Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?
Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.
Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.
1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.
2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.
Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.
3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.
Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.
János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."
4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra
Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.
Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad
Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.
#233 Kérdező!
Látom, jó sok válasz érkezett. Nem fárasztom magam azzal, hogy ebbe tovább bele folyjak, úgyse vezet ez sehova.
"Oké értem már, de már mondtam hogy nekem nem kell minden Bibliai verset figyelembe vennem. Írtátok hogy más versből meg kiderül hogy a Pártfogó a Szentlélek de ez sem izgat. Ezeket hamisításnak veszem és figyelmen kívül hagyom."
Akkor ezzel a fő kérdést le is tudtuk. Sakk-matt. Ha te nem tudod a Biblia alapján bizonyítani, hogy Mohamed próféta, akkor megvan a válasz a kérdésedre. (Persze ezt már te is tudtad, csak vitázni akartál.) A Biblia alapján nem próféta és ezek a részek nem rá vonatkoznak, így a keresztények nem fogadhatják el prófétának. Az már a te egyéni hited, hogy szerinted a Biblia téved, meg meglett hamisítva stb., de nem várhatod el a keresztényektől, hogy osszák a véleményedet és sutba vágjanak a hitük szempontjából fontos szakaszokat csak azért, hogy elismerhessék Mohamedet prófétának.
Én a Biblia alapján bizonyítottam, hogy képtelenség, hogy Mohamed az legyen akinek tartjátok. Te az igazadat csak úgy tudod bizonyítani, ha szelektálsz és komplett fejezeteket és részeket kihagysz. Mit vársz a keresztényektől, hogy ezt helyeseljék?
De mondok más szempontot is. Mohamed konkrétan a kereszténység alapját támadta: Jézust. Még a halálát is tagadta! Szerinted vajon, miért nem tartják prófétának? Meg Mohamed a Pártfogó? Szerinted ez, hogy hangzik egy keresztény számára?
A legnevetségesebb az egészben, hogy egyébként meg milyen hamisításról beszélsz?! Amikor a Koránt leírták a Biblia pontosan ugyan ilyen volt! A Korán össze-vissza utalgat a Bibliára, hol azt írja "hogy megerősíti azt", hol, hogy "a keresztények ítéljenek abból", de azt állítja, hogy meg lett hamisítva, meg eltitkolva. Önellentmondásos az egész! Hogy nem tűnik fel? Mohamed nincs benne a Bibliába értsd meg! Ha meg benne volt, de kiszedték, meghamisították stb., akkor meg minek írja a Korán, hogy benne van még mindig és a Bibliát olvasva felkéne őt ismerni? Nem tűnik fel, hogy ennek semmi értelme?
Vidiripi
Kérdező! Eltértél a témától!
"János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok."
Mohamed hol mondja hogy őt Jézus küldte?
- Ha nem Jézus küldte akkor Mohamed nem lehet próféta ,főleg nem Isten prófétája és így egyértelmű hogy pártfogó sem lehet!
"János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek."
Mohamed hús vér ember volt ,ő nem lehetett az igazság lelke!
"Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta."
János 1:20-21
Keresztelő János azt vallja saját magáról hogy nem ő a próféta akkor Krisztus már nem is lehet az?
Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
És így folytatódik!
Máté 7:16 Gyümölcseikről ismeritek fel őket. Vajon szednek-e tövisbokorról szőlőt és a tüskéről fügét?
- Ismerjük Mohamed életét!
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad..."
- Nézzük csak meg a folytatást!
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad, akik sokakat elhitetnek.
- A szöveg magáért beszél!
"Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják."
Ezek alapján meg is KELL TAGADNI Mohamedet ,ő nem próféta!
Ő egy hitető és sajnos sokakat elhitetett!
"Lényegében nincs hozzászólásod, amiben ne lenne konkrét hazugság, vagy megtévesztő fél információ. Ne aggódj, jó muszlim vagy."
Ez a keresztényekre igaz és így rád is amit most is bizonyítottál.
"Igen, sőt néhány pap gyerekeket is molesztál, ettől függetlenül egyiket se tehetné, csak szembemegy az előírásokkal. Meleg (vagy leszbi) párokat nem lehet összeadni. Ennyi. Találtál néhány esetet, amikor mégis megtették, hát gratulálok. Én is tudok nem csak néhány esetet hozni, amikor a muszlimok Allah nevében irtják a keresztényeket és egyéb vallásúakat."
De itt a keresztény egyházról van szó, nem terrorszervezetekről. Ez feltűnt? :)
"Ez gondolom csak rossz vicc. Ha kiderül valakiről egy iszlám országban, hogy meleg, konkrétan veszélybe kerül az élete. Bármikor, a nyílt utcán megölhetik, mert ilyen az iszlám. Persze nem csak itt merül fel a jogi hiány. Azt mondod, hogy otthon teheti. Ezt az iszlám államok is elismerik? Megkapják a szükséges polgári jogokat, mint élettársi kapcsolat, örökölhetnek egymástól? Stb... lehetne még sok példát hozni."
Te egyes muszlim országról beszélsz, nem az iszlám tanításáról. A másik hogy nyilván a meleg kapcsolathoz tartozó jogokat nem kaphatja meg mivel ez tiltott de más jogokat igen.
"Az iszlám imámok szerint a melegeket meg kell ölni."
Előbb még azzal érveltél hogy csak egyes keresztény papok áldják meg a meleg párokat, most meg egy darab imám szavai alapján akarod behazudni hogy ez az iszlám álláspontja :) Jó lenne végre egy olyan kereszténnyel vitázni akinek nem 70 alatt van az IQ-ja :)
"Egészen elképesztő, hogy milyen arcátlan módon hazudozol. Szóval szerinted ezt kéne a pápának is követnie? Szánalmas vagy. "
Te egyes országok törvényeiről beszélsz. Mutasd meg hol írja a Korán hogy meg kell ölni a melegeket? Én megmutatom neked mit kellene tennie a pápának a melegekkel a Biblia alapján.
Az Ószövetség szerint:
Mózes 3. könyve, a Léviták szolgálatáról 20:13 Ha valaki férfival hál úgy, ahogyan asszonnyal szoktak hálni, mivel utálatosságot követtek el mindketten, halállal lakoljanak, vérük rajtuk.
Keresztények azzal szoktak érvelni hogy az Ószövetség nem érvényes rájuk. Akkor nézzük az Újszövetséget:
Róma 1:27 ugyanúgy a férfiak is elhagyták a női nemmel való természetes érintkezést, és egymás iránt gerjedtek fel kívánságukban; férfiak férfiakkal fajtalankodtak, de el is veszik tévelygésük méltó jutalmát önmagukban.
Róma 1:32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképen cselekvőkkel egyet is értenek.
Tehát a Bibliád szerint meg kell ölni a melegeket, de te behazudod hogy ez az iszlám előírása. Na ezért mondom hogy a keresztények hazudoznak mit a vízfolyás.
"Akkor ezzel a fő kérdést le is tudtuk. Sakk-matt. Ha te nem tudod a Biblia alapján bizonyítani, hogy Mohamed próféta, akkor megvan a válasz a kérdésedre. (Persze ezt már te is tudtad, csak vitázni akartál.) A Biblia alapján nem próféta és ezek a részek nem rá vonatkoznak, így a keresztények nem fogadhatják el prófétának. Az már a te egyéni hited, hogy szerinted a Biblia téved, meg meglett hamisítva stb., de nem várhatod el a keresztényektől, hogy osszák a véleményedet és sutba vágjanak a hitük szempontjából fontos szakaszokat csak azért, hogy elismerhessék Mohamedet prófétának."
De hát a keresztények pont ezt teszik. Sutba vágják az általam idézett verseket a Bibliából. Az általam idézett Mózes 5. könyve 18 -ban nem lehet szó Jézusról mert nem igaz rá. A Pártfogó sem lehet a Szentlélek mert nem igaz Istenre az az állítás. Viszont mindkettő igaz Mohamed prófétára. Én megtehetem hogy figyelmen kívül hagyok más verseket, de ti keresztények nem tehetitek meg. Így már érted? Logikailag az én állításom igaz lehet de a keresztényeké logikailag biztosan nem igaz.
"Én a Biblia alapján bizonyítottam, hogy képtelenség, hogy Mohamed az legyen akinek tartjátok. Te az igazadat csak úgy tudod bizonyítani, ha szelektálsz és komplett fejezeteket és részeket kihagysz. Mit vársz a keresztényektől, hogy ezt helyeseljék?"
Te is szelektálsz hiszen az általam idézett verseket kihagyod. Én megtehetem hogy szelektálok a Bibliából te viszont nem, tehát ha figyelembe veszed az általam mutatott verseket, akkor kizárható a keresztény álláspont. Nem Jézusra és nem Szentlélekre vonatkoznak ezek a próféciák.
"De mondok más szempontot is. Mohamed konkrétan a kereszténység alapját támadta: Jézust. Még a halálát is tagadta! Szerinted vajon, miért nem tartják prófétának? Meg Mohamed a Pártfogó? Szerinted ez, hogy hangzik egy keresztény számára?"
Mohamed próféta nem Jézust támadja. Pont ellenkezőleg. Megerősíti hogy Jézus próféta és tisztelettel beszél róla. A szentháromságot viszont valóban támadja ami egy pogány hamisítás.
"A legnevetségesebb az egészben, hogy egyébként meg milyen hamisításról beszélsz?! Amikor a Koránt leírták a Biblia pontosan ugyan ilyen volt! A Korán össze-vissza utalgat a Bibliára, hol azt írja "hogy megerősíti azt", hol, hogy "a keresztények ítéljenek abból", de azt állítja, hogy meg lett hamisítva, meg eltitkolva. Önellentmondásos az egész! Hogy nem tűnik fel? "
Először is mi az hogy a Biblia? Mert ilyen nem létezik. Minden keresztény irányzat Bibliája tartalmaz eltérő könyveket. Ha pedig csak az Evangéliumot nézzük létezik vagy 30 és ki tudja hány volt. A Korán beszél az eredeti Evangéliumról és egy meghamisított Evangéliumról. Mi az ami nem érthető számodra? :)
"Mohamed nincs benne a Bibliába értsd meg! Ha meg benne volt, de kiszedték, meghamisították stb., akkor meg minek írja a Korán, hogy benne van még mindig és a Bibliát olvasva felkéne őt ismerni? Nem tűnik fel, hogy ennek semmi értelme?"
Nyilván az eredeti Bibliában egyértelműbben benne volt Mohamed próféta. Én megmutattam hogy a hamisított Bibliában is felismerhető.
Vidiripi
"Tehát a Bibliád szerint meg kell ölni a melegeket, de te behazudod hogy ez az iszlám előírása. Na ezért mondom hogy a keresztények hazudoznak mit a vízfolyás."
De jó lenne ha a bibliai szövegek értelmezését nem 70 alatti IQ-val tennéd!
Mert a Róma 1:32 azt írja hogy "méltók a halálra"!
Nem azt írja hogy meg kell őket ölni és olyat meg pláne nem ír hogy ezt keresztényeknek kell tennie!
- A saját hibás értelmezésed szerint hiszed azt hogy a keresztények hazudoznak. De ez nem így van csak te nem érted őket. Mivel mindig a saját elképzeléseidet akarod ráerőltetni olyan dolgokra amikre nem lehet!
És így persze hogy téves következtetéseket vonsz le!
Próbálkozol ,de nem megy ez neked!
"Sutba vágják az általam idézett verseket a Bibliából."
A keresztények nem ezt teszik! A te elképzeléseidet vágják a sutba mert egyszerűen tévesek és teljesen alaptalanok!
"Én megtehetem hogy figyelmen kívül hagyok más verseket, de ti keresztények nem tehetitek meg."
Persze megteheted! De ne hagyd figyelmen kívül ,hanem gondolkozz rajtuk éjjel és nappal! De olvasd egészében a Bibliát és így gondolkozz el egy-egy adott részen! Mert így van esélyed megérteni.
Éjjel és nappal a Biblia igéin kell gondolkodnod ezzel kell feküdnöd és kelned is! Mert így van a legnagyobb esélyed megérteni!
Amíg nem így teszel addig folyamatosan csak elfogsz bukni a megértésben!
- Ügyes vagy ,te sikerülni fog!
"Logikailag az én állításom igaz lehet de a keresztényeké logikailag biztosan nem igaz."
Nem logikus hinni a feltámadásban! Ha csak a logikára építesz akkor az iszlámot sem értetted meg. Ez magyarázat lehet arra hogy miért is vagy ennyire esetlen az Írások értelmezésében!
"Nem Jézusra és nem Szentlélekre vonatkoznak ezek a próféciák."
De nem így van! Ismét téves értelmezés!
"Mohamed próféta nem Jézust támadja. Pont ellenkezőleg. Megerősíti hogy Jézus próféta és tisztelettel beszél róla."
Jézus viszont soha nem erősíti meg Mohamedet! Pedig elvileg ő küldte el a te logikád szerint! Bár az nem logika csak a saját elképzelésed! Egy világ amiben élsz és azt gondolod valóságnak. Ezért is kellene jobban foglalkoznod a Bibliával hogy felnyíljon a szemed és megérthess dolgokat!
- Ügyes vagy te ,menni fog!
"Először is mi az hogy a Biblia? Mert ilyen nem létezik. Minden keresztény irányzat Bibliája tartalmaz eltérő könyveket."
Minden keresztény irányzat Bibliája ugyan azokat az újszövetségi Írásokat tartalmazza!
Megint egy saját világod béli elképzelést hoztál fel. De Ismét téves és ezt sutba kell vágnia az összes kereszténynek és ezt is teszik! Keresztény ugye figyelsz! Tudod mit jelent a keresztény?
Persze hogy tudod hiszen ügyes vagy te! Ezt már megtanultad igaz hogy lassan ment de semmi baj nem szabad feladnod! Sikerülni fog a többi is!
"Ha pedig csak az Evangéliumot nézzük létezik vagy 30 és ki tudja hány volt."
A kereszténységben az Újszövetség evangéliumaival foglalkoznak. Semmi baj hogy ezt nem tudtad majd ezt is megtanulod.
- Tudom hogy ügyes vagy. De azért ne rohanjunk ennyire előre csak apróbb lépésekkel haladjunk!
"A Korán beszél az eredeti Evangéliumról és egy meghamisított Evangéliumról."
A Biblia esetében összelehet hasonlítani az Írásokat. De a Korán esetében ez nem lehetséges! Ott megsemmisítették a szövegváltozatokat! Tehát nincs mivel összevetni!
- De ezt most tényleg felejtsük el egy időre nem szabad ennyire kapkodni. Csak lassan a saját tempódban kell haladni!
Ügyes vagy menni fog csak ne kapkodj!
"Nyilván az eredeti Bibliában egyértelműbben benne volt Mohamed próféta."
Nos összelehet vetni ,melyik evangéliumban van benne Mohamed?
Mert ugye nem lettek megsemmisítve azok az írások sem amelyek nem alkotják a Biblia részét ellenben a Koránnal ott minden más meg lett semmisítve! Így nem ellenőrizhető semmi! És nem Allah parancsolt ilyesmit mert akkor előre szólt volna Mohamednek. Na de Mohamed életét ismerjük tudjuk jól hogy milyen is volt!
Jézus életét is ismerjük!
"De hát a keresztények pont ezt teszik. Sutba vágják az általam idézett verseket a Bibliából. Az általam idézett Mózes 5. könyve 18 -ban nem lehet szó Jézusról mert nem igaz rá. A Pártfogó sem lehet a Szentlélek mert nem igaz Istenre az az állítás. Viszont mindkettő igaz Mohamed prófétára. Én megtehetem hogy figyelmen kívül hagyok más verseket, de ti keresztények nem tehetitek meg. Így már érted? Logikailag az én állításom igaz lehet de a keresztényeké logikailag biztosan nem igaz."
Nem értem ezt hogy gondolhatod komolyan?! Hogy lehetsz ennyire szemellenzős? Komolyan annyira elvakult vagy, hogy még a hibát sem látod az érvelésedben? HA LE VAN ÍRVA, HOGY A PÁRTFOGÓ A SZENTLÉLEK, AKKOR MIÉRT GONDOLNÁ AZT EGY KERESZTÉNY HOGY NEM AZ? HA LE VAN ÍRVA, HOGY JÉZUSRA VONATKOZIK AZ 5. MÓZES 18, AKKOR MIÉRT GONDOLNÁ EGY KERESZTÉNY HOGY NEM ÍGY VAN? Ezt tényleg annyira bonyolult megérteni? Komolyan mondom, az írásoddal csak a muszlimokat járatod le, mert azt hiszik az emberek, minden muszlim ennyire értetlen. Most gondolj bele, szerinted kit érdekel, hogy úgy véled nem lehet szó Jézusról, meg a Szentlélekről? Te alapítottad a kereszténységet, hogy megakarod szabni a keresztényeknek, hogy mit higgyenek és mit ne? Az még eszedbe sem jutott, hogy egyáltalán nem is ismered a kereszténységet és fogalmad sincs pl. arról, hogy hogyan értelmezik ezeket a részeket? 2000 éves a vallás, azt hiszed pl. neked jutott eszedben először a 2000 év alatt, hogy "hogy küldheti Jézus a Szentlelket"? Arra még nem gondoltál, hogy a keresztényeknek már réges-rég, már Mohamed előtt megvolt a válaszuk erre a kérdésre? Így teljesen mellékes, hogy te vagy akár Mohamed mit állított, ha egyszer az szembe megy az akkorra már 600 évnyi keresztény tanítással. Arról nem is beszélve, hogy a 600 évnyi keresztény tanítást volt szíves kb. két-három félmondattal elintézni a Korán. pl. "Ja, egyébként Jézus nem halt meg, csak azt hittétek" "Ne mondjátok, hogy három" "A próféta egyébként benne van a Tórában, meg az Evangéliumban". Köszi, ez aztán a velős magyarázata a dolgoknak. Van fogalmad arról, milyen mélyrehatóan tárgyaltak egyes témákat addigra az évszázadok során a keresztények? Erre a Korán csak úgy mellékesen, odaveti pl. hogy "ne mondjátok, hogy három", meg egyébként "csak úgy tűnt, hogy Jézus meghalt". Nevetséges. Ez tényleg csak a totál laikusoknak szól, akiknek halvány fogalmuk sincs semmiről, mint amilyenek pl. az akkori arabok is voltak.
"Mohamed próféta nem Jézust támadja. Pont ellenkezőleg. Megerősíti hogy Jézus próféta és tisztelettel beszél róla. A szentháromságot viszont valóban támadja ami egy pogány hamisítás."
Nem csak a háromságot támadja, hanem egy az egyben Jézus életét és tanítását az Újszövetség alapján. Szinte mindent, ami vele kapcsolatos. A halálát, a feltámadását, de még a tanításának a lényegét is. Szóval hagyjuk ezt is kérlek, mert ez is nevetséges. Igen, egy fiktív Jézust elismer, aki nem egyezik az Újszövetség Jézusával, háromság ide vagy oda.
"Először is mi az hogy a Biblia? Mert ilyen nem létezik. Minden keresztény irányzat Bibliája tartalmaz eltérő könyveket. Ha pedig csak az Evangéliumot nézzük létezik vagy 30 és ki tudja hány volt. A Korán beszél az eredeti Evangéliumról és egy meghamisított Evangéliumról. Mi az ami nem érthető számodra?"
Hú, micsoda nagy igazság, amivel megint csak a totál laikusokat lehet hülyíteni és elkendőzni a problémát, ami majd kiszúrja az ember szemét. Elárulok neked valamit: Teljesen mindegy hány evangéliumot hagytak ki, vagy egyáltalán ki mit csináltak a Bibliával és tudod miért? MERT A KÁNON MÁR VÉGLEGES VOLT MOHAMED IDEJÉBEN! Az Újszövetség kánonjában egyébként sem voltak nagy változások. A 4 evangélium volt mindig is az elfogadott és ezeken kívül volt egy-két vitatott levél. Már a II. században is ezeket a szövegeket használták. De, ráadásul a szöveg sem ment át akkora váltatásokon, mint ahogyan azt te sugallod, hogy valami egész másról szóltak és pl. nem szóltak Jézus haláláról. A Biblia kánonjai igazából az Ószövetség egyes könyveiben térnek el, ami jelen kérdés szempontjából totál lényegtelen.
Viszont azt magyarázd már meg nekem: Ha egyszer az Újszövetség 600-ban ugyanígy nézett ki mint most, (sőt, már jóval előbb) akkor miért írja a Korán, hogy abból ítéljenek a keresztények? Abból, ami náluk van? A Korán ezzel nem volt tisztában vagy mi?
"Nyilván az eredeti Bibliában egyértelműbben benne volt Mohamed próféta."
Az eredeti Bibliában...persze. (Inkább neked kéne megmagyarázni, hogy mi az, hogy eredeti Biblia...de ezt hagyjuk.) Valamint pontosan mikor is lett meghamisítva? Mohamed után? Ja, nem, évszázadokkal előtte. Az Ószövetség, még Mohamed előtt vagy 1000 évvel, a Új- meg olyan kb. 500 évvel, igaz? Csak tudnám, akkor kit érdekel, mi volt az eredeti Bibliában, ha egyszer nincs most benne? Miért kéri számon? Miért hivatkozik rá egyáltalán a Korán úgy, mintha bármelyik pillanatban előkaphatnák a farzsebükből és rájöhetnének a keresztények és zsidók, hogy Mohamednek igaza van? Ráadásul Mohamed idejében a zsidóknak és a keresztényeknek honnan kellett volna tudniuk, hogy meg vannak hamisítva a szövegeik? Ez annyira értelmetlen és irreális elvárás a Koránban, hogy számomra egyértelműen jelzi, hogy nem lehet isteni kinyilatkozás. Pont ugyanazon a téves logika mentén halad, mint te, amikor azt állítod, hogy a keresztényeknek felkéne ismerniük, hogy a Pártfogó Mohamed és nem a Szentlélek, hiába van leírva, hogy a Szentlélek az. Te egy ember vagy, így ez még elnézhető neked, de Isten sem látja, hol a probléma ezzel? Ugyan már! Én ezt már képtelen vagyok elhinni.
Most nem azért, de teljesen világosan benne van a Bibliában:
"Pál apostol – aki nem emberektől, nem is emberek által kapta elhívását, hanem Jézus Krisztus által, és az Atya Isten által, aki feltámasztotta Jézust a halottak közül – és a velem levő testvérek mindnyájan: Galácia gyülekezeteinek. Kegyelem nektek és békesség Istentől, a mi Atyánktól és a mi Urunk Jézus Krisztustól, aki önmagát adta bűneinkért, hogy kiszabadítson minket a jelenlegi gonosz világból Istennek, a mi Atyánknak akarata szerint. Övé a dicsőség örökkön-örökké. Ámen. Csodálkozom, hogy attól, aki Krisztus kegyelme által elhívott titeket, ilyen hamar más evangéliumhoz pártoltok, pedig nincsen más evangélium. De egyesek megzavartak titeket, és el akarják ferdíteni Krisztus evangéliumát. De ha még mi magunk vagy egy mennyből való angyal hirdetne is nektek evangéliumot azon kívül, amelyet mi hirdettünk, átkozott legyen! Amint már korábban is megmondtuk, most ismét mondom: ha valaki nektek más evangéliumot hirdet azon kívül, amelyet elfogadtatok, átkozott legyen!" Gal 1:1-9
Teljesen világos, mégis te is és ami még rosszabb a Korán is, teljesen meg van rökönyödve és döbbenve azon, hogy vajon a keresztények miért nem fogadják el Mohamedet, hiszen olyan hasonlókat mond, nyilván igaza van, nem? Érted azt a részt, hogy "még ha mi magunk vagy egy mennyből való angyal is"? Amit Mohamed hirdetett az egy másik evangélium volt, egy másik örömhír! Ha ezt nem érted, akkor nincs mit tenni. De tudom, hogy nagyon jól érted, sőt lefogadom, hogy ezt az idézetet is nagyon jól ismered már, csak éppen nem érdekel, mert erőszakosan rá akarod erőltetni a másikra a saját nézeted és ezért képtelen vagy meghallani vagy figyelembe venni, amit a másik mond.
"HA LE VAN ÍRVA, HOGY A PÁRTFOGÓ A SZENTLÉLEK, AKKOR MIÉRT GONDOLNÁ AZT EGY KERESZTÉNY HOGY NEM AZ? HA LE VAN ÍRVA, HOGY JÉZUSRA VONATKOZIK AZ 5. MÓZES 18, AKKOR MIÉRT GONDOLNÁ EGY KERESZTÉNY HOGY NEM ÍGY VAN?"
Pont ezt magyarázom hogy az általam idézet versek alapján egyértelműen kizárható hogy a 5. MÓZES 18 Jézusra vonatkozik és az is kizárható hogy a Pártfogó a Szentlélek.
"Arra még nem gondoltál, hogy a keresztényeknek már réges-rég, már Mohamed előtt megvolt a válaszuk erre a kérdésre?"
Akkor szeretném hallani a magyarázatot keresztényektől, mert eddig még nem hangzott el :)
"Van fogalmad arról, milyen mélyrehatóan tárgyaltak egyes témákat addigra az évszázadok során a keresztények? "
Na és aztán? Ma egy értelmesebb 10 éves gyerek darabokra szedi a keresztény alaptanítást, annyira gyenge hamisítás.
"Erre a Korán csak úgy mellékesen, odaveti pl. hogy "ne mondjátok, hogy három", meg egyébként "csak úgy tűnt, hogy Jézus meghalt". Nevetséges. Ez tényleg csak a totál laikusoknak szól, akiknek halvány fogalmuk sincs semmiről, mint amilyenek pl. az akkori arabok is voltak."
Miért, mit kellene írnia a Koránnak? :) A Koránban Jézus maga mondja hogy ő nem Isten, hanem próféta. Azt is leírja a Korán hogy Jézus nem halt meg a kereszten és hogy a szentháromság tanítása hazugság. Ha összehasonlítjuk a két Jézust, az iszlám szerint sokkal hihetőbb mint a keresztény verzió. Az istenség Jézus még a Bibliából is kilóg.
"Nem csak a háromságot támadja, hanem egy az egyben Jézus életét és tanítását az Újszövetség alapján. Szinte mindent, ami vele kapcsolatos. A halálát, a feltámadását, de még a tanításának a lényegét is. Szóval hagyjuk ezt is kérlek, mert ez is nevetséges. Igen, egy fiktív Jézust elismer, aki nem egyezik az Újszövetség Jézusával, háromság ide vagy oda."
Sok rész van az Újszövetségben amikor Jézus beszél és az iszlám szerint elfogadható tanítás, szóval amit állítasz az nem igaz. Nyilván a halálát és a feltámadását nem ismeri el a Korán, a bűnük átvállalását pedig semmiképpen sem.
"Teljesen mindegy hány evangéliumot hagytak ki, vagy egyáltalán ki mit csináltak a Bibliával"
Na ez itt a probléma. Téged nem az igazság érdekel. Egy 10 éves gyerek is simán rájön hogy a Bibliát meghamisították, annyira nyilvánvaló de ti keresztények tagadjátok a hamisítás tényét.
"Viszont azt magyarázd már meg nekem: Ha egyszer az Újszövetség 600-ban ugyanígy nézett ki mint most, (sőt, már jóval előbb) akkor miért írja a Korán, hogy abból ítéljenek a keresztények? Abból, ami náluk van? A Korán ezzel nem volt tisztában vagy mi?"
Először is azért mert az iszlám engedi hogy a vallási kisebbségek saját vallásuk törvényei szerint éljenek. Mindenkire a Korán vonatkozik, de az egyén szíve joga úgy dönteni hogy más vallást követ, persze a következményeivel számolnia kell az Ítélet napján. Azt pedig nem tudhatod, a 7. században milyen Evangéliumok voltak forgalomban. Az egy dolog hogy a kánon már végleges volt, de nem mindenki fogadta el. Mindig is voltak eretneknek nyilvánított keresztény irányzatok akiket üldöztek és azt is tudjuk hogy az egyház előszeretettel semmisítette meg ezek írásait.
"Inkább neked kéne megmagyarázni, hogy mi az, hogy eredeti Biblia...de ezt hagyjuk."
Eredeti Biblia alatt az eredeti Tórát, eredeti Zsoltárokat és eredeti Evangéliumot értem. Ezek az iszlám szerint Isteni kinyilatkoztatások.
"Miért kéri számon? Miért hivatkozik rá egyáltalán a Korán úgy, mintha bármelyik pillanatban előkaphatnák a farzsebükből és rájöhetnének a keresztények és zsidók, hogy Mohamednek igaza van?"
Már a sokadik kérdést írom ki amikből kiderül,hogy a Biblia igazolja az iszlám igazát. Továbbá a Biblia és a Korán jól összehasonlítható. Sok esetben ugyanazok a személyek szerepelnek és a történetük is hasonló de nagy különbségekkel. Bármelyiket nézzük a Korán szerinti sokkal hihetőbb, erkölcsösebb, hitelesebb. Például szerinted melyik a hihetőbb? A próféta Jézus aki olyan volt minta többi próféta tehát beleillik a sorba vagy a földön emberi alakban járkáló istenség Jézus akinek az alakja a pogány vallásokból lett kivágva és beillesztve a kereszténységbe?
"Ráadásul Mohamed idejében a zsidóknak és a keresztényeknek honnan kellett volna tudniuk, hogy meg vannak hamisítva a szövegeik? Ez annyira értelmetlen és irreális elvárás a Koránban, hogy számomra egyértelműen jelzi, hogy nem lehet isteni kinyilatkozás."
Például onnan hogy elolvassa a Bibliát és megállapítja hogy hamisítás mert ordít róla. Vagy onnan hogy Mohamed próféta elmagyarázza neki vagy bármelyik muszlim hogy miért hamisítás a jelenlegi Biblia.
"Pont ugyanazon a téves logika mentén halad, mint te, amikor azt állítod, hogy a keresztényeknek felkéne ismerniük, hogy a Pártfogó Mohamed és nem a Szentlélek, hiába van leírva, hogy a Szentlélek az. Te egy ember vagy, így ez még elnézhető neked, de Isten sem látja, hol a probléma ezzel? Ugyan már! Én ezt már képtelen vagyok elhinni."
Mond te nem értesz magyarul? :) Az általam mutatott Bibliai versek kizárják hogy a Pártfogó a Szentlélek? Az hogy más vers ezt kijelenti engem nem érdekel. Én megtehetem azt hogy azt mondom azok a versek hamisítások. Te viszont nem teheted meg hogy azt mondod az általam mutatott Bibliai versekre hogy hamisítás. Ezen mit nem értesz? :) Kizárt hogy a Pártfogó a Szentlélek a Biblia alapján.
"Érted azt a részt, hogy "még ha mi magunk vagy egy mennyből való angyal is"? "
Szerinted egy hamisító mit mondana? :) Nyilván ezt. Meg ez mit bizonyít? Bármelyik vallás állíthatja hogy nála van az igazság és aki mást mond az legyen átkozott :) Szóval ez neked bizonyíték? Ráadásul Pál meséje vicc kategória. Még csak nem is látta Jézust és Pál tanítása ellentétes Jézus tanításával már a Bibliában is.
"De tudom, hogy nagyon jól érted, sőt lefogadom, hogy ezt az idézetet is nagyon jól ismered már, csak éppen nem érdekel, mert erőszakosan rá akarod erőltetni a másikra a saját nézeted és ezért képtelen vagy meghallani vagy figyelembe venni, amit a másik mond."
Hogyne ismerném és elég vicces hogy keresztények számára ez a bizonyíték. Meg úgy alapból a vak is látja hogy Pál volt az aki elkezdte meghamisítani Jézus tanítását vagy valaki aki Pál nevében írt.
Erőltetni nem akarok semmit, csak megmutatom a keresztényeknek hogy a Biblia igazolja az iszlám vallás igazát. És mindig meghallgatom a keresztényeket. Láthatod, közel háromszáz hozzászólásnál járunk. Azt is hajlandó vagyok elfogadni hogy tévedtem, ha bizonyítjátok méghozzá az általam idézett versekre adott magyarázattal, de ilyen még nem volt.
Vidiripi
"Pont ezt magyarázom hogy az általam idézet versek alapján egyértelműen kizárható hogy a 5. MÓZES 18 Jézusra vonatkozik és az is kizárható hogy a Pártfogó a Szentlélek."
Ez alapján az is kizárható hogy Mohamed lenne az a próféta!
Mit is olvashatunk?
"5Mózes 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül,..."
- Mohamed soha nem vallotta magát zsidónak ,így egyértelmű hogy nem ő a próféta! Nem atyjukfiai közül való!
"Ma egy értelmesebb 10 éves gyerek darabokra szedi a keresztény alaptanítást, annyira gyenge hamisítás."
Érdekes hogy a 10 évesek még sem ezzel foglalkoznak! Sőt Magyarországon a 10 évesek között nem terjed az iszlám!
De ha egy 10 értelmesebb 10 évesnek ez nem okoz problémát akkor hogy lehet hogy neked évek alatt sem sikerült ezt bebizonyítanod?
Mindig jössz azzal hogy a Biblia hamis de bizonyítékot sosem mutatsz csak ezt állítod. És azt várod hogy neked ezt elhiggyék!
De úgy vágják sutba az állításaidat ahogy kell mert hamisak!
És így jól is teszik hogy sutba vágják!
"Miért, mit kellene írnia a Koránnak?"
Azt hogy Jézus kijelenti hogy elküldi a pártfogót! De ugye ilyesmi nincs a Koránban. Sőt nem hogy ennyi nincs benne Jézusnak egyetlen tanítása ,példabeszéde ,gyógyítása ,csodatétele sincs benne a Koránban.
Jézus születésének körülményei sincsenek benne és a szolgálata sincs benne. Épp hogy csak megemlíti de semmit nem lehet megtudni Jézusról csak annyit hogy próféta! Na ná hogy sutba vágják mert oda is kell! Nincs elég információ a Koránban!
"A Koránban Jézus maga mondja hogy ő nem Isten, hanem próféta. Azt is leírja a Korán hogy Jézus nem halt meg a kereszten és hogy a szentháromság tanítása hazugság. Ha összehasonlítjuk a két Jézust, az iszlám szerint sokkal hihetőbb mint a keresztény verzió. Az istenség Jézus még a Bibliából is kilóg."
Ez mind hazugság mert nem Jézus jelenti ki ezeket! És ilyesmi próféciák sincsenek a Koránban amelyek előre le lettek volna íratva. Nem is lehetnek mert már rég megtörtént minden mire a Koránt leírták!
- Állítólag Mohamed diktálta de erre nincs semmiféle bizonyíték.
Sőt a Koránban egyetlen egyszer sem jelenti ki Mohamed hogy őt JÉZUS KRISZTUS KÜLDTE MINT PÁRTFOGÓT!
Mohamedet a Korán nem nevezi pártfogónak. De még csak nem is utal rá hogy ő lenne a Jézus által elküldött pártfogó!
"Sok rész van az Újszövetségben amikor Jézus beszél és az iszlám szerint elfogadható tanítás, szóval amit állítasz az nem igaz. Nyilván a halálát és a feltámadását nem ismeri el a Korán, a bűnük átvállalását pedig semmiképpen sem."
Pedig pont erről szól Jézus élete! Apropó a Koránban nincs is benne Jézus élete! Egy muszlim semmit nem tud Jézusról és az életéről ,ha valamit meg akar tudni akkor csak a Bibliából tudhatja meg!
Jézus pedig meghalt ! Mivel írja a Biblia hogy a mikor oldalba döfték akkor a testéből vér és víz jött ki. Ilyesmi pedig csak a halál után történik!
"Egy 10 éves gyerek is simán rájön hogy a Bibliát meghamisították, annyira nyilvánvaló de ti keresztények tagadjátok a hamisítás tényét."
Persze hogy tagadjuk mivel nincs semmiféle bizonyíték erre az állításra! Nincs az hogy ,itt egy evangélium amiben olvashatsz Mohamedről! Egy 10 éves gyerek meg nem a Bibliával foglalkozik így nem is jöhet rá semmire. Arra meg pláne nem fog amiről te írsz mert az nem igaz!
"Először is azért mert az iszlám engedi hogy a vallási kisebbségek saját vallásuk törvényei szerint éljenek."
A kereszténység nem vallási kisebbség! És mivel engedi akkor nem is lehet hamisítás!
"Mindenkire a Korán vonatkozik, de az egyén szíve joga úgy dönteni hogy más vallást követ, persze a következményeivel számolnia kell az Ítélet napján."
Na ezért kellene megtérned és végre komolyan foglalkoznod a Bibliával. Isten igéjén kellene minden nap gondolkodnod hogy megérthessed és azt hogy Jézusnak a szolgálata mekkora jelentőségű és hogy mit is jelent az áldozat vállalása!
"Azt pedig nem tudhatod, a 7. században milyen Evangéliumok voltak forgalomban."
De igen tudjuk. Azok nem lettek megsemmisítve mint a Korán esetében! Ráadásul úgy hogy arra a kalifa nem kapott kinyilatkoztatás Allahtól!
De nem csoda hogy ezt tette hiszen Mohamed is ugyan így csinálta. Nem kapott kinyilatkoztatást és még is karavánokat fosztogatott az embereivel és gyilkolta az ott lévőket sőt hadakozott a saját szülővárosának népével is!
"Az egy dolog hogy a kánon már végleges volt, de nem mindenki fogadta el. Mindig is voltak eretneknek nyilvánított keresztény irányzatok akiket üldöztek és azt is tudjuk hogy az egyház előszeretettel semmisítette meg ezek írásait."
És azt is nagyon jól tudjuk hogy nem jártak sikerrel! Az apokrif iratok hozzáférhetőek. A Korán esetében viszont ez nem így van!
Mert ott megsemmisítették.
"Eredeti Biblia alatt az eredeti Tórát, eredeti Zsoltárokat és eredeti Evangéliumot értem. Ezek az iszlám szerint Isteni kinyilatkoztatások."
És Allahnak nem sikerült ezeket megőriznie egyetlen példányt sem vagy másolatokat? Hát akkor még is mit akar?
Ha annyi hatalma sincs hogy megőrizze a saját kinyilatkoztatását tartalmazó papírokat akkor ő már el is bukott! A több ezer próféta is azt bizonyítja hogy Allahnak nincs igazi hatalma!
"Már a sokadik kérdést írom ki amikből kiderül,hogy a Biblia igazolja az iszlám igazát."
Már a sokadik kérdésedet cincálják szét a keresztények és mondanak ellent annak amit állítasz de bizonyítani nem tudsz!
Egy álom világban élsz és ráakarsz erőltetni olyan dolgokat az emberekre amikben a te fejedben léteznek!
Egy 10 éves gyerek is belátná hogy az nem lehet Isten aki a saját kinyilatkoztatását sem képes megtartani!
"Továbbá a Biblia és a Korán jól összehasonlítható. Sok esetben ugyanazok a személyek szerepelnek és a történetük is hasonló de nagy különbségekkel."
És az összehasonlításkor a Korán és Mohamed is elbukik!
"Bármelyiket nézzük a Korán szerinti sokkal hihetőbb, erkölcsösebb, hitelesebb. Például szerinted melyik a hihetőbb? A próféta Jézus aki olyan volt minta többi próféta tehát beleillik a sorba vagy a földön emberi alakban járkáló istenség Jézus akinek az alakja a pogány vallásokból lett kivágva és beillesztve a kereszténységbe?"
Nem hihetőbb sokkal! Ismerjük Mohamed életét és az élete nincs összhangban még a Koránnal sem. 4 feleség a pórnépnek neki meg jóval több! A prófétáknak vagy nem volt feleségük vagy csak egy volt nekik!
"Például onnan hogy elolvassa a Bibliát és megállapítja hogy hamisítás mert ordít róla."
Mi alapján állapítja meg? A te kritériumaid alapján? Hát azt sutba lehet vágni mert semmit nem ér ,jelentéktelen!
"Vagy onnan hogy Mohamed próféta elmagyarázza neki vagy bármelyik muszlim hogy miért hamisítás a jelenlegi Biblia."
Mohamed nem magyaráz senkinek ,Mohamed halott! A Koránban nincs olyan történet amikor bárkit is feltámasztott volna egy próféta!
"Az általam mutatott Bibliai versek kizárják hogy a Pártfogó a Szentlélek?"
Azok pont hogy megerősítik! De semmibaj te ezt még nem értheted! Sajnos nagyon előre szaladtál ,türelmetlen vagy és kapkodsz. Nem szabad! Csak szép lassan lépésről-lépésre kell haladnod ,mert csak akkor fogod megérteni!
"Az hogy más vers ezt kijelenti engem nem érdekel."
Minket sem érdekel hogy te muszlim létedre mit jelentesz ki a Bibliáról! Sutba vágjuk ahogy azt kell ,Mohameddel a hamis prófétával együtt!
"Én megtehetem azt hogy azt mondom azok a versek hamisítások. Te viszont nem teheted meg hogy azt mondod az általam mutatott Bibliai versekre hogy hamisítás."
Mivel nem azok! Nem hamisak! Így nem is mondjuk hogy azok!
"Kizárt hogy a Pártfogó a Szentlélek a Biblia alapján."
Jézus tisztázta a dolgot! Mohamed pedig nem állítja magáról hogy őt Jézus küldte Jézus sem jelenti ki hogy Ő küldte Mohamedet!
Egyértelmű hogy akkor a Pártfogó a Szentlélek!
"Bármelyik vallás állíthatja hogy nála van az igazság és aki mást mond az legyen átkozott"
Sokan ezt is teszik. De idővel kiderülnek a dolgok és elbuknak! A Bibliában leírtak pedig teljesülnek! A Biblia ezért is hiteles!
"Még csak nem is látta Jézust és Pál tanítása ellentétes Jézus tanításával már a Bibliában is."
Pál halottat is támasztott fel! Kitől kapta az erőt és miért kapott erőt ha ellentétes az amit tesz? Ebben nincs logika!
Megvakult nem hogy Jézust de mást sem látott! A tanítása pedig nem ellentétes.
"Meg úgy alapból a vak is látja hogy Pál volt az aki elkezdte meghamisítani Jézus tanítását vagy valaki aki Pál nevében írt."
Pál nem hamisította meg Jézus tanítását!
"Erőltetni nem akarok semmit, csak megmutatom a keresztényeknek hogy a Biblia igazolja az iszlám vallás igazát."
Ezzel már évek óta próbálkozol de egy 10 éves is látja hogy amit művel sz azt úgy hívják hogy vergődés! Olyan vagy mint a partra vetett hal!
Erőlteted a saját megálmodott világodban létező dolgokat de sutba vágják a fantáziád termékeit. Senki nem kíváncsi rá!
"És mindig meghallgatom a keresztényeket. Láthatod, közel háromszáz hozzászólásnál járunk."
Csak épp nem értelmezed mivel nem is érdekel. Ennek valószínűleg az is oka lehet hogy nehezen fogod fel a dolgokat!
"Azt is hajlandó vagyok elfogadni hogy tévedtem, ha bizonyítjátok méghozzá az általam idézett versekre adott magyarázattal, de ilyen még nem volt."
Soha nem ismerted el hogy tévedtél és nem is fogod! Ez a vicc kategória! :)
"Pont ezt magyarázom hogy az általam idézet versek alapján egyértelműen kizárható hogy a 5. MÓZES 18 Jézusra vonatkozik és az is kizárható hogy a Pártfogó a Szentlélek."
Ágyaltalán nem zárható ki, ez a te saját véleményed. Ráadásul kinek magyarázod? A keresztényeknek? Vicces vagy. Még azt sem akarod megérteni, hogy soha az életben nem leszel képes egy hívő kereszténynek beadni, hogy itt Mohamedről van szó, mivel a szöveg egyértelműen mást mond! Kb. mintha én elkezdeném magyarázni a muszlimoknak, hogy igazából, nem is Mohamed a Koránban annyiszor emlegetett Próféta, hanem mondjuk Aranyszájú Szent Jánosról van szó benne, csak a muszlimok meghamisították és átírták a nevét Mohamedre. Na, hogy tetszik? Te vevő lennél egy ilyen eszmefuttatásra, neked ez hogy hangzana? Egyáltalán nem vagy képes a másik nézőpontjából látni a dolgokat.
"Akkor szeretném hallani a magyarázatot keresztényektől, mert eddig még nem hangzott el :)"
Már kismillió magyarázatott kaptál, csak neked semmi sem jó, mivel nem is érted őket, hiszen alap dolgokkal sem vagy tisztában, így nem is érted, amit általában írnak neked. Ha annyira érdekel a téma, akkor nem itt a gyakorin írogass oldalakat, hanem vegyél elő egy könyvet és olvasd el. Csak azt ne mond, hogy arra nem pazarolod a drága idődet, mert heteken keresztül oldalakat írtál tele. Lemerem fogadni, hogy amennyi időt elfecséreltél azzal, hogy itt írogattál a gyakorin, már rég végig olvashattad volna a Bibliát, sőt mellé még egy 1000 oldalas teológia könyvet is.
"Miért, mit kellene írnia a Koránnak?"
Isten 100%-os szavának, ami az egész emberiségnek szól az idők végezetéig és felül ír és tökéletesít mindent? Ennél mondjuk kicsit többet, mert ha már a véleményeknél tartunk, szerintem kb. még Pál leveleinek a szintjét sem éri el. Kizártnak tartom, hogy nem ember írta. Lehet, hogy arabul jól hangzik és utánozhatatlan remekmű, de mivel nem vagyok arab, ezt nem tudom megítélni. Viszont tartalmilag egy átlag.
"Sok rész van az Újszövetségben amikor Jézus beszél és az iszlám szerint elfogadható tanítás, szóval amit állítasz az nem igaz. Nyilván a halálát és a feltámadását nem ismeri el a Korán, a bűnük átvállalását pedig semmiképpen sem."
János evangéliumából elfogadsz kb. két mondatát és a többi evangéliumból is kb. ilyenek az arányok. Ráadásul mi az, hogy Jézus beszél? Az evangéliumokat leírták, amit Jézus mond azt az evangélista jegyezte fel és ő egyértelmű, hogy milyen történeti kontextusba helyezi Jézus szavait és mi a mondanivalója, az pedig ellenkezik a Korán tanításával.
"Na ez itt a probléma. Téged nem az igazság érdekel. Egy 10 éves gyerek is simán rájön hogy a Bibliát meghamisították, annyira nyilvánvaló de ti keresztények tagadjátok a hamisítás tényét."
Az a baj, hogy képtelen vagy rendesen értelmezni a dolgokat, még a szavaimat is kiforgatod.
"Azt pedig nem tudhatod, a 7. században milyen Evangéliumok voltak forgalomban. Az egy dolog hogy a kánon már végleges volt, de nem mindenki fogadta el. Mindig is voltak eretneknek nyilvánított keresztény irányzatok akiket üldöztek és azt is tudjuk hogy az egyház előszeretettel semmisítette meg ezek írásait."
A 7. században? Mit nem fogadtak el? A négy evangéliumot? Kik? Oké, akkor meséld ezt magadnak. De egyébként a Korán nem mindenkinek szól? Ezt értsem úgy, hogy a Korán szerinted inkább valami halovány szektával foglalkozik, mint a több millió keresztények hitével, akik ott voltak a szomszédban? Ez sehogy sem stimmel. Ráadásul az isteni kinyilatkoztatás, ezt még egyértelműen nem is közli. Az egész világon minden muszlim azt olvassa, hogy a keresztények ítéljenek aszerint, ami leküldetett nekik, de ez tulajdonképpen egy nevenincs szektára vonatkozik, valahol az arab sivatagban? (Akiket a Korán egyébként arra sem méltat, hogy egyáltalán megnevezze őket.)
"Például onnan hogy elolvassa a Bibliát és megállapítja hogy hamisítás mert ordít róla. Vagy onnan hogy Mohamed próféta elmagyarázza neki vagy bármelyik muszlim hogy miért hamisítás a jelenlegi Biblia."
És ezt komolyan gondolod! Te jó ég! Szóval Mohamed odamegy és elkezdi magyarázni a zsidóknak, hogy miért hamisítás a Tóra, a keresztényeknek meg a 4 evangélium és azok ezt felismerik és megtérnek. Fúúhhh... na, ennyi nekem elég is volt, sőt még sok is volt ebből a beszélgetésből. Remélem egyszer felnyílik a szemed és rájössz mekkora hülyeségeket írtál.
"Te viszont nem teheted meg hogy azt mondod az általam mutatott Bibliai versekre hogy hamisítás. Ezen mit nem értesz? :)"
És ki mondja, hogy hamisak? Egy szóval sem mondta senki. Egyszerűen nem azt jelentik, amit te beleképzelsz és félremagyarázod a leírtakat. Írhatnád újra a teljes Újszövetséget, a teljes János evangéliumát, ha azt akarnád belemagyarázni, hogy Mohamed a Pártfogó. Eleve ezt hogy képzeled? Elmagyaráznád? János megírta az evangéliumát, ami Mohamedről szólt, majd a keresztények átírták valami teljesen másra? Mikor? Nyilván egyáltalán nem gondolsz bele, ezért véded ilyen eltökélten ezt a Pártfogó=Mohamed marhaságot. Pont János evangéliumából idézgetsz és akarod bizonyítani Mohamedet, ami a 4 evangélium közül a legkésőbb íródott, amiből az egyik legrégebbi töredék származik, ami a legjobban cáfolja a Korán tanítását és ami a legjobban kiemeli Jézus mennyei származását, preegzisztenciáját stb.? (Az már tényleg csak hab a tortán, hogy konkrétan benne van a szövegben, hogy a Pártfogó a Szentlélek.) És azt akarod mondani, hogy szerinted ennek az evangéliumnak a szövege eredetileg arról szólt, hogy Jézus egy közönséges ember, aki előre megjövendölte Mohamedet? Vagy ezt hogy képzeled? Hogy kerülhetett volna egyáltalán bele a szövegbe Mohamed? Ez az elmélet egy hülyeség.
"Meg úgy alapból a vak is látja hogy Pál volt az aki elkezdte meghamisítani Jézus tanítását vagy valaki aki Pál nevében írt."
Szerintem meg az a vicces, hogy a Korán, ami elvileg isteni kinyilatkoztatás, még arra sem veszi a fáradságot, hogy a "nagy hamistanítót", akinek a leveleivel van tele az Újszövetség és aki elvileg "elkezdte meghamisítani a keresztény tanításokat", egyáltalán megemlítse vagy utaljon rá. Pál alapított egy csomó keresztény közösséget, a tanítása áthatja a teljes kereszténységet, Lukács is az ő utitársa volt, az Újszövetség háromnegyene az ő leveleiből áll, de a Korán még csak meg sem említi, holott elvileg ő a nagy tévtanító, aki félrevitte Jézus tanítványait. A isteni kinyilatkoztatást kapó Mohamed, meg még a nevét sem említi. Nem mintha Jézus egyetlen tanítványát is név szerint említené, még Pétert vagy Jánost sem.
"Erőltetni nem akarok semmit, csak megmutatom a keresztényeknek hogy a Biblia igazolja az iszlám vallás igazát." Ez a rögeszméd, pedig teljesen egyértelműen nem. Ha igazolná, nem kéne szelektálnod. Miért nem kezded el rögtön szavakra szedni? Alkoss a szavakkal új mondatokat és akkor biztos még több bizonyítékot fogsz találni.
"Azt is hajlandó vagyok elfogadni hogy tévedtem, ha bizonyítjátok méghozzá az általam idézett versekre adott magyarázattal, de ilyen még nem volt."
Mit kéne ezen még magyarázni? Már így is túlvan tárgyalva, nem lehet Mohamed. Mohamed a téma és ő biztos, hogy nem.
Inkább te bizonyítsd be, hogy Mohamedről van itt vagy bárhol szó, ha már a keresztények magyarázatai nem tetszenek! Mitől Mohamed a Pártfogó? Hogy prófétának mondta magát? És? pl. Máni is annak mondta. Miért nem ő volt? Sőt ő Mohameddel ellentétben még tudta is miről beszél, szóval konkrétan kikiáltotta magát a Pártfogónak és az ő címe volt a Próféták pecsétje. Szóval miért nem Máni? Miért Mohamed? A Korán róla nem is beszél. Lehet tulajdonképpen a Koránban nem is Mohamed a Próféta akiről szó van, hanem tulajdonképpen Máni, csak az arabok áthamisították a Manit Mohamedre? Végülis mind a kettő "M" betűvel kezdődik. Azta, micsoda felefedezés! A muszlimok miért nem ismerik ezt el? Én nem erőltetek semmit, csak erre várok értelemes magyarázatott, de azért remélem előre tudod, hogy engem nem érdekel a Korán szövege, mert nem szükséges mindent elfogadnom belőle, csak neked kell. És ne gyere nekem olyanokkal, hogy a Korán megnevezi egy-két helyen a Prófétát, mert azokról a részekről lerí hogy csak hamisítás. Ezeket a részeket nekem egyébként sem kell elfogadnom. Szóval bizonyítsd valami értelemes módon, hogy nem Mániról van szó. Gondolom ilyet nem fogsz tudni produkálni, mivel a Korán egyértelműen alátámasztja a manicheizmust és ahol nem, ott meg egyértelműen csak átírták.
"Ráadásul kinek magyarázod? A keresztényeknek? Vicces vagy. Még azt sem akarod megérteni, hogy soha az életben nem leszel képes egy hívő kereszténynek beadni, hogy itt Mohamedről van szó, mivel a szöveg egyértelműen mást mond! "
Ezzel nálam semmire nem mész. A kérdés alatt kifejtettem hogy miért igazak ezek a versek Mohamed prófétára és miért nem igazak Jézusra és a Szentlélekre. Ezeket cáfold meg, vagy ha nem tudod akkor inkább ne fáraszd magad.
"Már kismillió magyarázatott kaptál, csak neked semmi sem jó, mivel nem is érted őket, hiszen alap dolgokkal sem vagy tisztában, "
Szokásos keresztény reakció a másik sértegetése. Ha többre nem vagy képes akkor ahogy mondtam inkább pihenj le. Ne húzd kérlek az időmet.
"Isten 100%-os szavának, ami az egész emberiségnek szól az idők végezetéig és felül ír és tökéletesít mindent? Ennél mondjuk kicsit többet, mert ha már a véleményeknél tartunk, szerintem kb. még Pál leveleinek a szintjét sem éri el. Kizártnak tartom, hogy nem ember írta. Lehet, hogy arabul jól hangzik és utánozhatatlan remekmű, de mivel nem vagyok arab, ezt nem tudom megítélni. Viszont tartalmilag egy átlag."
Ezzel megint nem tudok mit kezdeni :) Megkérdeztem tőled, szerinted mit kellene írnia a Koránnak, de semmi konkrétumot nem válaszoltál csak a szokásos üres beszéd :) Pál meg egy hamisító akinek a tanítása szembe megy Jézus tanításával. Sokszor szembesítem a keresztényeket azzal hogy Jézus nem mondta ezt vagy azt vagy ellentétes Jézus szavaival a keresztény tanítás. Ilyenkor keresztényektől az a válasz hogy az Pál tanítás. Szóval a keresztények valójában Pált követik, nem Jézust.
"János evangéliumából elfogadsz kb. két mondatát és a többi evangéliumból is kb. ilyenek az arányok. Ráadásul mi az, hogy Jézus beszél? Az evangéliumokat leírták, amit Jézus mond azt az evangélista jegyezte fel és ő egyértelmű, hogy milyen történeti kontextusba helyezi Jézus szavait és mi a mondanivalója, az pedig ellenkezik a Korán tanításával."
Vannak szó szerinti idézetek Jézustól az Evangéliumokban. Gondolom azért idézték mert az evangélisták szerint tényleg ezt mondta Jézus. Ezek közül sok elfogadható az iszlám szerint. Az hogy keresztények kiforgatják Jézus szavait, az más kérdés. Azért könyvenkénti néhány mondatnál több az ami elfogadható az iszlám szempontjából de tény hogy az Újszövetség tele van hamisítással.
"A 7. században? Mit nem fogadtak el? A négy evangéliumot? Kik?"
Egy másik kérdésnél ti keresztények bizonygattátok hogy a Közel-Kelet a 7. század elején tele volt eretnek, gnosztikus keresztény irányzatokkal :)
"De egyébként a Korán nem mindenkinek szól? Ezt értsem úgy, hogy a Korán szerinted inkább valami halovány szektával foglalkozik, mint a több millió keresztények hitével, akik ott voltak a szomszédban?"
A Korán mindkettővel foglalkozik. Ír egy eredeti Evangéliumról és egy hamisított Evangéliumról.
"Ez sehogy sem stimmel. Ráadásul az isteni kinyilatkoztatás, ezt még egyértelműen nem is közli. Az egész világon minden muszlim azt olvassa, hogy a keresztények ítéljenek aszerint, ami leküldetett nekik, de ez tulajdonképpen egy nevenincs szektára vonatkozik, valahol az arab sivatagban? (Akiket a Korán egyébként arra sem méltat, hogy egyáltalán megnevezze őket.)"
Miért kellene hogy a Korán ezzel többet foglalkozzon? Ha volt is akkoriban egy 100%-ban eredeti Evangélium, az akkor is érvénytelen lett, mert onnantól hogy a Korán kinyilatkoztatásara került, érvénytelenítette a korábbi kinyilatkoztatásokat.
"És ezt komolyan gondolod! Te jó ég! Szóval Mohamed odamegy és elkezdi magyarázni a zsidóknak, hogy miért hamisítás a Tóra, a keresztényeknek meg a 4 evangélium és azok ezt felismerik és megtérnek. Fúúhhh... na, ennyi nekem elég is volt, sőt még sok is volt ebből a beszélgetésből. Remélem egyszer felnyílik a szemed és rájössz mekkora hülyeségeket írtál."
Szerinted mi a próféták dolga te észlény? :) Pontosan ez. A próféta odamegy az emberekhez és elmondja miért hamis az ő vallásuk és miért igaz az amit ő hirdet. Mohamed próféta is ezt tette. Jöttek is hozzá zsidók és keresztények vitázni. Volt aki muszlim lett, volt aki nem. Aztán leveleket írt a környező államok vezetőinek és az iszlámra hívta őket. Ez a dolga a prófétáknak.
"János megírta az evangéliumát, ami Mohamedről szólt, majd a keresztények átírták valami teljesen másra? Mikor? Nyilván egyáltalán nem gondolsz bele, ezért véded ilyen eltökélten ezt a Pártfogó=Mohamed marhaságot. Pont János evangéliumából idézgetsz és akarod bizonyítani Mohamedet, ami a 4 evangélium közül a legkésőbb íródott, amiből az egyik legrégebbi töredék származik, ami a legjobban cáfolja a Korán tanítását és ami a legjobban kiemeli Jézus mennyei származását, preegzisztenciáját stb.?"
János Evangéliumát nem írhatta János. Vagy meghamisították vagy egyáltalán nem ő írta. Keresztények szerint János Evangéliumát az első század végén írták, de ekkor János közel 100 éves volt. Szerinted a 100 éves János képes volt arra hogy pontosan visszaemlékezzen mi volt 70 éve és le is írta? :))))
A legrégebbi töredék tényleg János Evangéliumából van de az is a 2. század elejére tehető tehát Jézus után száz évvel későbbi. Ennyi idő alatt simán meg lehet hamisítani az eredeti történetet.
"Az már tényleg csak hab a tortán, hogy konkrétan benne van a szövegben, hogy a Pártfogó a Szentlélek."
Ez engem egy kicsit sem izgat. Simán rámondhatom hogy ez hamisítás. Te viszont nem mondhatod az általam idézett versekre hogy hamisítás és ha maradsz annál hogy a Pártfogó a Szentlélek akkor marad az hogy egy fogyatékos istenségben hiszel akit ide oda lehet küldözgetni és még beszélni sem tud magától. Jó ez neked?
"És azt akarod mondani, hogy szerinted ennek az evangéliumnak a szövege eredetileg arról szólt, hogy Jézus egy közönséges ember, aki előre megjövendölte Mohamedet?"
Pontosan ezt akarom mondani. Az általam idézett versek a Pártfogóról teljesen értelmesek és igazak egy prófétára. Az ember (próféta) Jézus sokkal értelmesebb és sokkal inkább illik az Ószövetséghez mint az istenség Jézus. Nem veszed észre hogy a szentháromság és Jézus istensége mennyire kilóg a sorból és mennyire távol áll az egyistenhittől?
"Szerintem meg az a vicces, hogy a Korán, ami elvileg isteni kinyilatkoztatás, még arra sem veszi a fáradságot, hogy a "nagy hamistanítót", akinek a leveleivel van tele az Újszövetség és aki elvileg "elkezdte meghamisítani a keresztény tanításokat", egyáltalán megemlítse vagy utaljon rá. Pál alapított egy csomó keresztény közösséget, a tanítása áthatja a teljes kereszténységet, Lukács is az ő utitársa volt, az Újszövetség háromnegyene az ő leveleiből áll, de a Korán még csak meg sem említi, holott elvileg ő a nagy tévtanító, aki félrevitte Jézus tanítványait. A isteni kinyilatkoztatást kapó Mohamed, meg még a nevét sem említi. Nem mintha Jézus egyetlen tanítványát is név szerint említené, még Pétert vagy Jánost sem."
Miért kellene név szerint megemlítenie hogy ki volt a hamisító? És ahogy írtam lehet nem Pál volt hanem valaki az ő nevében írt. Mindenesetre Pál története vicc kategória. A Jeruzsálemi főpapnak nem volt joga katonákat küldözgeti a Római-Birodalom területére hogy összefogdossa a keresztényeket szóval már itt megbukik a történet. Az meg mese habbal hogy Jézus megjelenik neki és olyasmiket tanít amit Jézus nem.
"Ez a rögeszméd, pedig teljesen egyértelműen nem. Ha igazolná, nem kéne szelektálnod. Miért nem kezded el rögtön szavakra szedni? Alkoss a szavakkal új mondatokat és akkor biztos még több bizonyítékot fogsz találni."
Azért kell szelektálnom mert a Bibliát meghamisították. És én egész verseket mutatok amiket önmagukban is lehet értelmezni.
"Mit kéne ezen még magyarázni? Már így is túlvan tárgyalva, nem lehet Mohamed. Mohamed a téma és ő biztos, hogy nem."
Akkor zárd ki Jézust is és a Szentlelket is mert ők sem lehetnek. Szóval akkor kit jövendőlnek meg ezek a Bibliai versek? Ja hogy nincs válaszod. Akkor marad az hogy Mohamed prófétát jövendöli meg a Biblia.
"pl. Máni is annak mondta. Miért nem ő volt? Sőt ő Mohameddel ellentétben még tudta is miről beszél, szóval konkrétan kikiáltotta magát a Pártfogónak és az ő címe volt a Próféták pecsétje. Szóval miért nem Máni? Miért Mohamed?"
Máni-ra igaz a Mózes 5. könyve 18 ? Kapásból már azon megbukik hogy Mani perzsa származású tehát nem a zsidók testvére.
"A Korán róla nem is beszél. Lehet tulajdonképpen a Koránban nem is Mohamed a Próféta akiről szó van, hanem tulajdonképpen Máni, csak az arabok áthamisították a Manit Mohamedre? Végülis mind a kettő "M" betűvel kezdődik. Azta, micsoda felefedezés! A muszlimok miért nem ismerik ezt el?"
Mani a 3. században élt, így nem lehetett ő a 7. században. Legalább valami hihetőbb hazugsággal próbálkozz.
Egyébként ti keresztények állítjátok hogy Mohamed nem próféta és innen onnan másolva írta a Koránt. Akkor miért nem írta bele Manit mint prófétát ahogy sok más prófétát beleírt? :) Az arabok nem hamisíthatták a Koránba mert az változatlanul megmaradt plusz van néhány százezer hadisz ami Mohamed prófétáról szól. A Korán esetében nem kérdés hogy ugyanaz a szövege mint Mohamed próféta idejében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!