Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/254 anonim ***** válasza:
0%

"Tényleg nem véletlen, ugyanis nyugaton a vezető Római Birodalom összeomlott, ami évszázadokra meghatározta Európa sorsát. Az arab világ pedig ekkor indult tudományos fejlődésnek, aminek az alapja az volt, hogy sorra foglalták el az olyan városokat, mint Alexandria és tették rá kezüket az ott felhalmozott tudásra. Tehát nem igazán saját érdem."

Látom megint hazudozol. A Római-Birodalom területére betörő népek is rátették a kezüket olyan városokra mint Róma mégsem indultak fejlődésnek. Semmit nemkezdtek az ott felhalmozott tudással. Sőt, a keresztény világ még vissza is esett az ókorhoz képest. Ezzel szemben az iszlám nem csak hogy felhasználta a korábbi eredményeket hanem tovább is fejlesztette és vált a világ tudományos központjává többszáz évre. Az ilyen aljas agyhalottak mint te meg behazudják hogy nem saját érdem.

2021. nov. 14. 22:22
 132/254 anonim ***** válasza:
0%

#128:

"Tényleg nem véletlen, ugyanis nyugaton a vezető Római Birodalom összeomlott, ami évszázadokra meghatározta Európa sorsát. Az arab világ pedig ekkor indult tudományos fejlődésnek, aminek az alapja az volt, hogy sorra foglalták el az olyan városokat, mint Alexandria és tették rá kezüket az ott felhalmozott tudásra. Tehát nem igazán saját érdem."

Dehogynem. Az Iszlám sokkal nyitotabb volt, a tudományos gondolkodásra mint a kereszténység. Illetve, kifejezetten erényes cselekedetnek számított a tudománnyal való foglalkozás, mint a Paradicsomhoz közelebb vívő cselekedet.

"Jól látszik, hogy tudományos szempontból az iszlám világ korunkban már sehol sincs."

Ebben talán közrejátszik, hogy a keresztény világ leigázta, kirabolta és gyarmatosította a világ többi részét, és nagyrészét a mai napig kizsákmányolja gazdaságilag.

De ne aggódj, fordulni fog a kocka.

2021. nov. 14. 22:23
 133/254 anonim ***** válasza:
96%

"Ez egyértelműen vizsgálható tudományos eszközökkel."

Milyen tudományos eszközökkel vizsgálható Isten és a teremtés aktusa?

"Az iszlám az emberiséggel egy idős. Csak hogy tudd."

Ez például egy tudományosan cáfolható hit kérdés.

"A keresztények miatt terjedt el az a téveszme hogy a vallás csak hit kérdése."

Értelmezni továbbra se tudsz, valószínűleg a fanatizmus azt a kevéske értelmed is elvette, ami adatott neked. Az idézetben az szerepel, hogy tudás és hit. Nem pedig azt, amit te hazudozol megint.

"És itt van néhány értelmesebb keresztény tudós véleménye amik megerősítik amit írtam:"

Egyáltalán nem erősítik meg, amit írtál. Te tényleg hülye vagy. Viszont a keresztényekről írt negatív megállapításodat egyértelműen cáfolják.

Amúgy milyen jól tükrözi ez a vita is a keresztény és iszlám közti különbséget.

Én a vita során igyekeztem csak adott felvetésekkel foglalkozni, illetve nem az egész iszlámot kritizálni, csak egy itt hozzászóló fanatikus, ostoba követőjét. Ezzel szemben te majdnem minden válaszodba beleszövöd a undormányos keresztényfóbiádat. Szerintem kezeltesd magad egy jobb pszichiátrián, ha van pénzed rá, állítólag Grázban van egy jó.

2021. nov. 14. 22:24
 134/254 anonim ***** válasza:
0%

Úgy értettem tudományos szempontból fog fordulni a kocka.

"Én a vita során igyekeztem csak adott felvetésekkel foglalkozni, illetve nem az egész iszlámot kritizálni, csak egy itt hozzászóló fanatikus, ostoba követőjét."

<<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>>>>>

"Amúgy milyen jól tükrözi ez a vita is a keresztény és iszlám közti különbséget."

:D :D

Most melyik állításod volt igaz ? Mert 2 mondaton belül hazudtolod meg önmagadat :D

2021. nov. 14. 22:29
 135/254 anonim ***** válasza:
95%

"Az Iszlám sokkal nyitotabb volt, a tudományos gondolkodásra mint a kereszténység."

Ez részben igaz, legalábbis egy adott korban, behatárolt helyeken és nem általános igazság. E mellett a kereszténység sokkal kevésbé volt egységes birodalom, a keresztény országok egymással is folyamatosan hadakoztak, s lehetne sorolni a történelmi okokat.

Ez még nem változtat azon, hogy az arab tudomány jelentős része nem saját eredmény volt, hanem egyszerűen az addig felhalmozott görög, római és keresztény tudásra rátették a kezüket, amit aztán megőriztek, alkalmaztak és egyes részeit fejlesztették is.

"Ebben talán közrejátszik, hogy a keresztény világ leigázta, kirabolta és gyarmatosította a világ többi részét, és nagyrészét a mai napig kizsákmányolja gazdaságilag."

Ha fejlettebb lett volna az iszlám, akkor a nyugati világ képtelen lett volna erre. De a helyzet az, hogy a keresztény világ tudományok terén már a középkor végén fejlettebb volt, az újkor elején pedig az előny egyértelmű volt.

Mondjuk ekkor még éppen az iszlám igázta le a fél világot, nem a kereszténység.

"De ne aggódj, fordulni fog a kocka."

Te lehet jós vagy, én nem. De abban lehet valami, ha a nyugati világot belülről teszi tönkre az iszlám, akkor valóban fordulhat a kocka.

2021. nov. 14. 22:31
 136/254 anonim ***** válasza:
94%

"Most melyik állításod volt igaz ? Mert 2 mondaton belül hazudtolod meg önmagadat :D"

Miért is? Te nem tanultad magyar nyelvből az igeidőket? De idézz tőlem korábbi hozzászólásaimból olyat, ahol olyan ocsmány módon írok az iszlámról, iszlám hitről, mint ti a kereszténységről.

2021. nov. 14. 22:33
 137/254 anonim ***** válasza:
5%

"De a helyzet az, hogy a keresztény világ tudományok terén már a középkor végén fejlettebb volt, az újkor elején pedig az előny egyértelmű volt."

A 16. században (vagyis a kora újkorban) a török szultánság a Föld bolygó legmodernebb állama volt csak szólok.

A világ legmodernebb hadseregével, amelyben a tüzérség különösen kiemelkedő volt.

"Ez részben igaz, legalábbis egy adott korban, behatárolt helyeken és nem általános igazság."

Az Iszlám "eszmei" szinten volt nyitottabb.

2021. nov. 14. 22:37
 138/254 anonim ***** válasza:
0%

"Milyen tudományos eszközökkel vizsgálható Isten és a teremtés aktusa?"

Mond te tényleg értelmi fogyatékos vagy? Azt írtam hogy a világ teremtés eredménye vagy nem, 100%-ban tudományos kérdés. Nem azt írtam hogy Isten vizsgálható természettudományos eszközökkel de erre nincs is szükség.

"Ez például egy tudományosan cáfolható hit kérdés."

Te tényleg totál egyhalott vagy :) Na akkor cáfold meg hogy mondjuk 50 ezer éve az emberek az iszlámban hittek. Hogyan bizonyítod hogy nem létezett akkor az iszlám?

"Értelmezni továbbra se tudsz, valószínűleg a fanatizmus azt a kevéske értelmed is elvette, ami adatott neked. Az idézetben az szerepel, hogy tudás és hit. Nem pedig azt, amit te hazudozol megint."

Én nem az idézetről beszélek te szerencsétlen hanem az általánosan elterjedt keresztény felfogásról.

"Egyáltalán nem erősítik meg, amit írtál. Te tényleg hülye vagy."

Ennyit tudsz reagálni? :) Ez is jól mutatja mennyire alacsony az értelmi szinted.

"Én a vita során igyekeztem csak adott felvetésekkel foglalkozni, illetve nem az egész iszlámot kritizálni, csak egy itt hozzászóló fanatikus, ostoba követőjét. Ezzel szemben te majdnem minden válaszodba beleszövöd a undormányos keresztényfóbiádat. Szerintem kezeltesd magad egy jobb pszichiátrián, ha van pénzed rá, állítólag Grázban van egy jó. "

A te válaszaid csak a személyeskedésről szólnak. Nekem pedig nincs kerestzényfóbiám. Ha Grázig kellett menned hogy kezeltesd magad akkor nálad komoly gondok vannak :)

2021. nov. 14. 22:39
 139/254 anonim ***** válasza:
0%

4 pipás hozzászóló !

Miért kellett elkezdened méregetned a kereszténységet az Iszlámhoz ?

2021. nov. 14. 22:41
 140/254 anonim ***** válasza:
0%

"Ez részben igaz, legalábbis egy adott korban, behatárolt helyeken és nem általános igazság. E mellett a kereszténység sokkal kevésbé volt egységes birodalom, a keresztény országok egymással is folyamatosan hadakoztak, s lehetne sorolni a történelmi okokat."

Ez szintén hazugság. Az arab birodalmak majd az Oszmán birodalom is fejlettebbek voltak Európánál legalább 1600-ig. Csak a felvilágosodástól mondhatjuk azt hogy hogy Európa elkezdte lehagyni az iszlám világot, de nem minden téren. Csak mondok egy példát. A középkorban a keresztény Európában nem létezett tisztálkodás, higiénia. Az emberek nem fürödtek, vagy csak nagyon ritkán. A városok tele voltak szeméttel, a szennyivezet nem vezeték el. Még a 19. században is teljesen normális volt az hogy az emberek nem fürödtek. Ezzel szemben az iszlámban nagyon fontos a tisztálkodás, higiénia. Gondolom feltüntek a török kori fürdők. Himlő elleni védőoltás is az Oszmán-Birodalomban alkalmazták először. Európa csak a 20. században jutott el a arra a szintre ami a 7. századi iszlám világban a mindennapok része volt.

"Ez még nem változtat azon, hogy az arab tudomány jelentős része nem saját eredmény volt, hanem egyszerűen az addig felhalmozott görög, római és keresztény tudásra rátették a kezüket, amit aztán megőriztek, alkalmaztak és egyes részeit fejlesztették is. "

Ahogy mondtam ez hazugság. A keresztény Európa is rátette a kezét erre a tudásra de azt nem használta. Az iszlám világ pedig nem csak hogy felhasználta de tovább is fejlseztette. Ha összességében nézzük az utóbbi 1400 évet, ebből legalább 1000 évig az iszlám világ fejlettebb volt.

"Ha fejlettebb lett volna az iszlám, akkor a nyugati világ képtelen lett volna erre. De a helyzet az, hogy a keresztény világ tudományok terén már a középkor végén fejlettebb volt, az újkor elején pedig az előny egyértelmű volt."

A középkor végén újkor elején még sehol nem volt a keresztény világ. Még a 17. században is az volt a legfőbb gondjuk hogy a katolikusok és a protestánsok hogyan gyilkolják egymást. A középkor vég, újkor elej az Oszmán Birodalom fénykora volt.

"Te lehet jós vagy, én nem. De abban lehet valami, ha a nyugati világot belülről teszi tönkre az iszlám, akkor valóban fordulhat a kocka."

Abban igazad van hogy a nyugati világ belülről rohad, de nem a muszlimok miatt hanem önmagát teszi tönkre. Erkölcsileg lenullázták magukat. A Nyugat legfőbb gondja az élvezetek hajszolása, és azt is minél primitívebb módon. Most éppen a homoszexuális kapcsolatok terjesztése a legfontosabb nekik a kerestzény egyházak pedig támogatják ezt.

2021. nov. 14. 22:59
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!