Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/254 anonim ***** válasza:
62%
Muzulmánok sem értik, sajnos.
2021. nov. 9. 17:04
 52/254 anonim ***** válasza:
27%

"Nagyon erőltetettnek tartom hogy a Szenthàromsàgot valaki "logikusnak" igyekszik beàllítani.

Aki akar higgyen benne, de ezek a nyakatekert erőltetett érvelések feleslegesek."

Ebben egyetertunk, bar en nem csak a Szentharomsaggal, vagy a kereszteny vallassal, hanem az osszes vallassal kapcsolatban igy erzek.

2021. nov. 9. 17:08
 53/254 anonim ***** válasza:
29%

Én úgy érzem hogy értem azt, hogy mit értetek Szentháromság alatt. Mivel voltak akik egy kérdésem alatt elmagyaràztàk nekem.

Csupàn én ezt nem tudom elhinni, nem tudom elfogadni. Ennyi az egész.

Abdullah

2021. nov. 9. 17:14
 54/254 anonim ***** válasza:
62%
En se, nem vagy egyedul :)
2021. nov. 9. 18:49
 55/254 anonim ***** válasza:
65%

"Az "elitista" hozzààllàs pedig tökéletesen kontraproduktív. "Ti ezt nem értitek mert butàk vagytok..." Nevetséges."

Ha nem is tetszik kétpipás lekezelő és fölényes stílusa, azért ebben igaza van. A Szentháromságot csak az nem érti meg, aki vagy tényleg nagyon butácska, vagy szándékosan harcol ellene és nem akarja megérteni.

Érvelni pedig nem nagyon kell mellette, mert Isten szava egyértelműen az Atya, a Fiú és a Szentlélek egységét tanítja. Isten lényege pedig egy abszolút fundamentum, ami mellett minden érv szükségtelen egy hívő számára.

2021. nov. 9. 21:32
 56/254 anonim ***** válasza:
23%

#55:

Oké, először is én értem a Szentháromságtanotok lényegét. Értem a mondanivalótokat, de nem fogadom el.

Ugyanis ez az egész maximum csak akkor "abszolút fundamentum" ha egy ZÁRT RENDSZEREN BELÜL gondolkodtok erről, amit nevezzünk Bibliának.

Abban a pillanatban hogy valaki egy tágabb vagy egy másik halmazban gondolkodik Istenről, és onnan vizsgálja meg a Szentháromságtant, akkor már egyáltalán nem fundamentum az egész... sőt hajmeresztően abszurdnak is tűnhet az egész.

"A Szentháromságot csak az nem érti meg, aki vagy tényleg nagyon butácska, vagy szándékosan harcol ellene és nem akarja megérteni."

Értjük, de nem fogadjuk el. Másik vagy tágabb halmazban gondolkodunk. Ezt mindenki megértheti én úgy gondolom.

Abdullah

2021. nov. 9. 21:50
 57/254 anonim ***** válasza:
21%

"Ha nem is tetszik kétpipás lekezelő és fölényes stílusa, azért ebben igaza van. "

Arra gondoltam, hogy óriási öngólokat lő a kedves kétpipás a kereszténységnek. Ettől rosszabb reklámot nem is csinálhatnátok a vallásotoknak, minthogy degradáljátok a kételkedőket. Kinek lenne kedve egy ilyen arrogáns társasághoz tartozni ?

Abdullah

2021. nov. 9. 21:55
 58/254 anonim ***** válasza:
94%

Ez alapján az iszlámtól is meneküljön minden épeszű ember, mert ezen a fórumon van egy a két pipás kereszténynél százszor ellenszenvesebb, provokatívabb képviselője az iszlámnak is.

Ha már öngóloknál tartunk...

"Ugyanis ez az egész maximum csak akkor "abszolút fundamentum" ha egy ZÁRT RENDSZEREN BELÜL gondolkodtok erről, amit nevezzünk Bibliának."

A Korán legalább ennyire zárt rendszer, amin keresztül te gondolkodsz. Értelmetlen az érvelésed.

2021. nov. 9. 22:03
 59/254 anonim ***** válasza:
3%

#58:

Nem értelmetlen az érvelésem. Ez látszik a válaszod minőségéből is. :))

"A Korán legalább ennyire zárt rendszer, amin keresztül te gondolkodsz."

Igen mondjuk hogy az. De legalább vedd már észre hogy a Biblián kívül is lehet gondolkodni Istenről ! Szentháromságtan nélkül. És akkor a "fundamentumaitok" kipukkannnak mint egy szappanbuborék.

Abdullah

2021. nov. 9. 22:09
 60/254 anonim ***** válasza:
94%

Hogyne lehetne gondolkodni? Például a hinduk is Biblián kívül gondolkodnak isteneikről, nem mondtam, hogy nem lehet.

De keresztény szempontból Isten kinyilatkoztatott szava az igazság és a szerint kell gondolkodni róla, nem pedig a védák vagy más vallások hite szerint.

Vagy esetleg a muzulmán hívők ebben is különbek és saját könyvük helyett mondjuk az inka vagy viking hitrendszer felől közelítik meg hitüket?

2021. nov. 9. 22:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!