Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?
Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.
Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.
1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.
2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.
Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.
3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.
Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.
János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."
4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra
Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.
Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad
Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.
@ "és ha maradsz annál hogy a Pártfogó a Szentlélek akkor marad az hogy egy fogyatékos istenségben hiszel akit ide oda lehet küldözgetni és még beszélni sem tud magától. Jó ez neked?"
A keresztények háromszemélyű egyetlen Istenben hisznek. A háromszemélyű egyetlen Isten persze nem fogyatékos és senki nem küldi sehová, de az istenségen belül, az isteni személyek küldhetik egymást. A keresztények ebben hisznek, erről szól az Újszövetség, s ez jó nekik.
@ "Keresztények szerint János Evangéliumát az első század végén írták, de ekkor János közel 100 éves volt."
Nyilván nem érted mit jelent az "I.század vége" kifejezés. A század utolsó harmadát, vagyis a 70-100 éveket. János a legfiatalabb apostol volt, akár 20 évvel is fiatalabb lehetett Jézusnál, tehát 60 és 80 év közötti lehetett az evangélium írásakor, de különben sem az életkor számít, hanem a szellemi frissesség.
@ "A Jeruzsálemi főpapnak nem volt joga katonákat küldözgeti a Római-Birodalom területére hogy összefogdossa a keresztényeket szóval már itt megbukik a történet."
Hogy milyen kapcsolatban állt a jeruzsálemi főpap a damaszkuszi hatalmasságokkal nem tudhatjuk. Mindenesetre Pál egy megbízó levelet visz (ApCsel 9,2) oda, vagyis Pál nem járhat el pusztán a főpap megbízásából, hanem szükséges az ottani hatóságnak, a levél címzettjének a beleegyezése is.
@ "Kapásból már azon megbukik hogy Mani perzsa származású tehát nem a zsidók testvére."
A Biblia szerint végső soron mindenki testvér, tehát ilyen erővel akár lehetne, s hogy az arabok Izmael leszármazottai lennének ez a Bibliából valójában nem is derül ki, ez pusztán az iszlám információja.
Mózes amikor "testvéreitekről" beszél bizony a zsidókra gondol, hiszen számtalanszor előfordul a szövegben, és mindig a zsidókat jelenti, miért pont ez lenne a kivétel? Ez annyira nevetséges érv, hogy aki nem látja be ennek a butaságát, az már fanatikusan elvakult.
@ "A Próféta és a Krisztus két külön személy."
Igen, voltak zsidók, akik szerint lesz egy Mózes nagyságú próféta és lesz egy külön Messiás. Olyanok is voltak, akik Illés szószerinti visszajövetelét várták. Az Újszövetség azonban egyáltalán nem állítja, hogy ezek az elképzelések igazak, pusztán csak arról tájékoztat, hogy voltak ilyen személyek, akik ezt gondolták és ezért tettek fel ilyen kérdéseket Keresztelő Jánosnak. Az Újszövetség szerint a Mózes által meghirdetett nagy Próféta maga Jézus. (ApCsel 3,20-23)
Az én szerény meggyőződésem szerint az érveid harmat gyengék, összefüggéseikből kiragadottak és rendkívül erőltettek. Én abban hiszek, hogy Krisztus a Messiás, az Isten Fia, aki tud arról gondoskodni, hogy az igéi megmaradjanak a világ végéig, s ne hamisítsák meg. Ugyanez a Jézus megjövendölte, hogy lesznek hamis próféták, s mivel Mohamed tanítása nem egyeztethető össze Jézuséval, ezért én Mohamedet hamis profétának tartom, egyike a számtalan hamisítónak, akikkel Dunát lehet rekeszteni.
Vidiripi
Látod kérdező hogyan dobják sutba az elképzeléseidet a keresztények!
És a fentiekhez vedd hozzá azt is hogy Mohamed soha nem jelentette ki magáról hogy őt Jézus küldte.
Az általad idézett vers pedig pontosan azt írja le hogy Jézus Krisztus küldi el a Pártfogót! Ezt jelenti ki Jézus!
- És vedd hozzá azt is hogy Allah több ezerszer elbukott nem volt képes megőrizni a kinyilatkoztatását! Sőt még Mohamed esetében is igen csak kérdéses hogy valóban megmaradt-e az amit egy állítólagos angyal tanított neki!
Hiszen Mohamed egyetlen szót sem írt le! És azt is tudjuk hogy a későbbiek folyamán a szövegváltozatokat megsemmisítették a kalifa parancsára!
Nem lehetséges az összevetés!
Ezen kívül Mohamed élete ellent mond még a Koránnak is. Hiszen karavánokat támadott meg és gyilkolta le a kísérőket. Sőt a saját népe ellen is háborúzott! Hadsereg élén vonult be szülővárosába!
És mindenki mással ellentétben neki 4 feleségnél több lehetett!
Csak azért mert ő prófétának vallotta magát!
Épp az hogy akkor neki sokkal szerényebbek ,alázatosabbnak kellett volna lennie!
280# Ahogy érzed. Szerintem így is több szó esett erről, mint kellett volna. Nem igazán érdekel a téma tovább.
"Ezzel nálam semmire nem mész."
Amúgy ez elég baj, mivel a józan ítélőképességre próbáltam hatni, amikor leírtam, hogy teljesen értelmetlen amit csinálsz. De felőlem azzal mulatod magad, amivel akarod. Amúgy nem vagy jó vitapartner, mert egyáltalán nem érted a másik nézőpontját. Szóval, ha a térítés a célod, akkor így soha nem fogsz célt érni, de mondjuk nekem ez nem baj.
"Szokásos keresztény reakció a másik sértegetése. Ha többre nem vagy képes akkor ahogy mondtam inkább pihenj le. Ne húzd kérlek az időmet."
Ebben semmi sértegetés nem volt. Csak leírtam, hogy nem érted a dolgokat. Nem ismered a kereszténységet, nem olvastad a Bibliát. Totál laikus vagy.
És mondtam, ammenyi időt már itt eltöltöttél, már rég utánanézhettél volna a dolgoknak, ha tényleg érdekel.
Amúgy nem gondolom, hogy Máni Mohamed, de reméltem, hogy legalább érted a célzást arra vonatkozóan, hogy miket írsz.
Egyébként nem magyaráztál meg semmit. Ha szerinted nem válaszoltam elég kimerítően, akkor kvittek vagyunk, mert nem kaptam értelmes választ a felvetésemre. Az ellentmondás továbbra is ott a Koránban, csak nem akarod meglátni, mert mindent muszlim szemszögből nézel. Nekem mindegy, én leírtam a véleményem és nincs szándékomban kérdést kiírni róla, hogy végeláthatatlanul vitázhassak.
"A keresztények háromszemélyű egyetlen Istenben hisznek."
Már ezersze leírtam hogy a szentháromság egy pogány hamisítás és semmi köze az egyistenhithez.
"A háromszemélyű egyetlen Isten persze nem fogyatékos és senki nem küldi sehová, de az istenségen belül, az isteni személyek küldhetik egymást. A keresztények ebben hisznek, erről szól az Újszövetség, s ez jó nekik."
Az isteni személyek küldhetik egymást? :) Például az egyik istenség éppen vacsorázik és elküldi a másik istenséget a boltba mert elfogyott a majonéz? :) Nem veszed észer mennyire nevetséges amit állítasz? Istent nem lehte küldözgetni. Istennek nincsennek fizikai korlátai ezért nincs olyan hogy it vann vagy ottvan, nincs olyan hogy idejön oda megy stb. A keresztényeknek az jó hogy fogyatékos hamis istenségekben hisznek amivel bálványimádást követnek el? Hát az Ítélet napján biztosan nem lesz jó nekik, mert a Biblia szerint is ezzel megszegik a legfőbb parancsot ami az egyistenhit.
"Nyilván nem érted mit jelent az "I.század vége" kifejezés. A század utolsó harmadát, vagyis a 70-100 éveket. János a legfiatalabb apostol volt, akár 20 évvel is fiatalabb lehetett Jézusnál, tehát 60 és 80 év közötti lehetett az evangélium írásakor, de különben sem az életkor számít, hanem a szellemi frissesség."
János 20 évvel volt fiatalabb Jézusnál? Akkor János 10 éves volt mikor Jézus tanítványa lett? :) Miért kell hazudozni? Keresztény források szerint nem sokkal volt fiatalabb Jézusnál és születését 6-ra teszik. A század vége nem az utolsó harmadot jelenti. Leginkább 90-et és fölötte. János Evngéliumának a keletkezését is kb 90-re teszik. Ez alapján János kb 85 éves kellett hogy legyen mikor megírta. Még egy ma élő 85 éves ember sem képes arra hogy pontosan visszaemlékezzen mi történt 50 éve és mindezt le is írja hiba nélkül. Szóvl nem az igaz János aostol írta János Evangéliumát.
"Hogy milyen kapcsolatban állt a jeruzsálemi főpap a damaszkuszi hatalmasságokkal nem tudhatjuk. Mindenesetre Pál egy megbízó levelet visz (ApCsel 9,2) oda, vagyis Pál nem járhat el pusztán a főpap megbízásából, hanem szükséges az ottani hatóságnak, a levél címzettjének a beleegyezése is."
Megint hazudtál de miért is? Szerinted nem nézem meg a verset?
Apcsel 9:2 és leveleket kért tőle Damaszkuszba a zsinagógákhoz, hogy ha talál olyanokat, akik az Úr útjának hívei, akár férfiakat, akár nőket, megkötözve vihesse azokat Jeruzsálembe.
A vers szerint a Damaszkuszi zsinagógákhoz viszi a levelet nem pedig a római hatósághoz. Damaszkusz a római birodalom egyik városa volt. Semmi köze a zsidókhoz. Nem volt része a Júdeai királyságnak. Szóval a jeruzsálemi főpapnak nem volt semmiféle joga ahhoz hogy a római birodalom városaiban embereket üldözzön és fogdosson össze. Ez mese habbal kategória.
"A Biblia szerint végső soron mindenki testvér, tehát ilyen erővel akár lehetne, s hogy az arabok Izmael leszármazottai lennének ez a Bibliából valójában nem is derül ki, ez pusztán az iszlám információja."
A zsidók is megerősítik hogy az arabok Izmael leszármazottai. Továbbá az arabok és zsidók nyelve is rokon, továbbá genetikalag is bizonyítottan rokonok.
"Mózes amikor "testvéreitekről" beszél bizony a zsidókra gondol, hiszen számtalanszor előfordul a szövegben, és mindig a zsidókat jelenti, miért pont ez lenne a kivétel? Ez annyira nevetséges érv, hogy aki nem látja be ennek a butaságát, az már fanatikusan elvakult."
Ha zsidókra gondolol akkor zsidókat írt volna. Más versekben zsidók szerepelnek meg izrael népe. Akkor itt miért nem? Mert a megjövendölt próféta a zsidók testvérei közül jött és arab.
"Igen, voltak zsidók, akik szerint lesz egy Mózes nagyságú próféta és lesz egy külön Messiás. Olyanok is voltak, akik Illés szószerinti visszajövetelét várták. Az Újszövetség azonban egyáltalán nem állítja, hogy ezek az elképzelések igazak, pusztán csak arról tájékoztat, hogy voltak ilyen személyek, akik ezt gondolták és ezért tettek fel ilyen kérdéseket Keresztelő Jánosnak. Az Újszövetség szerint a Mózes által meghirdetett nagy Próféta maga Jézus.
Kizárt hogy Jézus lenne a nagy Próféta. Keresztények szerint Jézus nem is próféta hanem maga Isten. És Mózes 5. könyve 18:18-19 vers többb állítása nem igaz Jézusra szóval biztosan nem Jézus.
"Ugyanez a Jézus megjövendölte, hogy lesznek hamis próféták, s mivel Mohamed tanítása nem egyeztethető össze Jézuséval, ezért én Mohamedet hamis profétának tartom, egyike a számtalan hamisítónak, akikkel Dunát lehet rekeszteni."
Jézus azért mayarázta el hogy kell megkülönböztetni a hamis prófétát az igazitól mert tudta hogy jön utána még igazi próféta. Ha nem jött volna akkor csak annyit mond, mindenki hamis próféta aki utána érezik, és csak Mohamed próféta jöhet szóba Jézus után.
"Az én szerény meggyőződésem szerint az érveid harmat gyengék, összefüggéseikből kiragadottak és rendkívül erőltettek."
Az én meggyőződésem pedig az hogy tudod, igazam van, csak nem akarsz szembenézni az igazsággal.
"Ahogy érzed. Szerintem így is több szó esett erről, mint kellett volna. Nem igazán érdekel a téma tovább."
Akkor miért vagy még itt? :) Nekem úgy tünik nem tudsz megbékélni a gondolattal hogy nekem van igazam.
"Amúgy nem vagy jó vitapartner, mert egyáltalán nem érted a másik nézőpontját. Szóval, ha a térítés a célod, akkor így soha nem fogsz célt érni, de mondjuk nekem ez nem baj."
Értem a nézőpontodat. Azt mondod más Bibliai versek nem igazak Mohamed prófétára, de ez nem cáfolja meg az állításomat. Ahogy mondtam én figyelmen kívül hagyhatom ezeket a verseket és logikailag igazam lehet, nektek keresztényeknek viszont biztosan nincs igazatok mert az általam mutatott versek kizárják hogy Jézusról és a Szentlélekről lenne szó. Látod értem én.
"Ebben semmi sértegetés nem volt. Csak leírtam, hogy nem érted a dolgokat. Nem ismered a kereszténységet, nem olvastad a Bibliát. Totál laikus vagy."
Az a baj hogy minden kérdésemnél ennyiben kimerül a keresztények válasza. Logikus értelmes válsazok helyett mindig ez van :)
"És mondtam, ammenyi időt már itt eltöltöttél, már rég utánanézhettél volna a dolgoknak, ha tényleg érdekel."
Azokat a részeket olvasom el a Bibliából amik a kérdésemhez szükségesek. Ez bőven elég.
"Amúgy nem gondolom, hogy Máni Mohamed, de reméltem, hogy legalább érted a célzást arra vonatkozóan, hogy miket írsz."
Persze értem a célzást "csak" annyi a különbség hogy én Bibliai versekkel és logikius magyarázattal bizonyítom hogy Mohamed a Bibliában megjövendölt próféta a te állításodban meg semmi nem stimmel. Mózes 5. könyve 18:18-19-bn van öt hat állítás és mind igaz Mohamed prófétára. Ti egybe próbáltatok belektötni de az sem jött össze. Szóval ha legalább ilyen szinten tudod bizonyítani hogy Mani Mohamed próféta akkor szólj nyugodtan :)
@ "Már ezersze leírtam hogy a szentháromság egy pogány hamisítás és semmi köze az egyistenhithez."
A keresztények hite független attól, hogy te mit írtál le sokszor.
@ "Például az egyik istenség éppen vacsorázik és elküldi a másik istenséget a boltba mert elfogyott a majonéz? :)"
Hogy te milyen humoros vagy.
@ "Istent nem lehte küldözgetni. Istennek nincsennek fizikai korlátai ezért nincs olyan hogy it vann vagy ottvan, nincs olyan hogy idejön oda megy stb."
Az Isten Fia emberré lett, emberként jött a földre, ez egy küldetés.
@ "Hát az Ítélet napján biztosan nem lesz jó nekik, mert a Biblia szerint is ezzel megszegik a legfőbb parancsot ami az egyistenhit."
A Biblia szerint Isten nevében maga Jézus fog ítélkezni, isteni hatáskört tulajdonítva ezzel magának. Én mindenesetre rábízom a dolog eldöntését.
@ "János 20 évvel volt fiatalabb Jézusnál? Akkor János 10 éves volt mikor Jézus tanítványa lett? :)"
Az evangéliumok szerint Jézus "mintegy" 30 éves volt, amikor megkezdte működését, tehát nincs pontos adat, mert akár 35 is lehetett. Jézus születése mindenesetre i.e 7-4 halála pedig i.u. 30-33 közé tehető, vagyis a teljes életkora 34-40 között lehetséges. A 35 éves Jézusnak lehetett 15 éves tanítványa, bár valószínűleg egy kicsivel inkább több volt.
@ "Miért kell hazudozni? Keresztény források szerint nem sokkal volt fiatalabb Jézusnál és születését 6-ra teszik."
Én hazudok? Milyen keresztény források? Tudsz egyet is? Vagy csak kitaláltad? Tudtommal semmilyen biztos forrásunk nincs erre vonatkozóan. Ez a tanulmány például i.u. 6-15 közé teszi a születését.
@ "A század vége nem az utolsó harmadot jelenti. Leginkább 90-et és fölötte."
A század elejéről, közepéről és végéről szoktunk beszélni, ami három részre osztja a 100 éves időszakot. János evangéliuma mindenesetre a keresztény hagyomány szerint 70 és 100 között íródott.
@ "Még egy ma élő 85 éves ember sem képes arra hogy pontosan visszaemlékezzen mi történt 50 éve és mindezt le is írja hiba nélkül.
Azért mert te kezelésre jársz, attól még más lehet szellemileg friss akár 100 éves korában is. Tudod ez Isten ajándéka. Az én nézeteim szerint azonban egyébként sem szükséges, hogy mindenben pontosan emlékezzen.
@ "Szóvl nem az igaz János aostol írta János Evangéliumát."
Ahogy gondolod. Te vagy az ész.
@ "A vers szerint a Damaszkuszi zsinagógákhoz viszi a levelet nem pedig a római hatósághoz."
Az eredeti görög szöveg levelekről beszél többesszámban, nyilván Pál minden szükséges iratot magával vitt, amit a vállalt feladata megkívánt, vagyis vitte a zsinagóga elöljárókhoz szólót és feltehetően más szükséges hatósági levet is.
@ "a jeruzsálemi főpapnak nem volt semmiféle joga ahhoz hogy a római birodalom városaiban embereket üldözzön és fogdosson össze. Ez mese habbal kategória."
Éppen azért viszi a leveleket, mert valahogy szükséges volt meggyőzni az ottani hatóságokat, amit nyilván a damaszkuszi zsinagóga elöljárók segítségével tehetett csak meg, ezért a nekik szóló levél. Én nagyon is el tudom képzelni a történetet.
@ "A zsidók is megerősítik hogy az arabok Izmael leszármazottai. Továbbá az arabok és zsidók nyelve is rokon, továbbá genetikalag is bizonyítottan rokonok."
Én egyáltalán nem vitatom a zsidó-arab rokonságot, a Biblia éppenséggel nevezhetné őket is bizonyos értelemben testvéreknek, de egyszer sem teszi.
@ "Ha zsidókra gondolol akkor zsidókat írt volna. Más versekben zsidók szerepelnek meg izrael népe. Akkor itt miért nem?"
Tudod szeretünk választékosan beszélni. A testvér szó jelenthet zsidón kívülit, ez önmagában igaz, de szinte mindig a zsidókra utal és egyszer sem az arabokra.
@ "Kizárt hogy Jézus lenne a nagy Próféta. Keresztények szerint Jézus nem is próféta hanem maga Isten."
Jobban tennéd, ha nem te határoznád meg, hogy mit hisznek a keresztények, mert esetleg ostobának tűnhetsz. Jézus hitünk szerint ugyan több, mint próféta, de ettől még próféta, hiszen Isten szavát hirdeti.
@ "És Mózes 5. könyve 18:18-19 vers többb állítása nem igaz Jézusra szóval biztosan nem Jézus."
Szerinted nem, de az Újszövetség és Jézus szavai alapján igaz. Ha már választani lehet, akkor inkább nekik hiszek.
@ "Ha nem jött volna akkor csak annyit mond, mindenki hamis próféta aki utána érezik,"
Csakhogy nem mind hamis próféta, aki utána érkezik, ezért nem mondja. Például az ApCsel 13,1 is beszél keresztény prófétákról. Persze ezek csak amolyan kis próféták, kis horderejű kijelentésekkel, Jézus után ugyanis már nincs szükség nagy kinyilatkoztatásokra.
@ "Az én meggyőződésem pedig az hogy tudod, igazam van, csak nem akarsz szembenézni az igazsággal."
Éntőlem azt hiszel rólam, amit akarsz. Az én meglátásom szerintem viszont te meglehetősen rossz indulatú ostoba fanatikus vagy, aki egy kicsit se hajlandó a másik fejével gondolkodni.
Vidiripi
"Ahogy mondtam én figyelmen kívül hagyhatom ezeket a verseket és logikailag igazam lehet, nektek keresztényeknek viszont biztosan nincs igazatok mert az általam mutatott versek kizárják hogy Jézusról és a Szentlélekről lenne szó."
Épp hogy nekünk keresztényeknek van igazunk mert mi nem hagyhatjuk figyelmen kívül azokat a verseket és nem is hadjuk! És mivel így teszünk egyértelmű bizonyítékát találjuk annak hogy csak és kizárólag Jézusra vonatkoznak azok az igék.
Így vágom és vágjuk sutba a felvetéseidet! Ezzel nálunk semmire nem mész!
"Az a baj hogy minden kérdésemnél ennyiben kimerül a keresztények válasza. Logikus értelmes válsazok helyett mindig ez van"
Persze hogy mindig ez van mert nem érted a Bibliát! Hiszen nem foglalkozol vele eleget és csak kiragadsz részleteket! Így nem is fogod megérteni. Pedig olyan ügyesen haladtál de mindig szabotálod a saját előrejutásodat!
Mondtam már neked hogy többet kell olvasnod a Bibliát ezzel kell kelned és feküdnöd. De nem kapkodva hanem lépésről-lépésre!
"Azokat a részeket olvasom el a Bibliából amik a kérdésemhez szükségesek. Ez bőven elég."
Nem elég ,ezzel saját magadat csapod be! Ha ez igaz lenne ,akkor már rég megértettél volna alap dolgokat. De ez még nem következett be mert szabotáltad a saját előrejutásodat és megint visszakerültél a start vonalra! Pedig olyan ügyesen haladtál egy darabig!
"Persze értem a célzást "csak" annyi a különbség hogy én Bibliai versekkel és logikius magyarázattal bizonyítom hogy Mohamed a Bibliában megjövendölt próféta a te állításodban meg semmi nem stimmel."
De csak akkor tudod igazolni ezt ha figyelmen kívül hagysz bizonyos részeket a Bibliából. De a keresztények nem ezt teszik. És így sutba vágják az egyéni elképzeléseidet! Amit nagyon helyesen tesznek!
"A keresztények hite független attól, hogy te mit írtál le sokszor."
De én nem arról beszélek hogy keresztények miben hisznek, hanem hogy mit tartalmaz a szentháromság tanítása.
"Hogy te milyen humoros vagy."
Ez csak elsőre tünik humorosnak, mert egyébként egyáltalán nem az. Az iszlám szerint a sirk, vagyis a társítás a legnagyobb bűn és ti kersztények a szentháromság tanításával ezt elkövetitek. Egyébként a Biblia szerint is megszegitek ezzel a legfőbb parancsot.
"Az Isten Fia emberré lett, emberként jött a földre, ez egy küldetés."
Isten nem lesz emberré. Isten nem fogható a teremtményekhez. Továbbá Istennek nem kell emberként eljönnie és megöletnie magát hogy meg tudjon bocsátani. A Szentléleknél pedig még az sincs hogy emberként jött el. Igazából senki nem is látta hogy eljött. Keresztények csak úgy bemondták és ennyi. Tehát nem a Szentlélek a Pártfogó.
"A Biblia szerint Isten nevében maga Jézus fog ítélkezni, isteni hatáskört tulajdonítva ezzel magának. Én mindenesetre rábízom a dolog eldöntését."
Hát ezt nagyon rosszul teszed mert ezek szerint nem érted az általam idézett Mózes 5. könyve 18:18-19-et. Azt írja "És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom." Tehát Isten fog felelősségre vonni nem Jézus. Az a baj hogy ti keresztények még csak nem is a Bibliát követitek.
"Én hazudok? Milyen keresztény források? Tudsz egyet is? Vagy csak kitaláltad? Tudtommal semmilyen biztos forrásunk nincs erre vonatkozóan. Ez a tanulmány például i.u. 6-15 közé teszi a születését."
A wikipédia például azt írja kb 6-ban született és egy keresztény forrásra hivatkozik.
"A század elejéről, közepéről és végéről szoktunk beszélni, ami három részre osztja a 100 éves időszakot. János evangéliuma mindenesetre a keresztény hagyomány szerint 70 és 100 között íródott."
A század vége nem azt jelenti hogy 70 és 100 között hanem mondjuk 90-100 között. A tudományos álláspont az hogy az első század végén, második elején íródhatott és bizonytalan a szerző.
"Azért mert te kezelésre jársz, attól még más lehet szellemileg friss akár 100 éves korában is. Tudod ez Isten ajándéka."
Azzal nem tudod kimagyarázni hogy Isten ajándéka. János a század elején született az evangélium pedig a század végén keletkezett. Tehát legalább 80 évesen kellett hogy megírja vagy mégtöbb ami ugye képtlenség. Szóval nem János apostol írta vagy ő írta korábban de valaki átírta a század végén.
"Az én nézeteim szerint azonban egyébként sem szükséges, hogy mindenben pontosan emlékezzen. "
Nem baj hogy kihagy néhány fontos részt vagy rosszul emlékszik? :) Végül is csak a túlivilági életed múlik ezen.
"Az eredeti görög szöveg levelekről beszél többesszámban, nyilván Pál minden szükséges iratot magával vitt, amit a vállalt feladata megkívánt, vagyis vitte a zsinagóga elöljárókhoz szólót és feltehetően más szükséges hatósági levet is."
Ez cask te képzeled bele. Ilyt nem ír a vers. És ahogy mondtam, ez képtelenség. A jeruzsálemi főpapnak nem volt joga ahhoz hogy a római birodalom területén embereket üldözzön és fogdosson össze, ráadásul csak vallási alapon. Ilyet a rómaiak biztosan nem engedtek volna. Szóval ez csak mese.
"Tudod szeretünk választékosan beszélni. A testvér szó jelenthet zsidón kívülit, ez önmagában igaz, de szinte mindig a zsidókra utal és egyszer sem az arabokra."
Számomra egyértelmű hogy ha kizárólag a zsidókra vonatkozna a vers akkor zsidók közül szerepelne vagy hogy izrael népéből. Mivel testvéreik közül szerepel, világos hogy ebbe beletartoznak Izmael leszármazottai is.
"Jobban tennéd, ha nem te határoznád meg, hogy mit hisznek a keresztények, mert esetleg ostobának tűnhetsz. Jézus hitünk szerint ugyan több, mint próféta, de ettől még próféta, hiszen Isten szavát hirdeti."
Mikor érdeketek úgy kívánja Jézus maga Isten, máskor meg ha érdeketek úgy kívánja akkor próféta :) Meg akkor ebből az következne hogy Isten önmagát jövendöli meg emberi alakban. Ez neked logikius?
"Szerinted nem, de az Újszövetség és Jézus szavai alapján igaz. Ha már választani lehet, akkor inkább nekik hiszek."
Te biztosan nem Jézusnak hiszel és nem is Bibliának. Jézus ezt mondja: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Mózes 5. könyve 18:18-19-ben viszont az áll hogy elmond mindenta megjövendölt próféta és a Pártfogóra is ezt írja: János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra. Tehát Jézus nem mondta el a teljes igazságot, így nem lehet ő Mózes 5. könyve 18-ban. Egyszerű logika.
"Csakhogy nem mind hamis próféta, aki utána érkezik, ezért nem mondja. Például az ApCsel 13,1 is beszél keresztény prófétákról. Persze ezek csak amolyan kis próféták, kis horderejű kijelentésekkel, Jézus után ugyanis már nincs szükség nagy kinyilatkoztatásokra. "
Nincs olyan hogy kis próféta meg nagy próféta. Ezt a keresztények találták ki. A Bibliából egyértelműen kiderül hogy a megjövendölt Próféta mondja el a teljes igazságot és sok mindent. Ugye Jézus közli hogy sok mindent nem mondott el szóval ezzel Jézus szavát tagadod.
"Éntőlem azt hiszel rólam, amit akarsz. Az én meglátásom szerintem viszont te meglehetősen rossz indulatú ostoba fanatikus vagy, aki egy kicsit se hajlandó a másik fejével gondolkodni."
Miért van az hogy kerestzények sértegetés nélkül nem tudnak vitázni? :) Más fejével nem szándékozom gondolkodni, főleg nem keresztények fejével, ellenben józan ésszel annál inkább. Neked is ezt javaslom. Persze értem hogy mit mondasz, de az ellentétes a Bibliával.
@ "Isten nem lesz emberré."
Szerinted nem, de a Biblia szerint igen, s ha nem haragszol, akkor én inkább ebben hiszek.
@ "A Szentléleknél pedig még az sincs hogy emberként jött el. Igazából senki nem is látta hogy eljött."
Szerinted nem, de a Biblia szerint nagyon is eljött, az apostolok számára pedig meglehetősen látványosan is. A Szentlélek eljövetele a szívünkbe való eljövetelét jelenti, tehát Isten valamilyen formában közelebb kerül hozzánk, amit élményszerűen kisebb-nagyobb mértékben meg is tapasztalhatunk. Nekem is voltak istenélményeim, szentlélekélményeim, amikor az ember belseje valósággal felizzik, áttüzesedik, belelkesedik, amikor teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy Isten érintett meg minket, Isten jött közelebb hozzánk és nem Mohamed próféta.
@ "Tehát Isten fog felelősségre vonni nem Jézus."
A Biblia szerint Isten fog ítélni Krisztus által (Róm 2,16), vagyis Krisztus ítélete egyben Isten ítélete is lesz, s akit Krisztus felelőségre von, azt Isten is felelőségre vonja.
@ "Az a baj hogy ti keresztények még csak nem is a Bibliát követitek."
Ne aggódj! Azt követjük csak nem a te ostoba innen-onnan kiragadott értelmezésedben, hanem az egészet figyelembe véve.
@ "A wikipédia például azt írja kb 6-ban született és egy keresztény forrásra hivatkozik."
Azt érted mi az a "kb." vagy nem? S nem régi keresztény forrásra, hanem Schütz Antal "Szentek élete" című könyvére hivatkozik, tehát egy nagyon is modernkori spekulációra. De már ez is 10-13 év Jézus születéséhez képest, s más szerzők spekulációi a 20 évet sem tartják kizártnak. János szinte még gyerek volt, ő az a szeretett tanítvány, aki Jézus keblén pihent (Jn 13,23). Meglett felnőtt férfiak között az ilyen viselkedés aligha lehetett nagyon megszokott.
@ "A század vége nem azt jelenti hogy 70 és 100 között hanem mondjuk 90-100 között."
Értem. Szerinted akkor például I.Világháború az nem XX.század elején volt, hanem a közepén?
@ "A tudományos álláspont az hogy az első század végén, második elején íródhatott."
Milyen tudomány? Senki nem tud semmit. Honnan a fenéből is tudná bárki, hogy mikor íródott? Persze lehet okoskodni, de nincs egységes okoskodás, nincs egységes tudományos álláspont. A keresztény hagyomány szerint 70 és 100 között íródott, ez viszont tény.
@ "Azzal nem tudod kimagyarázni hogy Isten ajándéka."
Értelek. A te fogyatékos istened ilyenre nem képes.
@ "Tehát legalább 80 évesen kellett hogy megírja vagy mégtöbb ami ugye képtlenség."
Ezek szerint te nem láttál még 80 évest, aki képes könyvet írni a fiatal koráról. Bizonyára te ilyen demenciára hajlamos családból származol, ami akkor érthetővé teszi, hogy miért is ilyen nagyon nehézkes a felfogóképességed. János apostol azonban hosszú életén keresztül egyebet se csinált, mint hirdette az evangéliumot, amit öregkorában végül írásba is foglalt. Ebben semmi rendkívüli nincs.
@ "Nem baj hogy kihagy néhány fontos részt vagy rosszul emlékszik? :) Végül is csak a túlivilági életed múlik ezen."
Ugye megint csak a szövegértési nehézségek, s a felfogóképeséged korlátoltsága. Nem azt írtam, hogy a fontos részekben, hanem hogy "nem kell mindenben", értve ez alatt éppen a kevésbé jelentős részleteket.
@ "És ahogy mondtam, ez képtelenség. A jeruzsálemi főpapnak nem volt joga ahhoz hogy a római birodalom területén embereket üldözzön és fogdosson össze,"
Mindenesetre Pál leveleket is visz, s nem csak úgy fogdosni. Te nem tudod elképzelni, ezen már nem is csodálkozom, én viszont igen.
@ "Mivel testvéreik közül szerepel, világos hogy ebbe beletartoznak Izmael leszármazottai is."
Ja. Amikor például Mózes meglátogatja az építkezéseken sínylődő "testvéreit", akkor az arabokat is meglátogatja. (2Móz 2,11)
@ "Mikor érdeketek úgy kívánja Jézus maga Isten, máskor meg ha érdeketek úgy kívánja akkor próféta :)"
Az Isten Fia emberré lett és Isten szavát prédikálta vagyis próféta is volt. Ha nem érted, nem érted, nekem nem tűnik bonyolultnak.
@ "Meg akkor ebből az következne hogy Isten önmagát jövendöli meg emberi alakban. Ez neked logikius?"
Őszintén szólva a kérdést sem értem. Mi a problémád? Jézus valóban jövendölt önmagáról is. De mit jelent "önmagát jövendölni"?
@ "Jézus nem mondta el a teljes igazságot, így nem lehet ő Mózes 5. könyve 18-ban. Egyszerű logika."
Sajnos most sem jó a logikád. Az 5Móz 18,18 ugyanis ezt mondja: "ő mindent tudtukra ad, amit parancsolok neki.” Jézus természetesen mindent elmondott, amit az Atya akart, hogy elmondjon. Amire még nem voltak még felkészülve azt nem kellett elmondania, arra nem volt parancsa, nem is lett volna értelme. Ha nem érted ennek logikáját, az azért probléma.
@ "Nincs olyan hogy kis próféta meg nagy próféta. Ezt a keresztények találták ki."
A Bibliában mindenesetre vannak olyan próféták, akiknek a jövendölései az akkori embereknek szóltak, s nekünk nincs dolgunk velük. Például Agábusz megjövendölte, hogy éhínség lesz Klaudiusz császár idején. (ApCsel 11,27-28) Agábusz tehát semmi olyat nem hirdetett, ami újszerű és ránk tartozna, ettől függetlenül ő egy igaz keresztény próféta volt.
@ "A Bibliából egyértelműen kiderül hogy a megjövendölt Próféta mondja el a teljes igazságot"
Sajnos nem. A teljes igazságra a Szentlélek vezette az apostolokat s nem Mohamed próféta, mert vele nem is találkoztak.
@ "Miért van az hogy kerestzények sértegetés nélkül nem tudnak vitázni? :)"
Emlékeim szerint te is fogalmaztál már meg hasonló véleményt. El tudom képzelni, hogy az "ostoba fanatikus" minősítésem nem hangzik kellemesen, de ezt inkább tényszerű diagnózisnak szántam, amin lehetne és kéne változtatni.
@ "Más fejével nem szándékozom gondolkodni, főleg nem keresztények fejével,"
Rendben, de szerintem ez baj. Aki őszintén keresi az igazságot az képes más szemszögből is megvizsgálni a dolgot, az képes elismerni, hogy azért máshogy is lehet gondolkodni.
@ "ellenben józan ésszel annál inkább. Neked is ezt javaslom."
Bárcsak így tennél. Őszintén szólva én nem látom annyira benned a józan észt, lehet bennem van hiba. Én meg azt javaslom, hogy vizsgáld meg, hátha mégsem vagy akkora lángész, mint gondolod.
Vidiripi
"Tehát legalább 80 évesen kellett hogy megírja vagy mégtöbb ami ugye képtlenség."
Mohamednek jóval fiatalabbon sem sikerült megírnia! Mások írtak helyette! Persze nem biztos hogy azt amit Mohamed mondott!
Egyébként van bibliai példa a képtelenségedre! Olvasd!
5Mózes 34:7 Mózes pedig százhúsz esztendős volt, amikor meghalt. Nem homályosodott meg a szeme, és nem fogyott el az ereje.
- Ha Isten úgy akarja...
"Még egy ma élő 85 éves ember sem képes arra hogy pontosan visszaemlékezzen mi történt 50 éve és mindezt le is írja hiba nélkül."
https://www.youtube.com/watch?v=hLuogn7EOnc
80 éves elmúlt és interjút ad!
Keresgélhetsz te is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!