Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?
Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.
Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.
1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.
2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.
Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.
3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.
Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.
János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."
4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra
Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.
Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad
Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.
Vidiripi
"Másrészt egy-egy nép nem teljesen ugyanazt a kinyilatkoztatást kapta, és mindez a "terv" része volt."
Tehát akkor a Biblia nem lett meghamisítva ahogy azt eddig állították a muszlimok?
"De a lényeg hogy a Biblia Istenének a te logikádból kiindulva, is bizony volt egy pár próbálkozása, ráadásul mindig ugyanannál a népnél !"
De a tények szerint az Ő szavát nem hamisították meg. Ellenben Allah "prófétáival"! Mutass egy Koránt ,Mohamed előttről Dél-Amerikából!
Amit az Írásokban olvashatsz az úgy is van ,a próféták Izrael népéhez küldettek.
- Egyébként van egy probléma a megállapításoddal!
Ez nem az én logikám Abdullah ,ez egy iszlám "logika"! Én nem sokat tudtam az iszlámról. Mohamed próféta Allah az isten a Korán a könyvük a müezzin meg imára hív! De aztán jöttek a kérdések!
És bizony a muszlim tesódtól tudom hogy több ezer próféta lett kiküldve a világba Allah részéről. Tehát nem az én logikám ,nem is tudtam erről a dologról amíg a haverod le nem írta! Na meg persze egy csomó más mindent sem tudtam!
"Nem ismerem jól a Bibliát, de emlékeim szerint több próféta kerül benne említésre, mint a Koránban."
Az érzéseid megcsalnak az emlékeid tévesek lehetnek! Ezért írtam neked hogy menj aludni és reggel számold meg!
"Mindenesetre nincs értelme ezzel érvelned szerintem, én ezt feladnám a helyedben."
Ezt nem értem!
"Az érzéseid megcsalnak az emlékeid tévesek lehetnek! Ezért írtam neked hogy menj aludni és reggel számold meg!"
Valószínű hogy a Bibliàban több próféta neve kerül említésre mint a Korànban. A Korànban néhány kivételtől eltekintve azok a prófétàk szerepelnek mint a Bibliàban !
A Korànban tudtommal nincs szó többezer prófétàról. Ez a vallàstudósaink következtetésein alapszik.
Az a nép amelyik egykoron kinyilatkoztatàst kapott, nekik elég volt azt a kinyilatkoztatàst követniük. Napjainkra azonban -ha elő is kerülnének ezek az egykori üzenetek- a Kegyes Koràn van érvényben az egész emberiség szàmàra !
Az érvelésed hasonló ahhoz amikor egyes ateistàk, kétségbe vonjàk Isten Mindenhatósàgàt azért mert vannak rossz dolgok a Földön..
Én személy szerint NEM kérem tőled hogy fogadd el Mohammedet (béke legyen vele) Isten küldöttének, de ez a fajta érvelésed -a prófétàk szàmàval- rendkívül gyenge.
Abdullah
Vidiripi
"Valószínű hogy a Bibliàban több próféta neve kerül említésre mint a Korànban. A Korànban néhány kivételtől eltekintve azok a prófétàk szerepelnek mint a Bibliàban !"
Oké a Biblia nem az erősséged ,de legalább a Koránban lévő prófétáknak utána nézhettél volna!
Egyébként tévedsz! Ismét! Ahogy írtam is az érzésed megcsalt az emlékeid tévesek! A Koránban van több próféta említve!
"A Korànban tudtommal nincs szó többezer prófétàról. Ez a vallàstudósaink következtetésein alapszik."
Hát muszlimok előszeretettel hangoztatják ezt a dolgot így igaznak kell lennie!
"Az a nép amelyik egykoron kinyilatkoztatàst kapott, nekik elég volt azt a kinyilatkoztatàst követniük. Napjainkra azonban -ha elő is kerülnének ezek az egykori üzenetek- a Kegyes Koràn van érvényben az egész emberiség szàmàra !"
Ezzel én is érveltem egy muszlimnak csak nem így fogalmaztam meg és a Bibliára vonatkozott!
"Mindenesetre nincs értelme ezzel érvelned szerintem, én ezt feladnám a helyedben."
Akkor most reagálnék rá! Azért nem értem mert nem vagy a helyemben!
Ha én lennék a te helyedben akkor feladnám az iszlámot!
Na most hogy tudjuk ki mit csinálna a másik helyében változik valami? Volt értelme megírnod ezt a mondatot?
Elárulom hogy nem volt!
"Én személy szerint NEM kérem tőled hogy fogadd el Mohammedet (béke legyen vele) Isten küldöttének, de ez a fajta érvelésed -a prófétàk szàmàval- rendkívül gyenge."
Mert szerinted ,ha kérnéd akkor elfogadnám Mohamedet? A kérdés költői!
Az is gyenge érvelés hogy a Biblia Mohamedről jövendöl! És akkor ezek után gondolom soha többé nem fognak muszlimok ezzel érvelni!
Kérlek erősítsd meg hogy ezt jól gondolom!
Abdullah! Vannak rossz dolgok a Földön de ez nem Isten hibája Isten megengedi mert szabad akarat van az embernek. És hozhatnak rossz döntéseket! Mohamed is dönthetett volna úgy hogy nem foszt ki karavánokat és gyilkol közben! De másként döntött mert más volt a célja! Sőt a saját szülővárosának népe ellen viselt hadat! Hol van ez megírva a Koránban hogy ezt kell tennie?
Hasonlítsd össze Mohamed és Jézus életét!
#253:
Ok. Csinàlj úgy mintha nem értenéd.:)
Mondhatod azt hogy a te erkölcsi elveidnek egy olyan próféta felel meg aki inkàbb felàldozza az életét, mintsem harcoljon. Oké ezt tudomàsul vettem.
Csak arról beszélek hogy Allah nem gyenge attól hogy akàr többezer prófétàt bízott meg küldetéssel.
Abdullah
"Mondhatod azt hogy a te erkölcsi elveidnek egy olyan próféta felel meg aki inkàbb felàldozza az életét, mintsem harcoljon. Oké ezt tudomàsul vettem."
Az Ószövetség tele van olyan prófétákkal akik népirtást követtek el Isten parancsára. Nőket és gyerekeket gyilkoltak le tömegesen. Ezzel nincs problémája :) de az baj ha a muszlimok önvédelemből fegyvert fogtak.
"Csak arról beszélek hogy Allah nem gyenge attól hogy akàr többezer prófétàt bízott meg küldetéssel."
A keresztény vallás szerint Isten nem foglalkozott az emberiség 99%-ával csak a kis zsidó néppel. Ezzel nincs problémája de azzal igen hogy az iszlám szerint minden néphez érkeztek próféták.
#255:
Vidiripi nagyon Jézus Krisztus centrikus és azt hiszem a legtöbb mai keresztény is.
Ők abban nőttek fel hogy Isten inkàbb szenvedett a kereszten mintsem kezet emelt volna bàrkire is.
Ezért nem tudjàk Mohammedet (béke legyen vele) elfogadni Isten küldöttének Testvérem.
Pedig Mohammed (béke legyen vele) kivàló erkölcsű és kedves ember volt.
Abdullah
Az egyházaik is ugyanezt mondják nekik.
Nem annyira érdekes már nekik mi van az Ószövetségben, persze-persze formailag megtartják, de Krisztus a szupersztár ! (Van is ilyen rockopera)
Aki nem érezte méltóságán alulinak, és inkább vált áldozattá, mintsem erőszakot alkalmazott volna.
Ez a keresztény gondolkodás Testvérem. Nem annyira érdekli őket mi volt az Ószövetségben, mert Jézus Krisztus mindent felülírt, és "megváltotta" az emberiséget.
Persze nem mondhatják nekünk azt, hogy az Ószövetség nem fontos... de a középpontban a bibliai Krisztus van. Az egyházaik is ezt mondják.
Úgy érzik, hogy Mohammed (béke legyen vele), nem olyan mint a megváltó Krisztus ezért nem fogadják el.
Abdullah
Vidiripi
"Mondhatod azt hogy a te erkölcsi elveidnek egy olyan próféta felel meg aki inkàbb felàldozza az életét, mintsem harcoljon. Oké ezt tudomàsul vettem."
Ez bizony baj ,nagy baj! Mert én ilyesmit nem állítottam!
Én a Felkentben hiszek a Megváltóban! Ez nem erkölcsi kérdés!
Ezt a dolgot a mennyei Atya döntötte el és nem én! Én csak azt döntöm el hogy elfogadom vagy sem!
Jézus harcolt értem sőt önmagával is harcolt ,harcolt a Sátán ellen is és a halál ellen is mindegyik esetben győzött!
"Ők abban nőttek fel hogy Isten inkàbb szenvedett a kereszten mintsem kezet emelt volna bàrkire is."
Van a Bibliában nem egy történet amikor Isten "kezet" emelt és büntetett!
"Az Ószövetség tele van olyan prófétákkal akik népirtást követtek el Isten parancsára. Nőket és gyerekeket gyilkoltak le tömegesen."
Az a nép amelyik egykoron kinyilatkoztatást kapott, nekik elég volt azt a kinyilatkoztatást követniük.
Próféták nem követtek el népirtást!
"Ezzel nincs problémája :) de az baj ha a muszlimok önvédelemből fegyvert fogtak."
Az nem önvédelem ha karavánokat fosztogat és gyilkolja az embereket! Az rablógyilkosság haszonszerzés céljából! És mind ezt úgy hogy a kiváló erkölcsű és kedves Mohamed saját elhatározásból teszi! Sőt másokkal ellentétben azt is megengedi magának hogy 4 feleségnél több legyen neki!
De az nincs benne a Koránban hogy karavánokat fosztogasson és gyilkoljon!
"A keresztény vallás szerint Isten nem foglalkozott az emberiség 99%-ával csak a kis zsidó néppel. Ezzel nincs problémája de azzal igen hogy az iszlám szerint minden néphez érkeztek próféták."
Akkor nézzük hogy a keresztény vallás szerint mi is a helyzet!
Máté 28:19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében, 20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
- A keresztény vallás szerint Isten nem csak hogy foglalkozott hanem jelenleg is foglalkozik 100% az emberiséggel!
- Mindenkivel foglalkozik nincs kivétel egyetlen egy sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!