Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?
Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.
Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.
1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.
2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.
Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.
3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.
Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.
János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."
4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra
Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.
Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad
Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.
Nem, egyik rabbi sem mondja azt, Isten és Allah ugyanaz.
Azt mondják, hogy a muszlimok szerint ugyanaz.
Azt is mondják hogy a kereszténység bálványimádás. Akkor azt mondják a keresztények szerint a kereszténység bálványimádás? :)))))
Mikor tanuljátok meg ti keresztények hogy a hazudozással magatoknak ártotok?
Vidiripi
"Mikor tanuljátok meg ti keresztények hogy a hazudozással magatoknak ártotok?"
Az iszlámban megengedett a hazudozás! A kereszténységben Jézus tanításai alapján nem megengedett!
Az igazság az hogy a keresztények nem ugyan azt az Istent imádják akit a muszlimok.
Az igazság az hogy a muszlimok másik istent imádnak!
Az igazság az hogy sajnos sok olyan ember aki kereszténynek vallja magát azt hiszi hogy egy Istenről van szó de ez nem igaz tévedésben vannak!
- A keresztények Istene nem küldött több ezer prófétát a Föld népeihez és a Föld népei nem hamisították meg írták át Isten szavát. A mi Istenünk tehát nem bukott el több ezer alkalommal Ő képes volt arra hogy megőrizze az írott szavát az emberiségnek!
Mennyei Atyánk elküldte az Ő Fiát! Allah nem tett ilyet.
Jézus aki elküldött a mennyei Atya hadsereg és háború nélkül volt képes arra hogy tanítását átadja és megmaradjon. Pedig tanítványait évszázadokon keresztül üldözték.
De a mi Istenünk gondoskodott arról hogy sem az írott szavát nem tudják teljesen elpusztítani sem az összes keresztényt megölni!
Jézus soha nem fogott kardot Mohamed igen. És Mohamed mind ezt saját elgondolásból tette. A Koránban nincs írva hogy támadjon meg karavánokat ,fossza ki azokat és gyilkolja le az embereket!
Azt sem írja a Korán hogy Mohamed csatázzon a saját szülővárosa népével és azt sem hogy vonuljon be hadsereggel a városba!
Mohamed csak kardal tudta terjeszteni az iszlámot! A környező törzseket is kardal győzte le és meg!
- Hiszen ha nem hódolnak be akkor mindet megölték volna!
Jézus soha nem vezetett hadsereget és nem vett részt csatában. Sőt nem fosztott ki karavánokat és gyilkolt le embereket!
"A keresztények Istene nem küldött több ezer prófétát a Föld népeihez és a Föld népei nem hamisították meg írták át Isten szavát. A mi Istenünk tehát nem bukott el több ezer alkalommal Ő képes volt arra hogy megőrizze az írott szavát az emberiségnek!"
De Vidiripi, akkor mivel magyarázod, hogy a keresztény Szentírás is telis tele van prófétákkal ?
Abdullah
Vidiripi
Abdullah ,összesen hány prófétáról is van szó?
#246:
Mózes, Sámuel, Illés, Ézsaiás, Jeremiás, Ezékiel, Dániel a Bibliában. És még sokan mások.
Abdullah
Vidiripi
Abdullah! Ez jó vicc volt! :D
Hol van ez a több ezer prófétától?
Szerintem menj most aludni és reggel számold össze hogy hányan is voltak összesen! De akkor sem voltak több ezren!
Ja igen és mind a zsidókhoz küldetett ,nem pedig különféle népekhez! Jézus is elsősorban a zsidókhoz küldetett de Jézus szólt más népek néhány tagjához is ,viszont tanítványai már nem csak a zsidókhoz szóltak. De ők nem voltak próféták! Ők apostolok voltak!
Esetleg János apostol esetében vitatható a kérdés a Jelenések könyve miatt!
Szóval reggel számold össze ,hidd el nem lesz olyan sok!
#248:
Igen, de az óriási földrajzi távolságok miatt, szükség volt arra, hogy több néphez is érkezzen próféta.
Másrészt egy-egy nép nem teljesen ugyanazt a kinyilatkoztatást kapta, és mindez a "terv" része volt.
Szóval idővel már csak azért is kellettek új próféták, mert az üzenet tartalma némileg módosult. Hiszen ezek az üzenetek mindig az adott korra és népre voltak szabva.
De a lényeg hogy a Biblia Istenének a te logikádból kiindulva, is bizony volt egy pár próbálkozása, ráadásul mindig ugyanannál a népnél !
Egyébként, azt hittem lesz erre valami frappáns válaszod :)
Mindenesetre nincs értelme ezzel érvelned szerintem, én ezt feladnám a helyedben.
Abdullah
#248:
Nem ismerem jól a Bibliát, de emlékeim szerint több próféta kerül benne említésre, mint a Koránban.
Abdullah
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!