Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ábrahámi vallásoknál ez...

Az ábrahámi vallásoknál ez feltűnt nektek?

Figyelt kérdés

A zsidó vallás szerint egy isten van. Az iszlám vallás szerint is egy isten van. A hagyományos kereszténység szerint (tehát ami nem szemtháromságtagadó irányzat) viszont három isteni személy van, az Atya isten, a Fiú isten, és a Szentlélek isten, ami szerintük egy. Nekem mégis úgy tűnik, ez három különböző isten, nem olyan értelemben vett egy isten, mint amilyen a zsidó és az iszlám vallásban van.

Akkor kereszténység ez alapján monoteista vagy politeista?

2021. nov. 6. 18:26
 241/254 anonim ***** válasza:
5%

#239:

Köszönöm a kiegészítést Tetvérem ! :)

2021. nov. 17. 19:41
 242/254 anonim ***** válasza:
91%

"Ezeket a verseket tudományosan nem tudták a 7. században megmagyarázni mert nem voltak azon a fejletségi szinten, de megértették hogy a világ teremtés eredménye Allah által."

Nem kell megmagyarázniuk a 7. században, de mutass egyetlen egy forrást, természetesen a katolikus pap felfedezése előttről, ami igazolja ezt, hogy ennyire egyértelmű.

"de megértették hogy a világ teremtés eredménye Allah által."

Ezt nem különösebben kell megérteniük, mert szó szerint benne van a Koránba. Itt az ősrobbanásról van szó, ami szintén egyértelműen benne van. Szerintem pedig mostani belemagyarázás csak.

2021. nov. 17. 19:54
 243/254 anonim ***** válasza:
0%

"Nem kell megmagyarázniuk a 7. században, de mutass egyetlen egy forrást, természetesen a katolikus pap felfedezése előttről, ami igazolja ezt, hogy ennyire egyértelmű."

Ha mutatnék ilyet akkor az mit is bizonyítana? A 20. században jutott el arra a szinte az embereiség tudományos téren hogy ezt vizsgálni tudja.

"Itt az ősrobbanásról van szó, ami szintén egyértelműen benne van. Szerintem pedig mostani belemagyarázás csak."

Persze, belemagyarázás :) Végül is csak pontosan passzolnak ezek a versek az Ősrobbanás elméletéhez.

2021. nov. 17. 20:21
 244/254 anonim ***** válasza:
100%

"Ha mutatnék ilyet akkor az mit is bizonyítana?"

Azt bizonyítaná, hogy valóban egyértelműen ezt írja a Korán, mert nem utólagos belemagyarázás évtizedekkel a felfedezés után, hanem valóban a Korán tanítja ezt félreérthetetlen módon.

"Persze, belemagyarázás :) Végül is csak pontosan passzolnak ezek a versek az Ősrobbanás elméletéhez."

Azért annyira nem pontosan, mert nem írja le az ősrobbanást.

Amit pedig korábban írtál a világegyetem későbbi összezsugorodásáról, pusztulásáról, az nem tudományosan igazolt tény, csak egy elmélet a sok közül. Ha bebizonyosodik, hogy a világegyetem a teljes kihűlésig fog tágulni és semmi nem lesz, akkor valami új elméletet húzol rá a Korán versekre, vagy azt fogod mondai, hogy a Korán tévedett?

2021. nov. 17. 21:43
 245/254 anonim ***** válasza:
0%

"Azt bizonyítaná, hogy valóban egyértelműen ezt írja a Korán, mert nem utólagos belemagyarázás évtizedekkel a felfedezés után, hanem valóban a Korán tanítja ezt félreérthetetlen módon."

Nem tudom hogy colt-e ilyen de arra is rávágnád hog csak véletlen egybeesés.

"Azért annyira nem pontosan, mert nem írja le az ősrobbanást."

Sok mindent leír amiből elég egyértelműen kiderül.

"Amit pedig korábban írtál a világegyetem későbbi összezsugorodásáról, pusztulásáról, az nem tudományosan igazolt tény, csak egy elmélet a sok közül. Ha bebizonyosodik, hogy a világegyetem a teljes kihűlésig fog tágulni és semmi nem lesz, akkor valami új elméletet húzol rá a Korán versekre, vagy azt fogod mondai, hogy a Korán tévedett?"

Ha az univerzum örökké tágul és nem pusztul majd el akkor, igen, a Korán tévedett de ugye erről szó nincs jelenleg mint tuományosan igazolt tény. A Korán azt írja meg fog semmisülni ami szintén passzol a leginkább elfogadott elmélethez.

2021. nov. 17. 21:56
 246/254 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom hogy colt-e ilyen de arra is rávágnád hog csak véletlen egybeesés."

Te folyamatosan bizonyítod, hogy gondolatolvasó és jós is vagy egyszerre.

"Ha az univerzum örökké tágul és nem pusztul majd el akkor, igen, a Korán tévedett de ugye erről szó nincs jelenleg mint tuományosan igazolt tény."

Jelenleg tudományosan elfogadott tény, hogy az univerzum örökké tágul és majd egyszer bekövetkezik az un. hőhalál, amikor kihunynak a csillagok, kihűl minden.

Idéznék neked egy MTA tag, egyetemi tanár fizikustól:

"A Világegyetem jövője az összes, az Univerzumban található anyagmennyiségtől függ. Ha ez a tömeg nagyobb a kritikus tömegnél, a Világegyetem elliptikusan tágul, azaz egy maximális érték után zsugorodni kezd. Kisebb tömeg esetén a távolodás végtelen. Mai ismereteink szerint a tömeg nem éri el a kritikus értéket, így az Univerzum anyaga örökké tágul."

Tehát a mai ismereteink cáfolják a Koránt.

2021. nov. 18. 09:50
 247/254 anonim ***** válasza:
0%

"Te folyamatosan bizonyítod, hogy gondolatolvasó és jós is vagy egyszerre."

Ismerem a magadfajtákat. Mindent behazudnak, csak hogy kritázálhassák az iszlámot.

"Jelenleg tudományosan elfogadott tény, hogy az univerzum örökké tágul és majd egyszer bekövetkezik az un. hőhalál, amikor kihunynak a csillagok, kihűl minden."

Már tudományos tény lett? :) Tegnap még azt írtad elméletek vannak és hogy ha bebizonyosodik. Ma meg már azt írod tudományosan bizonyított tény hogy az univerzum örökké tágul :)))) Látod, bizonyítottad amit az elején írtam. Mindent behazudsz hogy az iszlámot kritizálhasd :)

És nem. Nem tudományos tény. Elméletek vannak továbbra is.

2021. nov. 18. 10:02
 248/254 anonim ***** válasza:
94%

Tegnapi utolsó válaszom a #229-es volt, kedvedért visszanéztem. De sebaj.

"Ismerem a magadfajtákat. Mindent behazudnak, csak hogy kritázálhassák az iszlámot."

Nem az iszlámot kritizáltam, ne hazudj ismét, csak a te fundamentalista, szélsőséges, egyedi nézőpontodat. Mint írták is, nagyjából olyan vagy, mint a hitgyülisek.

De újra idézem a fenti idézetet, ez a jelenlegi tudományos álláspont:

"A Világegyetem jövője az összes, az Univerzumban található anyagmennyiségtől függ. Ha ez a tömeg nagyobb a kritikus tömegnél, a Világegyetem elliptikusan tágul, azaz egy maximális érték után zsugorodni kezd. Kisebb tömeg esetén a távolodás végtelen. Mai ismereteink szerint a tömeg nem éri el a kritikus értéket, így az Univerzum anyaga örökké tágul."

Emésztgesd. Ha nem sikerül felfogni, akkor szólj és megpróbálok segíteni, elmagyarázom, hogy mit jelentenek a leírtak.

2021. nov. 18. 10:23
 249/254 anonim ***** válasza:
0%

"Nem az iszlámot kritizáltam, ne hazudj ismét, csak a te fundamentalista, szélsőséges, egyedi nézőpontodat. Mint írták is, nagyjából olyan vagy, mint a hitgyülisek."

Az én néztem pont hogy nem szélsőséges se nem fanatikus. Mikor állítok valamit azt bizonyítom, legtöbbször Korán versekkel. A szélsőséges iszlámot a keresztények találták ki és hangoztatják. Egy iszlamista terrorista nézete az iszlámról megegyezik egy keresztény iszlámról alkotott nézetével.

Akkor idézem mit írtál tegnap este:

"Amit pedig korábban írtál a világegyetem későbbi összezsugorodásáról, pusztulásáról, az nem tudományosan igazolt tény, csak egy elmélet a sok közül. Ha bebizonyosodik, hogy a világegyetem a teljes kihűlésig fog tágulni és semmi nem lesz, akkor valami új elméletet húzol rá a Korán versekre, vagy azt fogod mondai, hogy a Korán tévedett?"

Itt még csak elméletek voltak, és az hogy HA bebizonyosodik, ma reggelre pedig már tudományos tény lett :)))))

2021. nov. 18. 10:51
 250/254 anonim ***** válasza:
100%

Függetlenül attól, hogy össze vissza kevered éppen kivel beszélsz, mindenkinek ökörségeket válaszolsz.

A szélsőséges, fundamentalista nem jelent terrort, ez csak a te tévképzeted. A hitgyüli is egy fundamentalista felekezet, még se robbantgatnak. Ha tetszik, ha nem, te az iszlámban egy fundamentalista nézetet képviselsz. Mellette pedig szélsőségesnek is látlak megnyilvánulásaid alapján.

"és az hogy HA bebizonyosodik"

Te arra alapozva hangoztattad a Korán természettudományos tévedhetetlenségét, hogy egy egyáltalán nem elfogadott, tudomány jelenlegi állása szerint téves elméletet tudtál ráhúzni. Lényegében saját magad cáfoltad azt, hogy a Korán tudományosan helyes lenne, mert egy tudományosan mára már megalapozatlan, helytelen elméletet támogat.

Megpróbálom összefoglalni. Állításod szerint a Korán egy jelenleg táguló, majd zsugorodó és megsemmisülő modellt ír le. Ezzel szemben a tudomány egy folyamatosan táguló, teljesen kihűlő modellt tart egyedül megalapozottnak.

2021. nov. 18. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!