Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?
A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.
Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?
"Még jó hogy tudományos kérdés."
Meg jo hogy nem tudomanyos kerdes. Teremtokkel a vallasok foglalkoznak, nem a tudomany.
"Az hogy a világ teremtés eredménye vagy sem tudományos kérdés"
Nem, nem tudomanyos kerdes, hanem vallasi kerdes. Van nemi kulonbseg a ketto kozott, tudod?
"Stílusod és írásod alapján te biztos fogyatékos vagy, sőt inkább rosszabb, mert a fogyatékos önhibáján kívül buta, te nem csak ostoba vagy, hanem gonosz is. Tényleg nem értem, hogy miért kell folyamatosan, minden egyes kérdésnél kezdened ezt a fajta ocsmány személyeskedő, fölényeskedő trágár megjegyzéseidet."
Én vagyok gonosz? :) Szerintem az a gonosz aki szándékosan hazudik vagy szándékosan félreértelmez valamit, hogy az tévesnek tűnjön. Ezt csinálják azok akik az iszlámot támadják. Hazudoznak és olyasmit tulajdonítanak az iszlámnak amit valójában nem tanít. Ezt teszik a keresztények például. Vagy szó szerint veszik a szimbolikus, allegórikus megfogalmazásokat a Koránban. Na ez vagy te.
"Egy 1300 éve élt ember pedig nem hasonlatként értelmezte, hanem az akkori 7-8. századi tudományos szinten szó szerint. De ők biztos a szavaiddal élve értelmi fogyatékosok voltak."
A korán úgy fogalmaz hogy azt minden kor embere megértse és tudományosan helyes legyen.
"Ez a két mondat nem ugyanazt jelenti. Gondolkozz."
Hol írtam azt hogy ugyanazt jelent? :) Egyikből következik a másik.
"Egyébként a keresztény teológia szerint a Biblia nem diktálás útján jött létre, hanem sugalmazás útján, tehát nem zárja ki."
A sugalmazás azt jelenti lehetnek benne hibák? Hogyan? Isten rosszul sugalmazta? Akkor ilyen alapon bármelyik bibliai vers lehet hibás.
"Sehol nem írta a Korán, hogy hasonlat, te azért érted így, mert annak akarod érteni, hogy ne legyen ellentmondásba a jelenlegi tudományos nézetekkel."
Nem kell hogy írja a Korán hogy az hasonlat. Szerinted az irodalmi művekben a költő, író odaírja zárójelbe hogy ez egy hasonlat volt? :) Te tényleg értelmi fogyatékos vagy?
"De mint írtam, ilyen alapon a Korán se lehet Isten szava, mert vannak benne tudományosan téves állítások, amiket nagyon egyértelműen bemutattak már különböző kérdések alatt."
A Koránban nincsenek tudományosan téves állítások. Semmit nem mutattak be csak szó szerint vett allegorikus megfogalmazást ami szánalmas.
"Akkor mutasd meg."
Itt van egy vita erről. Olvasd végig.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"Meg jo hogy nem tudomanyos kerdes. Teremtokkel a vallasok foglalkoznak, nem a tudomany."
Az hogy a világ teremtés eredménye vagy nem, tudományos kérdés.
"Nem, nem tudomanyos kerdes, hanem vallasi kerdes. Van nemi kulonbseg a ketto kozott, tudod?"
Ezt a keresztények mantrázzák mert annyira ellentmondásos és tudománynak ellentmondó a keresztény vallás hogy azt mondják a vallás csak hit kérdése, ne kérdezz, ne gondolkozz csak higgy. Ezzel szemben a Korán felszólít arra hogy foglalkozz tudománnyal és azt is írja ha kételkedsz Istenben akkor tanulmányozd a körülöttünk lévő világot és megtalálod a bizonyítékot.
"Az hogy a világ teremtés eredménye vagy nem, tudományos kérdés."
Nem, ez vallasi kerdes, nem tudomanyos kerdes. Tudod egyaltalan, hogy mivel foglalkozik a tudomany?
"Ezzel szemben a Korán felszólít arra hogy foglalkozz tudománnyal és azt is írja ha kételkedsz Istenben akkor tanulmányozd a körülöttünk lévő világot és megtalálod a bizonyítékot."
Na hat akkor kezdetnek megtanulhatnad, hogy mivel foglalkozik a tudomany, es mivel nem.
"Nem, ez vallasi kerdes, nem tudomanyos kerdes. Tudod egyaltalan, hogy mivel foglalkozik a tudomany?"
Ha ennyi eszed van minek szólsz bele? Tudod hány tudós foglalkozik azzal, hogyan keletkezett az univerzum? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!