Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯
 291/357 anonim ***** válasza:
95%

"Tehát legalább 80 évesen kellett hogy megírja vagy mégtöbb ami ugye képtlenség."

Mondjuk ezt én sem értem, miért lenne képtelenség. Én személyesen beszélgettem olyan 90 feletti bácsival, aki 90+ évesen teljesen fitt volt szellemileg és verseket írt. Egy másik 90+ éves bácsival meg 2 éve hosszasan beszélgettem, arról, hogy mit csinált az 56-os forradalom idején, hol volt, hogy élte meg stb., ő is napi szinten olvasgatott és teljesen fitt volt szellemileg. Az ember életében fontos, meghatározó eseményeket, meg egyébként is nehezen felejti el az ember. Főleg nem olyasmit, ami az egész későbbi életére kihatással volt. Ráadásul időskorban az emberek egyébként is a régen történt dolgokra szoktak jobban emlékezni, mivel a rövidtávú memória gyorsabban romlik és minél régebbi egy emlék annál jobban bevan ivódva, ezért szokott az lenni, hogy idős bácsi, néni a szemüvegét nem találja, mert nem tudja hova tette 10 perccel ezelőtt, de arról sztorizgat, hogy mit csinált fiatal korábban, hogyan ismerkedett meg a férjével, mit csinált, amikor még itt meg ott dolgozott stb. Továbbá minél többször elevenítünk fel egy emléket, annál nehezebben felejtjük el. János egész életében Jézusról prédikált fiatal korától kezdve, nem hinném, hogy könnyen elfelejtette 80-100 éves korára azt amit addigra már ezerszer is elmesélt, főleg ha szellemileg friss maradt.

Egyébként például Dr. Schirilla György 99 évesen is még praktizáló ügyvéd volt. 100 évesen halt meg.

[link]

pl. 2001-ben 92 évesen még egy beszélgetés keretében mesélt az életéről.

[link]

Talán ez egyeseknek meglepő, de igazából nem kötelező időskorra szellemileg teljesen leépülni. Vannak bizonyos betegségek és bizonyos tényezők, amiknek a következtében sok idős embernek már valóban nem megbízható a memóriája, de azért erős túlzás olyanokat állítani, hogy képtelenség, hogy egy 80 éves ember visszatudjon emlékezni 50 évvel ezelőtti dolgokra.

2021. szept. 13. 22:04
 292/357 szp72 ***** válasza:
88%
Magyarázhatod ennek a fanatikus bolondnak, nem fog a te fejeddel gondolkodni, ezt kerek perec leszögezte.
2021. szept. 14. 06:31
 293/357 szp72 ***** válasza:
95%

Olaffson Placid atya 94 évesen is jóízűen sztorizgat az 50 évvel korábbi gulágbeli élményeiről:

https://www.youtube.com/watch?v=JEeW7mnfKto

2021. szept. 14. 07:00
 294/357 A kérdező kommentje:

"Szerinted nem, de a Biblia szerint igen, s ha nem haragszol, akkor én inkább ebben hiszek."

Te nem a Bibliában hiszel hanem az egyháznak. A Tízparancsolat azt írja nem imádj semmit ami a földön jár, te mégis a földön járó Jézust imádod istenként. Jézus azt mondta egy Isten van, te mégis három istenséget imádsz.

"Szerinted nem, de a Biblia szerint nagyon is eljött, az apostolok számára pedig meglehetősen látványosan is. A Szentlélek eljövetele a szívünkbe való eljövetelét jelenti, tehát Isten valamilyen formában közelebb kerül hozzánk, amit élményszerűen kisebb-nagyobb mértékben meg is tapasztalhatunk."

Aha persze. Ezt bárki mondhatja. És mi volt a sokminden amit a Szentlélek mondott el és nem Jézus?

"Nekem is voltak istenélményeim, szentlélekélményeim, amikor az ember belseje valósággal felizzik, áttüzesedik, belelkesedik, amikor teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy Isten érintett meg minket, Isten jött közelebb hozzánk és nem Mohamed próféta."

Emlékszem, korábban elmesélted nekem. Azt mondtad megsuólalt egy hang a fejedben és azt mondta legyél keresztény. Honnan tudod hogy nem a Sátán mondta ezt neked. Honnan tudod hogy nem a Sátán miatt tüzesedett át a belsőd?

"A Biblia szerint Isten fog ítélni Krisztus által (Róm 2,16), vagyis Krisztus ítélete egyben Isten ítélete is lesz, s akit Krisztus felelőségre von, azt Isten is felelőségre vonja."

Ilyen nem fog történni. Idéztem a verset ami szerin Isetn fog felelősségre vonni.

Meg egyébként is akor két felelősségre vonás lesz szerinted? Először az egyik istenség von felelősségre aztán a másik?

"Ne aggódj! Azt követjük csak nem a te ostoba innen-onnan kiragadott értelmezésedben, hanem az egészet figyelembe véve. "

Ti ugyanúgy válogatok kedvetekre a Bibliából. A különbség az hogy én megtehetem, ti viszont nem tehetnétek meg. Ti ezzel megtagadjátok a Bibliát ami szerintetek Isten szava.

"Azt érted mi az a "kb." vagy nem? S nem régi keresztény forrásra, hanem Schütz Antal "Szentek élete" című könyvére hivatkozik, tehát egy nagyon is modernkori spekulációra. De már ez is 10-13 év Jézus születéséhez képest, s más szerzők spekulációi a 20 évet sem tartják kizártnak."

Nyilván azért mondanak 20 évet mert rájöttek hogy máskülönben az avn amit én mondtam vagyis hogy a közel 100 évesen írt János ami képtelenség.

"Milyen tudomány? Senki nem tud semmit. Honnan a fenéből is tudná bárki, hogy mikor íródott? Persze lehet okoskodni, de nincs egységes okoskodás, nincs egységes tudományos álláspont. A keresztény hagyomány szerint 70 és 100 között íródott, ez viszont tény."

Nyilván vannak emberek akik tudományos szempontból vizsglják a Biblia szövegét és arra jutottak hogy János Evangéliuma az első század végén, második elején íródhatott. Szóval van a keresztény hagyomány ami a hiten alapul és van a szakértők álláspontja ami a tudományon alapul.

"Értelek. A te fogyatékos istened ilyenre nem képes."

Ti keresztények hisztek fogytékos istenségekben. Én az Egyetlen Mindenható Allahban hiszek, aki az egész világ teremtője. Ezzel pedig te Istent sértegeted.

"Ezek szerint te nem láttál még 80 évest, aki képes könyvet írni a fiatal koráról. Bizonyára te ilyen demenciára hajlamos családból származol, ami akkor érthetővé teszi, hogy miért is ilyen nagyon nehézkes a felfogóképességed. János apostol azonban hosszú életén keresztül egyebet se csinált, mint hirdette az evangéliumot, amit öregkorában végül írásba is foglalt. Ebben semmi rendkívüli nincs."

Abban az időben nagyon ritkán fordulhatott elő az hogy valki megélje a 80-90 éves kor és még szellemileg is megánál legyen. Ez kb képtelenség. Meg ott kezdődik hogy miért nem írta le korábban? Miért várt ezzel közel 100 éves koráig? Nyilván ha írt is valamt azt korábban tette, és egy hamisító írt a nevében vagy átírta.

"Ugye megint csak a szövegértési nehézségek, s a felfogóképeséged korlátoltsága. Nem azt írtam, hogy a fontos részekben, hanem hogy "nem kell mindenben", értve ez alatt éppen a kevésbé jelentős részleteket."

Ha a részletek nem egyeznek akkor a fő mondanivaló is hiányos, nem így történt vagy meg sem történt. Ez 100 százalék.

"Mindenesetre Pál leveleket is visz, s nem csak úgy fogdosni. Te nem tudod elképzelni, ezen már nem is csodálkozom, én viszont igen."

A vers szerint a Damaszkuszi zsinagógába viszi a levlet, akiknek semmi jogouk nem volt embereket üldözni a római birodalom területén. Ahogy mondtam, mese az egész. És ugye ez közvetlenül Jézus után történik. Hány keresztény lehetett ekkor Damaszkuszban mikor Jézusnak életében alig volt követője? És tudjuk hogy volt keresztény közösség Jeruzsálemben. Akkor miért nem őket üldözte a jeruzsálemi főpap ahelyett hogy egy távoli városba küld embereket ahol lehet nem is éltek keresztények? Mese habbal.

"Ja. Amikor például Mózes meglátogatja az építkezéseken sínylődő "testvéreit", akkor az arabokat is meglátogatja. (2Móz 2,11)"

Ahogy mondtam, ha arról lenne szó hogy zsidó a várt próféta akkor ez szerepelt volna a versben. A testvérei sok mindent jelenthet általában tehát akkor nics kizárva hogy a várt próféta nem zsidó.

"Az Isten Fia emberré lett és Isten szavát prédikálta vagyis próféta is volt. Ha nem érted, nem érted, nekem nem tűnik bonyolultnak."

Mondom, mikor érdeketek úgy kívánja Jézus maga Isten, máskor meg ha érdeketek úgy kívánja akkor próféta. Meg egyébként is ha emberként volt jelen Jézus mint próféta, miből gondolod hogy amúgy Isten ? :) Azért kérdezem mert az iszlám szerint Jézus próféta és ezek szerint te is így gndolod, de az nem világos, miből gondolod hogy amgyú Isten is? :)

"Őszintén szólva a kérdést sem értem. Mi a problémád? Jézus valóban jövendölt önmagáról is. De mit jelent "önmagát jövendölni"?"

Mózes 5. könyve 18-ban Isten beszél és megjövendöli a próféta érkezését. Ebből az következne hogy Isten önmagát jövendöli meg emberi alakban.

"Sajnos most sem jó a logikád. Az 5Móz 18,18 ugyanis ezt mondja: "ő mindent tudtukra ad, amit parancsolok neki.” Jézus természetesen mindent elmondott, amit az Atya akart, hogy elmondjon. Amire még nem voltak még felkészülve azt nem kellett elmondania, arra nem volt parancsa, nem is lett volna értelme. Ha nem érted ennek logikáját, az azért probléma."

Mi az a sok minden amit a Szentlélek mondott. Meg az vicces hogy ma még nem volt fekészülve sok mindenre az emberiség de néhány nap múlva már felkészültek és értettek mindent :)

"A Bibliában mindenesetre vannak olyan próféták, akiknek a jövendölései az akkori embereknek szóltak, s nekünk nincs dolgunk velük. Például Agábusz megjövendölte, hogy éhínség lesz Klaudiusz császár idején. (ApCsel 11,27-28) Agábusz tehát semmi olyat nem hirdetett, ami újszerű és ránk tartozna, ettől függetlenül ő egy igaz keresztény próféta volt."

Tehát szerint Isten cask azért küldte Agábuszt hogy megjövendölje, éhinség lesz Klaudiusz császár idején? :) Erre mi szükség ha már eljött Jézus és a Szentlék is aki elvezet a teljes igazságra? Már rég nem keresek logikát a keresztény vallásban de azért megkérdezem :)

"Sajnos nem. A teljes igazságra a Szentlélek vezette az apostolokat s nem Mohamed próféta, mert vele nem is találkoztak."

Mndtam már. A szentlélek nem lehet. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt. Ezt fel tudod fogni? És ugye Istent em leet küldözgetni és Isten nem cak azt mondja amit hall. Szóval nem, nem a Szentlélek az. Ha ezt állítod a asját Bibliádat tagdod.

"Emlékeim szerint te is fogalmaztál már meg hasonló véleményt. El tudom képzelni, hogy az "ostoba fanatikus" minősítésem nem hangzik kellemesen, de ezt inkább tényszerű diagnózisnak szántam, amin lehetne és kéne változtatni."

Ti keresztények tagadjátok meg még a Bibliát is ha az az iszlámot igazolja. Akkor ki az ostoba fanatikus? :)

"Rendben, de szerintem ez baj. Aki őszintén keresi az igazságot az képes más szemszögből is megvizsgálni a dolgot, az képes elismerni, hogy azért máshogy is lehet gondolkodni."

Én objektíven vizsgálom meg a dolgokat. Ez éppen elég.

"Bárcsak így tennél. Őszintén szólva én nem látom annyira benned a józan észt, lehet bennem van hiba. Én meg azt javaslom, hogy vizsgáld meg, hátha mégsem vagy akkora lángész, mint gondolod."

Egész biztos hogy benned van a hiba. Ha már a Bibliát is meg kell tagadnod hogy védd a saját álláspontod ott komoly gondok vannak.

2021. szept. 14. 22:05
 295/357 A kérdező kommentje:

"Mondjuk ezt én sem értem, miért lenne képtelenség. Én személyesen beszélgettem olyan 90 feletti bácsival, aki 90+ évesen teljesen fitt volt szellemileg és verseket írt. Egy másik 90+ éves bácsival meg 2 éve hosszasan beszélgettem, arról, hogy mit csinált az 56-os forradalom idején, hol volt, hogy élte meg stb., ő is napi szinten olvasgatott és teljesen fitt volt szellemileg."

Először is azért mert Jézus idején az átlag élettartam 35-40 év lehetet. Elkézelhető hogy valaki megélte a 90 éves kort akkoriban is de ez ritka lehetett mint a fehér holló. Még ma is ritka hogy valaki 90 évet éljen. Nézd meg a magyar korfát és látni fogod milyen kevesen vannak a 85-90 éves férfiak. És ebben a korban már bőven jelentkezik a szellemi leépülés, memóriazavar.

"János egész életében Jézusról prédikált fiatal korától kezdve, nem hinném, hogy könnyen elfelejtette 80-100 éves korára azt amit addigra már ezerszer is elmesélt, főleg ha szellemileg friss maradt."

Na ez meg a másik. János minek várt azzal 85-90 éves koráig hogy leírja? Ha le akarta írni akkor korábban megteszi. Egyébként tudjuk hogy létezett egy korábbi evangélim amit felhasználtak a jelenlegi 4 evangéliumhoz. Szóval számomra eléggé egyértelmű hogy a jelenlegi 4 evangélium nem eredeti és nem hiteles. Az első század végén nem János apostol írt hanem egy hamisító.

[link]

2021. szept. 14. 22:16
 296/357 szp72 ***** válasza:
88%
Meggyőztél, teljesen igazad van, ezt a vitát te nyerted.
2021. szept. 14. 22:20
 297/357 A kérdező kommentje:

"Magyarázhatod ennek a fanatikus bolondnak, nem fog a te fejeddel gondolkodni, ezt kerek perec leszögezte."

Milyen kedves :) Hogy is mondjátok? A kereszténység a szeretet vallása? :) Eszemben nincs keresztény fejjel gondolkodni. Én józan ésszel szoktam gondolkodni. Már régen rossz ha keresztény fejjel kell gondolkodni ahhoz hogy megértsük a keresztény vallást.

2021. szept. 14. 22:20
 298/357 anonim ***** válasza:
95%

Vidiripi

"Már régen rossz ha keresztény fejjel kell gondolkodni ahhoz hogy megértsük a keresztény vallást."

Ez volt eddigi leglogikusabb megnyilvánulásod! :D

2021. szept. 14. 23:52
 299/357 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"A Tízparancsolat azt írja nem imádj semmit ami a földön jár, te mégis a földön járó Jézust imádod istenként."

Csak hogy tiszta legyen Jézus nem jár a földön!

"Ilyen nem fog történni."

Igen sokan ezt hiszik! De majd amikor nyilvánvaló lesz számukra hogy mi is a valóság akkor lefognak döbbenni! Nem a te vagy az egyetlen aki így vélekedik és persze nem is az utolsó!

"Ti ugyanúgy válogatok kedvetekre a Bibliából. A különbség az hogy én megtehetem, ti viszont nem tehetnétek meg."

Épp ez az hogy mi nem válogatunk. És mivel így teszünk így nem is fogadjuk el Mohamedet prófétának ,mert egyértelmű hogy nem az. És Allahkot sem istennek mert nem az! Allah egyébként is egy gyenge képet mutat. Arra sem volt képes hogy legalább egy írni tudó embert válasszon de az sem jött neki össze hogy a saját kinyilatkoztatását megőrizze! És hogy Mohamed milyen életet is élt azt meg ne is erőltesd. Mert az minden volt csak nem erkölcsös egy rablógyilkos volt! Karavánfosztogató saját népét gyilkoló!

"...vagyis hogy a közel 100 évesen írt János ami képtelenség."

Az is képtelenség hogy Mohamed egyetlen éjszaka alatt megjárta Jeruzsálemet! Ez teljes képtelenség!

"Én az Egyetlen Mindenható Allahban hiszek, aki az egész világ teremtője. Ezzel pedig te Istent sértegeted."

A te istened volt képtelen megőrizni a kinyilatkoztatását több ezer prófétája bukott el mert képtelen volt megőrizni az állítólagos isteni üzenetet.

Ez milyen isten már? Elmondom én neked ,semmilyen ez nem isten!

2021. szept. 15. 00:39
 300/357 anonim ***** válasza:
95%

"Először is azért mert Jézus idején az átlag élettartam 35-40 év lehetet. Elkézelhető hogy valaki megélte a 90 éves kort akkoriban is de ez ritka lehetett mint a fehér holló. Még ma is ritka hogy valaki 90 évet éljen. Nézd meg a magyar korfát és látni fogod milyen kevesen vannak a 85-90 éves férfiak. És ebben a korban már bőven jelentkezik a szellemi leépülés, memóriazavar."

Amiket írsz semmit sem ront azon, amit én írtam. Teljesen mindegy mennyi volt az átlag életkor vagy hány demens van a világon. Ettől még túlzás marad, amit állítasz. Úgy beszélsz róla, mintha lehetetlen lenne, hogy János mondjuk 90 éves koráig élt vagy megírt egy művet idős korban. Nem több száz évig kellett élnie, elég ha megélte a 80-90 éves kort és már nem lehetetlen, hogy ő írta.

"Na ez meg a másik. János minek várt azzal 85-90 éves koráig hogy leírja? Ha le akarta írni akkor korábban megteszi. Egyébként tudjuk hogy létezett egy korábbi evangélim amit felhasználtak a jelenlegi 4 evangéliumhoz. Szóval számomra eléggé egyértelmű hogy a jelenlegi 4 evangélium nem eredeti és nem hiteles. Az első század végén nem János apostol írt hanem egy hamisító."

Egy pár mondat erejéig még reagálok erre, mert végül is kapcsolódik a kérdéshez, de én már nem akarlak győzködni. Mivel már voltak evangéliumok leírva, így nem volt rá szükség. Továbbá eleve a kereszténység elején a szóbeli prédikáció volt a lényeg. János evangéliumát Jeromos úgy tudja János a püspökök kérésére írta meg, mert ő volt az utolsó életben lévő apostol és egyes vitás kérdésekben már csak őt tudták megkérdezni. Mivel újonnan fellépő problémákra akar választ adni ez az evangélium, mást akart kihangsúlyozni, mint az előző evangéliumok, mint a szinoptikusok, innen a különbség. Tehát Jeromos így tudja az általa ismert hagyomány alapján. János evangéliuma eretnek tanításokra reagálva íródott, ez biztos, akár János írta, akár nem. Többek között emiatt is hülyeség az egész eszmefuttatásod Mohamedről meg János evangéliumáról. Fogalmad sincs a műről, a felépítéséről stb., csak kiragadsz egy fél mondatot belőle és megpróbálod Mohamedre ráhúzni. Nevetséges az egész, de te kötöd az ebet a karóhoz és nem hiszel nekem.

Amúgy nem értem, mivel ez totál logikátlan muszlim szempontból is, de nekem mindegy. Aláássa a Korán tekintélyét. Ha a Korán ténylegesen azt állítaná, hogy János evangéliuma alapján kellene a keresztényeknek rájönniük, hogy Mohamed próféta, mert a az evangélium azt tanítja, hogy Pártfogó=Mohamed, az nagyon ciki lenne a muszlimoknak.

2021. szept. 15. 00:42
❮❮ ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!