Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
 321/357 A kérdező kommentje:

"Mint Lót, akiről azt hazudod, hogy próféta, miközben nem az? Vagy akiről azt hazudod, hogy lefeküdt lányaival, miközben pont fordítva, lényegében leitatták, majd megerőszakolták?"

Te hány olyan embert ismersz aki részegen megrontotta a saját lányait? Én egyet sem. Lót pedig nyilván próféta. Az Isteni kinyilatkoztatások nem átlagemberkről szólnak.

"Téged azért sajnállak, mert nagyon hülye vagy. Miért ne lehetnének benne más szereplők is? A Biblia elmeséli József történetét is, ő se volt próféta. Sőt róla sokkal többet mesél, mint Lótról."

Az iszlám szerint József is próféta. Így van cask értelme. Egyébként meg ahogy mondtam teljesen mindegy mert akiről konkrétan írja a Bibila hogy próféta ugyanúgy erköcstelen, parázna tömeggyilkos.

"Ez nem a hamis Korán, amibe Mohamed csak azt a néhány szereplőt lopta a Szentírásból, akikre éppen emlékezett."

Ha lopta, miért nem úgy írta le ezeket a prófétákat ahogy a Biblában szerepelnek? :)

"Keresztelő Szent János is erkölcsös volt, sőt a legnagyobb próféta, de nem attól lett próféta, mert erkölcsös életet élt."

Egy prófétánál az a minimum hogy erkölcsös.

"Neki például nem volt 9 felesége,"

A Biblia szerint Salamonnak 700 felesége volt. Meg Dávidnak is több felesége volt meg Mózesnek is és még sokaknak. Mikor a keresztények az iszlámot támadják a többnejűség miatt, a Bibliát is támadják. Szóval a Biblia is engedi a többnejűséget.

"hanem egy se, mert valóban Istennek szentelte életét."

A cölibátus egy beteg keresztény tanítás. Az eredménye a sok pedofil pap és a sok bántalmazot gyereik.

"Nem indított háborúkat a hamis Mohamed, hanem Isten igéjét hirdette és az embereket intette megtérésre. "

Ez is egy szokásos keresztény hazugság. Mohamed próféta háborúi védekező háborúk voltak. Ellenben a Biblia tele van olyan háborúkkal amiket a zsidók indítottak és kiirtottak néprket Isten parancsára ami persze hazugság, de neked ezekkel nincs problémád? :)

2021. szept. 16. 21:33
 322/357 anonim ***** válasza:

"Te hány olyan embert ismersz aki részegen megrontotta a saját lányait? Én egyet sem."

Én egyet se, de biztos van ilyen. De Lót továbbra se rontotta meg lányait, hanem ők itatták le és erőszakolták meg.

"Lót pedig nyilván próféta. Az Isteni kinyilatkoztatások nem átlagemberkről szólnak."

Ha még 1000-szer leírod, Lót akkor se lesz próféta. Lót úgy került be a történetbe, hogy Ábrahámnak, a zsidók ősatyjának egyik rokona. Amúgy nem is közvetlen rokon.

"Az iszlám szerint József is próféta. Így van cask értelme."

Engem marhára nem érdekel, hogy az iszlám szerint ki a próféta és ki nem, József egy bibliai szereplő és nem volt próféta. Még annak ellenére se, hogy megfejtette a fáraó álmait.

"Ha lopta, miért nem úgy írta le ezeket a prófétákat ahogy a Biblában szerepelnek? :)"

Miért kellett volna úgy leírni? Azért ezen kívül is elég sok plágium van és volt, mindig történnek kis átalakítások, hol a nevekben, hol a történetben.

"A Biblia szerint Salamonnak 700 felesége volt. Meg Dávidnak is több felesége volt"

A Biblia szerint ők se próféták. Linkeltem neked egy oldalt, ahol a bibliai próféták szerepelnek.

Mózesnek pedig egy felesége volt, Cippóra. Többről nem tudok.

"A cölibátus egy beteg keresztény tanítás. Az eredménye a sok pedofil pap és a sok bántalmazot gyereik."

S lám mégis nőtlen volt Jézus és a legnagyobb próféta, Keresztelő Szent János is. A pedofil jelzőt pedig itt igen vicces emlegetni, muszlim források szerint Mohamed házasodott gyerekkel. Pedig a kaninak aztán volt felesége, nem fogadott cölibátust.

"Mohamed próféta háborúi védekező háborúk voltak."

Ez hazugság, mivel területeket, városokat foglaltak el, tettek magukévá. Védekezésből nem lehet területet foglalni, csak támadás által.

2021. szept. 16. 21:50
 323/357 A kérdező kommentje:

"Én egyet se, de biztos van ilyen. De Lót továbbra se rontotta meg lányait, hanem ők itatták le és erőszakolták meg."

Az nagyon gyakran előfordul hogy valaki totál részegre igya magát, de hogy megrontsa a saját lányait az szinte még így is elképzelhetetlen és nem is hallani ilyet. Lehet van ilyen de nagyon ritka. A történet valóban úgy szól hogy a lányai itatták le, de még így is csak úgy képzelhető el hogy Lót is benne volt. Egyébként már az is teljesen elfogadhatatlan hogy egy próféta leigya magát.

"Ha még 1000-szer leírod, Lót akkor se lesz próféta. Lót úgy került be a történetbe, hogy Ábrahámnak, a zsidók ősatyjának egyik rokona. Amúgy nem is közvetlen rokon."

Közvetlen rokna mert unokatestvére és nyilván azért ír róla a Bilia mert próféta. Egy átlag emberhez Isten például miért küldene angyalokat? Benne sem lenne a Bibliában. A Biblia nem hétköznapi emberek történeteinek a gyüjteménye. Szóval Lót próféta.

"Engem marhára nem érdekel, hogy az iszlám szerint ki a próféta és ki nem, József egy bibliai szereplő és nem volt próféta. Még annak ellenére se, hogy megfejtette a fáraó álmait."

Mert az átlag hétköznapi emberekre az a jellemző hogy álmokat fejtenek :)

"Miért kellett volna úgy leírni? Azért ezen kívül is elég sok plágium van és volt, mindig történnek kis átalakítások, hol a nevekben, hol a történetben."

Ez neked kis átalakítás? :) Ráadásul az iszlám a keresztény tanításból semmit nem vett át. Az amit ti kifejezetten keresztény tanításnak neveztek, azt az iszlám úgy ahogy van elutasítja. Na ennyit a plagizálásról. A szó jelentésével sem vagy tisztában. Plagizálás azt jelenti hogy átveszel mástol valamit úgy hogy nem jelölöd meg forrásként. Az iszlám megjelöli a Tórát és az Evangélimoz forrásként tehát semmilyen formában nem igaz a plagizálás.

"A Biblia szerint ők se próféták. Linkeltem neked egy oldalt, ahol a bibliai próféták szerepelnek."

Akkor a Bibliát sem ismered mert Dávidra konkrétan írja a Biblia hogy próféta.

"Mózesnek pedig egy felesége volt, Cippóra. Többről nem tudok."

Mózesnek biztos hogy a Biblia szerint két felesége volt. Arra pontosan nem emlékszem hogy egyszere volt-e, majd megnézem de az egészbiztos hogy a Biblia engedi a többnejűséget. Nincs semmi ilen tiltás.

"S lám mégis nőtlen volt Jézus és a legnagyobb próféta, Keresztelő Szent János is. A pedofil jelzőt pedig itt igen vicces emlegetni, muszlim források szerint Mohamed házasodott gyerekkel. Pedig a kaninak aztán volt felesége, nem fogadott cölibátust."

Már ezerszer leírtuk hogy Aisha házassákötéskori életkora nem ismert pontosan. Több eltérő életkort írnak a források. Keresztények ebből kiragadják azt amelyik szerint a legfiatalabb volt és tényként közlik. Érdekes hogy Mária esetében nem beszélnek pedofiláról pedig egyes források szerint 12 éves volt mikor házassodott és így meg konkrétan az van hogy a szentlélk rontotta meg. Gondolom azt meg nem kell ecsetelnem mennyire gyakori a pedofilla a keresztény papok körében. Folyamatosak az ilyen hírek, gyakorlatilag ez rendszerszintű pedofila a keresztény egyházban.

"Ez hazugság, mivel területeket, városokat foglaltak el, tettek magukévá. Védekezésből nem lehet területet foglalni, csak támadás által."

Ha valaki megtámad az utcán és te visszaütsz akkor te vagy a támadó? :) Ha a muszlimok nem foglalják el a támadók területeit akkor sosem lett volna vége a háborúnak. Mekkát például kardcsapás nélkül foglalták el a muszlimok és nem esett bántódása senkinek. a Bibliában az ilyen fogllások úgy néztek ki hogy legyilkoltak mindenkit, nőket, gyerekeket, háziállatokat, rabolak, fosztogattak és mindenzt Isten parancsára. Na ezért állítja az iszlám hogy a Bibliát meghamistották.

2021. szept. 16. 22:54
 324/357 anonim ***** válasza:

"és nyilván azért ír róla a Bilia mert próféta"

Te tényleg hülye vagy XD

Biztos a fáraó is próféta volt, mert róla is ír a Biblia.

2021. szept. 17. 09:57
 325/357 A kérdező kommentje:
A fáraó nem hívő. Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy a fáraót negatív példának szánja. Lót és József viszont egyértelműen pozitív példának szánja és úgy ír róluk mint azokról akiket prófétának nevez.
2021. szept. 17. 10:25
 326/357 anonim ***** válasza:
De nem nevezi őket annak, így nem próféták.
2021. szept. 17. 11:22
 327/357 anonim ***** válasza:
90%

"Egyébként Lót nyilván próféta különben minek írna róla a Biblia."

"Mert így lenne értelme. Abban nem sok értelmet látok hogy a Biblia elmeséli próféták történetét, melletük meg átlag emberek történetét."

Ezért írom mindig, hogy fogalmad sincs a Bibliáról, de szerinted ez sértegetés... Pedig magad írod, hogy nem látod az értelmét, meg Lót is biztos próféta azért ír róla a Biblia. Teljesen nyilvánvaló, hogy alig tudsz valamit a Bibliáról és még csak nem is érted.

2021. szept. 17. 11:33
 328/357 A kérdező kommentje:
Lóthoz angyalok érkeznek személyesen, József pedig álmokat tud fejteni. Szerinted ezek gyakran megtörténnek átlag hétköznapi emberekkel? :))
2021. szept. 17. 11:40
 329/357 anonim ***** válasza:
Felfogtad, hogy a próféta definíciója nem az, hogy "nem hétköznapi ember"? Máriához is érkezett angyal, de ő se volt próféta. Sőt hétköznapi ember se volt.
2021. szept. 17. 11:49
 330/357 A kérdező kommentje:
Mivel női próféta nem lehet, így ő kizárható. A lényeg az hogy a történetekből kiderül Lót és József is próféták. Különben nem lenne benne a történetük a Bibliában.
2021. szept. 17. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!