Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/254 anonim ***** válasza:
17%

"Abból amit hisztek, számomra azt következik, hogy külön istenek vannak."

Számodra következhet, de ettől még ugyanúgy nyilvánvalóan hibás marad az érved, amit azáltal kapsz hogy egy tantételbe olyasmit magyarázol, ami annak nem része.

2021. nov. 7. 15:53
 32/254 A kérdező kommentje:
A tantételetek hibás. Ti nem egy istenben hisznek. A három ábrahámita vallás között a tiétek a legellentmondásosabb. Látszik, hogy a zsidó vallásból szakadtatok ki, ott a háromságtant nem tűrnék meg. Ott egy isten van.
2021. nov. 7. 16:12
 33/254 anonim ***** válasza:
81%

"A tantételetek hibás"

A szalmabáb, amit kreáltál belőle, az tényleg hibás. De az eredeti tantétel ettől még nem lesz az.

2021. nov. 7. 16:32
 34/254 A kérdező kommentje:
Gondold akkor az ellenkezőjét, mert ebben nem értünk egyet.
2021. nov. 7. 16:42
 35/254 anonim ***** válasza:
82%

Nem értesz egyet vele hogy ha egyéni kiegészítéseket kell belemagyaráznod egy tantételbe, hogy hibásnak állítsd be, azzal csak a saját szalmabábodról bizonyítod be hogy hibás, nem a valódi tantételről?

Akkor azt hiszem ezt a vitát itt le is zárhatjuk.

2021. nov. 7. 17:17
 36/254 A kérdező kommentje:

A tantételből szerintem nem az következik, amit ti állítottok. Emellett foglaltam állást.

De szerintem is lezárhatjuk.

Ebben nincs egyetértés. Elfogadom, hogy a kereszténység azt állítja, hogy egy Istenben hisz, de én magam nem ezt látom abból, amit ők mondanak.

2021. nov. 7. 17:22
 37/254 anonim ***** válasza:
11%

"Allah ezek szerint nem tud, meg a JHWH, vagy miként (nem) hívják a zsidók, mivel nekik nem szabad megnevezni sem, szóval az sem tud, akkor már nem is lehet hasonlítani sem a keresztények Istenéhez, mert lám, az még erre is képes."

Magasztos Allah hatalma és tudása végtelen. Bármit megtehet, ha szeretne akármikor akármilyen módon és formában "megjelenhetne" számunkra. Kérdés, hogy mi értelme lenne, annak hogy 3 féleképpen "testesüljön meg" egy időben ?

Isten bármilyen számunkra abszurd módon megjelenhetne nekünk, hiszen kizárólag Ő a világmindenség Királya. De vajon miért tenne ilyet ? Tehát például hogy emberi alakban járkáljon közöttünk ?

Abdullah

2021. nov. 7. 18:01
 38/254 anonim ***** válasza:
27%
Elég érdekes ez a Szentháromság. Kívülről tényleg olyan mintha 3 isten lenne de aki Keresztény Református az tudja hogy a Szentlélek Isten ereje, Jézus Isten fia és megtestesítője (Mivel Isten egy láthatatlan, megfoghatatlan, felfoghatatlan Energia és van hatalma hogy 3 felé szakadjon de csak ő legyen).
2021. nov. 7. 20:37
 39/254 anonim ***** válasza:
36%

"Nem kell úgy beszélni a keresztény teológiáról, mintha az valami magaszos, szuper tudományos elmét lenne, mert nem az. Nem a kvantummechanikáról beszélünk, hanem vallási magyarázatról, ami ráadásul rendkívül ellentmondásos. "

Tévedés. A keresztény teológia és filozófia alapja a logika. De már mondtam, nem értesz hozzá és itt küzdesz, feleslegesen :) Nem csak a kvantumfizika igényel kombinált gondolkodást, hanem a filozófia is. Tudod, hogy mit jelent eleve a filozófia? Nyiván nem, mert nem írtál volna ekkora ökörségeket

"Abból amit hisztek, számomra azt következik, hogy külön istenek vannak."

Persze, mert írtam, hogy nem értesz hozzá. Meddig hajtogatod?

"Mohamednek jobb teológiai nézetei vannak. Az ő egyistenhitébe nem lehet belekötni. "

Akkor legyél muszlim, nem érdekel

2021. nov. 8. 09:32
 40/254 anonim ***** válasza:
11%

"A tantételetek hibás. Ti nem egy istenben hisznek. A három ábrahámita vallás között a tiétek a legellentmondásosabb. Látszik, hogy a zsidó vallásból szakadtatok ki, ott a háromságtant nem tűrnék meg. Ott egy isten van."

Fájóan nem értesz hozzá, és még trollkodsz is. Unalmas.

2021. nov. 8. 09:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!