Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
 191/357 A kérdező kommentje:

"Dehogynem, mivel ha egy zsidónak mondod, hogy a testvéreid, az számára két dolgot jelenthet. Vagy a vér szerinti, vagy a hitbéli testvéreit. Az arabok egyik kategóriába se tartoznak bele."

Ha hitbéli testvéreit jelenti akkor rendben van mert az iszlám szerint Mózes is muszlim tehát ez rendben van. Jelentheti még azt is hogy a testvéreid közül akik az arabok, mivel testvérnép és az Ószövetség is ezt írja. Ismétlem, ha csak zsidókra vonatkozna akkor azt írná a vers. Máshol más verseknél simán írja hogy zsidók meg Izrael népe, de itt nem.

"Mivel semmi nem zárja ki, hogy Krisztus próféta legyen, nem derül ki a versből hogy itt bárki is két külön személyre gondolt volna."

Ha a kettő egy személy akkor nem kérdezték volna tovább Keresztelő Jánost. Ez első nemnél akkor világos lett volna hogy nem ő. Mivel tovább kérdezték, egyértelmű hogy két külön személy. És egyébként is keresztények szerint Jézus maga Isten, nem próféta. Vagy amikor érdeketek úgy kívánja akkor próféta is? :)

2021. aug. 25. 10:29
 192/357 anonim ***** válasza:
91%

"Ha hitbéli testvéreit jelenti akkor rendben van mert az iszlám szerint Mózes is muszlim tehát ez rendben van"

A zsidók szerint nem muszlim, és az ige nekik szól, szóval ezt már megint benézted.

"Jelentheti még azt is hogy a testvéreid közül akik az arabok"

Nem jelentheti, mivel akkor a népekről írna, nem a zsidókról.

2021. aug. 25. 10:34
 193/357 anonim ***** válasza:
91%

"Ha a kettő egy személy akkor nem kérdezték volna tovább Keresztelő Jánost"

Miért ne kérdezték volna? Megerősítést vártak, teljesen mindennapos dolog az ilyesmi ma is. "Téged láttalak az XY műsorban? Nem. De te vagy az a filmsztár, nem?"

2021. aug. 25. 10:36
 194/357 A kérdező kommentje:

"Mivel magától értetődik.

Csakis akkor jelentené azt, amit bele akarsz hazudni, ha lenne a mondatban egy is szócska is."

Egyáltalán nem értetődik magától. Ha Jézus után nem érkezik több próféta akkor csak ennyit mondott volna Jézus. Felesleges akkor magyaráznia hogyan különböztessék meg az igaz prófétát a hamistól ha mindenki hamis utána. Szóval világos hogy jönnie kellett utána igaz prófétának.

"A zsidók szerint nem muszlim, és az ige nekik szól, szóval ezt már megint benézted."

A zsidók és a muszlimok elismerik kölcsönösen hogy ugyanabban az Istenben hisznek, tehát te nézted be.

"Nem jelentheti, mivel akkor a népekről írna, nem a zsidókról."

Ez az hogy nem írja hogy zsidók közül. Ezt kellene megértened. Akkor lenne kizárva Mohamed próféta ha a versben zsidók közül szerepelne.

"Miért ne kérdezték volna? Megerősítést vártak, teljesen mindennapos dolog az ilyesmi ma is. "Téged láttalak az XY műsorban? Nem. De te vagy az a filmsztár, nem?"

Egy ilyen béna hasonlatot tudtál összehozni? :) Ha egy embert vártak aki próféta és krisztus is egyben, és az egyikre azt mondja nem ő az akkor felesleges tovább kérdezgetni mert automatikusan a másik sem ő. Akkor van értelme tovább kérdezni ha két személyt vártak vagyis egy krisztust és egy prófétát.

2021. aug. 25. 10:57
 195/357 anonim ***** válasza:
91%

"Ha Jézus után nem érkezik több próféta akkor csak ennyit mondott volna Jézus"

Na de vannak próféták, vagyis akik annak állítják be magukat. Csak épp ők már hamis próféták Jézus után, ezért figyelmeztetett Jézus.

2021. aug. 25. 11:00
 196/357 anonim ***** válasza:
91%

"A zsidók és a muszlimok elismerik kölcsönösen hogy ugyanabban az Istenben hisznek"

Elég sokmindenben meg más a hitük, szóval ezt mint mondtam, benézted. Egy átlag zsidó hitű ember a többi zsidót tartja hittestvérének, nem az arabokat.

2021. aug. 25. 11:01
 197/357 anonim ***** válasza:
91%

"Ez az hogy nem írja hogy zsidók közül"

Mivel ez eleve következik a szövegből, hogy ha egy zsidó ember testvéreiről van szó, akkor azok szintén zsidók.

2021. aug. 25. 11:02
 198/357 anonim ***** válasza:
91%

"Egy ilyen béna hasonlatot tudtál összehozni?"

Mivel újra és újra bizonyítod, hogy a szövegértési készségeid gyalázatosak, értelemszerűen a te szinteden próbálok kommunikálni, hátha így végre fel is fogsz valamit. De látom, neked még ez is magas volt...

2021. aug. 25. 11:04
 199/357 A kérdező kommentje:

"Na de vannak próféták, vagyis akik annak állítják be magukat. Csak épp ők már hamis próféták Jézus után, ezért figyelmeztetett Jézus."

Mond nem értesz magyarul? :) Ha csak hamis próféta jön Jézus után akkor Jézus azt mondta volna mindenki hamis próféta aki utána érkezik. De nem ezt mondta, hanem elkezdte magyarázni hogyan kell megkülönböztetni a hamis prófétát az igazitól.Nyilván azért mert jönni fog még igaz próféta utána.

"Elég sokmindenben meg más a hitük, szóval ezt mint mondtam, benézted. Egy átlag zsidó hitű ember a többi zsidót tartja hittestvérének, nem az arabokat."

Ha hittestvériségről beszélünk mindegy hogy arab vagy nem :) Ahogy a nevében is benne van a hit alapján döl el hogy testvér vagy nem. ha még ezt sem érted miért erőlteted? Ma is vannak olyanok nem is kevesen akik etnikailag nem zsidók de zsidó vallást követik. TEhát megint marhaságot beszélsz. Szóval ha szerinted a versben hittestvérről van szó akkor abba Mohamed próféta beletartozik. És az megvan hogy akkor a te logikád szerint te sem vagy Mózes hittestvére? :) Nem vagy zsidó és másban hiszel mint a zsidók :) Saját magadat zárod ki a szent könyved testvériségéből :))) Ez történik akkor ha hazudozol.

"Mivel ez eleve következik a szövegből, hogy ha egy zsidó ember testvéreiről van szó, akkor azok szintén zsidók."

Hiába ismételgeted. Leírtam hogy ez téves.

"Mivel újra és újra bizonyítod, hogy a szövegértési készségeid gyalázatosak, értelemszerűen a te szinteden próbálok kommunikálni, hátha így végre fel is fogsz valamit. De látom, neked még ez is magas volt..."

Teljesen logikátlan és béna példákkal vergődsz. Egyértelmű hogy két külön személyt vártak.

2021. aug. 25. 11:19
 200/357 anonim ***** válasza:
91%

"Ha csak hamis próféta jön Jézus után akkor Jézus azt mondta volna mindenki hamis próféta aki utána érkezik."

Ezt mondta. Általánosságban jelentette ki hogy utána hamis próféták jönnek, nem pedig azt mondta, hogy hamis próféták IS jönnek.

"Ha hittestvériségről beszélünk mindegy hogy arab vagy nem"

Mivel sok dologban teljesen más a két hit, nagyon nem mindegy.

"Leírtam hogy ez téves."

Attól még, mert te ezt írod, nem lesz automatikusan téves.

"Egyértelmű hogy két külön személyt vártak."

Pont ezt mutattam be hogy nem egyértelmű. Csak te ugye fanatizmusodban nem fogadsz el más értelmezést.

2021. aug. 25. 11:25
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!