Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/357 A kérdező kommentje:

"Ezt mondta. Általánosságban jelentette ki hogy utána hamis próféták jönnek, nem pedig azt mondta, hogy hamis próféták IS jönnek."

Nem ezt mondta és elkezdte magyarázni hogyan kell megkülönböztetni a hamis prófétát az igazitól. Minek magyarázta hogy kell megkülönböztetni ha mindenki hamis? Totál felesleges. Csak úgy van értelme ha érkezik igaz próféta.

"Mivel sok dologban teljesen más a két hit, nagyon nem mindegy."

Te Mózes hittestvére vagy? Igen vagy nem?

"Attól még, mert te ezt írod, nem lesz automatikusan téves."

De logikus magyarázatot is adtam hozzá így amit állítasz az automatikusan téves.

"Pont ezt mutattam be hogy nem egyértelmű. Csak te ugye fanatizmusodban nem fogadsz el más értelmezést."

Mivel az én értelmezésem a logikus. Ha egy személyt várok aki krisztus és próféta is és ha megkérdezem ő-e a krisztus és azt mondja nem, akkor tudom hogy nem ő az. Nem kérdezem utána meg hogy ő-e a próféta. Csak akkor teszem fel ezt a kérdést ha két személyt várok. Egyszerű logika.

2021. aug. 25. 11:47
 202/357 anonim ***** válasza:
93%

Én is már levezettem neki, hogy a próféták az ószövetségben voltak, stb, de valamiért törölve lett a kifejtős válaszom, pedig nem vétettem a szabályzat ellen

akkor én távozom, semmi értelme, hogy írjak bármi hosszabb szöveget és töröljék

2021. aug. 25. 11:58
 203/357 anonim ***** válasza:
93%

Tehát nem vagy képes értelmezni egy általánosító kijelentést, nem fogod fel egy nép tesvérnépe és egy személy testvére közti különbséget, nem tudod értelmezni két eltérő világvallás különbségeit és még egy bugyuta példa is túl magas hogy megértsd, egy visszakérdezés többféleképp is értelmzhető.

Nem csoda hogy minden vitát így elbuksz, ha már ilyen egyszerű szövegértések is meghaladják a képességeid.

2021. aug. 25. 12:01
 204/357 A kérdező kommentje:

Elbukok, persze :)

Nem válaszoltál a kérdésre. Te Mózes hittestvére vagy? Igen vagy nem?

2021. aug. 25. 12:07
 205/357 anonim ***** válasza:
88%

Igen, elbuksz, amint látod. Nagyon erőlködtél vele, de annyian annyi mindennel cáfoltunk, hogy már-már nekem volt kínos látni ahogy fel lett mosva veled a padló.

Mózesnek pedig egy keresztény persze hogy hittestvérének tartja magát, de egy zsidó nem tartja annak a keresztényt.

Szóval hozzáadhatunk egy újabb szövegértési buktát a listádhoz. A nézőpont értelmezése is meghaladja a képességeid.

2021. aug. 25. 12:12
 206/357 A kérdező kommentje:

"Mózesnek pedig egy keresztény persze hogy hittestvérének tartja magát, de egy zsidó nem tartja annak a keresztényt."

Áruld már el hogy lehetsz Mózes hittestvére ha a zsidó vallást követők kb minden elutasítanak a kereszténységből? :) Mohamed próféta esetében az volt a kifogás hogy nem lehet a zsidók hittestvére mert az iszlám eltér a zsidó vallástól. A kereszténység meg milliószor jobban eltér a zsidó vallástól. A zsidók bálványimádásnak tartják a szentháromságot, az iszlám tanítással viszont nincs problémájuk csak Mohamedet nem ismerik el mint prófétát. Tehát ha Mohamed próféta szerinted nem a zsidók hittestvére akkor a keresztények sem a zsidók hittestvérei. Ez viszont azt jelenti hogy te mint keresztény nem vagy a szent könyvedben leírt próféták hittestvére :)

Én nem erőlködök semmit. Logikusan végigvezettem mindent. Ti erölköttök. Sőt még magadat is kizártad a testvériségből csak hogy ne kelljen elfogadnod az igazságot :)

2021. aug. 25. 12:28
 207/357 anonim ***** válasza:
93%

"Áruld már el hogy lehetsz Mózes hittestvére ha a zsidó vallást követők kb minden elutasítanak a kereszténységből?"

Ahogy mondtam, még a mézőpont fogalmán is elbuksz.

"

Logikusan végigvezettem mindent."

Azt leszámítva, hogy mindegyik végigvezetés azzal kezdődött, hogy egy szóbak vagy nyelvtani szerkezetnek hazug módon nem a valós jelentését vetted figyelembe.

2021. aug. 25. 13:16
 208/357 A kérdező kommentje:

"Ahogy mondtam, még a mézőpont fogalmán is elbuksz."

Mózes nézőpontjából te miért vagy a hittestvére és Mohamed próféta miért nem az?

"Azt leszámítva, hogy mindegyik végigvezetés azzal kezdődött, hogy egy szóbak vagy nyelvtani szerkezetnek hazug módon nem a valós jelentését vetted figyelembe."

Ez hazugság. Az értelmezésem teljesen belefér a szó jelentéstartalmába. Mózes 5. 18-ban pedig szerepel kb 5-6 állítás ami mind igaz Mohamed prófétára. Ti ebből csak egybe próbáltatok belekötni de azt is úgy hogy hazudnotok kellett. A többit meg sem próbáltátok :)

2021. aug. 25. 13:29
 209/357 anonim ***** válasza:
83%

Miss Dzsihád, jobb lenne, ha nem állitanád, hogy mit hisznek a zsidók, mert sosem igaz, amit állitasz. A zsidók pld nem hiszik azt, hogy a muszlimok és a zsidók ugyanabban az istenben hisznek, mert ők nem hisznek Allahban.

Legfeljebb azt gondolják, hogy a muszlimok a zsidó isten mintájára találták ki a maguk istenét.

Megintcsak szövegértési problémád van.

2021. aug. 25. 14:14
 210/357 anonim ***** válasza:
90%

Nem Mózes nézőpontja a lényeg, hanem hogy egy keresztény a Biblia nézőpontjából értelmezi Mózest, egy zsidó pedig a Tóráéból.

Komolyan neked még ezt is külön magyarázni kell?

Persze mit csodálkozok, hisz minden mást is, mint bizonyítottuk, azon buktál el, hogy se kontextusában nem tudsz szövegeket értelmezni, se szavak és nyelvtani szerkezetek valódi jelentését nem érted sokszor. És az a legszomorúbb, hogy mivel az értetlenséged az oka hogy sorban minden vitát elbuksz, ebből következően még csak fel sem fogod hogy elbukod őket.

Őszintén sajnállak, nehéz lehet így az élet :( De akkor legalább annyit érts meg, hogy csak te tehetsz a változásért.

Én kívánom neked a legjobbat, hátha egyszer csak utólag is megérted majd, miért bukod el folyton ezeket a vitákat, és legalább a későbbiekben egy jobb életet élhetsz majd. Isten veled!

2021. aug. 25. 14:42
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!