Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/254 anonim ***** válasza:
88%

Mindig ezt csinálja, én már rég feladtam vele. Amikor nem tud mit mondani, akkor a másik sötét, gyengeelméjű, fogyatékos, stb...

Szerencsétlen nem veszi észre, hogy ő megy szembe a forgalommal :D

2021. nov. 12. 14:02
 82/254 anonim ***** válasza:
0%
Elmondtam hogy kismillió tudós foglalkozik azzal hogy jött létre az univerzum, de így sem fogjátok fel hogy ez tudományos kérdés. Akkor, idézek tőled: sötét, gyengeelméjű, fogyatékos, stb.
2021. nov. 12. 15:10
 83/254 Darkmoon80 ***** válasza:
84%

A tisztelt hozzászólók figyelmébe ajánlanám:

Az valóban tudományos kérdés, hogy miképpen keletkezett az univerzum, de a vizsgálat csupán az anyagi világ keretein BELÜL folyik, és nincs olyan tudományos(!) hipotézis, amely egy immateriális teremtő létét és szerepét vizsgálná a világ keletkezése szempontjából.

Aki esetleg mégis tud ilyen irányú tudományos vizsgálatról, az esetleg belinkelhet erre vonatkozó tudományos tanulmányt az egyszerűség végett. Ennek hiányában a teremtésre vonatkozó tudományos vizsgálódás csupán hírlapi kacsa.

2021. nov. 12. 15:27
 84/254 anonim ***** válasza:
100%

"Elmondtam hogy kismillió tudós foglalkozik azzal hogy jött létre az univerzum, de így sem fogjátok fel hogy ez tudományos kérdés."

Irtam ra, hogy igen, ez tudomanyos kerdes, vagyis elfogadtam. Erre le sotet ejszakaztal engem. Megis mit vartal meg, hozsannaznom vagy hallelujaznom is kellett volna a tudosoknak?

2021. nov. 12. 15:31
 85/254 anonim ***** válasza:
100%
83-as, en is ide akartam kilukadni, nem ertettem, hogyan jonnek az univerzumot kutato tudosok ehhez a teremtos temahoz. Azt vartam, hogy kinyogi vegre, hogy milyen kapcsolatot lat az univerzumot kutato tudosok es a Teremto lete kozott, de ez mar meghaladta a kepessegeit, helyette csak annyira futotta neki, hogy le sötet ejszakazzon.
2021. nov. 12. 15:34
 86/254 anonim ***** válasza:
0%

"Az valóban tudományos kérdés, hogy miképpen keletkezett az univerzum, de a vizsgálat csupán az anyagi világ keretein BELÜL folyik, és nincs olyan tudományos(!) hipotézis, amely egy immateriális teremtő létét és szerepét vizsgálná a világ keletkezése szempontjából."

Ez már bőven elég bizonyíték. Ahhoz nem kell a Teremtőt vizsgálnunk hogy kiderítsük teremtett világban élünk vagy nem. És ha megvan hogy teremtett világban élünk, márpedig ez már megvan csak sokan nem akarják elfogadni, akkor második lépésben megnézzük melyik vallás Teremtője az igazi.

2021. nov. 12. 15:40
 87/254 anonim ***** válasza:
0%

"83-as, en is ide akartam kilukadni, nem ertettem, hogyan jonnek az univerzumot kutato tudosok ehhez a teremtos temahoz. Azt vartam, hogy kinyogi vegre, hogy milyen kapcsolatot lat az univerzumot kutato tudosok es a Teremto lete kozott, de ez mar meghaladta a kepessegeit, helyette csak annyira futotta neki, hogy le sötet ejszakazzon."

Ha a téma meghaladja a képességeidet akkor miért erőlteted? Így ne csodálkozz ha megkapod a sötét éjszakázást. A vallások azt állítják egy Teremtő hozta létre az unviverzumot, az pedig 100%-ban tudományos kérdés hogy hogyan jött létre az univerzum amit nagyon sokan kutatnak.

2021. nov. 12. 15:43
 88/254 Darkmoon80 ***** válasza:
75%

"

"Az valóban tudományos kérdés, hogy miképpen keletkezett az univerzum, de a vizsgálat csupán az anyagi világ keretein BELÜL folyik, és nincs olyan tudományos(!) hipotézis, amely egy immateriális teremtő létét és szerepét vizsgálná a világ keletkezése szempontjából."

Ez már bőven elég bizonyíték. Ahhoz nem kell a Teremtőt vizsgálnunk hogy kiderítsük teremtett világban élünk vagy nem.

"

Írtam én itt olyat, hogy a teremtett világ egyáltalán képbe került?

Jelenleg SEMMI nem utal erre, és fenntartom, hogy ERRE vonatkozó tudományos kutatás sem folyik.

De cáfolatként lehet idézni ilyen kutatásra vonatkozó forrást.

Ennek hiányában a teremtésre vonatkozó tudományos vizsgálódás csupán hírlapi kacsa.

2021. nov. 12. 15:54
 89/254 anonim ***** válasza:
0%

"Jelenleg SEMMI nem utal erre, és fenntartom, hogy ERRE vonatkozó tudományos kutatás sem folyik."

Á nem utal erre semmi :) Csak minden sejtedben ott van egy hárommilliárd karakter hosszúságú kód ami a te tervrajzod. Ez akkor biztosan várázsütésre került oda véletlenül :) És a sok sok természeti törvény az univerzumban? Ezek mire utalnak? Ezért mondod hogy valójában az ateisták hisznek a tündérmesékben :)

2021. nov. 12. 16:01
 90/254 anonim ***** válasza:
100%
Ezeknek a dolgoknak a valos magyarazata a te kepessegeidet haladja meg, ezert ragaszkodsz kormodszakadtaig a teremtos mesedhez.
2021. nov. 12. 16:10
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!