Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?
Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.
Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.
1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.
2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.
János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.
Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.
Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.
3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.
Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.
János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."
4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra
Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.
Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.
Máté 24:11 És sok hamis próféta támad
Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.
"Lényegtelen, én fejből tudok mondani neked nevet, akiket név szerint említ a Biblia: Debóra, aki a bírák korában tevékenykedő prófétanő volt és a bírák egyike. Hulda prófétanő, akihez Jósisás király küldetett tanácsért. Az Újszövetségeben: Anna prófétanő, aki még látta a csecsemő Jézust."
Akkor döntsétek már el hogy nálatok keresztényeknél ki próféta :) Egyébként érdekes hogy szerintetek olyan személyek mint Ábrahám, Salamon, József, vagy Lót nem próféták, de Anna az akiről most hallok először :) Kinek prófétált ez az Anna vagy a többi? :)
"Mit írt róluk Mohamed konkrétan? Bizonyára két mondatban el van intézve. Próféta volt és erkölcsös és ennyi többet nem is ír! Nem volt valami nagy fantáziája!"
Ha fogalmad sincs róla akkor mért állítasz tényként marhaságokat? Egyébként ha csak annyit írna hogy próféta volt és erkölcsös az is hihetőbb lenne mint a Bibliai részeges tömeggyilkos parázna saját gyerekét megrontó próféták.
"A legtöbb prófétáról alig ír valamit a Korán. Van akiről azt se derül ki, hogy tulajdonképpen kicsoda vagy hol élt."
A Korán van a kiről sokat ír másról kevesebbet. Hadiszokban pedig szintén benne vannak a történeteik. Szóval a lényeg bőven kiderül.
"Amúgy az én válaszom erre, a "miért nem úgy írta ahogy a Bibliában van" kérdésre. Pont ugyanazért, amiért egy csomószor te sem azt írod ami a Bibliában van. Csak körülbelül ismerte. Ha tegyük fel olvasta is valamikor vagy egy részét, nem tudta fejben tartani az egész könyvet. Hallott Mózesről, Noéról, Józsefről stb. és emlékezetből mondott róluk valamit. Néha pedig akarva-akaratlanul még manipulálta is a történetet, hogy illeszkedjen a mondanivalójához. Kb. mint mikor te leírod, hogy Mózesnek több felesége volt vagy prófétának nevezed Lótot, mert szerinted az."
Ez a válasz? :) Szokásos keresztény magyarázat hogy Mohamed próféta nem ismerte a keresztény vallást. Azt állítjátok Mohamed nem próféta és a Bibláról másolt. Egy valláshamisító első dolga az lenne hogy utánanéz a Bibliának. Mohamed próféta kereskedőként bejárta a keresztény államokat, sőt, felesége nagybátya keresztény pap volt, tehát még a családban is volt keresztény de szerintettek nem ismerte a keresztény vallást és a Bibliát :)
"Vagy most döbbensz rá, hogy női próféták is vannak a Bibliában, mert eddig nem tudtad, mivel csak részeket ismersz belőle... stb."
Ahogy látom keresztényeknél ez a prófétaság is olyan hogy mindenki azt képzel bele amit akar, minden irányzat mást mást, ezért a sok eltérő lista. Ahogy mondtam érdekes hogy szerintetek olyan személyek mint Ábrahám, Salamon, József, vagy Lót nem próféták, de a mittudom én milyen Anna akiről kb semmit nem ír a Bibia viszont próféta :)
"Laikusként ugye úgy gondolkozol, hogy "Hát, mit keresnének ezek az alakok a Bibliában, ha nem próféták?" Gondolom Mohamednek is ilyen előfeltételezései voltak, amik szemszögéből magyarázta a Bibliát és a bibliai történeteket."
Mivel a Biblia szerintetek Isten szava és így elég logikus hogy próféták történeteit kellene hogy leírja , és a nem a szomszéd Józsi bácsi történetét :)
"Számomra abból látszik, hogy a Korán mennyire emberi, Mohamed gondolkodását tükröző mű, hogy pontosan úgy ír, ahogy egy laikus írna, mint te például."
Tehát szerinted az erkölcsös példamuató prófétákról író Korán emberi mű, de a részeges, tömeggyilkos, parázna, cselszövő, rabszolgataró, saját gyerekét megrontó prófétákat leíró Biblia Isteni? :))) Ebből is látszik hogy egy keresztény mennyire távol van Istentől. Annyira mélyen vagytok hogy nem vagytok képsek megkülönböztetni a jót a rossztól.
"De a kevésbé ismertekről egyébként meg már szót sem ejt. pl. Még Ézsaiást sem említi, de a kispróféták közül is csak Jónást ismeri, pont úgy ahogy egy mai átlag ember. Nincsenek benne a kevésbé ismertebbek, mondjuk Abdiás vagy Malakiás, még csak említés szintjén sem."
Miért kellene mindent megemlítenie? :)
Vidiripi
"Az iszlám szerint József is próféta."
És mit prófétált József? Milyen kinyilatkoztatást tett általa Isten?
"Ha fogalmad sincs róla akkor mért állítasz tényként marhaságokat?"
Hogy kérdezhetsz ekkora marhaságot?
Természetesen azért, mert tőled tanultam! Nem is saját kútfőből!
"Egyébként ha csak annyit írna hogy próféta volt és erkölcsös az is hihetőbb lenne mint a Bibliai részeges tömeggyilkos parázna saját gyerekét megrontó próféták."
Nincsenek ilyen próféták a Bibliában!
"Hadiszokban pedig szintén benne vannak a történeteik. Szóval a lényeg bőven kiderül."
Nos igen azért van szükség a hadiszokra mert nem teljes a Korán! Kiegészítésre szorul de még így sem lesz elég hiteles.!
Tehát Allah megint csak nem tudott összehozni egy rendes kinyilatkoztatást!
"Tehát szerinted az erkölcsös példamuató prófétákról író Korán emberi mű, de a részeges, tömeggyilkos, parázna, cselszövő, rabszolgataró, saját gyerekét megrontó prófétákat leíró Biblia Isteni?"
Igen az! Mivel Isten nem hagyja hogy az ember eltitkolja a cselekedeteit! Mohamed igyekezett eltitkolni rablógyilkos karavánfosztogató tetteit meg azt hogy a saját népét gyilkolászta a vagyonért! A törzseket is csak úgy sikerült egyesítenie hogy hadsereggel fenyegette őket!
"Miért kellene mindent megemlítenie?"
Mert a próféta prófétálni szokott és tanítani. De ugye ezeknek a próféták nem tanítottak és nem is prófétáltak.
"Miért kellene mindent megemlítenie? :)"
Miért említ prófétaként olyanokat, akik nem voltak és miért nem említi meg azokat, akik próféták voltak?
Amúgy valószínűleg az a féleszű tevehajcsár Mohamed nagyon nem volt képben a prófétaság jelentésével és szerepével, ezért ilyen fogalomzavaros. De egy tanulatlan buta embertől nem is lehet elvárni többet. Szerencsétlen írni olvasni nem tudott, csak hallott zsidó és keresztény történeteket.
Válasz annak a muzulmánnak, aki ezt irta:
" Amúgy az én válaszom erre, a "miért nem úgy írta ahogy a Bibliában van" kérdésre. Pont ugyanazért, amiért egy csomószor te sem azt írod ami a Bibliában van. Csak körülbelül ismerte. Ha tegyük fel olvasta is valamikor vagy egy részét, nem tudta fejben tartani az egész könyvet. Hallott Mózesről, Noéról, Józsefről stb. és emlékezetből mondott róluk valamit. Néha pedig akarva-akaratlanul még manipulálta is a történetet, hogy illeszkedjen a mondanivalójához. "
Azt mondjátok, hogy a Korán Allah kinyilatkoztatása. Akkor hogy lehet, hogy csak körülbelül ismerte a Bibliát?
A Bibliát legfeljebb Mohamed az EMBER ismerhette körülbelül. Vagyis a Koránt nem Allah diktálta.
"Miért említ prófétaként olyanokat, akik nem voltak és miért nem említi meg azokat, akik próféták voltak?"
Mi az hogy akik nem voltak azok? A Biblia szerint? És ez kit érdekel? Lehet hogy írta a Biblia de mivel meghamisították, ezt is kivették belöle. Akik meg a Biblia szerint próféták de a Korán nem említi lehet nem is voltak próféták vagy lehet azok voltak de a Korán egyszerűen nem említi. A Korán szerint nagyon sok próféta volt.
"Amúgy valószínűleg az a féleszű tevehajcsár Mohamed nagyon nem volt képben a prófétaság jelentésével és szerepével, ezért ilyen fogalomzavaros. De egy tanulatlan buta embertől nem is lehet elvárni többet. Szerencsétlen írni olvasni nem tudott, csak hallott zsidó és keresztény történeteket."
Ebből is látszik egyes keresztények mennyire primítivek. A muszlimok nem sértegetik Jézust, a kersztények viszont folyamatosan rágalmazzák Mohamed prófétát. Szerintem inkább azok voltak féleszűek akik mghamistották a Bibliát. Kerestzények szerint Ábrahám, Salamon, József, vagy Lót nem próféták, de Anna próféta :)))
"Válasz annak a muzulmánnak, aki ezt irta:"
A gond az hogy ezt nem muszlim írta :)
"Azt mondjátok, hogy a Korán Allah kinyilatkoztatása. Akkor hogy lehet, hogy csak körülbelül ismerte a Bibliát?"
Ki ismerte körülbelül a Bibliát? :)
"A Bibliát legfeljebb Mohamed az EMBER ismerhette körülbelül. Vagyis a Koránt nem Allah diktálta."
Ezt nem is értem, hogy jött össze ez a következtetés? :)
"A Korán szerint nagyon sok próféta volt."
És ez szerinted kit érdekel?
"A muszlimok nem sértegetik Jézust"
Hazudtok róla ti eleget.
"Kerestzények szerint Ábrahám, Salamon, József, vagy Lót nem próféták, de Anna próféta"
Igen és? Nem minden nevesített ember próféta. Az önmagában nem tesz senkit prófétává, hogy egy tudatlan tevehajcsár olyan dolgokat adott tovább rosszul, amit nem is értett.
"Igen és? Nem minden nevesített ember próféta. Az önmagában nem tesz senkit prófétává, hogy egy tudatlan tevehajcsár olyan dolgokat adott tovább rosszul, amit nem is értett."
Szerintem nem fogtad fel a lényeget. Ábrahám, Salamon, József, vagy Lót története hosszan. részletesen benne van a Bibliában és azt mondjátok nem próféták csak átlag emberek. Anna meg próféta de semmit nemír róla a Biblia. Szóval kerestzények szerint Isten küld próftákat de nem róluk ír hanem átlag emberekről :) Gyakorlatilag egy regény szintjére degtadáljátok a Bibliát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!