

#177:

"Nyilván inkább hiszek tanult iszlám teológusoknak"

Teljesen komolyan mondom, ha vannak ilyen forrásaid, akkor ha belinkelnéd őket, azt megköszönném, mert szívesen elolvasnám hogy mire gondolsz.

2021. nov. 15. 20:49
 179/254 anonim ***** válasza:
100%
Korábban már írtam példának az iszlam.com oldalt. Amikor viták során felhoztam, én szimplán le lettem hülyézve, s mindenre az volt a válasz, hogy ők se jól tudják.
2021. nov. 15. 20:54
 180/254 anonim ***** válasza:
96%

#179:

Lehetséges hogy ellentmondok olykor az ott leírtaknak, mondjuk én szoktam tájékozódni külföldi muszlim fórumokról is, jellemzően ezek angol nyelvűek.

Ilyen fórumokon sokszor tényleg az jelenik meg, hogy hétköznapi emberek mit gondolnak a vallásukról. Tehát elképzelhető, hogy ez ellentmond a "hivatalosabb" és valószínűleg átgondoltabb értelmezéseknek.

Másrészt én is csak egy hétköznapi ember vagyok, sok dolgot nem tudhatok.

Ha ilyet tapasztalsz, hogy ellentmondok más általad ismert muszlim forrásnak jelezd bátran, és vagy elmondom miért gondolom másként, vagy korrigálom a véleményem.

2021. nov. 15. 21:02
❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!