Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/357 anonim ***** válasza:
56%

#259:

Azért mert a kereszténység nem olyan mint az Iszlám. A kereszténység nem egy lezárt történet.

Például a katolikus egyház simán jogosultnak érzi magát, arra hogy "továbbgondolja" a kereszténységet.

A Korán Allah szava, senkinek sincs joga továbbgondolni. Amit a Prófétánk Mohammed (béke legyen vele) mondott, azt követnünk kell. És ez boldoggá tesz minket.

A kereszténység egy nyitott rendszer ehhez képest. Szerintem. Az egyházaik simán megtették hogy teljesen áthelyezték a hangsúlyt az Újszövetségre.

Abdullah

2021. aug. 31. 23:10
 262/357 A kérdező kommentje:

"Például a katolikus egyház simán jogosultnak érzi magát, arra hogy "továbbgondolja" a kereszténységet."

Nem csak hogy továbbgondolja a katolikus egyház de még át is szerkeszti a kereszténységet. Mindig is ezt tette. Ott van például az azonos neműek kapcsolata, házassága, ami jelenleg aktuális téma keresztényeknél. A pápa már gyakorlatilag támogatja és egyes papok össze is adják a meleg párokat annak ellenére hogy a Biblia ezt bűnnek nyilvánította.

2021. aug. 31. 23:24
 263/357 anonim ***** válasza:
8%

Magasztos Allah kinyitja annak a szívét az Iszlámra, akin Ő megkönyörül.

Az nagyon fontos, hogy minél többen megismerjék a Kegyes Korán üzenetét.

Abdullah

2021. aug. 31. 23:26
 264/357 anonim ***** válasza:
5%

#262:

Igen ez így van.

Ezt úgy fogják megcsinálni szerintem, hogy kijelentik, hogy a szeretet parancsa a legfontosabb, ezért a homoszexuális kapcsolatok tilalmát zárójelbe kell tenni. Úgyis az egy ószövetségi dolog... a pápa Krisztus eredeti egyházának a feje, "joga van" ehhez.

Az Iszlám ehhez képest olyan mint egy gyönyörű gyémánt, amit nem koptatott el az idő ! Dicsőség és hála Allahnak !

Abdullah

2021. aug. 31. 23:33
 265/357 anonim ***** válasza:
69%

Vidiripi

"Például a katolikus egyház simán jogosultnak érzi magát, arra hogy "továbbgondolja" a kereszténységet."

Az iszlámban is sokan jogosultnak érzik magukat arra hogy tovább gondolják az iszlámot. Kalifátust kiáltanak ki például.

Láttad azokat a felvételeket amelyek Afganisztánból érkeznek? Az emberek felkapaszkodtak a felszállni készülő repülőgépre. A gép fel is szállt! És amikor a gép becsukta a kerekeit az emberek úgy hullottak alá mint a kövek!

A tálibok ragaszkodnak a szakáll viseléséhez és még a hossza is meg van határozva. Bár erről egy szó nincs a Koránban! Aztán le van filmezve amikor kormány katonák eldobálják a fegyvereiket ,megadják magukat a tálibok meg lelövik őket! Mit is kell csinálni azzal aki megadja magát a Korán szerint?

Síita szunnita ellentét ,a Korán melyik nézetet is támogatja? Ők is lazán tovább gondolták! Nem sokat foglalkoztak vele hogy mizu van!

Abdullah a helyzet az hogy én nem sokat tudtam az iszlámról és a muszlimokról!

- De ez már nem így van! Az is kiderült hogy számos irányzata van az iszlámnak!

"A Korán Allah szava, senkinek sincs joga továbbgondolni. Amit a Prófétánk Mohammed (béke legyen vele) mondott, azt követnünk kell. És ez boldoggá tesz minket."

A Biblia Isten szava! A pápának se lenne joga azzal ellentétes dolgok mellett állást foglalni ,illetve azzal ellentétes dolgokat cselekedni.

"...ha valaki megöl egy emberi lényt, anélkül, hogy [annak halála bosszú lenne] valaki másnak [a megöléséért], vagy megtorlás lenne azért, hogy a megölt romlást [okozott volna] a földön – akkor olyan az, mintha az összes embert ölte volna meg.

(Szúra Al-Máida 5:32)

Úgy néz ki hogy a muszlim világban sokakat nem tesz boldoggá. Pl. a tálibokat! A muszlim testvéreitek azért menekülnek előlük ilyen elképesztő módokon. Anyák akik átdobják gyermekeiket a szögesdróton csak azért hogy a gyerek a repülőtér területén legyen.

A Kabuli reptérnél elkövetett merénylet? A merényletben meghaltak kb. 90% muszlim volt!

- Újra kérdezem hogy mit tesz az ellen az iszlám világ hogy visszaszorítsa azokat akik tovább gondolják Allah szavát? Vagy talán ez is boldoggá tesz benneteket?

"Az egyházaik simán megtették hogy teljesen áthelyezték a hangsúlyt az Újszövetségre."

Nem az egyházak helyezték át a hangsúlyt az Újszövetségre. A Nevében is benne van hogy ez egy ÚJ SZÖVETSÉG! Isten helyezte át a hangsúlyt! Hiszen már nem kell állatáldozatot bemutatni a bűnökért. Jézus tanítványai az apostolok így lettek kiküldve ez volt a küldetésük hogy tanítsák az embereket arra amit ők tanultak Jézustól. Ha nem így történt volna akkor nem lenne kereszténység! Máté 28:19-20

"Ezt úgy fogják megcsinálni szerintem, hogy kijelentik, hogy a szeretet parancsa a legfontosabb, ezért a homoszexuális kapcsolatok tilalmát zárójelbe kell tenni."

A pápa ezt már kijelentette jóval korábban! De újra leírom az hogy a pápa mit mond mit cselekszik miben foglal állást az nem releváns!

Mert a hívő keresztény nem a pápára figyel ,hanem Jézusra és a tanításaira!

Keresztény=Krisztus követő (nem azt jelenti hogy pápa követő)

"Az Iszlám ehhez képest olyan mint egy gyönyörű gyémánt, amit nem koptatott el az idő !"

Az iszlám egy bizsu egy pótlék!

"Ezt úgy fogják megcsinálni szerintem, hogy kijelentik, hogy a szeretet parancsa a legfontosabb, ezért a homoszexuális kapcsolatok tilalmát zárójelbe kell tenni. Úgyis az egy ószövetségi dolog... a pápa Krisztus eredeti egyházának a feje, "joga van" ehhez."

Abdullah! Ebben is tévedsz. Mondjuk még arra sem vetted a fáradtságot hogy megszámold a Koránban hány próféta van említve!

Az nem csak egy ószövetségi dolog az újszövetségben is írnak róla nem és nem csak megemlítik!

Tisztában vannak ezzel a világban is! Nem véletlenül lett rendőrségi ügy abból hogy egy férfi idézett a Bibliából ,Újszövetségből és gyűlölet beszéddel vádolták meg!

Kíváncsi vagyok ,a Korán mit ír erről?

2021. szept. 1. 12:09
 266/357 A kérdező kommentje:
Viszont eltértünk a témától. Ha a keresztények szerint nem Mohamed prófétáról van szó ezekben a versekben akkor kikről?
2021. szept. 1. 12:13
 267/357 anonim ***** válasza:
84%

"A pápa már gyakorlatilag támogatja és egyes papok össze is adják a meleg párokat annak ellenére hogy a Biblia ezt bűnnek nyilvánította."

Ez nettó hazugság, ahogy megszokhattuk, a muszlimok ha kérdeznek se igaz.

Egyetlen egy pap se adott és nem is adhat össze meleg párokat. Legfeljebb néhány protestáns lelkész áldott meg egynemű párokat, de ez is ritka.

Viszont a protestáns lelkészeknek meg sok köze nincs a pápához.

A igaz, hogy a pápa felszólalt a melegek üldözése ellen, mert bizony ők is emberek, nekik is pont olyan polgári jogok járnak, mint a heteroknak. Ez tudom nektek fura, mert az iszlám világban akár az utcán kivégzik a melegeket (nem egy ilyen eset volt már), ha éppen úgy adódik, ha nem, akkor is börtönbe csukják őket.

Vagy szerintetek az lenne a helyes pápai magatartás, hogy a svájci gárdistákat küldené elfogni vagy az utcán kivégezni a homoszexuális embereket iszlám minta szerint?

2021. szept. 1. 17:49
 268/357 A kérdező kommentje:

"Ez nettó hazugság, ahogy megszokhattuk, a muszlimok ha kérdeznek se igaz."

Ti keresztények hazudoztok mint a vízfolyás és még van képed a muszlimokat rágalmazni ezzel?

"Egyetlen egy pap se adott és nem is adhat össze meleg párokat. Legfeljebb néhány protestáns lelkész áldott meg egynemű párokat, de ez is ritka."

Német katolikus papok megáldják a meleg párokat. Azt írja katolikus nem protestáns. El tudod olvasni?

[link]

Itt egy másik cikk arról hogy a Vatikán kommunikációs tanácsadója szentmisét mutatott be a pride tiszteletére.

[link]

2021. szept. 1. 21:48
 269/357 A kérdező kommentje:

Idézek a cikkből:

"Az LMBT-lobbista jezsuita ezzel ismét megerősítette a tavaly novemberben mondott elismerő szavait Ferenc pápa felé, amiért szerinte ő "melegbarát püspököket, érsekeket és bíborosokat" nevez ki. "Ez egy trend." - hangsúlyozta akkor Martin."

"A igaz, hogy a pápa felszólalt a melegek üldözése ellen, mert bizony ők is emberek, nekik is pont olyan polgári jogok járnak, mint a heteroknak. Ez tudom nektek fura, mert az iszlám világban akár az utcán kivégzik a melegeket (nem egy ilyen eset volt már), ha éppen úgy adódik, ha nem, akkor is börtönbe csukják őket."

Szó nincs arról hogy a melegek üldözése ellen szólat volna fel a pápa. Konkrétan arról van szó hogy a pápa támogatja a homoszexuális párkapcsolatokat. Az iszlámban nem jogi kategória az hogy te otthon kivel homokozol. Ha nyilvánosan teszed, akkor már jogi kategória és bünteti. Ettől függetlenül a melegeknek is minden másban ugyanolyan jogaik vannak.

"Vagy szerintetek az lenne a helyes pápai magatartás, hogy a svájci gárdistákat küldené elfogni vagy az utcán kivégezni a homoszexuális embereket iszlám minta szerint?"

Az iszlámban nincs ilyen minta. Ezért nem jár halálbüntetés az iszlám szerint. A pápától meg az lett volna a helyes magatartás ha kijelenti hogy a homoszexuális párkapcsolat bűn és minden olyat elleneznie kellene ami nyíltan hirdeti. Ehelyett konkréten még támogatja is a meleg kapcsolatokat.

2021. szept. 1. 21:56
 270/357 anonim ***** válasza:
100%

"Ti keresztények hazudoztok mint a vízfolyás és még van képed a muszlimokat rágalmazni ezzel?"

Lényegében nincs hozzászólásod, amiben ne lenne konkrét hazugság, vagy megtévesztő fél információ. Ne aggódj, jó muszlim vagy.

"Német katolikus papok megáldják a meleg párokat. Azt írja katolikus nem protestáns. El tudod olvasni?"

Igen, sőt néhány pap gyerekeket is molesztál, ettől függetlenül egyiket se tehetné, csak szembemegy az előírásokkal. Meleg (vagy leszbi) párokat nem lehet összeadni. Ennyi. Találtál néhány esetet, amikor mégis megtették, hát gratulálok. Én is tudok nem csak néhány esetet hozni, amikor a muszlimok Allah nevében irtják a keresztényeket és egyéb vallásúakat.

"Ettől függetlenül a melegeknek is minden másban ugyanolyan jogaik vannak."

Ez gondolom csak rossz vicc. Ha kiderül valakiről egy iszlám országban, hogy meleg, konkrétan veszélybe kerül az élete. Bármikor, a nyílt utcán megölhetik, mert ilyen az iszlám. Persze nem csak itt merül fel a jogi hiány. Azt mondod, hogy otthon teheti. Ezt az iszlám államok is elismerik? Megkapják a szükséges polgári jogokat, mint élettársi kapcsolat, örökölhetnek egymástól? Stb... lehetne még sok példát hozni.

"Az iszlámban nincs ilyen minta. Ezért nem jár halálbüntetés az iszlám szerint."

Hogyne járna.

[link]

Az iszlám imámok szerint a melegeket meg kell ölni.

"Iránban például a homoszexualitást 1979 óta halálbüntetéssel büntetik, a törvényt azután hozták, hogy az Iszlám forradalom győzött az országban."

"Az 12 afrikai iszlám országban is törvénytelennek számít a homoszexualitás, illetve a saría alapján halálbüntetést szabtak ki azokra, akik ezt az életmódot folytatják."

"Jemenben a homoszexuális nőket három évre börtönbe küldik, a nőtlen meleg férfiakat pedig egy év börtönnel sújtják. Házas férfi esetén azonban a büntetés halálra kövezés."

Egészen elképesztő, hogy milyen arcátlan módon hazudozol. Szóval szerinted ezt kéne a pápának is követnie? Szánalmas vagy.

"Ehelyett konkréten még támogatja is a meleg kapcsolatokat."

Ez továbbra is hazugság. Ferenc pápa konkrétan ezt mondta:

„a házasság egy férfi és egy nő között köttetik”

Érdekes, hogy nem két férfi között, sőt nem egy férfi és 4 nő között, ami pont olyan helytelen, mint a meleg házasság.

Abban viszont teljesen igaza van, hogy a melegeknek is meg kell adni a polgári jogban az egyenlőséget. Nem szabad, hogy keresztény országok is olyanok legyenek, mint az iszlám országok, ahol nyílt utcán ölik meg az embereket, mert "mások".

2021. szept. 1. 22:27
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!