Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/254 anonim ***** válasza:
0%
Ki vagy te hogy számonkéred a végzettségem? :) Akkor írd le előbb a te végzettséged hogy lássuk fizikából vagy kémiából dokoráltál. De azt sem fogtad fel hogy ehhez a kérdéshez nem kell diploma.
2021. nov. 14. 09:59
 112/254 anonim ***** válasza:
100%

"De azt sem fogtad fel hogy ehhez a kérdéshez nem kell diploma."

Azt írtad, hogy kis millió tudós foglalkozik a világ keletkezésének kérdésével. Tehát nem kell tudományos fokozat ehhez? Valószínű az általad hivatkozott "tudósok" is hozzád hasonló tanulatlan, együgyű futóbolondok.

2021. nov. 14. 13:59
 113/254 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nem szerencsés dolog azon "versenyezni" kinek van magasabb iskolai végzettsége, vagy ilyesmit bárkin is számonkérni. Bárkinek lehet véleménye bármilyen kérdésről, ami mindaddig tiszteletreméltó amíg az illető kultúráltan nyílvánítja ki.

"Ha minden sejtedben ott van egy 3 milliárd karakter hosszúságú kód ami a te tervrajzod, ez mire utal?"

Én őszintén hiszem hogy Allah teremtette a világot.

De önmagában a fenti tény nem bizonyítja ezt. Ne felejtsük el, hogy egy ilyen "kód" létrejöttére közel végtelen számú "próbálkozásra" volt lehetősége a természetnek, amennyiben a materialista világképből indulok ki.

Igen egyébként abszurd lenne hogy egy ilyen "kód" spontán létrejöjjön, DE egyáltalán nem lehetetlen ha figyelembe vesszük, mekkora az univerzum, és ezáltal milyen rengeteg lehetőség volt a biokémiai fejlődésre.

Én továbbra is hiszek a teremtésben és a Teremtőben. De nem vagyok biztos abban, hogy ezt a természettudomány módszereivel bizonyítani lehetne.

Allah bocsássa meg nekem ha tévedek, hiszen Ő a Mindenható és a Bölcs.

2021. nov. 14. 19:18
 114/254 anonim ***** válasza:
96%

"Szerintem nem szerencsés dolog azon "versenyezni" kinek van magasabb iskolai végzettsége, vagy ilyesmit bárkin is számonkérni. Bárkinek lehet véleménye bármilyen kérdésről, ami mindaddig tiszteletreméltó amíg az illető kultúráltan nyílvánítja ki."

Mar megbocsass kerlek, de szerinted mennyire kulturalt dolog azt mondani a masiknak, hogy "sotet vagy mint az ejszaka"? Ket egyszeru kerdes utan. Az ilyen kulturalis szintet miert is es mennyiben kellene tiszteletben tartani?

2021. nov. 14. 19:58
 115/254 anonim ***** válasza:
95%

"Mar megbocsass kerlek, de szerinted mennyire kulturalt dolog azt mondani a masiknak, hogy "sotet vagy mint az ejszaka"? Ket egyszeru kerdes utan. Az ilyen kulturalis szintet miert is es mennyiben kellene tiszteletben tartani?"

Mivel muszlim testvére írta ezeket, így teljesen rendben van. Ha keresztény írta volna, akkor jönne a szokásos keresztény szidás.

"Szerintem nem szerencsés dolog azon "versenyezni" kinek van magasabb iskolai végzettsége, vagy ilyesmit bárkin is számonkérni."

Hogy lenne baj számon kérni a végzettségét? Ha én irodalmár vagyok és az atomfizikáról kezdek el okoskodni, akkor jogosan kérnék rajtam számon, hogy mit is akarok. Vagy éppen építészmérnök vagy, de egy gyógyszerészt akarok kémiából kioktatni, szintén.

Bizony sok kérdésben releváns a megszólaló végzettsége, tudományos fokozata. Főleg ha már ő is meg nem nevezett tudósokra hivatkozott.

Az iszlámban már az is bűn, ha valaki tisztán akar látni?

"Én őszintén hiszem hogy Allah teremtette a világot."

Ez a hit lényege, hogy te ebben hiszel, amivel nincs semmi baj. Más pedig másban hisz. De amikor valaki tudományos tényként kezdi kezelni saját hitét, ott már bajok vannak fejben.

2021. nov. 14. 20:04
 116/254 anonim ***** válasza:
22%

#114:

Értem, de teljesen felesleges kérdezgetni bárkitől is a végzettségét. Mindenki úgyis azt mond amit akar. A másik oldalról pedig miért kéne erre válaszolni egyáltalán ?

De a témánál maradva, a kvantummechanika alapján, nem egyértelmű hogy a világ tervezett lenne, hiszen láthatjuk hogy 1 elektron hol jelenik meg, azt nem lehet egzakt módon meghatározni. Ha jól értem a dolgokat persze :)

2021. nov. 14. 20:08
 117/254 anonim ***** válasza:
0%

"Hogy lenne baj számon kérni a végzettségét? Ha én irodalmár vagyok és az atomfizikáról kezdek el okoskodni, akkor jogosan kérnék rajtam számon, hogy mit is akarok. Vagy éppen építészmérnök vagy, de egy gyógyszerészt akarok kémiából kioktatni, szintén. Bizony sok kérdésben releváns a megszólaló végzettsége, tudományos fokozata. Főleg ha már ő is meg nem nevezett tudósokra hivatkozott."

Akkor elárulod hogy neked mi a végzetséged? Mert ha nincs fizikából vagy kémiából doktorid akkor a te logikád szerint egy szót sem szólhatsz. Sőt, ha nincs teológiából diplomád mit keresel a vallás kategóriában? Ezek után csodálkozol ha azt mondom olyan sötét vagy mint az éjszaka? :)

"Ez a hit lényege, hogy te ebben hiszel, amivel nincs semmi baj. Más pedig másban hisz. De amikor valaki tudományos tényként kezdi kezelni saját hitét, ott már bajok vannak fejben."

Az hogy a világ teremtés eredménye vagy nem, 100%-ban tudományos kérdés. Semmi köze a hithez de te ezt képtelen vagy felfogni.

2021. nov. 14. 20:14
 118/254 anonim ***** válasza:
67%

Egyszer olvastam egy muszlim vallástudós könyvét, aki szerint látványos hogy a világegyetemben "minden a helyén van", törvényszerűségek alapján működik az egész, egész egészen "egyértelmű, hogy a világ elrendezett és teremtett".

Egyrészt azt a könyvet a 70-es években adták ki, másrészt teljesen nélkülözte a kvantummechanikában tett felfedezéseket.

A Korán értelmezésem szerint azt írja, hogy a természet megfigyeléséből önmagunktól is eljuthatunk arra hogy a Teremtő létezik. Szerintem itt elsősorban NEM természettudományos módszerekre gondol a Korán. Talán ez egy félreértés. De Allah tudja a legjobban.

2021. nov. 14. 20:20
 119/254 anonim ***** válasza:
100%

"Ezek után csodálkozol ha azt mondom olyan sötét vagy mint az éjszaka? :)"

Nem nekem írtad te fogyatékos, hanem a másik válaszolónak. Ennyire hülye ne legyél.

"Akkor elárulod hogy neked mi a végzetséged?"

Szerintem ezt én kérdeztem tőled, normális ember válaszol és nem visszakérdez. Egyébként van releváns végzettségem, phd fokozatom még nincs.

"Sőt, ha nincs teológiából diplomád mit keresel a vallás kategóriában?"

Más dolog valamiről véleményt írni és más valamiről hazug kijelentéseket tenni. Te utóbbit folytatod mát itt több éve. Általában ezeket sose igazolod semmivel. Valószínűleg már annyira elhatalmasodott rajtad valami megalomán tévképzet, hogy minden hülye ötletedet tényként kezeled.

"Az hogy a világ teremtés eredménye vagy nem, 100%-ban tudományos kérdés. Semmi köze a hithez de te ezt képtelen vagy felfogni."

Nézd el nekem, hogy képtelen vagyok olyan hülye lenni, mint te.

2021. nov. 14. 20:21
 120/254 anonim ***** válasza:
45%

Teremtő Allah a természet felett áll.

A természettudományok a természetet vizsgálják, ezért ezen tudományok módszertana szerintem alkalmatlan a természetfeletti megismerésére.

Én úgy gondolom, hogy a Korán inkább arról beszél, hogy figyeljük meg a természetet és az élővilágot és ezekből intuitív módon következtethetünk Allah létezésére.

Amikor egy erdőben járok, mindig érzem milyen gyönyörűt teremtett Isten.

2021. nov. 14. 20:40
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!