Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
 301/357 A kérdező kommentje:

"Úgy beszélsz róla, mintha lehetetlen lenne, hogy János mondjuk 90 éves koráig élt vagy megírt egy művet idős korban. Nem több száz évig kellett élnie, elég ha megélte a 80-90 éves kort és már nem lehetetlen, hogy ő írta."

Közel lehetetlen. Egy olyan korban mikor az átlag ember 35-40 évig élt nagyon ritka lehetett hogy 80-90 éves kot megéljen valaki, ráadásul úgy hogy pontosan visszaemlékezett mi történt 50-60 éve és képes volt mindezt leírni.

"János evangéliumát Jeromos úgy tudja János a püspökök kérésére írta meg, mert ő volt az utolsó életben lévő apostol és egyes vitás kérdésekben már csak őt tudták megkérdezni. Mivel újonnan fellépő problémákra akar választ adni ez az evangélium, mást akart kihangsúlyozni, mint az előző evangéliumok, mint a szinoptikusok, innen a különbség."

Püspökök kérésére írta meg? Nem úgy volt hogy a Szentlélek vezérelte a Biblia könyveinek íróit? :) Egyébként meg ha már voltak püspükök akkor volt valamilyen egyházi szervezet is és ha tanított is, le kellett hogy írja korábban is.

"János evangéliuma eretnek tanításokra reagálva íródott, ez biztos, akár János írta, akár nem."

nem tudtam hogy Isten szava eretnek tanításokra reaglt és csak ezért lett leírva :)

"Fogalmad sincs a műről, a felépítéséről stb., csak kiragadsz egy fél mondatot belőle és megpróbálod Mohamedre ráhúzni. Nevetséges az egész, de te kötöd az ebet a karóhoz és nem hiszel nekem."

A probléma ott van hogy ti keresztények nem tudtok reagálnni arra a néhány versre amire én ráhúzom az egészet. És amig nem tudtok értelmes választ adni, addig az én állításom teljesen logikus.

"Amúgy nem értem, mivel ez totál logikátlan muszlim szempontból is, de nekem mindegy. Aláássa a Korán tekintélyét. Ha a Korán ténylegesen azt állítaná, hogy János evangéliuma alapján kellene a keresztényeknek rájönniük, hogy Mohamed próféta, mert a az evangélium azt tanítja, hogy Pártfogó=Mohamed, az nagyon ciki lenne a muszlimoknak."

Nem csak ez alapján. Sok minden bizonyítja hogy Mohamed a megjövendölt próféta. Az én célom az hogy megmutassam a keresztényeknek hogy a Biblia igazolja az iszlám vallást, ezért a Bibliából mutatok izonyítékokat.

2021. szept. 15. 21:50
 302/357 A kérdező kommentje:

"Melyik próféta ejtette teherbe a lányait? Azért Mohamed sem volt egy kiscserkész 9 feleséggel! Olvastam hogy egy muszlimnak csak 4 felesége lehet."

A Biblia szernit Lót részegen lefeküdt saját lányaival és mindenketőt teherbe ejtette. A többnejűség hogy jön ehhez? Egyébként a Biblia is engedi a többnejűséget. Azt írja Salamonnak aki a keresztények körében bölcsességéről ismert, 700 felesége volt, továbbá sok esetben kiderül hogy megengedett a több feleség. Nincs semmi tiltás. Mohamed prófétának külön vers engedélyezi a Koránban hogy több felesége legyen mint 4, de ezek ezek nagy többsége özvegy, tehát az iszlámban a többnejűségnek elsősorban szociális funkciója van.

"Azt írtam hogy a Bibliában nincs benne Mohamed! Sehol nem ír róla a Biblia! És nem is jövendöli meg. Ezek tények!"

Ilyen alapon akkor Jézus sincs benne az Ószövetségben név szerint :) Csak a keresztények képzelik bele? :)

"Hol írtál verset ,mert ilyesmit én nem látta tőled."

102-es válasz szerinted mi? :) De akkor leírom újból:

Jézus állítólagos sírjánál angyalok jelentek meg. A 4 evangéliumban ez így szerepel:

Máté 28:2 egy angyal van, az asszonyok előtt szállt le és előttük hengerítette el a követ

Márk 16:5 egy angyal van, a kő már el volt hengerítve, a sírban találkoztak

Lukács 24:2-4 két angyal van, a kő már el volt hengerítve

János 20:2 két angyal van, a kő már el volt hengerítve

Szóval a 4 Evangéliumban három eltérő verzióban írja le ezt a kis részt és nagyon sok ilyen van.

"Minden esetre tőled nagyobb az biztos. Nem írtam hogy látták Jézust azt sem írtam hogy szemtanúk lettek volna."

Hogyne :) Ha nem voltak szemtanúk akkor mitől hiteles? :))

"Szám szerint hányszor mond ellent egymásnak és miben?"

Neked tényleg ennyire nehéz a felfogásod? Akkor mért állsz le vitatkozni? Ez olyan mintha úszoversenyre mennél úgy hogy nem tudsz úszni :) Értem én hogy a vallásodat akarod védeni de így csak ártasz a kereszténységnek és magadnak is. Előbb okosodj kicsit utána vitázhatunk.

"Tartalmilag és tárgyi szempontból is a Biblia sokkal hitelesebb mint a Korán.

Írsz konkrétumot is vagy csak így általánosságban, mert valójában nem tudod igazolni!"

Biztos hogy látni akarod? :) Szerintem te nem vagy erre felkészülve.

"A Biblián kívül is vannak írások amelyek igazolják a Bibliát."

Például?

"A zsidók eljutottak az Ígéret földjére. Egy egész népet kihozott Isten Egyiptomból."

És akkor mi van? Ettől még lehet hogy sok minden mást össze vissza hamisítottak a Bibliában. Egyébként ez az eseménny a Koránban is benne van :) Na akkor most mi van? :)

"Mohamed által egyetlen csoda sem történt amelynek egy egész nép lett volna a szemtanúja."

Mi az hogy nem volt? Például az iszlám előtt arab társadalom egy nagyon elmaradott félnomád törzsi rendszerben élő nép volt akiknek közük nem volt a tudományokhoz. Az iszlám hatására a létrejövő muszlim állam lett a világ legfejletebb állam társadalmi, gazdasági, kultúrális és tudományos téren is.

"Jézus nem jelent meg Pálnak! Csak hogy tisztázzuk. Nem vagy hiteles hiszen nem ugyan azokat a részleteket közlöd. Hiteltelenné váltál szóval innentől kezdve csak is hazudhatsz. Igaz eddig sem voltál hiteles de most már egyértelmű hogy nem vagy az."

Mi az hogy nem jelent meg Jézus Pálnak? :))) Keresztények szerint és a Biblia is azt írja Jézus megjelent Pálnak a damszkuszi úton.

Idézek a wikipédia cikkéből: "azonban látomása révén találkozott Jézussal, aminek hatására egy csapásra buzgó keresztény lett. A látomástól elvesztette a szeme világát, de amikor Damaszkuszban megkeresztelkedett, csodálatos módon visszanyerte a látását. A damaszkuszi látomás – Kr. u. 34 körül – okozta „Pálfordulás” után Saulból végérvényesen Pál lett, aki ettől kezdve minden erejét a kereszténység védelmére és terjesztésére fordította. "

Ha meg ezt sem tudod akkor milyen keresztény vagy? Te akarod megvédeni a keresztény vallást mikor a legalapvetőbb keresztény tanításokkal nem vagy tisztában? Látod, csak magadat teszed nevetségessé. Hallgass rám és tanulj. Tanulmányozd a keresztény vallást, tanulmányozd az iszlámot és utána várlak vitázni.

"Arról is írnod kellene hogy mi van a Koránban. Arról bezzeg nem írsz. Miért nem?"

A Koránban nincs szó népirtásról. Önvédelemre ad jogot a Korán. Olvasd el magad.

"Neked teljesen mindegy hogy kitől származnak hiszen nem tartod a Bibliát isteni kinyilatkoztatásnak. Hülyeségeket meg miért kérdezel?"

Én tőled kérdezem mert ti keresztények állítjátok hogy ez Isten szava. Szóval szerinted Isten szava hogy meg kell ölnöd a saját gyereked ha más vallást akar követni vagy nem?

"Sok eltérés van csak nem számoltam meg őket."

Persze :) Előbb olvasd el.

2021. szept. 15. 22:48
 303/357 anonim ***** válasza:
95%

"A Biblia szernit Lót részegen lefeküdt saját lányaival és mindenketőt teherbe ejtette."

Lót nem volt próféta, már itt megbuktál.

2021. szept. 15. 22:54
 304/357 A kérdező kommentje:

"Lót nem volt próféta, már itt megbuktál."

Lényegtelen hogy a Biblia írja-e hogy prófét vagy sem. Lényeg az hogy a Biblia Lótot követendő példának állítja be.

2021. szept. 15. 23:25
 305/357 anonim ***** válasza:
91%

"Lényegtelen hogy a Biblia írja-e hogy prófét vagy sem. Lényeg az hogy a Biblia Lótot követendő példának állítja be."

Neked lényegtelen, részletkérdés, hogy már az alapfeltevésed sem igaz... Hát persze. De akkor legalább azt bizonyítsd már be a Bibliából szakértőkém, hogy a Biblia arra buzdít, hogy az emberek a lányaikkal közösüljenek! Ha nem tudod, akkor direkt írsz szabályosan hülyeségeket? Tisztában vagy vele, hogy nem próféta, de te azért behazudod, hogy az? Ez nem hazugság? Előszeretettel vádolod ezzel a keresztényeket, de a saját hazugságaid nem lényegesek? Ha tudod, hogy tévedsz, de mégis leírod ugyanazt újra és újra, az mi? Szándékos félrevezetés, magyarán hazugság. Tehát szándékosan terjesztesz hazugságokat.

2021. szept. 15. 23:42
 306/357 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként kérdező, ez a válaszod félrement, de nem baj. Azért kaptál választ rá. Leírom a másik kérdés alá is ugyanezt, ha szeretnéd.
2021. szept. 15. 23:50
 307/357 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam hogy a Biblia arra buzdít, hogy az emberek a lányaikkal közösüljenek. Ne hazudozz. Azt mondtam hogy a Korán sokkal igazságosabb, erköcsösebb és hitelesebb, és erre mutattam ezt a példát. Mutathatok más példát is akire konkrétan írja a Biblia hogy próféta. Például Dávid. A Biblia szerint paráználkodik egyik katonája feleségével, majd csellel megöleti a katonát hogy mentse magát és hogy elvehesse a nőt. Vagy ott van Mózes aki 3000 zsidót gyilkoltat le az aranyborjús eset után csak mert másban akartak hinni. Szóval ilyen szempontból mindegy írja-e a Biblia hogy próféta vagy sem. Ezek a Biblia szerint példaképek, pedig szörnyű dolgokat műveltek. A Koránban ugyanezek a próféták erkölcsös példamutató emberek.
2021. szept. 15. 23:52
 308/357 anonim ***** válasza:
93%

"Nem azt mondtam hogy a Biblia arra buzdít, hogy az emberek a lányaikkal közösüljenek."

Azt írtad Lót követendő példa, tehát azt sugallod, hogy ez a tette is követendő példa, ha pedig nem, akkor legalább árnyalnád az állításaidat. Nem én hazudozok, hanem te, aki azt írja, hogy a próféták a lányaikkal közösülnek a Bibliában. Totál lényegtelen, hogy ti muszlimok, hogy viszonyultok ezekhez az emberekhez, az a lényeg, hogy a keresztények mit gondolnak róla és a Bibliát, hogyan kell érteni. De, ezt átmásolom a jó helyre is, hogy mindenki lássa, aki követte ezt a beszélgetést.

2021. szept. 15. 23:57
 309/357 A kérdező kommentje:
A Bibliából Lót esetében nem derül ki hogy ezt Isten parancsából tette ésd én sem állítottam ilyet. Az viszont kiderül hogy a más vallásuak legyilkolása a Biblia szerint Isten parancsa. Nők és gyerekek legyilkolása a Biblia szerint Isten parancsa. Saját gyereked megölése, ha más vallást követ, a Biblia szerint Isten parancsa, tehát a Biblia szerint ezek követendő példák.
2021. szept. 16. 00:04
 310/357 anonim ***** válasza:
90%

"Lényegtelen hogy a Biblia írja-e hogy prófét vagy sem. Lényeg az hogy a Biblia Lótot követendő példának állítja be."

Nem állít ilyet a Biblia, pláne nem ezzel a tettével kapcsolatban. Ne hazudott te mohamedán.

Amúgy miért lenne lényegtelen? Te azt hazudod, hogy Lót próféta volt, pedig nem volt az. Továbbá az eset is fordítva történt, mert leitatták, és inkább áldozat ebben a helyzetben. Egy újabb hazugság részedről. Ne hazudozz mohamedán.

2021. szept. 16. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!