Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem fogadjá...

Keresztények miért nem fogadják el Mohamed prófétát mint Isten prófétáját, mikor a Biblia is megjövendölte?

Figyelt kérdés

Összegyüjtöttem több Bibliai verset, amik egyértelműen bizonyítják hogy Mohamed (béke legyen vele) Isten prófétája és Jézus is megjövendölte az érkezését.

Az alábbi Bibliai versek egyértelműen Mohamed prófétára igazak, senki másra.

1, Az Ószövetség megjövendöli "A próféta" érkezését aki nem lehet más csak Mohamed próféta.

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

Keresztények szerint itt Jézusról van szó, de ez kizárt mert több pont nem igaz Jézusra. Csak Mohamed prófétára igaz a vers minden állítása.

2, Az Újszövetség a Pártfogó érkezéséről ír aki szintén csak Mohamed próféta lehet.

János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.

Keresztények szerint ez a Pártfogó a Szentlélek, de ez kizárható. Azt írja a Pártfogó nem jön el amig Jézus nem megy el. A Bibliából kiderül hogy a Szentlélek Jézus alatt és előtte is jelen volt, továbbá itt egy emberről van szó mert azt írja el lesz küldve. A Szentlélek keresztények szerint Isten, Istent pedig nem lehet ide oda küldözgetni.

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall, és az eljövendő dolgokat is kijelenti nektek.

Azt írja elvezet titeket a teljes igazságra. Jézus azt mondta: János 16:12 "Még sok mindent kellene mondanom nektek, de most nem tudjátok elviselni. Tehát jönnie kelett még valakinek aki elmondja a teljes igazságot. Az iszlám szerint Mohamed prófétával vált teljessé Isten üzenete.

Úgy folytatódik a vers hogy nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall. Ez egyértelműen egy prófétára igaz, tehát nem lehet a Szentlélek aki keresztények szerint maga Isten. Istenre nem igaz az hogy csak azt mondja amiket hall.

3, A Próféta és a Krisztus két külön személy.

Az alábbi vers azért érdekes mert ebből kiderül, a zsidók várták a krisztust és várták a prófétát. Tehát a kettő nem ugyanaz. Jézus volt a Krisztus akit vártak, Mohamed pedig a próféta.

János 1:20-21 Akkor vallott, és nem tagadott. Ezt vallotta: "Én nem a Krisztus vagyok." Erre megkérdezték tőle: Hát akkor? Illés vagy te?" De kijelentette: "Nem az vagyok." - "A próféta vagy te?" Így válaszolt: "Nem."

4, Jézus figyelmezetetése a hamis prófétákra

Jézus figyelmeztet hogy sok hamis próféta lesz majd, de nem mondja hogy utána csak hamis próféták jönnek, tehát kell hogy legyen igaz próféta is. Máskülönben azt mondta volna Jézus hogy utána csak hamis próféták jönnek.

Máté 7:15 Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, a kik juhoknak ruhájában jőnek hozzátok, de belől ragadozó farkasok.

Máté 24:11 És sok hamis próféta támad

Ezek alapján ha a keresztények megtagadják Mohamed prófétát, akkor a Bibliát is megtagadják.

2021. aug. 22. 17:51
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/357 anonim ***** válasza:
91%

"Ha ez a vers csak a zsidókra vonatkozna akkor nem a testvéreid szó szerepelne ott mert abba sok mindenki beletartozhat."

Annak, aki tud szöveget értelmezni, nem, hiszen a szöveg egyértelmű. Csakis olyannak tartozhat bele sok mindenki, aki hazug módon meg akarja hamisítani a jelentését.

2021. aug. 25. 09:46
 182/357 A kérdező kommentje:

"Ez mindössze annyit jelent, hogy Jézusban nincs semmi, ami nem isteni. Nincs a világból benne semmi. Ahogy később mondja is Jézus.

Ő a logosz, ő az információja Istennek felénk."

Az nem zavar hogy az a vers nem Jézusra vonatkozik hanem a Pártfogóra, aki szerintetek a Szentlélek? :)

"Olyanban nem lehet hinni. A fogyatékos Isten paradoxon. Nem létezhet. Semmi általános teológiai, filozófiai és logikai ismereted sincs a témában."

Hogyne lehetne. A pogány vallások hamis istenségei például ilyenek.

"Továbbra sem értem, hogy mi a célod? Meg vagy győződve az igazadról, rendben van. Őrülj neki és hagyj minket békén"

Az a célom hogy megmutassam, a Biblia igazolja az iszlám vallás igazát. Nem rosszindulatból teszem, csak megmutatom a keresztényeknek mi az igazság. Válaszolni pedig nem kötelező.

2021. aug. 25. 09:51
 183/357 A kérdező kommentje:

"Annak, aki tud szöveget értelmezni, nem, hiszen a szöveg egyértelmű. Csakis olyannak tartozhat bele sok mindenki, aki hazug módon meg akarja hamisítani a jelentését."

Nincs semmi hazugság abban amit írtam. Az arabok a zsidók testvérei. Ez tény, a vers pedig nem írja hogy csak zsidókra vonatkozik.

2021. aug. 25. 09:53
 184/357 anonim ***** válasza:
91%

"Az nem zavar hogy az a vers nem Jézusra vonatkozik hanem a Pártfogóra, aki szerintetek a Szentlélek? :)"

Az nem zavar, hogy nem a versre válaszoltam? Azt is elfelejted, amit írtál. Kiscsillag, ne trükközzél itt nekem! Hazugsággal és csalással akarod igazolni magad?

"Hogyne lehetne. A pogány vallások hamis istenségei például ilyenek."

Szedd már össze magad. Azért nem hiszem, hogy ennyire agyhalott vagy

"Az a célom hogy megmutassam, a Biblia igazolja az iszlám vallás igazát. Nem rosszindulatból teszem, csak megmutatom a keresztényeknek mi az igazság. Válaszolni pedig nem kötelező."

Hát,eddig az jtt le, hogy bajban vagy és bizonytalan a Koránnal szemben, és csak hazugsággal és csúsztatással tudsz operálni.

Ha meg akarsz térni Jézushoz, tedd azt és ne irkálj hülyeségeket!

Többit nem tudtad cáfolni, tehát igazam van. így viszont ellehetetlenítetted magad. Össze vissza beszélt, erre rámutattam, erre elkezdtél kamuzni és terelni.

2021. aug. 25. 10:01
 185/357 A kérdező kommentje:

"DE SZÖVETSÉGRE CSAK IZSÁKKAL LÉPEK, akit Sára egy esztendő múlva szül neked."

Ez az egész kiválasztott nép meg szövetség dolog a zsidók hamisítása. Nem gondolod komolyan hogy Isten etnikai alapon kiválaszt egy népet a többivel meg nem foglalkozik? Az egy dolog hogy a zsidók ezt behazudják de hogy keresztények is benyalják ezt a nevetséges hazugságot.... A Koránban szó nem esik arab népről vagy bármilyen kiemelt etnikumról. Az iszlám szerint minden ember testvére a másiknak és nincs etnikai alapú megkülönböztetés főleg nem Isten részéről.

"Ez azért nagyon lényeges, mert az Ábrahámnak tett ígéret, az hogy "Általad nyer áldást a föld minden nemzetsége."

Mohamed próféta is Ábrahám leszármazottja tehát akkor ez is stimmel.

"Tehát lehetetlenség úgy értelmezni a Bibliát, hogy Mohamed volt az, aki ezt az ígéretet végül beváltotta azzal, hogy a világ számára elhozta a Koránt. Nem teljesítheti be ezt az ígéretet Izmael vérvonala."

Dehogynem. Jézus származik Izsák vérvonalából Mohamed próféta pedig Izmael vérvonalából. Egyébként még mindig nem írtátok le ki az a próféta ha nem Mohamed. Jézus kizárható alapból hiszen szerintetek nem is próféta hanem Isten. És több állítás nem igaz Jézusra.

2021. aug. 25. 10:02
 186/357 anonim ***** válasza:
91%

"Ez tény, a vers pedig nem írja hogy csak zsidókra vonatkozik."

Dehogynem, mivel ha egy zsidónak mondod, hogy a testvéreid, az számára két dolgot jelenthet. Vagy a vér szerinti, vagy a hitbéli testvéreit. Az arabok egyik kategóriába se tartoznak bele.

2021. aug. 25. 10:10
 187/357 A kérdező kommentje:

"Annyira nem vágod a témát, hogy ez fájó. Ez még az ószövetségben volt, és Jézus idejében rengeteg hamis próféta volt. Az újszövetségben már nincsenek ószövetségi próféták, az utolsó ószövetségi próféta egyben a Messiás volt, Jézus. Újszövetségben létezett még az első században a prófétaság nevű karizma, ami nem volt egyenlő az ószövetségi prófétákkal, de az apostolok halálával a karizmák is megszűntek. Újszövetségben nem beszélhetünk prófétáról, ezért nem lehet Mohamed sem próféta, sem senki."

Nem megy a magyar nyelvű szöveg értelmezése? :) Ezeket Jézus mondja tehát nem az Ószövetségben volt :) Jézus elmondja hogy utána hamis próféták jönnek majd, de nem mondja hogy minden próféta hamis lesz tehát kell hogy érkezzen igaz is próféta is. Keresztények szerint Jézus nem próféta hanem Isten. Az a karizmák marhaság pedig nem érdekel. Ez a keresztények meséje.

"Abból a versből nagyon nem derül ki, hogy prófétát vártak. A problémád továbbra is az, hogy kiragadsz mondatokat és átértelmezed. Ennek így semmi értelme."

Dehogynem. Megkérdezték Keresztelő Jánost hogy ő a krisztus. Azt felelet nem. Majd megkérdezték ő a próféta. azt felelte nem. Ebből kiderült vártak egy krisztust és egy prófétát tehát két külön személyt.

2021. aug. 25. 10:21
 188/357 anonim ***** válasza:
91%

"Dehogynem. Megkérdezték Keresztelő Jánost hogy ő a krisztus. Azt felelet nem. Majd megkérdezték ő a próféta. azt felelte nem. Ebből kiderült vártak egy krisztust és egy prófétát tehát két külön személyt."

Mivel semmi nem zárja ki, hogy Krisztus próféta legyen, nem derül ki a versből hogy itt bárki is két külön személyre gondolt volna.

2021. aug. 25. 10:24
 189/357 A kérdező kommentje:

"Az nem zavar, hogy nem a versre válaszoltam? Azt is elfelejted, amit írtál. Kiscsillag, ne trükközzél itt nekem! Hazugsággal és csalással akarod igazolni magad?"

Szerintem maradjunk annyiban hogy nem vagy azon a szinten hogy beszélgessünk.

"Ha meg akarsz térni Jézushoz, tedd azt és ne irkálj hülyeségeket!"

Én az igazi Jézust követem. Ti követtek egy hamis Jézust aki sosem létezett. Ti keresztények egy pogány hamisítást követtek. Ez a téma is bizonyítja.

"Többit nem tudtad cáfolni, tehát igazam van. így viszont ellehetetlenítetted magad. Össze vissza beszélt, erre rámutattam, erre elkezdtél kamuzni és terelni."

Maradj szépen távol. Ez nem a te szinted.

2021. aug. 25. 10:24
 190/357 anonim ***** válasza:
91%

"Jézus elmondja hogy utána hamis próféták jönnek majd, de nem mondja hogy minden próféta hamis lesz"

Mivel magától értetődik.

Csakis akkor jelentené azt, amit bele akarsz hazudni, ha lenne a mondatban egy is szócska is.

2021. aug. 25. 10:26
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!