Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mohamednek angyal jelent meg...

Célpont... kérdése:

Mohamednek angyal jelent meg vagy sátán?

Figyelt kérdés

2021. júl. 17. 11:34
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯
 221/353 anonim ***** válasza:
4%

Folytatom a 218-at.

"Ha négy szemtanú elmeséli, hogy láttak egy rablást, de az egyik szerint fekete kabát volt a rablón, a másik szerint sötét kék, a harmadik szerint sötét barna és a negyedik szerint pedig sötét szürke, akkor legalább három szemtanú biztosan hazudik?"

Akkor felmerül a gyanú hogy hazudnak vagy legalább is valami nincs rendben és további részleteket kérdeznek a szemtanúktól. Na most a 4 evangéliumban nagyonsok olyan dolog van, amit négyféleképpen tehát eltérően ír le így egyértelmű hogy nem hiteles.

"Nincsenek meg az eredeti kéziratok csak azok másolatai."

Pont ez a probléma :) A kérdés pedig az volt hogy ha Isten ihlette az evangéliumok íróit hogy fordulhat elő hogy 4 eltérő történetet olvashatunk?

"Vagy amiatt, hogy hiába volt nekik kinyilatkoztatva a Tóra nem tartották be Isten parancsolatait, ez benne is van a Bibliában."

Ez is benne van, de az is hogy meghamisították a Tórát.

"A 30 eltérő Qiraʼat bizonyíték a hamisításra. A kalifátus a saját elképzelése szerint válogatta ki."

A kalifátus nem válogatott semmit mert az elfogadott Qiraat-ok mind az Oszmán féle kéziraton alapulnak tehát ugyanaz a szöveg. A 30 eltérő Evangélium meg nem olvasatokban tér el egymástól, ugye ezzel tisztában vagy? :)

"Benne van a Bibliában, hogy lezárult az Evangéliummal a kinyilatkoztatás, és aki mást hirdet az legyen átkozott."

Ez a hamisítók is beleírhatták. Ráadásul Jézus jvendöli meg hogy jön még valaki utána tehát nem lezárulhatott le az Evangéliummal a kinyilatkoztatás.

"Mohamed pedig mást hirdetett, amit az iszlám vallás szerint egy mennyből való nyilatkoztatott ki neki."

Mohamed próféta ugyanazt hirdette mint Jézus. A keresztény egyház az aki mást hirdet.

"Ennyi erővel a Baháʼí hit az igaz vallás a te logikád alapján, Bahá’u’lláh is ugyanezt hirdette, mivel az emberiség fejlődik, a kinyilatkoztatás is változik."

Hogy jön ez ide? :)

"Hol van ebben, hogy átírnak valamit?"

Azt írja hogy eltitkolják az igazat. Ezt csak úgy lehet ha átírják a Bibliát.

"Ez olyan szövegekre vonatkozik mint pl. a Talmud."

Hol írja hogy a Talmudra vonatkozik? :) A Talmudra egyébként a zsidók nem is állítják hogy Isteni kinyilatkoztatás, csak a Tóra értelmezése. Szóval felesleges hazudoznod.

"Szerintem ez egy olyan fontos dolog, amiről csak úgy mellékesen szólhatott volna. :)"

Szólt is korábban és voltak zsidók akik át is tértek, de ebben az esetben nem ez volt a téma hanem egy konkrét kérdés.

"Csakhogy az etióp zsidók nem karaiták, ha a közel-keletről érkezett zsidó hittérítők lettek volna akik megtérítették volna őket, akkor az etióp zsidók is karaiták volnának."

És akkor mi van ha nem karaiták? A többi zsidó sem mind karaita.

"A Kazár-Birodalom politikai okok miatt vette fel a judaizmust, a szomszédos két nagy birodalom a Keletrómai Birodalom keresztény volt, az Umayyad Kalifátus pedig iszlám volt, a kazárok meg akarták mutatni, hogy ők a harmadik nagy birodalom, emiatt egy harmadik vallást választottak."

Ez most lényegtelen. Ugy tudták megtenni hogy zsidó térítőket hívtek.

"A felmenőik igen, de biztos vannak akik attértek, nem mondtam, hogy nem."

A felmenőik sem. Genetikai vizsgálatok kimutatták hogy nincs közük a közel-keleti zsidókhoz. Magyar zsidókon pédául ránézásre látszik hogy nincs közük a közel keleti emberkhez.

"A gnosztikus bazilideusok szerint nem Jézust feszítették keresztre hanem helyette Simont."

Rákerestem hogy kik ezek a bazilideusok és mit tanítottak. Az iszlám kapásból elutasítja amit ezek tanítottak ráadásul azt írja a 4. században el is tüntek így Mohamed próféta a 7. században nem is találkozhatott volna velük, de ha volt is néhány ilyen ember még, akkor is minek venne át egy olyan alaptanítást amit a keresztények 99,99%-a elutasít.

"A bazilideusok a gnoszticizmus egyik fő áramlata volt a valentinizmussal és a szetianizmussal együtt. Azt pedig mint már mondtam, a Közel-Keleten sokkal elterjedtebbek voltak a gnosztikusok, még Egyiptomban is ami akkor a Keletrómai birodalom provinciája volt. Ha Mohamed járt Egyiptomban találkozhatott ezekkel a gnosztikusokkal."

Az írja a 4. században eltüntetek, de ha voltak is, akkor is kevesen és az Egyiptomi keresztények bizánci és kopt irányzatot követtek akik abban hisznek hogy Jézus halt meg a kereszten.

"Istennek nevezik és szerinted csak úgy annyiban hagyta volna ha csak próféta lett volna?"

Biztosan nem, de ugye a Biblia nem nevezhető hitelesnek. És megfordítva pedig ha Istn lett volna akkor nem jelenti ki magáról egyértelműen?

"A "Logos" vagyis Isten Igéjének a megtestesülése volt Jézus. Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige, ha hiszek a Bibliában akkor csak ebben hihetek."

Te nem a Bibliában hiszel hanem az egyházban. A Biblia szerint Jézusnak alig volt követője és számos bibliai vers kizárja Jézus istenségét.

"Ahmadijja, szunnita, számomra muszlim muszlim. Nabeel Qureshi pedig nem hazudozott."

Az hogy számodra muszlim, az nem mérvadó :) Az ahmadija vallás a Koránnal ellentétes állításokat tanít így nem lehetnek muszlimok. Nabeel Qureshi videóiba pedig belahallgattam és hazudik mint a vízfolyás, kezdve ott hogy nem is volt sosem muszlim. A vég még azt is behazudta hogy ha muszlim marad akkor biztosan belép az ISIS terrorszervezethez. Az ahmadija vallást követőkre biztoasn nagyon jellemző hogy belépnek az ISIS-hez :))))

"Al Fadit megkérdezték a kommentelők, hogy miért visel mindig tradicionális arab népviseletet, amire azt felelte, hogy csak azért mert már nem hisz az iszlámban attól még ugyan olyan arab maradt, és ezt akarja felvállalni."

Én azt tapasztalom hogy mostanában keresztények tudományos köntösbe próbálják bujtatni az iszlámellenes gyülöletkeltést, hazudozást. Itt Magyarországon a CSPI vagyis a Politikai Iszlám Tanulmányok Központja csinálja ugyanazt. azt állítják tudományos eszközökkel elemzik az iszlámot, valójában áltudományos iszlámellenes gyülöletkeltés. EZ az Al Fadi is ugyanez a kategória. Hazudozik az iszlámról, az arab népviselet meg csak jelmez hogy hihetőbbnek tünjön. A mindennapokban biztosannem így öltözködik.

"Nekem nem lenne probléma, azért kötök bele, mert szerinted az eltérések a 4 Evangéliumban és a 30 apokrif Evangélium azt bizonyítják, hogy a Bibliát átírták, hiteltelen, erre hoztam fel példaként, hogy ha vannak eltérések az olvasatokban, és van 30 Qiraʼat, akkor a te logikád alapján az Korán is hiteltelen. Ha nem hozod fel ezt a dolgot te, és nem alkalmazol megint kettős mércét, akkor nem hoztam volna fel én sem ezt a dolgot."

Nincs 30 Qiraat és egyébként sem egy kategória ezzel a 4 Evangéliumban található sok eltérés. A 4 evangéliumban nem az olvasatok miatt vannak eltérések, nem a nyeljárások miatt, hanem egyszerűen mást ír az egyik mint a másik. Meg az hogy az egyes irányzatok Bibliái között többszáz oldal eltérés van az összesem hasonlítható a qiraat-al. Ég és föld a külömbség.

2021. júl. 27. 00:07
 222/353 anonim ***** válasza:
4%

"Mi az, hogy csak pár embert, rengeteg követője volt."

Akkor olvasd el a Bibliát mert abból kiderül hogy a fontosabb eseményekkor csak Jézus néhány tanítványa volt jelen és rokonai. Semmiféle rengeteg követő nem volt a Biblia szerint.

2021. júl. 27. 00:13
 223/353 anonim ***** válasza:
4%

"Waraqah ibn Nawfal nem az egyetlen pap ismerőse volt Mohamednek. Ott volt még Beth Qustan-i Szent Gábriel, Tur Abdin apátja. Ahogy terjedt, hogy Mohamednek kinyilatzkotatta Isten szavát Szent Gábriel, azt emberek azt hitték, hogy Gábriel arkangyalról van szó."

Fogalmam sincs ki ez a Szent Gábriel de a hely valahol a mai Törökország területén van. Szerintetek Mohamed próféta elment volna odáig hogy a kereszténységről tanuljon? Eddig azt hazudtátok hogy Mohamed próféta egyáltalán nem ismerte a keresztény vallást, még alap dolgokkal sem volt tisztába, most meg azt hazudjátok hogy többezer kilóméter utazott hogy egy kersztény apáttól tanuljon :) Így viszont profin kellett hogy ismerje a keresztény vallást, de akkor miért vett át olyan alaptanításokat amiket akkor már egy keresztény sem vallott vagy nagyon kevesen? Szóval még arra sem vagytok képesek hogy kövvetkezetesen hazudjatok. Értem én hogy minden hazugsággal bepróbálkoztok, de legalább egy minimális logika és következetesség legyen már a hazugságban :)

2021. júl. 27. 00:20
 224/353 anonim ***** válasza:
4%

#220:

"Mi keresztények ezt úgy gondoljuk hogy ezen emberek akár egy szellemi lény befolyásolása miatt is tehetik amit tesznek!"

Mi muszlimok is így gondoljuk. Bàr én úgy tudom, hogy ez a szellemi lény inkàbb kísértésbe igyekszik vinni az embereket. Például a pénz segítségével.

Egyébként erős bennem a késztetés, hogy ahelyett hogy itt acsarkodok màsokkal inkàbb több szunna imàt kéne csinálnom. Talàn jobbat tennék magammal. Viszont àllandóan kiakaszt az a rengeteg provokatív és ostoba kérdés amit itt olvasok.

Abdullah

2021. júl. 27. 18:38
 225/353 anonim ***** válasza:
78%

"Egyébként erős bennem a késztetés, hogy ahelyett hogy itt acsarkodok màsokkal inkàbb több szunna imàt kéne csinálnom. Talàn jobbat tennék magammal."

Tégy úgy, legalább addig se provokálod a keresztényeket. A másik másfél pipás is követhetné ezt a példát.

2021. júl. 27. 20:33
 226/353 anonim ***** válasza:
22%

#225: Szeretnék úgy cselekedni, ahogyan a legjobban szolgálom a Magasztos Allahot. In Sha Allah.

Abdullah

2021. júl. 27. 21:52
 227/353 anonim ***** válasza:
0%
Allah hamis isten, ne szolgáld őt! Az igaz Isten, a Teremtő az Izrael Istene, nem pedig egy zsidókat gyilkoltató, és gyűlölködő hamis isten, mint ez az Allah nevű gonosz lény, akit a gyilkos muszlim terroristák éltetnek az ártatlanok gyilkolása előtt.
2021. júl. 27. 22:10
 228/353 anonim ***** válasza:
5%
Maradjunk annyiban,hogy mindkét világvallás nevében milliókat kínoztak és öltek és meg a történelem során.A teológia nemhogy semmilyen bizonyítékot nem tud felmutatni Isten létezésének igazolására, hanem még azt sem tudja megfogalmazni, egyáltalán mi lenne bizonyítéknak tekinthető.
2021. júl. 27. 23:05
 229/353 anonim ***** válasza:
4%

"Ó persze elemezhetem a Koránt csak egyből hazugnak nevezel ha én másképp értelmezek dolgokat."

Ha egyszer hazudsz az iszlámról, akkor mi mást mondhatnék?

"Mohamed megszegte a saját maga által (nem Isten általi) törvényeket. Hiszen ő csak 4 feleséget engedélyez míg neki ennél több volt!"

Látod, most is hazudsz. Már többször elmondtuk, nem is olyan rég hogy a Koránban Allah engedélyezi hogy Mohamed prófétának több felesége lehet mint 4.

"Én nem sértegettem és nem is rágalmaztam!"

Akkor majd ő megerősíti vagy cáfolja.

"Hát ott a Korán a kezükben! Neked is nagyon kevés elég ahhoz hogy valakit kereszténynek nevezz! Te honnét tudod hogy mit hisz az illető?"

Már ezerszer elmondtam neked hogy az ISIS-t az USA jozta létre, szándékosan úgy beállítva mintha egy muszlim szervezet lenne és hogy ilyenek a muszlimok.

"Te épp azzal vádolod a keresztényeket hogy felcserélik a Biblia törvényeit a "császár" törvényeire!"

Ez tény. És meg is erősítették ezt a keresztények, csak szebben foglmaztak.

"Akkor nekem milyen alapon is kellene elfogadom az állításodat?"

Mondjuk olyan alapon hogy én igazat mondok és bizonyítom is.

"Akkor te sem formálhatsz alapot arra hogy én nekem pedig el kell fogadni mert te sem fogadod el! És ez nem is fog változni. Oké ne változzon én elfogadom. De attól a véleményem még nem fog változni és mindig ezt fogom írni!"

Akkor fogadom el amit mondasz ha igazat állítasz és bizonyítod. Ha a véleményed nem változik, magadnak ártasz. Tudod hogy Isten számon fogja kérni miben hiszel és mit tettél.

"Ez természetesen hazugság! Ha létre is hozták akkor szekuláris emberek hozták létre ,tehát Isten nélküliek!"

Honnan tudod? Személyesn ismered ezeket az embereket?

"De ha ez tényleg igaz ,akkor az azt jelenti hogy az iszlám az rohamosan gyengül! Mivel az iszlámnak nincs megtartó ereje hiszen ilyen könnyen belehet csapni azokat akik a Koránt forgatják hogy egy országot képesek így tönkre tenni! "

Az USA támadta meg a hadseregével Irakot, rombolta le és oszlatta fel a hadseregét. Tehát a keresztények rombolták le Irakot, hoztak létre ott terrorszervezetet, neked pedig van képed a muszlimokat hibáztatni?

"De most hogy ezt így felhoztad csak most esik le hogy tulajdonképpen ez Allah gyengeségét tükrözi és azt is hogy még annyira sincs itt egység a muszlimok között mint ahogy igyekeztek azt bizonyítani!"

Akkor a logikád szerint az hogy millió keresztény irányzat létezik Isten gyengeségét tükrözi? Te nem tudod mit beszélsz. Annak érdekében hogy a muszlimokat rágalmazd még Istent is sértegeted. Egybként közel 2 milliárd muszlim van, az ISIS meg néhány ezer taggal rendelkezik. Az iszlám pedig fényévekkel egységesebb a kersesztény vallásnál.

"Az iszlám gyengül és Allah nem valódi isten ezt bizonyítja az is hogy a több ezer próféta nem járt sikerrel. Allah nem volt képes kézben tartani a dolgokat!"

Jézust életében pár ember követte aztán meghamisították a tanítását és milliónyi keresztény iránízat jött létre. Akkor az az Isten akiben te hiszel nem valódi? Nem volt képes kézben tartani a dolgokat? Annyira primitív az érvelésed és végig öngólikat lödözöl magadnak.

"Nem hazugság ez! Szerintem te lassan arról is meg leszel győződve hogy Mohamed keresztény volt hiszen nálad mindenki az! Így tulajdonképpen az angyal nem is angyal volt pláne nem Isten angyala hanem egy keresztény diktálta le Mohamednek a Korán szúráit!"

A marhaságaidat tartsd meg a keresztény hittestvéredidnek.

"Sőt vannak muszlim országból érkezett munkatársaim. Egyiptom ,Algéria! Semmi bajom nincs velük sőt az egyiküknek még segítettem is többször! (segítséget kért)"

És ez nagy dolog szerinted, hogy külön kiemeled? :) Szerinted én hányszor segítettem keresztényeknek? :)

"De te megváltoztattad az eddigi tapasztalataimat az iszlámmal kapcsolatban! Egyértelműen negatív az iszlám egy agresszív vallás és már egyáltalán nem hiszem hogy a béke vallása. Sőt én azt látom veled kapcsolatban hogy te nem vagy hívő muszlim te fanatikus vagy!"

Tehát te egy ember alapján ítéled meg az iszlám vallást? :) Akkor én meg ítéljem meg a keresztény vallást a veled való tapsztalataim alapján? Vagy mondjuk egy pedofil keresztény pap alapján? Mondtam már, mintha egy 6 éves gyerkkel beszélnék.

"És az ilyenek veszélyesek neked nem a hitről szól az iszlám és erről teljes mértékben meggyőztél.

Abdullah ő más őt valóban hívő muszlimnak tartom!"

Abdullah testvérem és én ugyanazt mondjuk. Ő kedvesebb és finomabban fogalmaz. Ennyi a különbség. Ne azzal foglalkozz ki hogyan mondja hanem hogy mit mond.

"Olvasd el Jézus tanítását a Bibliában és megfogod érteni!"

Ez nem válasz.

"Jézus tanítása alapján nekem nem fér bele hogy te azt állítsd hogy nekem népet kell irtanom és nem is fogok. Egyébként meg miért kellene nekem megkérdőjelezni ezt a dolgot? Hiszem hogy Isten kézben tartja a dolgokat és akkor is kézben tartotta a dolgokat! És azt is hiszem hogy minden egyes esetben beavatkozik mikor azt Ő jónak látja! És nem nekem kell eldöntenem hogy Isten döntései milyenek!"

Szóval akár mit ír a Biblia te gondolkodás nélkül elhiszed és igaznak tartod. Akkor is elhiszed ha azt írja írtsd ki xy népet, meg akkor is ha ízt írja gyilkold le a nőket és gyerekeket. Egy ilyen szerinted hogy lehet Isten parancsa?

Ésaiás próféta könyve 13:16 Csecsemőiket szemük előtt zúzzák szét, házaikat kifosztják, asszonyaikat meggyalázzák.

Isten parancsolna olyat hogy zúzd szét a csecsemőket? Ennyire nem lehetsz agymosott.

"Na akkor vegyél magad mellé 3000 muszlimot menjetek Mekkába és állítsatok aranyborjút. Vajon mi fog történni?"

Nem engednék meg, de nem gyilkolnák le aki ilyet szeretne tenni. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára 3000 zsidót gyilkoltatott le akik a borjút imádták. Ráadásul ezek az emberek néhány napja kezdtek megismerkedni az meg az egyistenhittel.

"Ez egy muszlim hazugság!"

Muszlim hazugság? A Biblia azt írja még a saját gyermeked is meg kell ölnöd ha más vallást akar követni:

Mózes 5. könyve, a törvény summája 13:6 - 9 Ha testvéred, anyádnak a fia, vagy a saját fiad, leányod, kedvelt feleséged vagy testi-lelki jó barátod titokban így csábítgat: Menjünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél te sem, atyáid sem, azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt, hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!

"A szövegértésed az nulla! Épp az a helyzet hogy kénytelen vagyok foglalkozni az iszlámmal és amit eddig láttam és tapasztaltam az elmúlt 1-2 évben az nem tetszik! De ettől még kell vele foglalkoznom pedig annyira nem akartam de szükségesnek látom!"

Az hogy alapból nem akartál foglalkozni az iszlámmal azt bizonyítja soha nem is kerested az igazságot, és most is csak azért "foglalkozol" az iszlámmal hogy rágalmazhasd.

"Nem kell tudnom hogy biztosan igaz. De bizonyítja azt hogy nincs egység a muszlimok között! Te miért nem azt állítod hogy Jézus meghalt?"

Nem kell biztosan tudnod hogy igaz, de úgy állítod be mintha biztosan igaz lenne? Ezzel be is ismerted hogy hazudoztál. Az iszlám szerint Jézus nem halt meg így én is ezt állítom, de a te keresztény vallásod nem állít semmit Aisha-ról. Az pedig hogy Aisha hány éves volt nem alaptanítás.

"Akkor az össze muszlim vak! Hiszen nem ltják hogy a Biblia nincs meghamisítva aki mást állít az meg képtelen ezt bizonyítani. Ateisták is jönnek ezzel amikor meg kérdezgetek akkor nem képesek az állításukat alátámasztani!"

Te melyik Bibilát tartod hitelesnek?

"Az alap dolgok pedig a keresztényeknél is egységesek!"

Te hazudozás nélkül nem tudsz meglenni? Ha csak azt az alaptanítást nézzük hogy ki Jézus, az elmúlt 2 ezer évben keresztények végig erről vitáztak. Van aki szerin t Isten, van aki szerint próféta, mások szerint angyal. Van aki azt mondja egylényegű Istennel, más szerint hasonló Istenhez stb stb.

2021. júl. 27. 23:15
 230/353 anonim ***** válasza:
95%

"Na most a 4 evangéliumban nagyonsok olyan dolog van, amit négyféleképpen tehát eltérően ír le így egyértelmű hogy nem hiteles."

[link]

"Pont ez a probléma :) A kérdés pedig az volt hogy ha Isten ihlette az evangéliumok íróit hogy fordulhat elő hogy 4 eltérő történetet olvashatunk?"

Azok az eltérések semmilyen dokrínán nem változtatnak a keresztény teológiában.

"Ez is benne van, de az is hogy meghamisították a Tórát."

Hol van benne?

"Ez a hamisítók is beleírhatták. Ráadásul Jézus jvendöli meg hogy jön még valaki utána tehát nem lezárulhatott le az Evangéliummal a kinyilatkoztatás."

Az a valaki aki jön még utána az a Szent Szellem.

"Mohamed próféta ugyanazt hirdette mint Jézus."

Ez hazugság. Jézus azt hirdette, aki kard által él kard által fog veszni, és azt, hogy szeresd az ellenségeidet és imádkozz azokért akik üldöznek. Mohamed nagyon nem ezt hirdette.

"Azt írja hogy eltitkolják az igazat. Ezt csak úgy lehet ha átírják a Bibliát."

Nem feltétlenül. Elég ha belemagyaráznak valamit ami nincs benne, verseket ragadnak ki a kontextusból, stb.

"Hol írja hogy a Talmudra vonatkozik? :) A Talmudra egyébként a zsidók nem is állítják hogy Isteni kinyilatkoztatás, csak a Tóra értelmezése. Szóval felesleges hazudoznod."

Hol írja hogy a Tórára vonatkozik? Jó akkor nem a Talmud, rossz példa volt, de ott vannak a kabbalisztikus iratok, mint a Sefer Yetzirah amit titkos Isteni kinyilatkoztatásnak tekintenek amit Ábrahámnak kinyilatkoztatott ki Isten.

"Szólt is korábban és voltak zsidók akik át is tértek, de ebben az esetben nem ez volt a téma hanem egy konkrét kérdés."

Nonszensz. Ezt nem hagyhatta volna annyiban semmilyen kontextusban.

"És akkor mi van ha nem karaiták? A többi zsidó sem mind karaita."

A nagy többség az, de az etióp zsidók nagy többsége nem az.

"Biztosan nem, de ugye a Biblia nem nevezhető hitelesnek. És megfordítva pedig ha Istn lett volna akkor nem jelenti ki magáról egyértelműen?"

De megtette, csak annak nem egyértelmű aki nem az igazságot keresi hanem a saját világképét akarja bele látni a szövegbe.

"Te nem a Bibliában hiszel hanem az egyházban. A Biblia szerint Jézusnak alig volt követője és számos bibliai vers kizárja Jézus istenségét."

Melyik vers zárja ki?

"Az hogy számodra muszlim, az nem mérvadó"

Az, hogy számodra nem muszlim, az sem mérvadó.

"A vég még azt is behazudta hogy ha muszlim marad akkor biztosan belép az ISIS terrorszervezethez. Az ahmadija vallást követőkre biztoasn nagyon jellemző hogy belépnek az ISIS-hez"

Nabeel itt arra gondolt, hogy ha muszlim marad akkor rájött volna, hogy a vahhábizmus az igazi iszlám, az ISIS pedig egy vahhábita szalafista-dzsihádista terrorszervezet.

"Én azt tapasztalom hogy mostanában keresztények tudományos köntösbe próbálják bujtatni az iszlámellenes gyülöletkeltést, hazudozást. Itt Magyarországon a CSPI vagyis a Politikai Iszlám Tanulmányok Központja csinálja ugyanazt. azt állítják tudományos eszközökkel elemzik az iszlámot, valójában áltudományos iszlámellenes gyülöletkeltés. EZ az Al Fadi is ugyanez a kategória. Hazudozik az iszlámról, az arab népviselet meg csak jelmez hogy hihetőbbnek tünjön."

Mit mondott Al Fadi ami hazugság abban a videóban amit linkeltem? Vagy ha láttál más videót is Al Faditól akkor abban mit mondott ami hazugság?

"A mindennapokban biztosannem így öltözködik."

Azt te honnan tudod?

"Nincs 30 Qiraat..."

De van: https://www.youtube.com/watch?v=f7zWfP-BKIM&list=PLHjaRUn9ml..

"...és egyébként sem egy kategória ezzel a 4 Evangéliumban található sok eltérés."

Eltérések a 4 Evangéliumban az sok, de eltérések 30 Qiraʼatban az teljesen rendben van? Ez kettős mérce.

"Meg az hogy az egyes irányzatok Bibliái között többszáz oldal eltérés van az összesem hasonlítható a qiraat-al. Ég és föld a külömbség."

Az a "többszáz oldal eltérés" azok ószövetségi deuterokanonikus könyvek, amik benne van a katolikus és az ortodox kánonban, de nincsenek benne a protestáns kánonban. De az Újszövetség minden egyház kánonjában megegyezik.

2021. júl. 27. 23:51
❮❮ ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!