Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mohamednek angyal jelent meg...

Célpont... kérdése:

Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?

Figyelt kérdés

2021. júl. 17. 11:34
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/353 anonim ***** válasza:
100%

"Allah hamis isten, ne szolgáld őt! Az igaz Isten, a Teremtő az Izrael Istene, nem pedig egy zsidókat gyilkoltató, és gyűlölködő hamis isten, mint ez az Allah nevű gonosz lény, akit a gyilkos muszlim terroristák éltetnek az ártatlanok gyilkolása előtt."

Ne mondj ilyet, az arab keresztények is Allahnak nevezik Istent. Ami azt illeti, az arab keresztények már jóval az iszlám előtt Allahnak nevezték Istent.

2021. júl. 27. 23:55
 232/353 anonim ***** válasza:
28%

Jézus is Allahnak szólította Istent. Ezt a Bibila is igazolja. Az alábbi versek az eredeti arámi nyelvű Bibliából vannak és zárójelben a magyar jelentés.

Ezsdrás könyve 7:19 Elah Yerushelem (Jeruzsálem Istene)

Ezsdrás könyve 7:23 Elah Shemaya (menny Istene)

Dániel próféta könyve 2:23 Elah avahati (atyám Istene)

Fanatikus agymostott keresztények persze ezt is tagadják. A kevésbé fanatikusak behazudják hogy Mohamed próféta találta ki vagy vette át pogány araboktól mert az is egy közkedvelt keresztény hazugság hogy Allah egy pogány istenség volt a politeista araboknál. Ahogy fentebb is írták az arab keresztények Mohamed próféta előtt is Allahnak szólították Istent.

2021. júl. 28. 00:17
 233/353 anonim ***** válasza:
95%

"Jézus is Allahnak szólította Istent. Ezt a Bibila is igazolja."

Ez továbbra sem igaz, mert Jézus arámi és héber nyelven beszélt, nem arabul. Te is idézted, hogy Elah, ami bár hasonló, még se Allah.

Amúgy tegyük hozzá, hogy Jézus általában Atyának szólította Istent, az Eli/Elah nevet csak egyszer használta talán.

"Az alábbi versek az eredeti arámi nyelvű Bibliából vannak és zárójelben a magyar jelentés."

Nem lehet eredeti arámi nyelvű, mert a felsorolt könyvek eredetije héber. Ezeknek később keletkezett görög, illetve arámi fordítása is.

Az a baj veled, hogy túl sokat hazudsz és még te nevezel másokat hazugnak.

2021. júl. 28. 11:29
 234/353 anonim ***** válasza:
28%

"Ez továbbra sem igaz, mert Jézus arámi és héber nyelven beszélt, nem arabul. Te is idézted, hogy Elah, ami bár hasonló, még se Allah."

Az arab, zsidó és arámi nyelvek nagyon hasonlóak mert egy nyelvcsalád. Elah és Allah pedig ugyanaz, Isten kizárólgos neve. Persze a hozzád hasonó hazug keresztények még Isten nevét is megtagadják, még úgy is ha a Biblia írja.

"Amúgy tegyük hozzá, hogy Jézus általában Atyának szólította Istent, az Eli/Elah nevet csak egyszer használta talán."

Az atya nem kizárólagos név. Másokra is használatos az atya megszólítás, Allah viszont Isten kizárólagos neve. Jézus még utolsó szavaiban is Elahnak szólította Isten a Biblia szerint.

"Nem lehet eredeti arámi nyelvű, mert a felsorolt könyvek eredetije héber. Ezeknek később keletkezett görög, illetve arámi fordítása is."

Az Ószövetség egyes részeit arámi nyelven írták, és az eredeti Evangélimot is arámi nyelven kellett hogy írják. A zsidók a hétköznapi életben az arámi nyelvet beszélték, a hébert meg csak a papok.

"Az a baj veled, hogy túl sokat hazudsz és még te nevezel másokat hazugnak."

Te hazudozol. A Bibliádból idéztem de te még azt is letagadod.

2021. júl. 28. 14:50
 235/353 anonim ***** válasza:
94%

"Az arab, zsidó és arámi nyelvek nagyon hasonlóak mert egy nyelvcsalád."

Igen, ahogy az angol és német is, egyikben Gott, másikban God. Ettől még nem ugyanaz a két szó.

"Persze a hozzád hasonó hazug keresztények még Isten nevét is megtagadják, még úgy is ha a Biblia írja."

Ne hazudj, a Biblia egyedül JHVH esetén írja, hogy Isten kizárólagos neve. Az Elah/Eli más isteneket is jelölhet. Ellenben JHVH csak az egy igaz Isten nevet:

"Azután még ezt mondta Isten Mózesnek: „Jahve, atyáitok Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene, Jákob Istene küldött hozzátok. Ez az én nevem minden időkre, s így kell neveznetek nemzedékről nemzedékre.”"

A Biblia alapján erősen úgy tűnik, hogy te hazudsz, engem Isten szava támaszt alá.

"Az atya nem kizárólagos név. Másokra is használatos az atya megszólítás"

Ez így van, ettől függetlenül Jézus leggyakrabban így nevezte.

"Az Ószövetség egyes részeit arámi nyelven írták"

Nagyon minimális részét, az általad idézett könyveket héberül. Hiába próbálsz hazudni e felől.

"és az eredeti Evangélimot is arámi nyelven kellett hogy írják"

Ezt továbbra se támasztja alá semmi, egyszerű kitaláció. Ennyi erővel az eredeti Koránt szuahéli nyelven kellett, hogy írják, csak mert. Majd ha mutatsz ilyen korai, arámi nyelven írt töredéket, lesz miről beszélni, addig ez legfeljebb a te magánvéleményed, amit senki nem oszt.

"A zsidók a hétköznapi életben az arámi nyelvet beszélték, a hébert meg csak a papok."

Ez se teljesen igaz, csak egy adott korban és adott területen. Tudod a féligazság is hazugság. Egy korábbi kérdésednél rámutattam, hogy Jézus idejére a zsidók nagy része görög nyelven beszélt, erre forrást is hoztam. Csak Júdea egyes részen volt az arámi elterjedt nyelv, viszont a templomi tekercsek itt is héber nyelven voltak. Jézus amikor Izajás tekercsből olvas fel, azt is héber nyelven tette.

"A Bibliádból idéztem de te még azt is letagadod."

Igen, csak semmi olyat nem idéztél, ami igazolna téged.

2021. júl. 28. 15:28
 236/353 anonim ***** válasza:
4%

"Azok az eltérések semmilyen dokrínán nem változtatnak a keresztény teológiában."

Akkor nem érted mi itt a probléma. A 4 evangélium keresztények szerint szemtanúk beszámolója és szintén keresztények szerint az írókat Isten vezérelte mikor írtak. Ezek alapján 4 ugyanolyan történetet kellene olvasnunk amikben nincsenek eltérések. Ehhez képest 4 eltérő történetet olvashatun. Oké hogy mind megírja hogy Jézust keresztrefeszítették majd feltámadt és mennybement, de ezek között nagyonsok részletben eltérnek. Ez azt jeleti hogy a 4 Evangélium nem hiteles, mert nyilván az adott esmény egyféleképpen történhetett csak meg, de 4 verziót olvashatunk.

"Az a valaki aki jön még utána az a Szent Szellem."

A szent szellem nem lehet mert egy ember eljövetelét jövendöli meg Kézus, a szent szellem pedig keresztények szerint Isten.

"Ez hazugság. Jézus azt hirdette, aki kard által él kard által fog veszni, és azt, hogy szeresd az ellenségeidet és imádkozz azokért akik üldöznek. Mohamed nagyon nem ezt hirdette."

Ebben nincs lényegi eltérés. A Korán azt írja kedvesnek kell lenniük a muszlimoknak a más vallásuakhoz, és azt is írja hogy a muszlimoknak joguk van az önvédelemhez. Nyilván Jézus sem tagadta meg az önvédelemhez való jogot. Nem kevés agyhalott keresztény van aki szerint a "fordítsd oda a másik orcádat is" azt jelenti nincs jogod az önvédelemhez sem. Mondjuk pont a kersztényekre jellemző a történelem folyamán a "fordítsd oda a másik orcádat is". Kerseztények voltak azok akik másokat ütöttek.

"Nem feltétlenül. Elég ha belemagyaráznak valamit ami nincs benne, verseket ragadnak ki a kontextusból, stb."

Hát nem. Hiába próbál valaki belemagyarázni valami mást, hiába próbál verseket kirgadni, ha le van írva a Bibliában akkor nem lehet eltitkolni mert kinyitom és megnézem. Csak úgy leeht eltitkolni, ha kiveszik az a részt a Bibliából vagy átírják.

"Hol írja hogy a Tórára vonatkozik? Jó akkor nem a Talmud, rossz példa volt, de ott vannak a kabbalisztikus iratok, mint a Sefer Yetzirah amit titkos Isteni kinyilatkoztatásnak tekintenek amit Ábrahámnak kinyilatkoztatott ki Isten."

A szövegkoörnyezetből kiderül. A megelőző és következő versekben megnevezi hogy a zsidókról van szó.

"Nonszensz. Ezt nem hagyhatta volna annyiban semmilyen kontextusban."

Minek ismételje meg amit leht korábban már százszor elmondott, egy olyan esetben mikor nem is ez a téma?

"A nagy többség az, de az etióp zsidók nagy többsége nem az."

Teljesen mindegy a kérdés szempontjából. Lényeg az hogy a zsidó vallás is térített, és be is tértek sokan a történelm folyamán.

"De megtette, csak annak nem egyértelmű aki nem az igazságot keresi hanem a saját világképét akarja bele látni a szövegbe."

Megtette? :) Egyetlen olyan kijelentése sincs Jézusnak hogy "Isten vagyok". Senki nem is nézte Istennek. Ezt maga a Biblia írja:

Máté 21:46 Szerették volna elfogni, de féltek a sokaságtól, mert az prófétának tartotta.

Tehát a nép szerint Jézus próféta volt. Szóval megint a Bibliát tagadod meg. Oké van egy apostol aki Istennek nevezi, de mérgetsz vehetsz rá hog ez a vers későbbi hamisítás. A többi apostolnak miért nem esett le hogy Jézus Isten? Júdás volt az egyik legréggebi tanítvány és mégis elárulta Jézust. Szerinted van ember aki látja hogy ott van mellette Isten és elárulja néhány fillérért? A vak is látja hogy ezer sebből vérzik Jézus Istensége még a Biblia alapján is. Nem tudom miért ragaszkodtok ehhez a pogány hamisításhoz és ezzel meg is szegitek a Biblia első és legfontosabb törvényét ami az egyistenhit.

"Melyik vers zárja ki?"

Például: Csak Istent imádd, az Atya nagyobb nálam, az Atya küldött, csak azt mondom amit az Atya kért, ne imádj semmit ami a földön jár, Jézus pedig a földön járt, az emberk prófétának tartották a Biblia szerint, Jézus Istenhez imádkozott és nem kérte hogy őt imádják, stb stb

"Az, hogy számodra nem muszlim, az sem mérvadó."

Az iszlám vallás szerint nem muszlimok. Az ahmedija irányzat a Koránnal ellentétes tanokat terjeszt ami kizárja őket. Ha mást állítasz mint amit a Korán ír, nem lehetsz muszlim.

"Nabeel itt arra gondolt, hogy ha muszlim marad akkor rájött volna, hogy a vahhábizmus az igazi iszlám, az ISIS pedig egy vahhábita szalafista-dzsihádista terrorszervezet."

Miért jó az neked ha állandóan hazudozol? Végigallgattam a videót és semmi ilyet nem állít. Nem beszél vahabizmusról. Kezdjük ott hogy meg sem említi hogy ahmedija vallású volt szóval behazudja hogy muszlim, és csak annyit mond hogy ha muszlim marad akkor csatlakozott volna az ISIS-hez mert szerinte ők követik az igazi iszlámot.

Nagyon érdekes hogy a keresztények és a ISIS terrorszervezet ugyanazt mondja az iszlámról. Ha megkérdezünk egy keresztényt és egy ISIS terroristát mondjuk a dzsihádról, ugyanazt fogja mondani. Vagy ha megkérdezünk egykeresztényt és egy ISIS terroristát mi a teendő a hitet elhagyókkal akkor ugyanazt fogja monadni. Ez is bizonyítja hogy az ISIS terrorszervezetet keresztények hozták létre. A vahabitákat is keresztények karolták fel és adtak nekik államot a 20. század elején ami ugye Szaud-Arábia és a keresztény világ legjobb szövetségese.

"Mit mondott Al Fadi ami hazugság abban a videóban amit linkeltem? Vagy ha láttál más videót is Al Faditól akkor abban mit mondott ami hazugság?"

Például amiről most is beszélünk. Szerinte a Qiraat vagyis az olvasat az külön Korán verziót jelent ami hazugság.

"Azt te honnan tudod?"

Mert ismerem az ilyen hazug keresztényeket mint ez az Al Fadi vagy Nabeel Qureshi és a módszereiket.

"Eltérések a 4 Evangéliumban az sok, de eltérések 30 Qiraʼatban az teljesen rendben van? Ez kettős mérce."

Megint miért hazudozol? A 4 Evangéliumban nem a nyeljárosok miatti olvasatok miatt vannak eltérések. A 4 szemtanú leírása egyszeűen nem egyezik. 4 eltérő történetet olvashatunk ugyanarról. Egyébként a Biblia esetében is előjönne a nyeljárások problémája csak ugye keresztényeknél kb senkit nem érdekel az eredetinek mondott görög, arámi vagy héber szöveg. Egy magyar kereszténynek a magyar nyelvű Biblia fordítás egyenlő Isten szavával.

"Az a "többszáz oldal eltérés" azok ószövetségi deuterokanonikus könyvek, amik benne van a katolikus és az ortodox kánonban, de nincsenek benne a protestáns kánonban. De az Újszövetség minden egyház kánonjában megegyezik."

Az Ószövetség is része a Bibliának, és nem csak a katolikus és protestáns kánonban van eltérés. Kb minden nagyobb keresztény irányzatnál vannak eltérések a könyveket illetően.

[link]

A kérdés pedig az hogy azok a könyvek amik az eltérést jelentik, keresztények szerint Isten szava vagy nem?

2021. júl. 28. 15:55
 237/353 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

"Egyébként erős bennem a késztetés, hogy ahelyett hogy itt acsarkodok màsokkal inkàbb több szunna imàt kéne csinálnom."

Abdullah ezt neked kell eldöntened.

"Viszont àllandóan kiakaszt az a rengeteg provokatív és ostoba kérdés amit itt olvasok."

Ő...izé próbáltad már hogy nem olvasod el?

"Már elmondtam milliószor, hogy jobbára csak az evangéliumokat olvastam, mert a többi számomra olvashatatlan volt. Se eleje, se hátulja az egésznek, össze van dobálva benne, minden össze nem illő dolog."

Írtad korábban! Tehát mik azok az össze nem illő dolgok? Mert az érdekelne!

2021. júl. 28. 16:48
 238/353 anonim ***** válasza:
93%

"Ha abban a korban elfogadható volt, akkor ti keresztények mi alapján rágalmazzátok Mohamed prófétát pedofiliával?"

Ti muszlimok pedig miért tagadjátok Aisha korát? Sheikh Yasir Qadhi nem csak azt mondta, hogy abban a korban ez elfogadható volt, azt is mondta, hogy ez az igazság, fogadjátok el, ne hazudjatok a hitetekért.

"Nincs semmiféle kettős mérce. Azt állítottátok biztosan Jézus halt meg a kereszten, erre mondtam hogy erre nulla bizonyíték van, sőt még Jézust is alig említi más forrásés azok is kősőbbiek és hitelességük kérdéses. Továbbá hozzátttem hogy még a Biblia szerint sem biztos hogyJézus halt meg a kereszten és felsoroltam miért. Szóval ez nem csak hit kérdése."

A Biblia szerint sem biztos? Olvastad te egyáltalán a Bibliát?

"Csak a Biblia és csak a Korán általános hitelssége alapján tudjuk megállapítani melyik mond igazat. A Korán sokkal hitelesebb mint a Biblia..."

Csak szerinted hitelesebb.

"...már a Biblia alapján is megkérdőjelezhető hogy Jézus lett volna a kereszten."

Ugyan arról a Bibliáról beszélünk mind a ketten?

"Ezt már nem is tudom hányszor leírtam. Ez nem azt jelenti hogy az emberek ne próbálnák meghamisítani az Isteni kinyilatkoztatásokat. Ha megpróbálják akkor Isten küld egy prófétát aki helyreállítja az üzenetet."

Azt állítod, hogy az Evangélium is meg lett hamisítva, és hogy amikor megpróbálják meghamisítani az Isteni kinyilatkoztatást, de akkor miért nem küldte Allah hamarabb Mohamedet? Miért hagyta olyan sokáig, hogy hamis tanokat kövessek komplett nemzedékek? Ebben nincs semmi logika.

"Ezt is néhányszor már írtuk hogy az eredeti Tórát és Evangéliumot ismeri el hitelesnek."

Csak az "eredeti" sehol nem szerepel a Koránban, csak Tóra és Evangélium.

"Te élrted félre. Nem hallhatták János apostoltól mert János Evangéliumát nagy valószínüséggel nem János apostol írta."

Nem arról van szó, hogy János Evangéliumát ki írta. János apostolnak tanítványai voltak, akiknek megvannak az írásaik, nem tudom mit nem lehet ezen érteni.

"Akkor nem érted mi itt a probléma. A 4 evangélium keresztények szerint szemtanúk beszámolója és szintén keresztények szerint az írókat Isten vezérelte mikor írtak. Ezek alapján 4 ugyanolyan történetet kellene olvasnunk amikben nincsenek eltérések. Ehhez képest 4 eltérő történetet olvashatun. Oké hogy mind megírja hogy Jézust keresztrefeszítették majd feltámadt és mennybement, de ezek között nagyonsok részletben eltérnek. Ez azt jeleti hogy a 4 Evangélium nem hiteles, mert nyilván az adott esmény egyféleképpen történhetett csak meg, de 4 verziót olvashatunk."

De a lényeget mind egyformán írják le.

"A szent szellem nem lehet mert egy ember eljövetelét jövendöli meg Kézus, a szent szellem pedig keresztények szerint Isten."

Amikor eljön a Segítő, az Igazság Szelleme, akit az Atyától küldök hozzátok, rólam fog beszélni. És ti is rólam beszéltek majd az embereknek, mert kezdettől velem voltatok. (János 15:26-27)

Hol van ebben, hogy egy ember eljövetelét jövendöli meg?

"Ebben nincs lényegi eltérés. A Korán azt írja kedvesnek kell lenniük a muszlimoknak a más vallásuakhoz..."

A Korán azt írja, hogy még barátkoznia sem szabad a muszlimoknak a nem-muszlimokkal.

O ye who believe! take not the Jews and the Christians for your friends and protectors: They are but friends and protectors to each other. And he amongst you that turns to them (for friendship) is of them. Verily Allah guideth not a people unjust. (Qur'an 5:51)

Mohamed ráadásul összetörte a pogányok bálványait amik a Kába körül voltak.

Sahih al-Bukhari - 4287. Narrated `Abdullah: When the Prophet (ﷺ) entered Mecca on the day of the Conquest, there were 360 idols around the Ka`ba. The Prophet (ﷺ) started striking them with a stick he had in his hand and was saying, "Truth has come and Falsehood will neither start nor will it reappear.

"Kerseztények voltak azok akik másokat ütöttek."

Bezzeg a muszlimok nem, ugye? Gondolom amikor a muszlim arabok az Ibériai-félszigettől Beludzsisztánig elfoglaltak mindent, az önvédelem volt. Indiát is önvédelemből foglalták el a muszlimok. A muszlim törökök is önvédelemből foglaltak el annyi területet.

"Hát nem. Hiába próbál valaki belemagyarázni valami mást, hiába próbál verseket kirgadni, ha le van írva a Bibliában akkor nem lehet eltitkolni mert kinyitom és megnézem. Csak úgy leeht eltitkolni, ha kiveszik az a részt a Bibliából vagy átírják."

De te tudsz olvasni, az ókorban az emberek nem tudtak csak nagyon kevesen.

"A szövegkoörnyezetből kiderül. A megelőző és következő versekben megnevezi hogy a zsidókról van szó."

A zsidókról vagy bizonyos zsidókról van szó? Mert nem mindegy.

"Minek ismételje meg amit leht korábban már százszor elmondott, egy olyan esetben mikor nem is ez a téma?"

Mert ez fontos lett volna.

"Megtette?"

Meg bizony.

János 12:45 És a ki engem lát, azt látja, a ki küldött engem.

János 8:58 Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám volt, én vagyok.

"Szerinte a Qiraat vagyis az olvasat az külön Korán verziót jelent ami hazugság."

Be mutatta hogy mekkora eltérések vannak.

"Mert ismerem az ilyen hazug keresztényeket mint ez az Al Fadi vagy Nabeel Qureshi és a módszereiket."

xDDDD

"Az Ószövetség is része a Bibliának, és nem csak a katolikus és protestáns kánonban van eltérés. Kb minden nagyobb keresztény irányzatnál vannak eltérések a könyveket illetően.

[link]

Görgess le, ott van, hogy az Újszövetség minden keresztény irányzatnál megegyezik. Tudom, hogy az Ószövetség is része a Bibliának, de nem az Ószövetség alatt élnek a keresztények.

"A kérdés pedig az hogy azok a könyvek amik az eltérést jelentik, keresztények szerint Isten szava vagy nem?"

Példának okáért az etióp kánon része Énok első könyve, vagyis az etióp keresztények szerint Énok könyve Isten szava, más keresztények szerint viszont nem Isten szava hanem apokrif irat.

2021. júl. 28. 17:03
 239/353 anonim ***** válasza:
93%

Vidiripi

"Ha egyszer hazudsz az iszlámról, akkor mi mást mondhatnék?"

Azt hogy tévedek vagy azt hogy rosszul tudom. Az igazság az hogy...

"Látod, most is hazudsz. Már többször elmondtuk, nem is olyan rég hogy a Koránban Allah engedélyezi hogy Mohamed prófétának több felesége lehet mint 4."

Nem hazudtam! Én csak elemeztem azt amit a Korán ír! Hiszen te is ezt teszed a Bibliával! Általános ez meg az. Szerinted! És nem zavar hogy nem értünk egyet az elemzéseddel!

- Áruld már el hogy akkor engem miért kellene hogy zavarjon az hogy az én elemzésemet te nem fogadod el? Hiszen én is de nem csak én hanem többen is elmondták hogy rosszul elemzel.

"Már ezerszer elmondtam neked hogy az ISIS-t az USA jozta létre, szándékosan úgy beállítva mintha egy muszlim szervezet lenne és hogy ilyenek a muszlimok."

Na és? Én is ezerszer elmondtam neked dolgokat. Te mire voltál hajlandó azokkal kapcsolatban?

Újra az a kérdés hogy akkor nekem miért is kellene elfogadnom amit te bizonygatsz?

Te se fogadod el amit én vagy a többi keresztény bizonygat! De hogy példa is legyen itt a császár és a törvények!

Egyébként pedig hogyan hozhatta létre az USA ezt a szervezetet? Te azt állítod hogy a keresztények alig olvassák a Bibliát ellenben a muszlimokkal akik folyton olvassák a Koránt. És még is képesek ekkora embertömeget becsapni! Hogyan?

"Ez tény. És meg is erősítették ezt a keresztények, csak szebben foglmaztak."

Ha ez tény ,akkor az is tény ,hogy az ISIS muszlimok hozták létre. Ott a Korán a kezükben!

"Mondjuk olyan alapon hogy én igazat mondok és bizonyítom is."

Az nem bizonyíték hogy te úgy gondolsz valamit! Jézus tanításaiban nincs olyan hogy népeket kell kiirtani! Nem tudod bizonyítani! Csak nem fogadod el a keresztény álláspontot!

Meg ahogy azt sem fogadod el hogy a keresztényeknek nem kell felcserélni a törvényeket! Mivel az adott rész nem arról szól mint amit te hiszel!

"Akkor fogadom el amit mondasz ha igazat állítasz és bizonyítod. Ha a véleményed nem változik, magadnak ártasz. Tudod hogy Isten számon fogja kérni miben hiszel és mit tettél."

Egy olyan istenségtől nem kell tartani aki kiküld több ezer prófétát és több ezerszer elbukik! Hiszen akkor nem képes a dolgokat kézben tartani! Ez teljesen egyértelmű és a bizonyíték pont a muszlimok hite. Ti hiszitek hogy az istenségeket küldött több ezer prófétát akik elbuktak mind! Aztán egynek nagynehezen sikerült de csak is vérontás által. Na ilyesmi embereknek is sikerül ez nem nagy valami!

"Honnan tudod? Személyesn ismered ezeket az embereket?"

Persze ,de csak annyira ismerem őket mint azokat a keresztényeket akikre te hivatkozol! Annál jobban én sem ismerem őket csak pont ugyanannyira!

"Tehát a keresztények rombolták le Irakot, hoztak létre ott terrorszervezetet, neked pedig van képed a muszlimokat hibáztatni?"

"2003-ban az Egyesült Államok vezetésével a nemzetközi erők lerohanták Irakot, ezután az iraki felkelés idején vált hírhedtté a jordániai Abu Musab al-Zarqawi, és terrorszervezete (Jama'at al-Tawhid wal-Jihad) főképpen öngyilkos merényletekkel, síita mecsetek, civilek és iraki kormányzati intézmények ellen. A szervezet hivatalosan is szövetségre lépett az Al-Káidával, 2004 októberében. Nevét Tanzim Qaidat al-Jihad fi Bilad al-Rafidayn-ra (ismertebb nevén: Iraki Al-Káidára [AQI]) változtatta. Továbbra is folytatódtak a merényletek, civilek, külföldi diplomaták és katonák ellen. Az Al-Káida helyettes vezetője, Ayman al-Zawahiri, 2005 júliusában, egy al-Zarqawinak címzett levélben, egy 4 lépcsős tervet vázolt fel arra, hogyan kellene kiterjeszteni az iraki háborút. A terv szerint először ki kell űzni az amerikai katonákat az országból, ki kell kiáltani a kalifátust, a felkelést ki kell terjeszteni a szomszédos világi országokra, majd meg kell küzdeni Izraellel."

- Tehát olyan muszlim országban hozott létre az USA terrorszervezete amely nem csak hogy vallásilag muszlim de az állami vezetés is az iszlám szerint zajlott! És egy ilyen országban sikerült úgy becsapni a Koránt olvasó embereket hogy terroristák lettek?

Ez újabb bizonyíték arra hogy az iszlám és az istensége az gyenge hiszen a híveit ilyen könnyű becsapni! Hiába olvassák a Koránt a hitük iszonyú gyenge hiszen az istenségük is az!

Én így látom! A sokkal logikusabb ahogy te szoktad írni muszlim vallás híve elbuknak folyamatosan. És olyan dolgokra lehet őket rávenni amelyeket anno Mohamed csinált. Mert úgy látom hogy ezek az ISIS tagok pont azt akarják amit Mohamed.

- Hatalmat szerezni és vagyont és ezt pusztítással akarják elérni és gyilkolással! Mohamed és emberei karavánokat fosztottak ki és gyilkoltak le a vagyon megszerzése céljából.

"Akkor a logikád szerint az hogy millió keresztény irányzat létezik Isten gyengeségét tükrözi?"

Nem! Az arra bizonyíték hogy Isten igaz és az embernek van szabad akarata! De tudom jól most már hogy jobban foglalkozok az iszlámmal hogy az iszlámnak is sok irányzata van!

"Annak érdekében hogy a muszlimokat rágalmazd még Istent is sértegeted. Egybként közel 2 milliárd muszlim van, az ISIS meg néhány ezer taggal rendelkezik. Az iszlám pedig fényévekkel egységesebb a kersesztény vallásnál."

Hát ez az elvileg jóval egységesebb iszlám csak nem olyan egységes ha ilyen dolgok történhetnek. És a 2 milliárd muszlim pedig haggya hogy ezt műveljék az iszlámmal! Mondjuk azzal kapcsolatban szólaltak fel hogy mi történik az ujgurokkal! Az sem érdekli őket!

Miért nem érdekli a muszlimokat? Hiszen összefoghattak volna az ISIS ellen és elsöpörhették volna őket ezzel üzenetet küldve az egész világnak!

"Jézust életében pár ember követte aztán meghamisították a tanítását és milliónyi keresztény iránízat jött létre. Akkor az az Isten akiben te hiszel nem valódi?"

Ennél valódibb nem is lehetne! Hiszen néhány követővel hadsereg és harcok nélkül terjed el Jézus neve és tanítása az egész Földön!

És még azt a néhány követőt is üldözték és legyilkolták őket! Még is fennmaradt a kereszténység és a küldöttek megtartották a hitüket a halálig! Erre csak is Isten képes! Olyan embereket választott ki akik nem buktak el és nem is voltak több ezren csak alig néhányan. Hadsereg nélkül! És Isten szava is megmaradt pedig az Írásokat ott és akkor pusztították ahol és amikor csak tudták! Még is több ezer példány fent maradt különféle nyelveken. És napjainkban is folyik az a munka hogy Isten szavát az emberek az anyanyelvükön olvashassák!

"A marhaságaidat tartsd meg a keresztény hittestvéredidnek."

Ők nem dőlnek be ilyen hülyeségeknek. Tudod olvassák a Bibliát és elmélkednek! Ellenben azokkal akiket rálehet venni arra hogy terroristák legyenek Koránnal a kezükben! Miért nem olvassák a Koránt? Ha meg olvassák akkor hogyan lehet őket rávenni mind arra amiket elkövetnek? Hogyan kiálthatnak ki egy kalifátust?

"És ez nagy dolog szerinted, hogy külön kiemeled? :) Szerinted én hányszor segítettem keresztényeknek?"

Nem tudom de jól tetted hogy segítettél. Nem nagy dolog és nem azért emeltem ki! Azért emeltem ki mert állandóan azzal jössz hogy gyűlöletkeltés folyik a muszlimok ellen. Ha ez igaz is mert én nem tapasztaltam ilyesmit és a mai napig nem tudom hogy miben nyilvánul meg itt Magyarországon! Én nem dőlök be a propagandának!

"Tehát te egy ember alapján ítéled meg az iszlám vallást?"

Mondhatjuk így is! Hiszen az iszlám tett ilyenné!

"Akkor én meg ítéljem meg a keresztény vallást a veled való tapsztalataim alapján?"

Hát nem én akartalak rávenni arra hogy népeket irtsál ki!

De ugye nem gondolod hogy beveszem hogy ezt még nem tetted meg! Ugyan már! Most kinek akarsz hazudni?

Nekem vagy inkább saját magadnak?

"Vagy mondjuk egy pedofil keresztény pap alapján? Mondtam már, mintha egy 6 éves gyerkkel beszélnék."

Már megint? Kinek akarsz hazudni? Magadnak vagy nekem? Azt akarod elhitetni velem hogy nem tetted meg rég? Én nem dőlök be ennek!

Szoktál 6 éves gyerekekkel beszélgetni?

"Abdullah testvérem és én ugyanazt mondjuk. Ő kedvesebb és finomabban fogalmaz. Ennyi a különbség. Ne azzal foglalkozz ki hogyan mondja hanem hogy mit mond."

Azzal foglalkozom. Több ezer próféta és elbuknak. Keresztények csinálnak muszlim országban élő muszlimokból akik olvassák a Korán terroristákat! Igen már látom hogy mit írsz. Kezdem kiszűrni a nagy katyvaszból a lényeget!

Nem! Egyébként meg ne hasonlítsd magad Abdullahhoz ,nem ugyan azt mondjátok! És erről ő maga nyilatkozott!

"Ez nem válasz."

Meglehet! De arra hivatkozol hogy olvasod a Bibliát! Akkor meg nincs itt semmi probléma!

"Szóval akár mit ír a Biblia te gondolkodás nélkül elhiszed és igaznak tartod. Akkor is elhiszed ha azt írja írtsd ki xy népet, meg akkor is ha ízt írja gyilkold le a nőket és gyerekeket. Egy ilyen szerinted hogy lehet Isten parancsa?"

Elhiszem hogy nekem nem kell! Ezt nem vagy képes felfogni! Hát akkor sajnálom de nálad van a gond! Viszont akkor is ezt hiszem Jézus tanításai alapján!

Az hogy lehet Isten parancsa hogy támadj meg karavánokat és foszd ki őket! Ez erkölcsös egy prófétától?

Az erkölcsös volt Mohamedtől hogy a saját szülővárosa ellen háborúzott?

Jézus a kevés követőjét pénz nélkül küldte ki. És egyik sem halt éhen! A hitükért ölték meg őket! De küldetésüket úgy végezték hogy nem fegyverkeztek és nem hadakoztak senkivel!

"Isten parancsolna olyat hogy zúzd szét a csecsemőket?"

Nekem nem!

"Nem engednék meg, de nem gyilkolnák le aki ilyet szeretne tenni. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára 3000 zsidót gyilkoltatott le akik a borjút imádták. Ráadásul ezek az emberek néhány napja kezdtek megismerkedni az meg az egyistenhittel."

Szokásodhoz híven megint nem veszel figyelembe egy csomó dolgot.

Nem igaz hogy néhány napja kezdtek ismerkedni!

Egyszerűen tévedsz ez nem az igazság!

"Muszlim hazugság? A Biblia azt írja még a saját gyermeked is meg kell ölnöd ha más vallást akar követni"

Igen ez egy muszlim hazugság a keresztényekről. Jézus ilyet soha nem tanított a követőinek! Muszlimok hazudják azt hogy Jézus ilyet tanított de ez hazugság Ő soha nem tett ilyet!

"Az hogy alapból nem akartál foglalkozni az iszlámmal azt bizonyítja soha nem is kerested az igazságot, és most is csak azért "foglalkozol" az iszlámmal hogy rágalmazhasd."

De ha eddig nem foglalkoztam vele amit te most elismertél akkor nem is rágalmazhattam. Tehát igaz volt amit írtam neked hogy a kezdetektől fogva hazugnak neveztél pedig csak tudatlan voltam. De te még is le hazugoztál. Köszi de ha ezt műveli az emberrel az iszlám akkor az nem lehet az igazság! Hiszen el sem jutottál addig hogy esélyt adj hogy kiigazítsam azt amit rosszul tudok.

"Nem kell biztosan tudnod hogy igaz, de úgy állítod be mintha biztosan igaz lenne?"

Nos ahhoz még tanulnom kell tőled mert ilyesminek te vagy a mestere!

"Ezzel be is ismerted hogy hazudoztál."

Tévedésben vagy! "Az hogy alapból nem akartál foglalkozni az iszlámmal azt bizonyítja soha nem is kerested az igazságot,..."

Ha nem kerestem az igazságot akkor hogyan lehetett volna bármi fogalmam is róla? Hiszen amiről nem tudok arról nem is beszélhetek vagy írhatok!

"Az iszlám szerint Jézus nem halt meg így én is ezt állítom, de a te keresztény vallásod nem állít semmit Aisha-ról. Az pedig hogy Aisha hány éves volt nem alaptanítás."

Viszont a kereszténységben az egy alaptanítás hogy Jézus meghalt és ezzel te is 100% tisztában vagy!

És ebben teljesen egységes a kereszténység!

"Te melyik Bibilát tartod hitelesnek?"

Te melyik nemzeti nyelvre lefordított Korán tartod hitelesnek?

Pl. az ujgur nyelvű Korán az hiteles?

"Te hazudozás nélkül nem tudsz meglenni?"

Az a te világod mert számodra más nem is létezik!

"Ha csak azt az alaptanítást nézzük hogy ki Jézus, az elmúlt 2 ezer évben keresztények végig erről vitáztak. Van aki szerin t Isten, van aki szerint próféta, mások szerint angyal. Van aki azt mondja egylényegű Istennel, más szerint hasonló Istenhez stb stb."

És mit mond Jézus magáról hogy Ő kicsoda? Mi van megírva a Bibliában? Azt állítottad hogy te a Bibliát elemzed!

Akkor te a Biblia alapján mire jutottál?

2021. júl. 28. 18:21
 240/353 anonim ***** válasza:
4%

"Te melyik nemzeti nyelvre lefordított Korán tartod hitelesnek?

Pl. az ujgur nyelvű Korán az hiteles?"

Az arab nyelvű Korán a tökéletesen hiteles. Nagyon nehéz is például magyarra fordítani, hogy a lényegi mondanivalója átjöjjön.

Nekem az a laikus meggyőződésem, hogy talán a legjobban az arab anyanyelvű muszlimok értik a Koránt. Sokszor olyan olyan szeretettel beszélnek az Iszlámról, amit magyartól még nem igazán hallottam.

"Írtad korábban! Tehát mik azok az össze nem illő dolgok? Mert az érdekelne!"

Olyan régen volt már, nem is emlékszem már igazán.

Abdullah

2021. júl. 28. 19:35
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!