Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
 331/357 anonim ***** válasza:
90%

"Mivel női próféta nem lehet, így ő kizárható."

A Koránban nem lehet. A Bibliában vannak női próféták, csak szólok.

2021. szept. 17. 12:57
 332/357 anonim ***** válasza:
97%

"Különben nem lenne benne a történetük a Bibliában."

A királyok történetei is benne van a Bibliában, mégsem próféták. De Eszternek és Rúthnak külön könyvei vannak és egyikük sem volt próféta. Semmit nem tudsz a Bibliáról.

2021. szept. 17. 13:00
 333/357 anonim ***** válasza:
90%
Azt írtam, hogy "Semmit nem tudsz a Bibliáról.", de a te kedvedért pontosítok, mielőtt még erre reagálnál, nem a lényegre: Alig értesz valamit a Bibliából és alig tudsz róla valamit.
2021. szept. 17. 13:01
 334/357 anonim ***** válasza:

"Mivel női próféta nem lehet, így ő kizárható."

Több női próféta is volt, látod ennyire hülye vagy. Bár egy olyan vallásban, ahol a nőket kecskéért és tevéért veszik, nem meglepő, hogy szerintük nők próféták se lehetnek :)

2021. szept. 17. 13:10
 335/357 A kérdező kommentje:

Belinkeltetek egy listát amiben fel vannak sorolva a próféták. Azok között nincs női.

"Több női próféta is volt, látod ennyire hülye vagy. Bár egy olyan vallásban, ahol a nőket kecskéért és tevéért veszik, nem meglepő, hogy szerintük nők próféták se lehetnek :)"

Az iszlámban nincs ilyen. A te Bibliád viszont engedi a rabszolgatartást és konkrétan adják veszik a nőket a Bibliában.

2021. szept. 17. 13:18
 336/357 A kérdező kommentje:
Egyébként is ha maradunk azoknál akikre a Biblia írja hogy próféták, azok is borzalmas dolgokat műveltek, tehát a lényeg az hogy a Biblia prófétái erkölcstelenek de a Koránban ugyanezek erkölcsös próféták.
2021. szept. 17. 13:19
 337/357 anonim ***** válasza:
95%

"Belinkeltetek egy listát amiben fel vannak sorolva a próféták. Azok között nincs női."

Nem tudom milyen linkről van szó. Talán nem volt teljes a felsorolása.

Lényegtelen, én fejből tudok mondani neked nevet, akiket név szerint említ a Biblia: Debóra, aki a bírák korában tevékenykedő prófétanő volt és a bírák egyike. Hulda prófétanő, akihez Jósisás király küldetett tanácsért. Az Újszövetségeben: Anna prófétanő, aki még látta a csecsemő Jézust.

2021. szept. 17. 13:35
 338/357 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Az iszlám szerint József is próféta."

"Ha lopta, miért nem úgy írta le ezeket a prófétákat ahogy a Biblában szerepelnek?"

Mit írt róluk Mohamed konkrétan? Bizonyára két mondatban el van intézve. Próféta volt és erkölcsös és ennyi többet nem is ír! Nem volt valami nagy fantáziája!

"Egy prófétánál az a minimum hogy erkölcsös."

Mint Mohamed aki karavánokat támadott meg és legyilkolta az embereket? Nem lóg ki a sorból. Ebből is látszik hogy egy bűnös emberről van szó akinek szüksége lett volna a megváltásra de ő elutasította ezt!

"...Mózesnek is és még sokaknak."

Keresztényeknél is gyakori tévedés hogy azt hiszik Mózesnek több felesége volt. Na de hogy a muszlimok is ezt hiszik!

"Mikor a keresztények az iszlámot támadják a többnejűség miatt, a Bibliát is támadják. Szóval a Biblia is engedi a többnejűséget."

A kereszténységben nem elfogadott a többnejűség! Az Újszövetségben írnak erről. De tudod te ezt hiszen olvasod a Bibliát!

"Ez is egy szokásos keresztény hazugság. Mohamed próféta háborúi védekező háborúk voltak."

Ez egy szokásos muszlim terelés hogy az igazságot elfedje. De a karavánok kifosztása és legyilkolása nem védekezés. Az határozottan támadás méghozzá rablótámadás/rablógyilkosság!

És mit prófétált József? Milyen kinyilatkoztatást tett általa Isten?

"Egyébként is ha maradunk azoknál akikre a Biblia írja hogy próféták, azok is borzalmas dolgokat műveltek, tehát a lényeg az hogy a Biblia prófétái erkölcstelenek de a Koránban ugyanezek erkölcsös próféták."

Úgy könnyű erkölcsösnek lenni ha nem ír róla semmi mást a Korán csak annyit hogy próféta és erkölcsös életű volt!

De a próféták élete nincs leírva a Koránban!

2021. szept. 17. 17:46
 339/357 anonim ***** válasza:
90%

"Ha lopta, miért nem úgy írta le ezeket a prófétákat ahogy a Biblában szerepelnek?"

Mit írt róluk Mohamed konkrétan? Bizonyára két mondatban el van intézve. Próféta volt és erkölcsös és ennyi többet nem is ír! Nem volt valami nagy fantáziája!"

Válaszolok muszlim barátunk helyett, mert ez lesz a következő, amiről oldalakat ír majd. József nem jó példa, mert róla egy egész szúra szól. Gyakorlatilag József története kicsit másként. De amúgy általánosságban igaz, amit írtál. A legtöbb prófétáról alig ír valamit a Korán. Van akiről azt se derül ki, hogy tulajdonképpen kicsoda vagy hol élt.

Amúgy az én válaszom erre, a "miért nem úgy írta ahogy a Bibliában van" kérdésre. Pont ugyanazért, amiért egy csomószor te sem azt írod ami a Bibliában van. Csak körülbelül ismerte. Ha tegyük fel olvasta is valamikor vagy egy részét, nem tudta fejben tartani az egész könyvet. Hallott Mózesről, Noéról, Józsefről stb. és emlékezetből mondott róluk valamit. Néha pedig akarva-akaratlanul még manipulálta is a történetet, hogy illeszkedjen a mondanivalójához. Kb. mint mikor te leírod, hogy Mózesnek több felesége volt vagy prófétának nevezed Lótot, mert szerinted az. Vagy most döbbensz rá, hogy női próféták is vannak a Bibliában, mert eddig nem tudtad, mivel csak részeket ismersz belőle... stb.

2021. szept. 17. 20:20
 340/357 anonim ***** válasza:
94%

Ja ige, és azt a párhuzamot kifelejtettem Mohamed és a te gondolkodásod között, hogy amit magad is írtál. Laikusként ugye úgy gondolkozol, hogy "Hát, mit keresnének ezek az alakok a Bibliában, ha nem próféták?" Gondolom Mohamednek is ilyen előfeltételezései voltak, amik szemszögéből magyarázta a Bibliát és a bibliai történeteket.

Számomra abból látszik, hogy a Korán mennyire emberi, Mohamed gondolkodását tükröző mű, hogy pontosan úgy ír, ahogy egy laikus írna, mint te például. Pont olyan, mintha egy átlag ember írta volna, aki egy-két vasárnapi miséből, hallomásból, meg gyerekkori képes Bibliából, nagyjából ismeri a híresebb bibliai történeteket. Mint egy mai kicsit műveltebb átlag ember az utcán. De a kevésbé ismertekről egyébként meg már szót sem ejt. pl. Még Ézsaiást sem említi, de a kispróféták közül is csak Jónást ismeri, pont úgy ahogy egy mai átlag ember. Nincsenek benne a kevésbé ismertebbek, mondjuk Abdiás vagy Malakiás, még csak említés szintjén sem.

2021. szept. 17. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!